Forum W oczekiwaniu na testowanie Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE
Odpowiedz

Jesień za pasem, będzie czerwiec z bobasem :) czyli WRZEŚNIOWE TESTOWANIE

Oceń ten wątek:
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 21 września 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka kciuki ✊✊✊ mój test też był z allegro, miał jakiś lekki cień, ale całą noc na niego patrzyłam a rano zrobiłam bobka i była kreska ❤️

    Szona będziesz mistrzem ceremonii w listopadzie 😉

    Maria super, że powiedziałaś mamie. Zawsze jest to większe wsparcie.

    Izape ja miałam plamienie w 6tc, lekarz kazał mi wtedy zwiększyć ilość dupka. Nie wiadomo czemu było, ale nie pojawiło się więcej i wszystko skończyło się dobrze ☺️ A z tymi ćwiczeniami to ja bym się trochę bała tak na samym początku. Może dlatego, że w pierwszym trymestrze miałam szczególnie na siebie uważać, nawet był zakaz ❤️ profilaktycznie. I tak wiem, że u Ciebie wszystko będzie dobrze 😘

    Kittinka83, szona, Izape_91, Maria87, Sasanka55, Malinaa90 lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 21 września 2019, 22:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z plamieniami było jak u Nuśki. To tez byl chyba 6tc, polozyli mnie do szpitala, dostalam dupka, zakaz ❤️ i nakaz oszczedzajacego trybu zycia, wiec tez nie ryzykowalabym poki co z cwiczeniami :)

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 września 2019, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle zapomniałam co to sex serio... Niby w 2 trymestrze ochota wraca itd a ja bym uciekła chyba i mąż o tym wie i boi się mnie dotykać 🤣🤣🤣 najpierw zakaz bo plamienie potem coś tam potem stres przed prenatalnymi, teraz że niby łożysko przodujace i w ogóle i boje się chyba🙄

  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 21 września 2019, 22:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka, trzymam kciuki!

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7096 9886

    Wysłany: 21 września 2019, 22:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka, trzymam kciuki, żeby to był kropuś ✊😘

    Izape, polecam ci na zimne wieczory coś, co mój Emek nazywa "kufelkiem szczęścia". Robię mu herbatkę w 0.5l kuflu od piwa z 2 torebek, do tego sok z połowy cytryny, cukier do smaku i przyprawa korzenna. Czasem wrzucam też cząstki pomarańczy i suszoną żurawinę jak akurat ma ochotę. Działa baaardzo rozgrzewająco. Można też dodać trochę rumu, ale to już wersja dla niezaciążonych 😘

    Szona, boska ta nazwa wątku listopadowego 😂 z takim podejściem urodzinowa ciąża murowana!!!

    Kittinka83, szona, Izape_91, moyeu lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 21 września 2019, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to między nogami już mam chyba tylko pajęczynę 🤣🤣

    Od owulacji (8 marca) bzykanko było tylko raz, 13 lipca 😂 wcześniej zakaz bo krwawienia, później zakaz bo problemy z łozyskiem, teraz to już nie wiem, ale mi się nawet myśleć o tym nie chce😂 więc wolę nie pytać lekarza i dalej mieć zakaz 😂😂

    Ochmanka, Kittinka83, szona, Ewelina29, Pati96, Izape_91, Malinaa90, aeiouy lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Ochmanka Autorytet
    Postów: 1466 3962

    Wysłany: 21 września 2019, 23:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Kochane.
    Właśnie wróciłam z pielgrzymki leśników na Jasną Górę. Wstałam dziś o 1 w nocy więc już padam ale chciałam tylko napisać że zaniosłam Wasze intencje do Matuli i mocno wierzę że razem z Olgą damy radę dużo "załatwić "😉

    Po czym wchodzę niedawno na wątek i widzę Kittinkowe kreski...😀 Kochana baaardzo czekałam na nie w tym miesiącu z powodu Twojej sytuacji i tak się cieszę że coś się pokazało ❤ mam nadzieję że już zostaną z Tobą😚

    Pauliśka Ciebie mocno ściskam 🤗 jeżeli bobek Cię nie oszukuje to już nigdy nie rób innych testów! Szkoda nerwów.

    Wybaczcie ale to jedyne co zapamiętałam bo mój mózg od kilku godzin jest offline ale standardowo✊✊✊ za wszystkie!

