kłócie jajników i brzucha po ovu
-
WIADOMOŚĆ
-
Pozwoliłam sobie zerknąć na Twój wykres, ponieważ opisane przez Ciebie objawy wydają się być podobne do moich. Oby to nie było zapalenie pęcherza u mnie. Trzymam kciuki!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 października 2013, 17:00
Ania1986 lubi tę wiadomość
-
Ja również po ovu miałam takie kłucia, a około 5 dnia po ovu miałam jakby lekkie skurcze jak przed @, 7 dnia po ovu okropne wzdęcie bez powodu, cały czas lekko wrażliwe piersi (bardziej swędzące niż bolące). W poprzednich cyklach miewałam takie objawy ale w tygodniu przed @ a nie w tym po owualcji. Byle tak dalej w weekend będę testować.apolonia
-
nick nieaktualnyJa wczoraj odczuwałam silne klucie w okolicy lewego jajnika ( z niego też odbywała się owulacja- monitoring owulacji wskazał na pęcherzyk dominujący z tego jajnika), od wczoraj dokuczają mi gazy i wzdęcia, dzisiaj jajnik lewy lekko pobolewa, oraz ból brzucha jak przed okresem i w trakcie z tym, że o wiele delikatniejszy... Myślę, że w weekend także mogłabym testować o ile @ nie pojawi się, ale poczekam chyba do poniedziałku lub wtorku i zrobię próbę ciążową z krwi.A jeszcze z innych objawów, mam piersi bardziej wrażliwe niż zwykle nawet gdy idę i one się poruszają to bolą, ból koncentruje się także wokół sutków... No ciekawi mnie czy coś się dzieje czy to tylko psychika płata mi figle
KarolciaS, Pokolorowanaa lubią tę wiadomość
-
A ja dzisiaj 3 dzień po owu, która według mnie była 19.10. Dzień później zaczęły mnie boleć piersi - same sutki, meeeega wrażliwe, dotknąć się nie mogę. I bolą do tej pory, z tym, że już bardziej się rozchodzi na całe piersi... Jest to w 100% spowodowane dużym skokiem progesteronu, bo nigdy mnie nie bolą, nawet tuż przed @. Z drugiej strony to drugi miesiąc jak biorę castagnus i wiesiołek, więc prawdopodobnie wzmogły mi "doznania" drugiej połowy cyklu. Z resztą, za parę dni się wszystko wyjaśni Ogólnie to czuję się dziwnie i jakoś tak, nie wiem ospała i zmęczona... dziwnie!
-
no właśnie też się boję, że wmawiam sobie pewne rzeczy teraz (9dpo) nastąpił dziwny spokój w moich objawach, poza lekkimi piersiowymi ale nadal się nakręcam, bo zwykle na tym etapie czuję nadchodzącą @ a na razie nic - żadnych bóli i plamień jak co miesiąc ciekawe czy wytrzymam z testowaniem do wtorkuapolonia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja od 3 miesięty czuje takie własnie kłucie po owulacji- jajniki i podbrzusze, i jak narazie żadne kłucia nie wskazały ciąży. Jestem teraz 7 dni po owulacji i te kłucia są mniejsze niz były np miesiąc temu i dopiero od dziś piersi zaczeły mnie boleć i sutki.. pewnie nie wytrzymam i zatestuje albo w piątek albo sobote... jak nie wyjdzie to już tracę nadzieje na ten cykl.
-
nick nieaktualnyDzisiaj zrobiłam rano test chociaż tak straaasznie się zarzekałam, że nie zrobię, jak na złość wczoraj wieczorem wyszperałam podczas porządków jeden... Wynik negatywny. Raczej nie nastawiam się już na ten cykl ;( Objawy ustąpiły praktycznie wszystkie pozostały tylko leciutko wrażliwe sutki i jestem strasznie podminowana, aż mojemu mężowi wczoraj się oberwała sama nawet nie wiem za co Mam nadzieję, że ofiar w ludziach dziś nie będzie...
LuckyJack lubi tę wiadomość
-
Hmm... Ja co cykl mam inaczej. I już chyba nic mnie nie zdziwi i w żadnych objawach nie będę się dopatrywała ciąży. Bolące piersi, swędzące sutki (od samej owulacji aż do @), bardzo wyraźna siatka żył na piersiach, kłucie jajników/podbrzusza, wzdęcia, gazy, wzmożony apetyt, zmęczenie, nudności... a nawet rozpulchnienie pochwy i szyjki macicy...wszystko występuję co miesiąc w różnych kombinacjach. Każda z nas jest inna. Ja się już wszystkiego po sobie spodziewam
Chica Mala, hannula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaramy się od kilku miesięcy ale dopiero od października tak porządnie podchodzimy do sprawy:)i od tych kilku miesięcy zauważam, że po przewidywanej owulacji (5-7 dzień) mam bóle podbrzusza. Czasami nawet tak, że muszę się położyć, wcześniej bolało tylko przed @. W przyszłym miesiącu mam wizytę u gin i zapytam co on na to.
-
A ja dzisiaj 6 dpo i z rana jednorazowe i kilkuminutowe kłócie w podbrzuszu, ale tak jakby bardziej po jego lewej stronie. Napewno nie jajnik bo jest dużo dalej... Narazie się to nie powtórzyło. A piersi już prawie już przestały boleć. Jeszcze kilka dni...
-
Ja tak miałam i okazało się że byłam w ciąży...od 3 miesięcy staramy się o kolejnego malucha i w cyklach też czułam kucie.
.w pierwszym nie bylam w ciąży, drugi ciąży biochemiczna a za ok godzinę odbiorę wyniki i okaże się czy to był jakiś dobry znakMajka86 lubi tę wiadomość
Niania .. -
niania wrote:Ja tak miałam i okazało się że byłam w ciąży...od 3 miesięcy staramy się o kolejnego malucha i w cyklach też czułam kucie.
.w pierwszym nie bylam w ciąży, drugi ciąży biochemiczna a za ok godzinę odbiorę wyniki i okaże się czy to był jakiś dobry znak
o kurczę nawet nie chcę sobie robić nadziei, ale byłoby cudownie gdyby to był pierwszy objaw ciąży tylko ja oczywiście się schizuję że to jakieś paskudztwo...
Niania to daj koniecznie znać jak odbierzesz wyniki!!!Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
Beta 4.01 - 8317 (21dpo)