X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane później będę was nadrabiać ale mam wynik antyTPO czy któraś wie czy to dobry wynik 0.40 IU/ml a norma 0-9 ??

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3930 6618

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne bocianiatko 😭

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/650c13d48c1d.jpg

    Nikodemka lubi tę wiadomość

    y2XTp2.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia , trzymam kciuki, żeby to faktycznie coś oznaczało i za jutrzejszy test . ;)

    Magduullina, Madziandzia lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:44

    Irvine90, aeiouy, szona, Tele...79, buba123, mam_marzenie_synek❤, Magduullina, MonikA_89!, moni05, Madziandzia, Iseko, Sasanka55, nuśka91, Ochmanka, madziorek86 lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1534 1471

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Szona, w poniedziałek byłam w klinice i Doktorek powiedział, że jak dam radę mam brać do czwartku. Jakoś nie dałam radę :P tak więc wczoraj wzięłam ostatnią tabletkę i teraz czekam na @. Mam nadzieję, że szybko przyjdzie, choć mam dopiero 16dc :P ale niby w ciągu 3-4dni po odstawieniu mogę dostać.
    A ta Twoja tempka jest dość wysoka. Może jednak zatestuj?

    Magdulina, trafnie napisane. "Bo jak nie my to kto?" 😂😂

    APrzybylska, kciuki za podgląd :)

    Elfia, udanego wyjazdu! Ale się wygrzejesz 😜😍

    Sylwian, a miałaś jakieś inne objawy zbliżającej się owu czy tylko opierasz się na temperaturze?
    Ja zawsze robilam testy owu od 12dc,obserwowalam sluz i mierzylam temp w zeszlym cyklu,bol jajnika byl jesli owu byla z prawego i sie pokrywalo. Teraz sluz mam wodnisty od konca krwawienia,ktore trwalo 9 dni,moze niecale 2 dni bylo bialkowe. Test tylko wczoraj i dzisiaj robilam z ciekawosci. A owu miala byc z lewego. W poniedzialek mialam 2 pecherzyki 19mm i 18mm. A juz tak zauwazylam,ze jak ma byc z lewego to czuje sie jak bym wcale go nie miala,bo zero objawow z tej strony.

    a97e8a0113.png
    *14.09.2021- II kreski
    *18.05. - 38+5, 3675 g
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Malgoniu, nasza bocianica złożyła wczoraj po południu jajko, ale Florek je wyrzucił poza gniazdo 😭
    O nie!!!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, aż weszłam zobaczyć co tam się dzieje.
    Co on oszalał?
    Straciłam do niego serce. Biedna Florcia :(


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    No co Ty, za co :D taki już mój los 😂😂 nie nastawiam się, że teraz będzie inaczej, bo póki co jest identycznie, rzygam jak kot przez większość dnia. Wczoraj sobie rozłożyłam poduszki i kołdrę przy kibelku i tam leżałam, żeby cały czas nie biegać 😂 bo raz nie zdążyłam i podłogę musiałam myć.
    Przerabane jednym slowem kochana az ci wspolczuje :* biedna ty

    agge lubi tę wiadomość

  • aeiouy Autorytet
    Postów: 816 1736

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina hahahaha - Ci faceci, oni nic nie rozumieja :P

    Magduullina, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    Starania o pierwsze dziecię od 12.2017
    5 poronien: 03.2018 & 12.2018 & 06.2019 & 03.2020 & 08.2020
    12.2018 - pierwsza wizyta w klinice
    04.2019 - HSG: prawy jajowód niedrożny
    Od 08.2019 - Pacjentka Prof. M.
    10-11.2019 szczepienia limfocytami męża ->allo mlr 23.3%
    01.2020 - 06.2020 - szczepienia pullowane -> allo mlr 22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona to może jednak coś jest na rzeczy? 😁 ja też mam zawsze ból głowy przed @. A u Ciebie już po terminie, więc może 💗

    szona lubi tę wiadomość

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    moni05 wrote:
    Monika, a jak to jest z tym, że z reguły wszystkie środki anty działają regulująco i zabezpieczająco w tych swoich 98% dopiero po 3 cyklach używania? Tak w sumie pisze na ulotkach i ginekolog siostrze tez zawsze mówi achtung przez te pierwsze trzy miesiące... z ciekawości tylko pytam, czy to miało dać skutek usunięcia tej zmiany hormonami?
    Ja brałam po to, żeby wyciszyć jajniki, się jak dokładnie miało to zadziałać to nie wiem. Mój gin mówił tylko, że jak zapisuje antyki w ramach zabezpieczenia przed ciążą, to zaleca przez pierwszy miesiąc dodatkowo się zabezpieczać no bo nie wiadomo jak zadziałają na organizm. Na ulotce jednak napisane jest, że ochrona od pierwszej tabletki :P Ja tam już więcej tego 💩 nie tykam 😂😂😂

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati odpoczywaj a plamienie jak?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Kochane później będę was nadrabiać ale mam wynik antyTPO czy któraś wie czy to dobry wynik 0.40 IU/ml a norma 0-9 ??