    Szona wątek XI meeega😂

    A! MonikA przytulaski dla Ciebie i mocne kciuki za accofil do starań naturalnych i wielkie zdziwsko 😉

    Wrócę do żywych jutro. Buźka

    MonikA_89!, Kittinka83, szona, nuśka91, Pati96, Ania_85_, Iseko, Sasanka55, Olga_89, aeiouy, moyeu, Madziandzia lubią tę wiadomość

    K5IHp2.png

    starania od 09.2018
    **************
    ona: długie cykle, hashimoto, niedoczynność, pai homo
    -euthyrox75, bromergon
    **************
    on: asthenoteratozoospermia> 92% nieruchomych, morfo 3%, żpn II st.
    **************
    10.2019 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 21 września 2019, 23:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochmanko <3

  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 22 września 2019, 00:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka aaaa jaram sie😁 mocno trzymam kciuki żeby kreseczka ciemniała! Czekam na następne testy 😊

    Szona wymyśliłas najlepszy tytuł wątku na świecie 😁

    No ale kto w takim razie zakłada październik? Halooo ja się już chce zapisać 😁😁

    Sasanko łap wirusy i zaraz będziesz nas zarazac swoimi😊

    Pamiętajcie o mnie przy zamawiania diety, też chcę się złożyć :) na razie testujemy darmową i przepisy z 28 dni.. Ale dzisiaj byliśmy na urodzinach i torcik wjechał oczywiście...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2019, 00:54

    Kittinka83, Sasanka55, szona, aeiouy lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 2036 3343

    Wysłany: 22 września 2019, 01:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na pazdziernik tez sie pisze choc moj M sie na mnie strasznie denerwuje ze"nie powinnam czytac tych glupot" tylko przestac myslec.....taaaa...latwo to sie facetom gada....choc Wam powiem ze z miesiaca na miesiac kiedy to sie nie udaje (teraz minal rok staran) to jakos inaczej do tego podchodze...tzn bez łez..wkrada mi sie przyzwyczajenie do jednej kreski...i co najgorsze..pisalam Wam ze zmienilam prace na mniej stresujaca byle tylko zajsc w ciaze a teraz powoli zaczynam tego zalowac bo lubilam prace w banku..choc stres tam jest :p o roznicy finansowej juz nie wspomne :p

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB

    Acard, insulina, clexan, luteina, euthyrox

    eiktugpjuxjlxhci.png
  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1002 2066

    Wysłany: 22 września 2019, 06:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 22:05

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • Maria87 Autorytet
    Postów: 2101 3175

    Wysłany: 22 września 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka, dawaj teściora!!!

    Ej, to może jak nikt się nie zgłasza, to ja przejmę październik? Tak jak Szona - nie umiem w wierszyki i wzruszające rysunki, ale zajmę się prowadzeniem wątku, a co mi tam! Jak zajmę się Waszymi kreskami, to moje przyjdą z zaskoczenia 😜

    Iseko, nowa na dzielni, Ochmanka, Sasanka55, Pati96, Olga_89, Irvine90, Malinaa90, agge, DzulkaJ, szona, Gosiek1993, Ania_85_, moni05, moyeu, Kittinka83, aeiouy, MonikA_89!, Madziandzia lubią tę wiadomość

    Rozpoczęcie procedury IVF po 16-stu cyklach starań naturalnych.

    24.05.2020 - start długi protokół. 21.06.2020 punkcja - pobrano 13 kumulusów, w tym 10 dojrzałych komórek, 6 zapłodniono, 6 zarodków w 3 dobie, 2 x ❄️ - 5.1.1 i 3.2.2

    6.02.2020 - start krótki protokół, stymulacja przerwana (tylko 5 pęcherzyków)

    Macierzyństwo Kraków

    👎 Hashimoto (Euthyrox 88)
    👉 AMH 1,48
    👉 ANA słabo dodatnie
    👎 MTHFR_677C-T hetero, MTHFR_1298A-C hetero, PAI-1 4G homo
    👎 wysoka homocysteina
    👎 anty-TG, anty-TPO
    👍 KIR Bx
    👎 NK 24%
    👍 Ujemne: p/c przeciwplemnikowe i przeciw antygenom jajnika, antykoagulant toczniowy.

    🧔 całkowita liczba 565 mln (było 355 mln), morfologia 3% (bez zmian), ruch postępowy 48%, ruch całkowity 56%, HBA 94%, fragmentacja DNA 28% (było 32%), USG ok, brak bakterii.

    instagram
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 22 września 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kittinka kciuki za dzisiejszy test.✊

    Szona super nazwa wątku listopadowego! 😊

    Pauliśka kciuki ,żeby okazało się, że jednak ten test się nie mylił.✊

    U mnie raczej lipa.. chyba mam znów cykl bezowulacyjny. Temperatura cały czas w dole, a dzis mam 19 dc. Chyba ,że będę miała później, ale już nie liczę na ten cykl..☹

    szona, Kittinka83 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pauliska, bardzo mi przykro :( Te testy to takie klamczuchy, ze az szkoda slow. Przeciez my zawsze sikalysmy wczesniej, niz jest to zalecane, a jednak cien oznaczal ciaze, a nie zart.
    Trzymaj sie cieplutko i pamietaj, ze to moze spoiler na nastepny miesiac :)

    Kittinka, aaaaa, widze :) :) :) Oby to bylo to!

    Mildred, bardzo mi przykro, ze tak wyszlo :( Tez testuje tak wczesnie ze wzgledu na leki. Juz nawet nie ze wzgledu na heparyne, a chocby po to, zeby wiedziec, czy odstawic dupka. Latwo sie mowi "testuj po terminie @", jak jest sie obstawionym cala apteczka. U Ciebie, tak jak u Pauliski, to byl na pewno spoiler na pazdziernik :) :*

    Dzulka, jak tam u Ciebie? :*

    Izape, w Ikei sa jakies grzance bez alkoholu, a przynajmniej kiedys byly :) Oj tak, tez juz widze szafe Twojego maluszka 😍😍😍 Zaczelas juz cos szyc?

    Szczesliwa Mamusia, jak Ty sie, kochana, czujesz?

    Frezyjciada, trzymam bardzo mocne kciuki za operacje Twojego synka :* Mam nadzieje, ze to nic powaznego, a Ty 01.10 wstawisz nam piekny test :):*

    Daniela, jesli zatestujesz jeszcze we wrzesniu, to trzymam kciuki, bys w cudny sposob zamknela wrzesien :)

    Szonka, wygralas z tym tytulem 😂😂😂 Ja cos czuje, ze...
    zrobisz siku w pazdzierniku,
    do lata bedziesz brzuchata,
    a w lipcu, 22-go urodzisz skarba swego
    :* :* :*

    Mlodamezatka, nie znam sie za bardzo na tych hormonach, wiem tylko, ze TSH mogloby byc nizsze.

    Girl25, kciuki, aby jeszcze test pokazal II, jesli @ sie ociaga :)

    Nuska, jak sie czujesz? Zaraaaz bedziemy ciociami :) :) :) Juuupi :) Pamietam, jak tak calkiem niedawno, na poczatku Twojej ciazy bardzo martwilam sie o Ciebie, o to, ze sie nie wysypiasz, ze tak duzo pracujesz, ze szef Cie denerwuje, a to juz koncowka... :)
    Popieram slowa o cwiczeniach, ale po tych 3 stratach i plamieniach, jestem spaczona, wiec w kolejnej ciazy bede zachowywac sie jak leniwa krolowa.

    Nikodemko, u Ciebie to juz w ogole nie wiem, kiedy to zlecialo :) Suwaczek juz taaaki piekny, ze nie moge sie napatrzec 😍

    Syllwia, tule Cie mocno i oby juz nic w ciazy Cie nie stresowalo :* <3

    MonikA, alez bym sie teraz napila tego kufelka szczescia :) mniam, mniam :)

    Agge, jak sie czujesz? :*

    Ochmanko, dziekujemy :* Wierze, ze zostalas wysluchana i razem z Szonka pokazesz nam cudnego obsikanca przy najblizszym testowaniu :* :* :*

    Iseko, zlapalam duuuzo wirusow, zamknelam w kufelku po piwie i juz Wam je przekazuje :) :*
    ™√|©[{{]©€|654&*##()_##"**$&;!(5$$

    Misiaa, oby przyzwyczajenie do I kreski zakonczylo sie juz przy najblizszym testowaniu za sprawa dwoch bordowych krech i idealnej ciazy :*

    Niecierpliwa, wierze, ze ta krew to nic groznego :* Moze ten odpuszczony cykl zostanie Wam wynagrodzony w pazdzierniku :) Taaak! Jak zwykle bede bardzo mocno trzymac kciuki :).

    Maria, wskakuj na pazdziernik, skoro Szonka woli listopad :) Nie musi byc ani wierszykow, ani rysunkow, wazne, zeby nie zabraklo zadnej z ekipy :)

    Ja wczoraj bylam na urodzinach tak, jak Wam pisalam. Caly czas przewijal sie temat ciazy solenizantki, imienia, planow, baby-showerow, pepkowych... Kurcze, bylo mi przykro, zazdroscilam jej... Nie chciala tego dziecka, nie planowala go, nie ucieszyla sie, gdy dowiedziala sie o ciazy... Dlaczego my nie zaliczamy tak po prostu wpadek? Dlaczego nawet nie moge sie starac? Od marca mam jedna wielka przerwe, nie jest mi dane nawet siknac na test i czuje, jak z dnia na dzien rosnie we mnie poziom frustracji, jak staje sie nerwowa i zgorzknia.

    Mildred, Iseko, Kittinka83, syllwia91, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Kittinka kciuki za dzisiejszy test.✊

    Szona super nazwa wątku listopadowego! 😊

    Pauliśka kciuki ,żeby okazało się, że jednak ten test się nie mylił.✊

    U mnie raczej lipa.. chyba mam znów cykl bezowulacyjny. Temperatura cały czas w dole, a dzis mam 19 dc. Chyba ,że będę miała później, ale już nie liczę na ten cykl..☹

    No nie :( kochaj sie z M. mimo wszystko i niech ten cykl pozytywnie Was zaskoczy :*

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2206 3213

    Wysłany: 22 września 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    No nie :( kochaj sie z M. mimo wszystko i niech ten cykl pozytywnie Was zaskoczy :*

    Tak, tak ❤ są mimo wszystko co 2 dzień. Lecz wydaje mi się, że to już będzie 4 cykl pod rząd bez owulacji.. Ja chce już grudzień i wizytę u gina i ruszyć że stymulacja itd. Bo tak mi się wydaje ,że bez tego to owulacja sama mi nie ruszy.

    Kochana wiem ,że jest ciężko, ale Ty jesteś silna kobieta i jestem pewna ,że los jeszcze Ci to wszystko wynagrodzi.😘 Wiesz już kiedy będziesz miała te wyniki ?

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czwartek wyjezdzam, nie wiem jeszcze dokad, bo rowerowe plany w gorach pokrzyzowalo zalamanie pogody, ale mam nadzieje, ze ten wyjazd oczysci moja glowe. Plus bezdzietnej kobiety jest taki, ze moge na spontanie, bez wiekszego planowania, wziac meza za reke i pojechac, gdzie tylko chce...

    Mildred, szona, Ania_85_, Ania_85_, Iseko, Ochmanka, Ochmanka, aeiouy, MonikA_89!, nuśka91, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Tak, tak ❤ są mimo wszystko co 2 dzień. Lecz wydaje mi się, że to już będzie 4 cykl pod rząd bez owulacji.. Ja chce już grudzień i wizytę u gina i ruszyć że stymulacja itd. Bo tak mi się wydaje ,że bez tego to owulacja sama mi nie ruszy.

    Kochana wiem ,że jest ciężko, ale Ty jesteś silna kobieta i jestem pewna ,że los jeszcze Ci to wszystko wynagrodzi.😘 Wiesz już kiedy będziesz miała te wyniki ?

    Baaardzo mocno trzymam kciuki, by to jednak nie byl cykl bez owulacji :*

    Wyniki powinny byc za miesiac... Coraz bardziej utwierdzam sie w przekonaniu, ze mam wpn i dupa. Nie wierze juz w to, ze kiedys urodze. Mam jakies chwilowe zalamanie teraz...

  • szarlota96 Przyjaciółka
    Postów: 68 63

    Wysłany: 22 września 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś jestem 9 dpo. Zrobiłam test o czułości 10. Widze tam cień cienia cienia 😱 trzymacje kciuki, żeby to nie były moje omamy 🙏🙏🙏

    Mildred, Sasanka55, buba123, agge, szona, Mlodamezatka, Gosiek1993, Ania_85_, Iseko, Ochmanka, Kittinka83, aeiouy, nuśka91, syllwia91, Madziandzia lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 22 września 2019, 09:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego, 08:38

    Sasanka55, szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

‹‹ 78 79 80 81 82 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego