Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 5920 14130

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku miesięcy nie brałam duphastonu, zapomniałam o jego skutkach ubocznych, które mi się ujawniają, teraz jem go 3 dzień. Wracam z pracy o 16:30 i odłączają mi się kable. Zasypiam jak stoję - wczoraj i dziś znowu. Przebudziłam się po 19 i czuję się jakbym kamieniem w głowę dostała :/

    Jajniki dalej czuję, raz jeden, raz drugi. Dupa blada z tego cyklu, nawet z bocianem samobójcą :/

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Justa29 Ekspertka
    Postów: 248 132

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Hej dziewczyny,
    Beta z 29.03.19 - 2,2mlU
    Beta z dziś 10,8mlU
    Cykle średnio co 28-29 dni
    Zatestowalam dziś rano i pierwszy raz pojawiła się ciniutka druga kreska dlatego też sprawdziłam krew.
    Jest nadzieja❤

    Beta z dziś 10,5mlU + plamienie
    🙁

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 20:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona przecież Ty masz taki ładny wykres :/!!!!!!!!!!!!!! żebys się babo nie zdziwiła ! U mnie za to dziwadlo jakieś z tego wykresu, w sumie sama nie wiem już kiedy było to owu. Widzę że ten kwiecień to jest problematyczny hiehiehie..

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/69a5fd2adb4a.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 20:52

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka możesz zobaczyć jak Twoja bocianica znosiła drugie jajo :D
    https://www.youtube.com/watch?v=xOHdTncHbh4

    szona, Izape_91, Nikodemka, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1323 2275

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Beta z dziś 10,5mlU + plamienie
    🙁

    Przykro mi :(

    30 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Inozytol | Siofor 1500 | Letrox 62,5 - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️ANA: ok
    ❗Wrogi śluz? 🤔

    🤵
    ❗Teratozoospermia
    ❗Oligozoospermia
    ❗Długi czas upłynnienia? 🤔

    3.02.2021- 1. IUI (clostilbegyt+ovitrelle+duphaston) ☹️
    3.03.2021 - 2. IUI (clostilbegyt+NAC+ovitrelle+duphaston)
  • szona Autorytet
    Postów: 5920 14130

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Beta z dziś 10,5mlU + plamienie
    🙁

    :( kurczę

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1143 689

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, czytam właśnie książkę o ciąży i mam coś dla Ciebie na uspokojenie :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc511a9f514e.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc90a838504a.jpg

    moni05, agge, szona, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Synek 18.10.2019r. <3

    04.02. - II kreski :) zostań z nami maleństwo <3

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*][*] 8tc
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko wrote:
    Sasanka możesz zobaczyć jak Twoja bocianica znosiła drugie jajo :D
    https://www.youtube.com/watch?v=xOHdTncHbh4
    Nie próżnuje kobieta :D

    Iseko, moni05 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11422

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dwa jajka juz byly na Sasankowym zdjeciu. Ale nie wiem czy dobrze zrozumialam, ze bociany skladaja jajka kilka razy wiec moze ich przybywac.

    Sasanka55 lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5477 8395

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iseko - wiesz, ze mam lzy w oczach przez te drugie jajko? :D serio, chyba moja druga daza cyklu robi swoje.

    Szona - wiem o czym mowisz, ja tez po luteinie czulam sie tak samo jak Ty :/

    Iseko lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Staram się o drugie szczęście 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7738 10933

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Małgonia, nie mów, że nie ma nadziei. Zawsze jakaś jest! Pójdź na kolejne USG za kilka dni to będzie chociaż wiadomo co z tą owulacją. mam nadzieję że w tym cyklu będzie? A męża możesz wykorzystać tak czy inaczej :D Co do kliniki, to zamierzacie się do niej wybrać? Sprawdzą chociaż czy nie ma jakiejś przeszkody, o której nie wiecie. Moja gin też rozkładała ręce i kazała się zgłosić do kliniki, bo Luxmed nie leczy niepłodności. Żałuję tylko, że poszłam tam dopiero po 2 latach nieudanych prób.

    Sylwian, ja akurat robiłam razem, bo w pakiecie miałam taniej. W sumie za 180zl zrobiłam komplet. Popytaj w różnych labach albo w szpitalach, bo niektóre mają kosmiczne ceny. Jak patrzyłam na Alab i diagnostykę, to badania potrafiły być nawet 2x droższe. Ostatnio odkryłam też, że regionalne centrum krwiodawstwa ma niskie ceny 😜

    Cukrzyk, dziękuję za odpowiedź 😘

    Justa, przykro mi 😢

    Te bociany to zamiast nam dzieci przynosić to same się bzykają...a to paskudy!!!! A potem są takie wykończone, tymi schadzkami, że nie wiedza gdzie lecą i wpadają na Szonę 🙃🙃

    Iseko, 5ylwian, Sasanka55, nuśka91, cukrzyk1991, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka55 wrote:
    Beti, nie, nie :) Ja z mazowieckiego, ale te slicznotki z Przygodzic od dzis obserwuje na kamerce :) Zakochalam sie juz w nich
    A to szkoda bo myslalam,ze gdzies blisko mnie mieszkasz ;)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    cukrzyk1991 wrote:
    Witam się w kwietniu :) Cały czas Was czytam laseczki :) Jestem na 11 stronie z kwietnia więc dajcie mi jeszcze trochę czasu xD

