Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Boje sie, ze ona taka jest bo test wysechl :/
    Nie chce sie niepotrzebnie napalac, bo nie wydaje mi sie ona rozowa.
    Zrób jutro kolejny i jak będzie conajmniej taka kreska jak dzisiaj, to wtedy na betę :) trzymam kciuki! ✊✊✊

    Malgonia lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Malgonia beta z krwi rozwieje watpliwosci:) wygląda troche jak moja krecha wczoraj;)

    Nie wiem jak to możliwe że się obudziłam w weekend o 7.30 oO
    Ja tam cię rozumiem. Nie śpię od 6:30 😂😂😂

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Zabralaś? Bo jeszcze cholera nie przyszła!

    Malgonia mam nadzieję, że to ta właściwa kreseczka, z całego serca Ci tego życzę:*

    Pati jak dziś u Ciebie?

    Szona kiedy ten test? 😁
    Czekam na małpiego kuriera :D Oby się pospieszył, bo chce się zacząć kłuć :)

    Iseko, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia widzę i ja! Życzę Ci aby to było TO ♥️♥️♥️

    Moni prowadzę ciążę u Gbiorczyka.

    Malgonia, moni05 lubią tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scooby-scooby-doo, Szona WHERE ARE YOU???!!!

    Jesteśmy żądne kresek! 😜😜

    szona, agge, mam_marzenie_synek❤, Ochmanka, aeiouy lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- jak na evap,to ta krecha jest dosc mocno widoczna. Poszlabym na betę, rozwieje watlpiwosci. Trzymam mocno kciuki,żeby to było to ✊✊✊✊

    Malgonia, szona lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:24

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona bo wyslemy za Tobą lisy gończy....

    Sasanka55, szona lubią tę wiadomość

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- pogrzala po testy, wysikala 2 kreski i teraz nie jest w stanie ppdniesc sie z kibelka, z wrażenia opadla ;-)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona zaraz jajo zniesiemy :D

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, a z innej beczki. Muszę wykonać kariotyp, mutacje genu fmr1, przeciw ciała anty TPO i anty IG, a także przeciwciala nadnerczowe p. 21 hydroksylazie. Któraś z was miała te badania? Czy trzeba je robić w konkretnych dniach cyklu?

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczynki, a z innej beczki. Muszę wykonać kariotyp, mutacje genu fmr1, przeciw ciała anty TPO i anty IG, a także przeciwciala nadnerczowe p. 21 hydroksylazie. Któraś z was miała te badania? Czy trzeba je robić w konkretnych dniach cyklu?
    Kariotyp to badanie genetyczne, więc robisz kiedy chcesz. Tak samo mutację fmr1. Przeciwciała tarczycowe też nie zależą od dnia cyklu, warto tylko być na czczo na wszelki wypadek. Pozostałych nie kojarzę

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia! Ja będę się nakręcać za Ciebie 😁 Tobie nic więcej nie mówię jak tyle, ze na moim pierwszym była identyczna. Wg mnie jest kreska i to różowa. Ale oszczędź sobie nerwów i poczekaj z beta do jutra/poniedziałku. My tu się za Ciebie postresujemy i ponakrecamy. ✊🏻✊🏻✊🏻😘

    APrzybylska mam nadzieje, ze się widzimy na porodówce. 😋Ja mogę urodzić 3 tygodnie szybciej, już będzie donoszone 😁

    Szoooooonaaaaaa... ❓

    Miłego dnia dziewczyny! ❤️

    Sasanka55, APrzybylska, szona lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Kariotyp to badanie genetyczne, więc robisz kiedy chcesz. Tak samo mutację fmr1. Przeciwciała tarczycowe też nie zależą od dnia cyklu, warto tylko być na czczo na wszelki wypadek. Pozostałych nie kojarzę
    Dzieki. A ten kariotyp to gdzie mozna zrobić??

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:46

  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 15 dni po ovitrelle dalej coś majaczy na bobku, ale to z pewnością nie ciąża.. nawet nie wrzucam zdjęcia bo i tak nic nie dojrzycie. Pójdę za radą doktorka i zrobię test jeszcze we wtorek, ale chyba nici z mojej dobrze prosperującej owulacji z prawego jajnika :P ( po ovu jestem 11 - 12 dni)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2019, 08:49

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • buba123 Autorytet
    Postów: 679 922

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingulla wrote:
    U mnie 15 dni po ovitrelle dalej coś majaczy na bobku, ale to z pewnością nie ciąża.. nawet nie wrzucam zdjęcia bo i tak nic nie dojrzycie. Pójdę za radą doktorka i zrobię test jeszcze we wtorek, ale chyba nici z mojej dobrze prosperującej owulacji z prawego jajnika :P ( po ovu jestem 11 - 12 dni)
    EJ no pokaz

    21.06.2017 - 1 iUi udana :) - syn
    mhsvx1hp39vz818l.png
    21.01.2019- 2 iUi - udana :)
    02.02.19 - beta 67.5,
    03.02.19 - beta 138,5
    04.02.19 214,7 :)
    05.02.19 343.9
    11.02.2019 3477.8 - rośnij kropku rośnij :D
    w4sqcsqvswtczzdq.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia nie nakrecamy w takim razie czekamy cierpliwie na rozwój sytuacji, aczkolwiek niestety nasz mózg działa tak ze kazda kreska evap czy nie evap robi nadzieję.
    Ale W takim razie racjonalnie nawet nie gratuluje tylko czekam na następny test albo na betę:)
    Idziesz dzisiaj moze ja zrobic czy czekasz?:)

    Elfia nic się dzieje :):)
    U mnie dziewczyny 30 dc :) 12 dpo albo 6dpo :)

    Malgonia lubi tę wiadomość

  • LaBellePerle Autorytet
    Postów: 1623 2423

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym nauczyć się takiej cierpliwości, pokory jak Wy. Staramy się teraz po poronieniu, to jest DOPIERO pierwszy cykl, a ja już tak świruję. Nazamawiałam testów z allegro, testuję codziennie - testowałam już z trzy dni po owu, choć wiedziałam, że jeszcze nic nie wyjdzie a i tak nie mogłam się powstrzymać. Ja dwa razy zaszłam w pierwszym cyklu, nigdy wcześniej nie wyszedł mi żaden test negatywny. A tu teraz, po takiej stracie, taki kubeł zimnej wody. I choć wiedziałam, że są małe szanse, bym znów miała takie szczęście, to się chyba nastawiłam. Nie wiem, jak Wy sobie radzicie

    Murzynek lubi tę wiadomość

    ckai3e3knaa1amlz.png


    3i49g7rfm0hi97rc.png
    3i49px9ilsmjp198.png


    27.09.2020 0:55 - Wiktoria, 1150g, 36 cm

    "Nie ma takiego cierpienia, którego miłość nie byłaby w stanie uleczyć"

    22.04.2020 - II 🍀 (2cs)
    27.04.2020 - beta 279 (15 dpo)
    29.04.2020 - beta 646 (17dpo)
    09.05.2020 - jest 💓

    9.10.2018 biochem.
    10.02.2019 18tc (*) Oliwia
    3.10.2019 20tc (*) Gabriela
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Zabralaś? Bo jeszcze cholera nie przyszła!

    Malgonia mam nadzieję, że to ta właściwa kreseczka, z całego serca Ci tego życzę:*

    Pati jak dziś u Ciebie?

    Szona kiedy ten test? 😁

    Dziękuję kochana ,że pytasz. W nocy nie mogłam spać, bo myślałam o tym. Staram się myśleć pozytywnie ,ale z tyłu głowy mam słowa tego lekarza.. Boję się okropnie zrobić ta betę w poniedziałek, tym bardziej ,że czytałam, że wartość powyzej 6000 może przyrastac wolniej ,a on mi mówił, że w ciągu 48 h musi się podwoić i teraz nie wiem.

    A jak u Ciebie? :)

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 13 kwietnia 2019, 09:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Pati, jeszcze przypomniał mi się artykuł u mamy ginekolog o wczesnym usg:

    "Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy(GS) ma średnicę 8-10 mm..

    Jeżeli pęcherzyk ciążowy ma średnice 25 mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego świadczy to o tym, że jest to tak zwane puste jajo płodowe – czyli ciąża, która na bardzo wczesnym etapie – właśnie na etapie gdy powstaje pęcherzyk żółtkowy, przestała się rozwijać prawidłowo."

    A u ciebie z tego co pamiętam jest pęcherzyk zoltkowy czyli to nie puste jajo. Na dodatek nie wiesz kiedy miałaś owu, więc tak naprawdę może być zbyt wcześnie na zarodek.

    Czytałam kiedyś ten wpis. Nic mi nie pozostało jak czekać. Następne usg 25.04.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego