Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kochana a jaka masz insuline jesli mozna spytac?
    No właśnie sądziłam że w normie ale ginekolog powiedziała że laboratorium wymyśla i normy są inne
    Ja mam 10,87 mU/l na czczo a podobno maks powinno być 10,12 a nie 24,9 jak mi wpisali
    Glukoza w normie bo 86,7 mg/dl

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1224 1170

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    No właśnie sądziłam że w normie ale ginekolog powiedziała że laboratorium wymyśla i normy są inne
    Ja mam 10,87 mU/l na czczo a podobno maks powinno być 10,12 a nie 24,9 jak mi wpisali
    Glukoza w normie bo 86,7 mg/dl
    To widzisz ja mialam poprzednie badanie w lipcu i glukoze mialam chyba 88 a insuline 34,5. Wiec to jest dopiero hardkor. No podobno najlepiej jakzna czczo jest 1cyfrowa

    Madziandzia lubi tę wiadomość

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159 1,26 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cukrzyk piekne zdjecie :* rosnojcie zdrowo!

    cukrzyk1991 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Mam skierowanie do szpitala, idę 22.05, a 23 operacja.
    Zrobił mi posiewy różne i usg. Według usg nie ma pęcherzyka więc owu mogłabyc skoro nic nie ma. Ale dla niego więcej mówi progesteron. W kolejnym cyklu mam przyjść do niego na monitoring. Super że cytomegalia tak wyszła ze miałam i że ana ujemne. Był w szoku ze sama zrobiłam dna na trombofilie i mówił że miał mi je dzisiaj zaproponować bo nawet ma ten pakiet u siebie. Zlecił branie acard 1x ta 75. I podniósł mi faktycznie metformax na 2x 500 xr a później kolejna dawka w górę. Zalecił brać kwas foliowy metylowany ale ja już go biore hehe. I w 1 dc gdzie będzie laparo nie brać już nic kompletnie oprócz kwasu i letroxu co mnie zdziwiło bo podskoczy mi prolaktyna i Io... A co do histeroskopi to stwierdził że nie potrzebna mi ona jest narazie bo on raczej robi jak było poronienie a u mnie nie było poronienia tylko cp. A najważniejsze u mnie to wyciąć zrosty i sprawdzić Droznosc jajowodu.
    No i chyba tyle.... Siedziałam ponad 40 minut i miał mnie dosyć! Teraz badania do operacji no i czekamy... Zobaczymy jak kolejny cykl z monitoringiem u niego wyjdzie
    A i stwierdził że skoro tak strasznie mocno mnie bolała wtedy w sobotę gdzie pewnie była owulacja ta sprawa strona to mogłabyc bardzo ładna i mocna owulacja. Wiec ok niech boli ile wlezie :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2019, 23:03

    agge, moni05, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7055 16060

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 23:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge jak się czujesz?

    agge lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 3 kwietnia 2019, 23:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki sorki ale mam wrazenie ( niewidzialnosci tutaj, juz nie pierwszy raz) za pewne bede was czytac ale od dzis sie nie udzielam bo troche mi zle z tym... Trzymam za was kciuki wszystkie waleczne staraczki ! Ciezarnym wszystkiego dobrego kochane oby porody byly szybkie !!! :* kochane moje moj tryb zycia i wszystko kolejne mnie wykancza ale kij z tym czuje sie tutaj zle choc fajnie sie Was czyta :* ale szczerze nie mam czasu na lektury tylko odpowiedz na pytanie|pomoc ... Sory ze wam tu psuje w tej chwili atmosfere ale poprostu mam wrazenie ze nie te puzle ktore uloza sie w calosc ... Bede napewno czytac bo taka juz jestem jestescie wszystkie wpaniale ale nie czuje sie tu dobrze caluje kazda z kolei !

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, ja tez biorę duphaston i za każdym razem funduje mi on inne skutki uboczne. W tym miesiącu tez ok 19 czuję sie jakby mi ktoś prąd odciął 😕 do tego zaparcia i nasilenie mdłości, które zaczęły się po gastroskopii...

    Magdullina, skąd taki wniosek, ze nie pasujesz? Nie uciekaj, pisz co ci ślina, na klawiaturę przyniesie.

    Edition: nie pisałam wam wczoraj, ale poszłam sobie upuscic trochę krwi. Lekarka kazała w 20 dc zbadać proga. Zbadalam w 21 dc. Dzisiaj mam wyniki. Progesteron 11,30 mg/ml! Teraz mam trzy hipotezy.
    A) miesięczna pozostałość po cycloprigynovie
    B) LUF
    C) była owulacja :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 06:46

    szona, moni05, agge, makowa lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moze glupie pytanie ale trzeba byc na czczo do tych badan?
    Ja nie byłam 😜

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 06:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziewczynki sorki ale mam wrazenie ( niewidzialnosci tutaj, juz nie pierwszy raz) za pewne bede was czytac ale od dzis sie nie udzielam bo troche mi zle z tym... Trzymam za was kciuki wszystkie waleczne staraczki ! Ciezarnym wszystkiego dobrego kochane oby porody byly szybkie !!! :* kochane moje moj tryb zycia i wszystko kolejne mnie wykancza ale kij z tym czuje sie tutaj zle choc fajnie sie Was czyta :* ale szczerze nie mam czasu na lektury tylko odpowiedz na pytanie|pomoc ... Sory ze wam tu psuje w tej chwili atmosfere ale poprostu mam wrazenie ze nie te puzle ktore uloza sie w calosc ... Bede napewno czytac bo taka juz jestem jestescie wszystkie wpaniale ale nie czuje sie tu dobrze caluje kazda z kolei !
    Dlaczego mówisz o niewidzialności? Jeśli chodzi o Twoje wczorajsze pytanie, to Małgonia udzieliła Ci odpowiedzi. Ja się nie wypowiadam na ten temat z bo nic nowego nie wniosę. Też uważam, że to plamienie może mieć związek z owulacją, albo coś lekarka naruszyła przy USG. Nie masz nadżerki przypadkiem? Często są przyczyną plamień.
    Nie obrażaj się, że nie dostałaś więcej odpowiedzi, bo czasem w tym natłoku postów ciężko jest się odnieść do wszystkich, tym bardziej jak się jednym okiem czyta forum a drugim skupia na pracy 😜 Warto spytać po raz drugi, wtedy na pewnością nie przeoczymy!

    szona, moni05, Magduullina, Malgonia, agge lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, dokladnie tak, jak pisze MonikA... Ja sie nie wypowiadam na takie tematy, bo jestem zielona jak trawa w kwietniu. Moge jedynie wirtualnie przytulic, przeslac buziaka, czy napisac, ze bedzie dobrze, ale wiem, ze nie o to Ci chodzi :( Lektury tu stety/niestety beda, bo nawet piszac o samych medycznych konkretach (zamiast bockach, wyjazdach, lodzikach), to uzbiera sie tego duzo. W kazdym razie to forum jest swietne (wg mnie) rowniez z tego wzgledu, ze mozemy napisac o wszystkim, takze tym, co jadlysmy, czy dlaczego poklocilysmy sie z mezem... Baaaardzo mi przykro, ze czujesz sie tu zle :( Mam nadzieje, ze to chwilowy kryzys i wrocisz do nas jeszcze dzis :* Przesylam buziaki, duuuzo buziakow

    moni05 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7055 16060

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina wrote:
    Dziewczynki sorki ale mam wrazenie ( niewidzialnosci tutaj, juz nie pierwszy raz) za pewne bede was czytac ale od dzis sie nie udzielam bo troche mi zle z tym... Trzymam za was kciuki wszystkie waleczne staraczki ! Ciezarnym wszystkiego dobrego kochane oby porody byly szybkie !!! :* kochane moje moj tryb zycia i wszystko kolejne mnie wykancza ale kij z tym czuje sie tutaj zle choc fajnie sie Was czyta :* ale szczerze nie mam czasu na lektury tylko odpowiedz na pytanie|pomoc ... Sory ze wam tu psuje w tej chwili atmosfere ale poprostu mam wrazenie ze nie te puzle ktore uloza sie w calosc ... Bede napewno czytac bo taka juz jestem jestescie wszystkie wpaniale ale nie czuje sie tu dobrze caluje kazda z kolei !

    Ja z kolei, gdy nie mam wiedzy żadnej w jakimś temacie, to nic nie piszę, żeby np. nie zasiać jakiegoś zamętu :/ A jednocześnie, o ile dobrze pamietam - polubiłam Twój wpis o tym, że dwa bociany przyniosły Ci dwie ciąże już...

    Dalej masz plamienia?

    Wydaje mi się, że gdy pilnie oczekuje się odpowiedzi, a wiadomo - że czasami post może zniknac w natłoku miliona innych - to dobrze jest napisać „eeeej, nikt mi nie pomoże?” Ja tam lubię z grubej rury.

    Sasanka55, MonikA_89!, Magduullina, agge, Ochmanka lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7055 16060

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Szona, ja tez biorę duphaston i za każdym razem funduje mi on inne skutki uboczne. W tym miesiącu tez ok 19 czuję sie jakby mi ktoś prąd odciął 😕 do tego zaparcia i nasilenie mdłości, które zaczęły się po gastroskopii...

    Magdullina, skąd taki wniosek, ze nie pasujesz? Nie uciekaj, pisz co ci ślina, na klawiaturę przyniesie.

    Edition: nie pisałam wam wczoraj, ale poszłam sobie upuscic trochę krwi. Lekarka kazała w 20 dc zbadać proga. Zbadalam w 21 dc. Dzisiaj mam wyniki. Progesteron 11,30 mg/ml! Teraz mam trzy hipotezy.
    A) miesięczna pozostałość po cycloprigynovie
    B) LUF
    C) była owulacja :)

    Powodzenia na wizycie! ✊

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które leczą sie w klinikach. (Monika?) czy na raka wizyte trzeba sie jakoś przygotować? Zabrałam ze sobą wyniki moich poprzednich badań. Nie mam tylko tego wczorajszego proga, bo wydruk jest jeszcze niedostepny w diagnostyce.

    Najbardziej się boję ze sie rizkleje przy tym lekarzu 😕

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7055 16060

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, które leczą sie w klinikach. (Monika?) czy na raka wizyte trzeba sie jakoś przygotować? Zabrałam ze sobą wyniki moich poprzednich badań. Nie mam tylko tego wczorajszego proga, bo wydruk jest jeszcze niedostepny w diagnostyce.

    Najbardziej się boję ze sie rizkleje przy tym lekarzu 😕

    Ja byłam w klinikach niepłodności, choć z innych powodów. To jednak co zauważyłam to to, że lekarze w takich klinikach są bardziej ludzcy, cierpliwi, tłumaczą i w znakomitej większości dodają otuchy i sił. Wierzę, że taki będzie Twój lekarz i wyjdziesz z planem działania i uśmiechem na buzi!

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, będzie dobrze ✊ jak musisz to się rozklejaj, to Ty przychodzisz z czyms do niego i oczekujesz pomocy. Nawet jeśli na początku to rękaw do otarcia łez... 😘

    Dokładnie, tak jak mówicie - ja też nie wypowiadam się na tematy, o których nie mam pojęcia. I przecież to jest ok 😊 nie dajmy się zwariowac.

    Sasanka55, Olliiii, szona, Iseko lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 07:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina, przykro mi ,że tak się czujesz. Ja tak jak mówią dziewczyny jeśli nie mam pojęcia to się nie wypowiadam ,bo nie chce kogoś zmylić albo coś. Dlatego tak mało się tutaj na forum odzywam.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dziewczyny, które leczą sie w klinikach. (Monika?) czy na raka wizyte trzeba sie jakoś przygotować? Zabrałam ze sobą wyniki moich poprzednich badań. Nie mam tylko tego wczorajszego proga, bo wydruk jest jeszcze niedostepny w diagnostyce.

    Najbardziej się boję ze sie rizkleje przy tym lekarzu 😕
    Ja brałam wszystkie badania jakie mieliśmy, czyli cytologię, morfologię i badania nasienia męża. Na pierwszej wizycie Doktorek zlecił masę innych badań. W sumie pierwsza wizyta jest taka bardzo informacyjna. Lekarz robi wywiad, zleca badania i dopiero na podstawie ich wyników dobiera leczenie

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z kolei w tym cyklu jestem na duphastonie i żadnych skutków nie mam ubocznych. Mozna powiedzieć, że nawet żadnych objawów nie mam jak co miesiąc, prócz bolących piersi i 2 dni temu miałam takie dreszcze jak jest zimno szły od piersi do okolic jajników i pachwin i przechodziły 😉

    Nie będę testowała w tym miesiącu jednak, jak nie przyjedzie miesiączka to wtedy zrobię, ale przed nie mam zamiaru.

    Mój wykres jest paskudny, są wyższe temperatury, ale górki są straszne 🤔 może jednak nie było tej owulacji.

    Dzisiaj przed samym snem pokazała mi się buźka małego chłopca o blond włoskach ❤️za chwilę się obudziłam

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie racje dziewczyny ... Ahhh wkurzona bylam wczoraj na wszystko.... :( a ze czasem mam takie durne napady .... Wiem ze wy tutaj jestescie wszystkie wspaniale i bede was czytac dalej ... Piszecie duzo i bardziej na tematy wynikow itd ja badam sie dwa razy do roku ..moze tez dlatego czasem czuje sie zle ... Bo tez wlasnie jestem w tym zielona :) sorry ze wam tu wczoraj tak wyskoczylam ... No plamienie dalej jest dzis sprobuje zadzwonic do gina... Tak mam nadzerke stara ale laekarz stwierdzil ze nie wymaga leczenia to moze byc dlatego? Ale

    syllwia91 lubi tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 08:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka - ja tez od kilku dni mam takie dreszcze, ostatnio az sie przez nie obudzilam.
    Mi wczoraj snil sie pozytywny test... Mam nadzieje, ze te sny to znaki, ze obydwie dostaniemy wiosenny prezent :)

    Zbieram sie na wizyte, dowiem sie w koncu czy byla ta owulacja, czy nie...

    Magduullina, DzulkaJ, agge lubią tę wiadomość

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
‹‹ 30 31 32 33 34 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego