Jesienne Fasolki - październikowe testowanie 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlowwer wrote:Głowa do góry czasem za pierwszym czy drugim razem się nie udaje ale prędzej czy póżniej zostaje nasz tród wynagrodzony.
Ja z drugiego końca polski więc nie pomogę
tylko to nie pierwszy czy drugi raz ale my już 2 lata próbujemy -
Achia wrote:A ja przyszłam posmęcić. byłam włąsnie w toalecie a tam krew.ni z tego ni z owego.dziś 26dc. ostatnio miałam 29dniowe cykle u tu taka niespodzianka nie wiem czy nie odpuścic kolejnego cyklu-w sensie bez wizyty u lekarza,bez clo i zastrzyków. opadłam z sił. miałam i naturalna owulacje i drugi pęcherzyk z drugiego jajnika,miały być bliźniaki i nic ( mozliwe ze na HSG sie nie uda w tym mcu zapisac, bo mam skierowanie do Tczewa (mieszkam w Gdańsku)a tam robią tylko w środy i to 2 paniom a na 8.11 już są 2 zapisane..a może jest ktos z Trójmiasta i wie czy gdzies moge zrobić HSG -tylko na skierowaniu mam Tczew...
Ja ostatnio z cykli 31-33 dni zostałam z okresem w 26 dc tak samo, w pracy akurat mieliśmy przeprowadzkę i dźwigałam, no i poczułam, że mi mokro aż w majtkach, szybko do łazienki a tam @.... cykle mam coraz krótsze i owulacja wcześniej, więc nie wiem co będzie w tym cyklu, pewnie nawet nie dotrwam do przewidywanego terminu miesiączki.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Dziewczyny mamy 400 stron
KateHawke, Bocianiątko, Bunia86, Czrna 81 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Achia wrote:tylko to nie pierwszy czy drugi raz ale my już 2 lata próbujemy
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny mamy 400 stron
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:ole !!!! to rekord padł !!
suuuper ciekawe czy kolejny miesiac bedzie tez taki owocny w posty
A odnosnie twojego pytania.. to hmmm nie wiem wlasnie czy nasze brac czy AZ.. moje mam po 2 zamrozone a tu bym miala jeden zarodek podany... hmm
Nie wiem co robic!Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:Tylko bez takich za pare mies siedząc tutaj będziesz mieć też taką wiedzę jak ja a tak serio co ja tam wiem...
Bajka a co endokrynolog powiedział bo nie doczytałam ?
Yosel w przyszłymcyklu crio ? swoje zabierasz dzieci czy AZ ?
Endokrynolog tylko uśmiechnęła się i zmieniła dawkę tak bym wiedziała kiedy jaka tabletkę brać ale powiedziała że ewidentnie mam przedawkowany lek ale skoro dalej się staramy to dawki mi dużo nie zmniejszy i tak endokrynolog jak i ginekolog powiedziały że mogę zrobić progesteron w drugiej fazie cyklu, ogólnie to nic konkretnego ale też dlatego że mi nie zależało na niczym konkretnym, ja ten rok psychicznie odpuscilam tzn nie chce szukać powodów niepowodzeń z nowym rokiem będę miała więcej chęci na to tak mi się wydaje a teraz naturalnie wszystko, oczywiście jakbym chciała to od nowego cyklu mogę być stymulowana ale nie chce w sumie... Jakoś mi to teraz obojętne wszystko -
Yoselyn82 wrote:Dziewczyny mamy 400 stron
zaraz zobacze czy chociaż nadaje się do zjedzenia, bo szkoda mi jabłek i prądu haha
Mam jakieś dziwne przeszywające bóle w macicy i postawiłam sobie już diagnozę= 3 tydzień ciąży.
może jest jakiś dziwny zabobon, ze kobietom w ciazy nie wychodzą placki ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 22:21
Bocianiątko, KateHawke, Bunia86 lubią tę wiadomość
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Yos a jakie są statystyki? Ile transferów było Twoich zarodków a ile adoptowanych?
-
Yoselyn82 wrote:suuuper ciekawe czy kolejny miesiac bedzie tez taki owocny w posty
A odnosnie twojego pytania.. to hmmm nie wiem wlasnie czy nasze brac czy AZ.. moje mam po 2 zamrozone a tu bym miala jeden zarodek podany... hmm
Nie wiem co robic!
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Hopeless wrote:Yos a jakie są statystyki? Ile transferów było Twoich zarodków a ile adoptowanych?
6 iui i jedna cb
7 transferow i w tym 3 ciaze i straty
1 AZ nieudanyMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Bajkaaa wrote:Endokrynolog tylko uśmiechnęła się i zmieniła dawkę tak bym wiedziała kiedy jaka tabletkę brać ale powiedziała że ewidentnie mam przedawkowany lek ale skoro dalej się staramy to dawki mi dużo nie zmniejszy i tak endokrynolog jak i ginekolog powiedziały że mogę zrobić progesteron w drugiej fazie cyklu, ogólnie to nic konkretnego ale też dlatego że mi nie zależało na niczym konkretnym, ja ten rok psychicznie odpuscilam tzn nie chce szukać powodów niepowodzeń z nowym rokiem będę miała więcej chęci na to tak mi się wydaje a teraz naturalnie wszystko, oczywiście jakbym chciała to od nowego cyklu mogę być stymulowana ale nie chce w sumie... Jakoś mi to teraz obojętne wszystko
Przypomnij mi M badał się ?
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualny
-
Flowwer wrote:ile masz zaodków i kriotopów ? Jak są po dwa to ne idzie zbrać pojedyńczo ?
zarodkow mam 10 i mam po 2 na 1 slomce
Nie mozna pojedynczo ponoc bo musze rozmrozic 2 zeby jeden podac, a drugi musieliby znow zamrozic..Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Yoselyn82 wrote:6 iui i jedna cb
7 transferow i w tym 3 ciaze i straty
1 AZ nieudanyYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Hopeless wrote:Glowa mówi AZ. Serce mówi Twoje!
boje sie ze mam wadliwe zarodki.. moj maz ma wadliwy polimorfizm ktory moze powodowac u pacjentek poronienia i moze dlatego trace ciaze..dlatego zcecydowalismy sie na AZ, chociaz pewnie immunologia moze tez swoje robi..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 22:30
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
Flowwer wrote:za 3 tyg sprawdz ile TSH wynosi i odpoczywaj trzeba nabrać sił a może to będzie kluczem do skcesu
Przypomnij mi M badał się ?
A emek się nie badał bo jak to stwierdził skoro się udało to ma dobre nasienie, ja wiem ze właśnie słaba jakoś nasienia mogła spowodować stratę ale tak jak pisze nie mam siły na to teraz, tymbardziej z kasą krucho więc nie będę się starać ponad to co jest, będzie to będzie ciąża a jak nie to z nowym rokiem nowe nadzieję i chęci przyjdą i może m pójdzie na badanie -
Yoselyn82 wrote:zarodkow mam 10 i mam po 2 na 1 slomce
Nie mozna pojedynczo ponoc bo musze rozmrozic 2 zeby jeden podac, a drugi musieliby znow zamrozic..
To zabierz dwa swoje a jeśli własnych już nie będziesz mieć to AZ.
Oczywiście to moje przemyślenie i Ty będziesz wiedzieć najlepiej ja słucham serca
Hopeless masz rację
Ale znając przypadek mojej siostry i przyjaciółki to upór się opłacaYoselyn82, Bocianiątko lubią tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Oj kochane, musiałam nadrobić bo mój tatuś ma dziś urodziny i powiedzieliśmy mu o ciąży ( tato jest po udarze, miał w zeszłym roku, ogromnie to przeżyłam i od tamtej pory doceniam 100 x razy mocniej każdy dzień z rodzicami).
Tak bardzo Was rozumiem, dla nas to był trudny rok, wiele złych doświadczeń najpierw udar taty, paraliż i wiele miesięcy w szpitalach, później w wypadku samochodowym zginęła moja koleżanka z pracy - piękna 26 latka, która kochała życie, później CB i wiele wcześniejszych nieudanych dobijających prób, naprawdę to był ciężki czas i mam ogromna nadzieje ze wyczerpaliśmy już limit złych doświadczeń i teraz musi być tylko lepiej, czego i Wam kochane życzę ! Z całego serca, wszystkiego co najlepsze a każda z nas wie ze to upragnione serduszko pod serduszkiem
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAchia wrote:A ja przyszłam posmęcić. byłam włąsnie w toalecie a tam krew.ni z tego ni z owego.dziś 26dc. ostatnio miałam 29dniowe cykle u tu taka niespodzianka nie wiem czy nie odpuścic kolejnego cyklu-w sensie bez wizyty u lekarza,bez clo i zastrzyków. opadłam z sił. miałam i naturalna owulacje i drugi pęcherzyk z drugiego jajnika,miały być bliźniaki i nic ( mozliwe ze na HSG sie nie uda w tym mcu zapisac, bo mam skierowanie do Tczewa (mieszkam w Gdańsku)a tam robią tylko w środy i to 2 paniom a na 8.11 już są 2 zapisane..a może jest ktos z Trójmiasta i wie czy gdzies moge zrobić HSG -tylko na skierowaniu mam Tczew...
Sono Hsg można zrobić w Kartuzach, ok. 20 km od Gdańska.