Kiedy zrobic test??
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiem,wiem. Ale wolę jeszcze zaczekać żeby znowu się nie zawieść. I tak ta jedna kreska na wszystkich zrobionych do tej pory testach mnie jakoś tak zasmuciła. Z drugiej strony to dopiero ok 8 dni po owulacji. Miałam jednak nadzieję,że będzie choć cień drugiej kreseczki.
-
Cześć dziewczyny! Moja sytuacja wygląda następująco. We wrześniu zeazlego roku poronilam.od tego czasu mam cykle 33-35 dniowe, w miedzyczasie jeden cykl ponad 40 dniowy w czasie kiedy bralam antybiotyki orqzt ostatni 28 dniowy który wystąpił 25 maja ( cykl mogl sie skrocic bo do polowy cuklu bralam wiesiolek).Dzisiaj przypada 35 dzien cyklu. Założyłam ze owulacja wystapila najpozniej 13 czerwca - pokrylo się to ze sluzem, ponieważ mniej wiecej w tym terminie zanikl. Robilam juz kilka testow, dwa z nich po godzinie pokazaly druga kreske wyrazna ale niw biorę tycj wynikow pod uwage. Mniej wiecej od 13-14 czerwca bola mnie piersi. Zaznacze ze zawsze mnie bolaly przed okresem ale teraz sa wyjatkowo nabrzmiale z widocznymi zylami. Wczoraj rano podczas porannej toalety mialam sluz zabarwiony na rozowo. Sprawdziłam palcem pochwe, było odrobinkę krwi i lrzed 3 h sluz w kolorze kawy z mlekiem. Bylam pewna ze to okres, ale do dzisiaj nic sie nie dzieje. Sucho i czysto. Wczoraj powiedziałam sobie ze dosyć testowania ale ciągle mnie trapi to czy moze jest jakaś nadzieja... Kochaliśmy sie intensywnie od od 4 do 18 czerwca codziennie. Pisalam dzisiaj do lekarza, z prosba o instrukcje przyjmowania luteiny - maz wyjeżdża za miesiąc na 4 miesiące do pracy i wolałabym juz zaczac nowy cykl. Powiedział ze przed ostawieniem mam zrobic bete. Dodam ze wczoraj robilam test i kreska byla po godzinie ale raczej tutaj nic sobie nie wkrecam (test robiony po południu z raczej rozwodnionego moczu). Temperatura po wstaniu w pochwie 37.Jak myslicie jest jakas szansa? Pozdrawiam wszystkie starajace sie! ♥
-
W 36 dniu cyklu dwie piękne kreski na teście robionym po południu Oby wszystko było dobrze! Jutro beta hcg.
marysiaanna2609, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
Hej.
Dziś mój 29 dzień cyklu. Z ciekawości zrobiłam test owulacyjny i wyszedł pozytywny. Czy jest prawdopodobieństwo, że test wykrył ciążę? Od owulacji niby mineło dopiero 6 dni (mam długie cykle i przyjmuję bromergon na podwyższoną prolaktynę). Czy test owulacyjny może wyjść pozytywny przed zbliżającą się @, albo po bromergonie? Podpowiedzcie, jak było u Was:)2010 - misiu 💙🐻
Starania od I 2016
08.2016 - zaśniad całkowity
05.2019 IVF Kriobank - 1 x3BB 😭
beta <1.05
03.2020 😭 ciąża pozamaciczna/resekcja prawego jajowodu
07.2024 Invicta Wrocław
22.07 - start stymulacji (Menopur 225+ Orgalutran)
❄ 3.1.1 🙂
❄3.2.2
❄4.1.2 😞
❄4.2.2
👩🏻 '89
IO, hiperprolaktynemia
TSH- 1,4
Kariotyp ✅
👨🏻 '83
Nasienie ✅
Kariotyp ✅
30.09 ----> ❄ 4.1.2 💙
04.10 beta dla kliniki 6,7;prog 27;estradiol 1000
07.10 - beta 3,1 cb?
28.10 ----> ❄3.1.1 (+relanium)
5 dpt⏸
7 dpt - beta 57,4
9 dpt - beta 134
11dpt- beta 300,44 prog. 26
15dpt - 1660 prog. 28
17 dpt - plamienie
18 dpt - 5718
21 dpt - krwawienie, bez ustalonej przyczyny 2,1 CRL - miga ❤ -
hey Dziewczyny mam problem.. okres mi sie spoznia 13 dni.. zazwyczaj mialam regularny, ale problem w tym ze testy ciagle pokazuja jedna kreske.. jestem w Holandii wiec nie bardzo mam jak na bete isc tutaj odrazu u ginekologa moge usg zrobic zapislaam sie na niedziele, mam pytanko czy jest ktos komu tez negatywy wychodzily a mimo to byl w ciazy?Lili_87
-
Lili_87 wrote:hey Dziewczyny mam problem.. okres mi sie spoznia 13 dni.. zazwyczaj mialam regularny, ale problem w tym ze testy ciagle pokazuja jedna kreske.. jestem w Holandii wiec nie bardzo mam jak na bete isc tutaj odrazu u ginekologa moge usg zrobic zapislaam sie na niedziele, mam pytanko czy jest ktos komu tez negatywy wychodzily a mimo to byl w ciazy?
Mojej przyjaciółce w obu ciążach przez cały czas w ogóle nie wychodziły testy. Sikacze są wadliwe Lepiej Bete zrobić
-
marysiaanna2609 wrote:Mojej przyjaciółce w obu ciążach przez cały czas w ogóle nie wychodziły testy. Sikacze są wadliwe Lepiej Bete zrobić
Poszlabym na bete juz dawno jakbym byla w Polsce , powiem Ci ze tu robia problemy z beta skierowanie trzeba miec a ja nawet tu swojego lekarza nie mam , umowilam sie na niedziele do polskiego lekarza ma mnie zbadac ginekologicznie i usg wrazie czego zrobic jak wyliczyla moja aplikacja w telefonie jezeli jestem w ciazy to juz 6 tydzien sie bedzie zaczynal wiec maluszka bedzie widac nie?Lili_87 -
Lili_87 wrote:Poszlabym na bete juz dawno jakbym byla w Polsce , powiem Ci ze tu robia problemy z beta skierowanie trzeba miec a ja nawet tu swojego lekarza nie mam , umowilam sie na niedziele do polskiego lekarza ma mnie zbadac ginekologicznie i usg wrazie czego zrobic jak wyliczyla moja aplikacja w telefonie jezeli jestem w ciazy to juz 6 tydzien sie bedzie zaczynal wiec maluszka bedzie widac nie?
Powinno być widać ale wszystko zależy od sprzętu i czasami maluszek się potrafi nieźle kryć A sprawdzasz temperaturę albo robisz testy owu bo czasem w lato cykl może się nieźle rozciągnąć. Ja tak miałam w zeszłym roku. Niby zawsze cykl 35dniowy a wtedy miałam owu dopiero w 30 dniu i jeszcze druga faza się rozciągła do 18dni. -
marysiaanna2609 wrote:Powinno być widać ale wszystko zależy od sprzętu i czasami maluszek się potrafi nieźle kryć A sprawdzasz temperaturę albo robisz testy owu bo czasem w lato cykl może się nieźle rozciągnąć. Ja tak miałam w zeszłym roku. Niby zawsze cykl 35dniowy a wtedy miałam owu dopiero w 30 dniu i jeszcze druga faza się rozciągła do 18dni.Lili_87
-
nick nieaktualnyHeelenka wrote:heeej:) jestem w 23 dc dziś rano zrobiłam test i negatywny;/ cykle mam krótkie bo 26, 27 dni wiec trzymam kciuki za resztę dziewczyn:)
-
nick nieaktualny