X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Kingulla Autorytet
    Postów: 2698 2639

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello :D

    Malinka a Ty dziś na nic nie sikalas? :😊

    Nikodemka w takim razie owocnych starań. Oby poza przyjemnością przyniosły Jeszce trochę radowsci w postaci II 😁

    O do zwolnienia to też mam dylemat. Pracuje w szkole z dziciekaami 7-9 lat. Wiadomo, że one różne zarazy noszą, ale z drugiej strony za półtora miesiąca koniec roku szkolnego. Kto im teraz wystawi świadectwa odpowiednie dla każdego, skoro byłam z nimi cały rok i tylko ja wiem jak pracują... Ewentualnie pójdę na zwolnienie, a później na tydzień wrócę żeby tylko wystawić świadectwa 😋 ehh.. Z drugiej strony jestem wściekła po tym całym strajku i wcale nie chce mi się wracać do pracy. Myślę o przekwalifikowaniu więc to byłby dobry początek 😋 dobrze jest planować l4 ciążowe, jak się jeszcze w tej viayz nie jest😋

    Malinowa91, Nuch, MonikA_89!, Malgonia, Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Sebek - 2010 <3 <3
    Starania od I 2016

    18.08.2016 - zaśniad całkowity:(

    V 2019 IVF - 😭

    III 2020 😭

    Czekam na cud..

    HSG - oba jajowody drożne (lewy udrożniony po ponownym podaniu kontrastu)
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1117

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzulka - nie martw sie, temperatura moze wzrosnosc kilka dni po owulacji. Na pewno lada moment skoczy. Luteiny bym nie brala jesli masz tylko 4 tabletki, jak juz to 10 az do okresu (sorki, pozytywnego testu :)).

    My od 4 dni staramy sie codziennie. Wczesniej co dwa dni. Nie wiem skad moj maz bierze tyle energii, ale ciesze sie, ze nie robimy tego na siłę, przynajmniej jest z jakas przyjemnosc z tych staran :)
    Ciekawa jestem co tam sie u mnie dzieje... Wczoraj ewidentny pik na testach owulacyjnych i troche sluzu. Licze, ze moze dzis pecherzyk peknie, bo to i tak juz 21dc.
    Hehe masz kochana rację do okresu ☺️ sprawdziłam pojemnik po luteinie i odziwo mam 12 sztuk tabletek, a nie 5 jak się wydawało,ale jestem ciekawa czy temperatura sama skoczy, a biorąc luteine nie dowiem się jak to będzie wyglądać u mnie.

    Fajnie, że Twój eMek ma w tym cyklu tyle energii i nie ma tego uczucia, że na siłę bo trzeba i już 😀 uda Wam się teraz 😁 bardzo bym chciała!

    Ja niestety codziennie bym chyba nie mogła, bo raz, że nie chce żeby to było na siłę, a 2 mój eMek gra w piłkę i czasami po prostu się nie chce, więc co 2 dzień działamy i może kiedyś zaskoczy😊

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5024 11636

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, witam się w 16 dc z nadzieją że może coś ruszy i w końcu zobaczę pozytywnego owulaka.


    Dzulka temperatura może skoczyć do 3 dni po owulacji także spokojnie :)

    Nikodemka kciuki za owocna owulacje! Przy takiej ilości ♥️ no to musi się udać!

    DzulkaJ lubi tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Paula.toja Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czytałam Was codziennie ale pierwszy raz

    odwazulam się napisać ☺️

    Uprawialam sex w dni płodne, dzisiaj mam 27dc. Cały czas zastanawiam się czy moge być w ciąży. Jakieś 6-8 dpo miałam kłucie w brzuchu. Ból dziwny, umiarkowany. Zauważyłam ze na biuście mam cala sieć niebieskich żyłek. Robiłam testy Allegro paskowe i zawsze jak robie z pierwszego moczu wychodzi mi biel... z następnego jest już cień.. na kilku testach przez ostatnie 4 dni wychodzi mi cień cienia ale w normalnym czasie, po jakichś 2min. Możecie zerknąć czy coś widzicie? 

    https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html

    Bardzo Wam dziękuje 😘😘


  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula.toja wrote:
    Hej Dziewczyny, mam do Was pytanie. Czytałam Was codziennie ale pierwszy raz

    odwazulam się napisać ☺️

    Uprawialam sex w dni płodne, dzisiaj mam 27dc. Cały czas zastanawiam się czy moge być w ciąży. Jakieś 6-8 dpo miałam kłucie w brzuchu. Ból dziwny, umiarkowany. Zauważyłam ze na biuście mam cala sieć niebieskich żyłek. Robiłam testy Allegro paskowe i zawsze jak robie z pierwszego moczu wychodzi mi biel... z następnego jest już cień.. na kilku testach przez ostatnie 4 dni wychodzi mi cień cienia ale w normalnym czasie, po jakichś 2min. Możecie zerknąć czy coś widzicie? 

    https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html

    Bardzo Wam dziękuje 😘😘
    Mi niestety wychodzi bład,jak kopiuje link. Pokazuje mi,ze taki adres nie istnieje. Najlepiej po wygenereowaniu linkow,skopiowac 3 link,ten na samym dole,wtedy tu nam sie wstawia miniaturka.
    A jesli cos wychodzi,to poczekaj pare dni i powtorz test,ewenntualnie skocz na bete :-)

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Dzisiaj sie wszystkiego dowiem. W sumie chcialabym jeszcze ze 2 tygodnie pobyc w domu. Nie mam mozliwosci pracowac zdalnie. W mojej pracy jest bezposredni kontakt z klientem, wiec sa różne czasem bardzo nie przyjemne sytuacje.. teraz czuje sie no wiadomo dobrze nic mi nie dolega, ale co bedzie np.za tydzien? Moze bede rzygać jak kot...

    Obyś nie wymiotowała! Nudnej ciąży życzę :* Powtarzasz jutro betę? Mam nadzieję, że dr bez problemu wypisze ci zwolnienie. W klinikach raczej nie trzeba się o nie prosić, sami dają :D

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Paula.toja Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi niestety wychodzi bład,jak kopiuje link. Pokazuje mi,ze taki adres nie istnieje. Najlepiej po wygenereowaniu linkow,skopiowac 3 link,ten na samym dole,wtedy tu nam sie wstawia miniaturka.
    A jesli cos wychodzi,to poczekaj pare dni i powtorz test,ewenntualnie skocz na bete :-)

    Bardzo Ci dziękuje za pomoc.
    Do okresu jeszcze 2 dni wiec zaczekam.. ale martwię się ze te cienie nie sa coraz bardziej intensywne..
    Wklejam jeszcze raz, może teraz sie uda.
    <a href=https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html>8FE1E435-B55B-4E2B-BC0D-EAF1B6809347.jpeg</a>

    Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz 😘😘

  • Malinowa91 Autorytet
    Postów: 1634 3078

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Obyś nie wymiotowała! Nudnej ciąży życzę :* Powtarzasz jutro betę? Mam nadzieję, że dr bez problemu wypisze ci zwolnienie. W klinikach raczej nie trzeba się o nie prosić, sami dają :D

    Moniczko ja dzis jestem w klinice na becie, a powtarzam w czwartek, zeby bylo 48 h😉

    Ochmanka lubi tę wiadomość

    qdkkio4pccsu18zx.png

    58cs szczęśliwy ❤
    Córcia👨‍👩‍👧

    31 lat👫
    03.2019-pierwsza wizyta-Kriobank Białystok
    04.2019- start I procedura
    04.2019 - ET 4/5AA cb 😔😔😔
    06.2019- FET (N) 2BB 😔😔😔
    09.2019- FET (S) 4AA i 4BB 😊😊😊
    21.09 - 6dpt - II kreski❤
    8dpt - beta 99,56😍; 10dpt 286,03😍; 14dpt 1584,58😍; 18dpt 6879,10😍; 28dpt 52066,17😍; 29dpt mamy❤

    Mamy jeszcze:❄3BB❣

    11.2022 start II procedura

    “In vitro nie jest drogą prostą. Wiadomo jaki jest cel podróży, ale nie wiadomo, dokąd prowadzi droga”.

    MTHFR C677T- hetero; PAI-1 4G/5G-homo; hormony w normie; nasienie dolna granica normy; morfologia 3%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula.toja wrote:
    Bardzo Ci dziękuje za pomoc.
    Do okresu jeszcze 2 dni wiec zaczekam.. ale martwię się ze te cienie nie sa coraz bardziej intensywne..
    Wklejam jeszcze raz, może teraz sie uda.
    <a href=https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html>8FE1E435-B55B-4E2B-BC0D-EAF1B6809347.jpeg</a>

    Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz 😘😘
    Dalej jest bład.

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula.toja wrote:
    Bardzo Ci dziękuje za pomoc.
    Do okresu jeszcze 2 dni wiec zaczekam.. ale martwię się ze te cienie nie sa coraz bardziej intensywne..
    Wklejam jeszcze raz, może teraz sie uda.
    <a href=https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html>8FE1E435-B55B-4E2B-BC0D-EAF1B6809347.jpeg</a>

    Jeszcze raz dziękuje za odpowiedz 😘😘

    Dalej wyskakuje błąd. Najlepiej skopiuj 3 link to wtedy będziemy tu na forum widzieć miniaturkę.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 09:48

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa91 wrote:
    Moniczko ja dzis jestem w klinice na becie, a powtarzam w czwartek, zeby bylo 48 h😉
    Oooo to liczę na piękny przyrost! Po 24h beta też potrafi się podwajać 😊

    Pytanie do dziewczyn łykających Q10. Odstawiacie go w ciąży? Do transferu planuję brać ale się zastanawiam czy nie lepiej później odstawić🤔

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Dalej jest bład.

    https://zapodaj.net/7d72f4a52c490.jpg.html

    To jest prawidłowy link :)

    Coś tam się błąka, może kup normalny test o czułości 10 :) Ja tam allegrakom średnio wierzę :)

    Magduullina, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • Paula.toja Nowa
    Postów: 3 3

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 09:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnia próba 😁

    db390b57a9b35063med.jpg

    Pati96, szona, Magduullina lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7585 16782

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zaczął super mocno kłuć prawy jajnik (wcześniej szalał lewy - i wydawało się, że z niego była owulacja). Śluz niepłodny, temperatura w gorze. Nigdy tak nie miałam, żeby jajniki bolały jeszcze po owu. Może jakaś zaplątana, druga 😅

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/752b0ca07b91.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 kwietnia 2019, 10:02

    Pati96, Magduullina lubią tę wiadomość

    6Rnmp2.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szoneczko, jak mnie tak bolalo, to zobaczylam II, a ostatnio lekarz tez mowil o podwojnej owulacji, wiec wierze, ze u Ciebie te objawy sie sprawdza :)

    Kingulla, ja jestem jeszcze lepsza, bo przepracowalam dzis dopiero 3h po moim L4, nie moge nawet sie jeszcze starac o bobika, a juz cala prace i terminy rozkladam sobie pod katem ciazowego zwolnienia :D

    Mileeego dnia <3

    szona, Magduullina lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A mnie zaczął super mocno kłuć prawy jajnik (wcześniej szalał lewy - i wydawało się, że z niego była owulacja). Śluz niepłodny, temperatura w gorze. Nigdy tak nie miałam, żeby jajniki bolały jeszcze po owu. Może jakaś zaplątana, druga 😅

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/752b0ca07b91.png
    Co to za apka?

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:54

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    A mnie zaczął super mocno kłuć prawy jajnik (wcześniej szalał lewy - i wydawało się, że z niego była owulacja). Śluz niepłodny, temperatura w gorze. Nigdy tak nie miałam, żeby jajniki bolały jeszcze po owu. Może jakaś zaplątana, druga 😅

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/752b0ca07b91.png

    Co do śluzu to ja jeszcze nigdy u siebie nie widziałam tego przysłowiowego kurzego białka. W cyklu ,w którym zobaczyłam II kreski miałam wrażenie, że nie miałam go w ogóle. Trzymam bardzo mocno za Ciebie kciuki . ;)

    szona lubi tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    syllwia91 wrote:
    Co to za apka?
    To Flo

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 30 kwietnia 2019, 10:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam, ze ja tez sie zastanawiam, czy nie wezme tygodnia L4 zeby dojsc do siebie. Juz pomijam prace i jej rozne aspekty, ale marzy mi sie kilka dni w lozku.

    Mdlosci mi daja popalic. Z jednej strony jestem spokojniejsza, ale z drugiej wolalabym je miec w swoim czystym mieszkanku :/

    Mamunia a Ty jestes ns zwolnieniu? Jak nasz doktorek sie w ogole na to zapatruje?

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