    Ja wczoraj byłam na USG u mojego nowego, świetnego (polecam- gin z Poznania) ginekologa. Siedziałam u niego z pół godziny. Oto efekt :

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/698ea1f3094f.jpg

    Witam ciocie! Wg OM mam 11t5d a wg USG 11t6 ! :D Mam 5 cm :)

    Lekarz zmienił mi też leczenie. Włączył heparyne (neoparin 0,4 ale dali mi w aptece clexane), zamienił pregne plus na femibion :) Aaa i kazał już odstawić luteinę. Teraz 5.04 idę jeszcze na prenatalne na oddział patologii ciąży w Poznaniu na Polnej :)

    Buziaki dla wszystkich testujących i dla wszystkich oczekujących owu !!!! :* :* :* <3 <3 <3
    Dzień dobry maluszku! Pięknie się prezentujesz :)

    A skąd zamiana neoparinu na clexane? Troszkę mi to śmierdzi chęcią zarobku, opakowanie neoparinu z refundacją to 3 zł.

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa- przykro mi :-(

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 21:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona- wykres obiecujacy. Nie znam sie za bardzo,ale temp rosnie. Moze jeszcze nie przekreslaj tego cyklu. Grudniowe dzieci są super

    szona lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- dr W juz przyjmuje id polowy kwietnia. Z tym,ze w kwietniu tylko ciężarne, ale w maju juz normalnie. Tak,jakby co

    Malgonia lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Beta z dziś 10,5mlU + plamienie
    🙁
    Przykro mi bardzo :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    Agge, czytam właśnie książkę o ciąży i mam coś dla Ciebie na uspokojenie :D

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cc511a9f514e.jpg

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc90a838504a.jpg
    Hehe dzięki :D :D
    Właśnie dziś stanęłam na wadze i mam -0,5kg mniej niż kilka dni temu, a już i tak mam niedowagę... ;P ale nie będę się martwić. Jeszcze nadrobię :D dziś ciut lepiej było, bo na 3 posiłki, tylko jeden ze mnie wyleciał :D

    moni05 lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • makowa Autorytet
    Postów: 628 984

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    A trzeba je robic od razu razem? Myslalam,ze te przeciw kardiolipinowe zrobie jutro a reszte po trochu w ciagu 2 tygodni. Niby do 6 tyg mi powiedziala ta babka z testdna sa te+ana,antykoagulant,przeciwciala lozyska,atg i atpo. Atg i atpo mam wiec tamte chcialam rozdzielic. Czytalam,ze niby czasem z tymi kardiolipidowymi zlecaja antykoagulant ale czy to zle jak zrobie osobno?
    Pisałam Ci wczoraj, że badania na zespół antyfosfolipidowy trzeba razem :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    MTHFR, PAI-1 hetero | ANA1, ANA2 + | p/c antykardiolipinowe + | Hashimoto
    OK: V Laiden, R2 | Protrombina II | ANA3 | LA | p/c p. b2 glikoproteinie | białko C, S | homocysteina

    Aniołki 03.2018 12 tc, 06.2018 6 tc
    Udało się! II - 24.12.2018
    x0f7mnb.png
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1219 1170

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Małgonia, nie mów, że nie ma nadziei. Zawsze jakaś jest! Pójdź na kolejne USG za kilka dni to będzie chociaż wiadomo co z tą owulacją. mam nadzieję że w tym cyklu będzie? A męża możesz wykorzystać tak czy inaczej :D Co do kliniki, to zamierzacie się do niej wybrać? Sprawdzą chociaż czy nie ma jakiejś przeszkody, o której nie wiecie. Moja gin też rozkładała ręce i kazała się zgłosić do kliniki, bo Luxmed nie leczy niepłodności. Żałuję tylko, że poszłam tam dopiero po 2 latach nieudanych prób.

    Sylwian, ja akurat robiłam razem, bo w pakiecie miałam taniej. W sumie za 180zl zrobiłam komplet. Popytaj w różnych labach albo w szpitalach, bo niektóre mają kosmiczne ceny. Jak patrzyłam na Alab i diagnostykę, to badania potrafiły być nawet 2x droższe. Ostatnio odkryłam też, że regionalne centrum krwiodawstwa ma niskie ceny 😜

    Cukrzyk, dziękuję za odpowiedź 😘

    Justa, przykro mi 😢

    Te bociany to zamiast nam dzieci przynosić to same się bzykają...a to paskudy!!!! A potem są takie wykończone, tymi schadzkami, że nie wiedza gdzie lecą i wpadają na Szonę 🙃🙃
    Moze glupie pytanie ale trzeba byc na czczo do tych badan?

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *PCOS, insulinooporność, hiperinsulinemia, HOMA IR = 5.17
    niedoczynność tarczycy, niedomoga lutealna
    *starania o 2 dziecko od kwietnia 2018
    *2018-poronienie samoistne, poronienie zatrzymane z łyżeczkowaniem
    *2019- cb,cp z poronieniem trąbkowym
    *2019-badania: ANA- dodatnie,
    Antykoagulant tocznia słabo dodatni,MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne, PAI-1 4G heterozygotyczny.
    *2021-badania: HOMA IR = 4.72, AMH = 0.87
‹‹ 29 30 31 32 33 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego