Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Yoselyn82 wrote:Emiilka ja zawsze jak bralam clo dostawalam zastrzyk na pekniecie pecherzykow. Wiec sie dziwie ze tobie gin nie dal.
Jose, przez grzeczność nie opiszę w jaki sposób przepisano mi Lamettę i CLO. Oględnie powiem, że mam wrażenie, że gin nie często przepisuje takie leki. Dziewczyny, ręce mi opadają... A dodam, że chodzę do dobrego gin z super zapleczem i niemało wydaję na wizyty.12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
url=https://www.suwaczki.com/][/url]
1 cs. - Aniołek - 6 tc. -
Emiilka wrote:Kate, gdyby to była moja jedyna wizyta i bym się dowiedziała, że mam dwa pęcherzyki 24 i 22 mm to bym skakała z radości i Emka molestowała Ale to jest mój czwarty z kolei miesiąc monitoringu. Za każdym razem moje pęcherzyki zatrzymują się na wartości ok 20 mm i przez 2-3 dni nie przyrastają kompletnie nic. Potem pękają, ale wg gin komórka już jest niepełnowartościowa przez ten przestój. W ciążę nie zachodzę. Dlatego wg gin od usg powinnam dostać zastrzyk na pęknięcie. A moja prowadząca zamiast zastrzyku przepisała mi leki na stymulację (pomimo tego, że zawsze miałam jeden pęcherzyk dominujący, który w końcu pękał). Czasami się zastanawiam, czy my na forum nie mamy większej wiedzy od niektórych lekarzy.
pisalam na innym watku ale tutaj tez napisze
nie ktore tutaj dziewczyny powinny byc doktórki
Czasem nie jeden lekarz nie wie tyle co tutaj dziewczyny!Flowwer, pilik, KateHawke, Emiilka lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:pisalam na innym watku ale tutaj tez napisze
Czasem nie jeden lekarz nie wie tyle co tutaj dziewczyny!Yoselyn82, KateHawke, Emiilka, Flowwer, Bunia86, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
Emiilka wrote:Kate, gdyby to była moja jedyna wizyta i bym się dowiedziała, że mam dwa pęcherzyki 24 i 22 mm to bym skakała z radości i Emka molestowała Ale to jest mój czwarty z kolei miesiąc monitoringu. Za każdym razem moje pęcherzyki zatrzymują się na wartości ok 20 mm i przez 2-3 dni nie przyrastają kompletnie nic. Potem pękają, ale wg gin komórka już jest niepełnowartościowa przez ten przestój. W ciążę nie zachodzę. Dlatego wg gin od usg powinnam dostać zastrzyk na pęknięcie. A moja prowadząca zamiast zastrzyku przepisała mi leki na stymulację (pomimo tego, że zawsze miałam jeden pęcherzyk dominujący, który w końcu pękał). Czasami się zastanawiam, czy my na forum nie mamy większej wiedzy od niektórych lekarzy.
Pamiętaj nie takie cuda się tu działy i nadzieja umiera wraz @KateHawke, Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:pisalam na innym watku ale tutaj tez napisze
Czasem nie jeden lekarz nie wie tyle co tutaj dziewczyny!
To święta prawda dziewczyny! I z tego miejsca chciałabym Wam wszystkim bardzo podziękować za wszystkie rady. Bardzo wiele się od Was nauczyłam. Często sama szłam do gin z gotowym rozwiązaniem, bo przeczytałam, jakie badania powinna zrobić, albo co powinnam mieć przepisane. Dziękuję, że jesteścieYoselyn82, Czrna 81, KateHawke lubią tę wiadomość
12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Aaa, to teraz rozumiem. Co to za ginka która daje stymulację a nie daje nic na pękanie... A bierzesz jakiś Inofem czy coś? U mnie fazę okołoowulacyjną podrasował Inofem połączony z ziołami Sroki. Można by spróbować.Emiilka lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ale tym razem ładnie pęcherzyki wyrosły i BIERZ EMKA W OBROTY !!! JUŻ !!! TERAZ!!!
Pamiętaj nie takie cuda się tu działy i nadzieja umiera wraz @
Oczywiście, że wezmę, jak tylko wróci Będą wygibasy, ale gdzieś z tyłu głowy, będzie też ta myśl, że skoro się ostatnio nie udało, to czemu teraz miałoby się udać? Ok, nie smęcę już tylko idę się kąpać, żeby nie były na brudaskaKateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość
Emilka klamoty trzeba umyć i do dzieła!! A eMek musi formę zalać hahahha
Emiilka, Izape_91, summer86 lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:Aaa, to teraz rozumiem. Co to za ginka która daje stymulację a nie daje nic na pękanie... A bierzesz jakiś Inofem czy coś? U mnie fazę okołoowulacyjną podrasował Inofem połączony z ziołami Sroki. Można by spróbować.