    Ja sie nie znam ale patrząc na normy chyba jest ok:)
    Mam nadzieję ze ktos mądrzejszy sie wypowie :)

    Angelika1313 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis zas sie czuje jakby mnie krowa zrzula ,polknela i wys**la... Blee .... Tak mnie kaszle ze az wymiotuje, leb boli na dodatek jakas biegunka z rana.... Fuck...

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Jestem dzisiaj najmniej produktywnym człowiekiem w robocie we wszechświecie;) M rano stwierdził, po co idziesz i tak nic nie zrobisz:p

    W ogóle jego mina dzisiaj jak powiedzialam że dziewczyny z forum też widzą kreskę bezcenna. "yyy ale jak to ogladacie cudze testy o 7 rano na jakimś forum?" :D
    Oni nigdy nie zrozumieją 😂😂😂😂😂

    Malinaa90, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angelika1313 wrote:
    Kochane później będę was nadrabiać ale mam wynik antyTPO czy któraś wie czy to dobry wynik 0.40 IU/ml a norma 0-9 ??
    Moim zdaniem super wyniki. To znaczy, że nie masz tych przeciwciał i wszystko działa prawidłowo :D

    Angelika1313, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny :D Oby to było to ale się nie nastawiam, bo już mam dość rozczarowań.
    Kurcze, chyba też zacznę bociany oglądać :D

    Magduullina lubi tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Ja brałam po to, żeby wyciszyć jajniki, się jak dokładnie miało to zadziałać to nie wiem. Mój gin mówił tylko, że jak zapisuje antyki w ramach zabezpieczenia przed ciążą, to zaleca przez pierwszy miesiąc dodatkowo się zabezpieczać no bo nie wiadomo jak zadziałają na organizm. Na ulotce jednak napisane jest, że ochrona od pierwszej tabletki :P Ja tam już więcej tego 💩 nie tykam 😂😂😂

    Bullszit. Chociaż może masz jakieś cudowne tabletki 🤪 jak mus to mus w sumie, ja używałam plastrów jak musiałam, żeby ochronić chociaż żołądek, no i po nich nie miałam żadnych skutków ubocznych w sumie, ale i tak to 💩 jakich wcale nie mało, niestety. To już przynajmniej wiem o co chodzi, bo byłam ciekawa co ma dać jednorazowe (w sensie jeden cykl) nafaszerowanie Cię hormonami... to po tym wyciszeniu niech te jajniki wracają ze zdwojona mocą 😁✊🏻😘

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Angelika1313 Autorytet
    Postów: 1194 3302

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika dzięki:* ja się zupełnie na tym nie znam to dobrze że chociaż to jest ok ;)

    MonikA_89! lubi tę wiadomość

    Aleksandra 23.06.2020 3090g 51cm 👣❤️

    7bd1324f90.png

    19cs.. 1 cykl po hsg szczęśliwy 💖
    10.10 II
    04.11 : Crl 6,6 mm i jest <3
    14.11 : 1,62 cm szczęścia 😍
    06.12 prenatalne: crl 45,5 mm <3
    07.02 : 287g córeczki ❤
    24.02 : 496g <3
    12.03 : 781g <3
    03.04: 1244g <3
    23.04: 1703g <3
    07.05: 2148g <3
    21.05: 2520g <3
    04.06: 2818g <3
    15.06: 3178g <3

    29.08.2019 HSG oba jajowody drożne
    🌸MTHFR C677T hetero🌸MTHFR A1298C hetero🌸PAI-1 homo🌸Insulinooporność🌸pcos🌸hiperprolaktynemia🌸niedoczynność tarczycy🌸cukrzyca w ciąży.
    💊 Metformina, letrox, acard, heparyna, duphaston, insulina
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 12 kwietnia 2019, 12:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mówi, ze się cieszy, ze mam to forum, o połowie rzeczy, o które pytam lub co do których mam wątpliwości on nie ma bladego pojęcia. No i jest szczęśliwy z faktu, ze ktoś jest w stanie odpowiadać na moje pytania, w końcu 😁

    Magduullina, aeiouy, szona, Nuch, Ochmanka lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 118 119 120 121 122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