Kate, Kochana, moja gin mi nic nie przepisała oprócz Lametty i CLO. Sama z siebie (a raczej dzięki Wam), zaczęłam brać jeszcze wiesiołek i acc w okresie okołoowulacyjnym. Pocieszam się, że endo dzisiaj na monitoringu 11 mm, czyli póki co CLO nie sieje jeszcze spustoszenia. W przyszłym cyklu miałam wg zaleceń gin zwiększyć dawkę do 2 tabletek dziennie (a w 3 cyklu do 3 tabletek dziennie), ale tego nie zrobię. Zostaję przy jednej tabletce dziennie, bo jednak te pęcherzyki są i będę liczyła na cud po zastrzyku. Taki mam plan12 cs. - szczęśliwy! Cudzie trwaj!
Emiilka wrote:Kate, Kochana, moja gin mi nic nie przepisała oprócz Lametty i CLO. Sama z siebie (a raczej dzięki Wam), zaczęłam brać jeszcze wiesiołek i acc w okresie okołoowulacyjnym. Pocieszam się, że endo dzisiaj na monitoringu 11 mm, czyli póki co CLO nie sieje jeszcze spustoszenia. W przyszłym cyklu miałam wg zaleceń gin zwiększyć dawkę do 2 tabletek dziennie (a w 3 cyklu do 3 tabletek dziennie), ale tego nie zrobię. Zostaję przy jednej tabletce dziennie, bo jednak te pęcherzyki są i będę liczyła na cud po zastrzyku. Taki mam plan
I to jest dobry plan a plan ginki niech sobie ginka wsadzi w ... w receptęEmiilka lubi tę wiadomość
-
Emilka dziś masz 13dc i pecherzyki idealnej wielkości bo na stymulowanych cyklach są większe, endo idealne !
Emiilka, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
KateHawke wrote:I to jest dobry plan a plan ginki niech sobie ginka wsadzi w ... w receptę
Kate Miłego wieczoru Kochane, ja lecę się odstresować. Książka i duuużo piany, a potemFlowwer, KateHawke lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyA ja przyszłam posmęcić. byłam włąsnie w toalecie a tam krew.ni z tego ni z owego.dziś 26dc. ostatnio miałam 29dniowe cykle u tu taka niespodzianka nie wiem czy nie odpuścic kolejnego cyklu-w sensie bez wizyty u lekarza,bez clo i zastrzyków. opadłam z sił. miałam i naturalna owulacje i drugi pęcherzyk z drugiego jajnika,miały być bliźniaki i nic ( mozliwe ze na HSG sie nie uda w tym mcu zapisac, bo mam skierowanie do Tczewa (mieszkam w Gdańsku)a tam robią tylko w środy i to 2 paniom a na 8.11 już są 2 zapisane..a może jest ktos z Trójmiasta i wie czy gdzies moge zrobić HSG -tylko na skierowaniu mam Tczew...
-
Czrna 81 wrote:No, zwłaszcza dr Flowwer
Tylko bez takich za pare mies siedząc tutaj będziesz mieć też taką wiedzę jak ja a tak serio co ja tam wiem...
Bajka a co endokrynolog powiedział bo nie doczytałam ?
Yosel w przyszłymcyklu crio ? swoje zabierasz dzieci czy AZ ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
nie nooo krrdeee opisałam się jak głupia. a tu mi się strona wyłączyła.
Dziewczyny moja szarlotka wyszła zakalcowata, ja to się jednak nie nadaje haha : PStarania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Emilka rób co dziewczyny każą ! bierz emka w obroty hehe : )Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Izape_91 wrote:nie nooo krrdeee opisałam się jak głupia. a tu mi się strona wyłączyła.
Dziewczyny moja szarlotka wyszła zakalcowata, ja to się jednak nie nadaje haha : P
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Achia wrote:A ja przyszłam posmęcić. byłam włąsnie w toalecie a tam krew.ni z tego ni z owego.dziś 26dc. ostatnio miałam 29dniowe cykle u tu taka niespodzianka nie wiem czy nie odpuścic kolejnego cyklu-w sensie bez wizyty u lekarza,bez clo i zastrzyków. opadłam z sił. miałam i naturalna owulacje i drugi pęcherzyk z drugiego jajnika,miały być bliźniaki i nic ( mozliwe ze na HSG sie nie uda w tym mcu zapisac, bo mam skierowanie do Tczewa (mieszkam w Gdańsku)a tam robią tylko w środy i to 2 paniom a na 8.11 już są 2 zapisane..a może jest ktos z Trójmiasta i wie czy gdzies moge zrobić HSG -tylko na skierowaniu mam Tczew...
Głowa do góry czasem za pierwszym czy drugim razem się nie udaje ale prędzej czy póżniej zostaje nasz tród wynagrodzony.
Ja z drugiego końca polski więc nie pomogę
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
My sobie dajemy czas na starania do końca roku, póki jestem po HSG, a w styczniu klinika, albo sobie odpuszcze... nie wiem jak będzie z pracą... mamy pewne plany, które byśmy chcieli wwspólnie zrealizować, więc nie jestem w stanie przewidzieć co będzie dalej...Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%