Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Dziękuję, że pytasz :)
    Wczoraj na wieczór już było ciut lepiej. Dziś od rana znów mi niedobrze 😂 ale przeżyję. 😎

    Polubiłam za to „ciut lepiej” :) Może to prognoza, że najgorsze za Tobą 🙏

    agge lubi tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Kwas foliowy bralam prywatnie,wiec mam wynik w necie. 13,1. A norma maja do 17,5. To chyba OK?nie musze zmieniac na metylowany?
    Edit:dopisze moze tylko,ze od 27.03 nie biore,odkad zaczelam ronic.
    Wydaje mi się, że poziom masz odpowiedni :)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuska ok! Wiem ze troche mnie ponioslo i zzle nikt mi diagnozy nie postawi... Juz przeprosilam ..a ty sie nie denerwuj :* wiem ze dzialam Ci na nerwy :* Poprostu mialam taki dzien . Wybaczcie :*
    No atakuje atakuje mezu ... Mam nadzieje ze wkoncu zrobi te dziurke w dziurce :* marze o tym heh :* mam nadzieje ze to owu ... :) dzis mi lepiej ..

    Malgonia, MonikA_89!, Sasanka55, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Elfia to wynik jest taki w sumie, ze może być każda z trzech opcji. Ja mam podobny poziom proga. Do niedawna byłam przekonana, ze to potwierdza owulację, ale jak miałam taki sam przy torbielach to już tej pewności nie mam. Z drugiej strony czy ja mogę tej lekarce tak na 100% zaufać, ze to były torbiele to też tego nie wiem :/
    Pozostaje liczyć, ze za kilka dni będą dwie kreseczki i będzie pewność :)
    Swoja drogą daj znać jak po wizycie. Ja muszę jakoś emka namówić,a le on tak wierzy w dr W, że nawet słyszeć nie chce.

    Sylwian kwas masz śliczny :)

    http://miedzyrzecze.org.pl/5504,galeria.html
    To moja laleczka. Czekam, ze dupkę podniesie i pokaże czy coś tam ma w gnieździe.
    No wiem, dlatego się nie nakrecam. W lutym jak nie dostałam @ to mój progesteton był 0,17... szkoda ze nie zbadalam go na poczatku cyklu. Ale myślę ze sie podniósł sam z siebie, bo jakoś 3 dni przed tym jak zaczęłam brać dupka zaczęły mnie boleć piersi.

    Tez podglądam te bocki w Międzyrzeczu, bo mam do nich najbliżej 😝

    Malgonia lubi tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, ale żeby nie było, opcja nr 1 wydaje mi się nieprawdopodobna (choć jak mówię już pewności mieć nie można), Jak na LUF ten prog jest na tyle wysoki, ze w sumie owulacja jednak wydaje się być najbardziej prawdopodobną opcją.

    No i jajka nie ma :/
    No nic, czekam dalej :) Ja je wybrałam, bo tak akurat jak na nie trafiłam to mnie ta boćkowa urzekła. ona jest taka śliczna. i tak się słodko mości :)


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Elfia, ale żeby nie było, opcja nr 1 wydaje mi się nieprawdopodobna (choć jak mówię już pewności mieć nie można), Jak na LUF ten prog jest na tyle wysoki, ze w sumie owulacja jednak wydaje się być najbardziej prawdopodobną opcją.

    No i jajka nie ma :/
    No nic, czekam dalej :) Ja je wybrałam, bo tak akurat jak na nie trafiłam to mnie ta boćkowa urzekła. ona jest taka śliczna. i tak się słodko mości :)
    Nadzieja matka głupich 😝 cycloprogynove odstawiłam 07.03, wiec tez dla mnie to byłoby najmniej prawdopodobne. Ovufriend wyznaczył mi owulacje na 9dc... w 12 dc na monitoringu lekarka stwierdziła ze owulacja była... seksy były 7,10,11 dc

    Malgonia, szona, aeiouy, Ochmanka lubią tę wiadomość

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Elfia, ale żeby nie było, opcja nr 1 wydaje mi się nieprawdopodobna (choć jak mówię już pewności mieć nie można), Jak na LUF ten prog jest na tyle wysoki, ze w sumie owulacja jednak wydaje się być najbardziej prawdopodobną opcją.

    No i jajka nie ma :/
    No nic, czekam dalej :) Ja je wybrałam, bo tak akurat jak na nie trafiłam to mnie ta boćkowa urzekła. ona jest taka śliczna. i tak się słodko mości :)

    Małgoniu, a wiesz może jaki jest progesteron przy LUF? Chciałam nawet przez chwilę zbadać go 7 dpo, ale pomyslalam, że jak przez LUF i tak jego wysokość będzie podobna do tego po owulacji, to odpuściłam pomysł 🤔

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Małgoniu, a wiesz może jaki jest progesteron przy LUF? Chciałam nawet przez chwilę zbadać go 7 dpo, ale pomyslalam, że jak przez LUF i tak jego wysokość będzie podobna do tego po owulacji, to odpuściłam pomysł 🤔

    Szona za ładny ten wykres na brak owu :):)

    szona lubi tę wiadomość

  • cukrzyk1991 Autorytet
    Postów: 576 528

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry w czwartek ;)

    Małgonia - tak jak piszesz :) Ja też sie staram jakoś pomagać, zwłaszcza jak tematy dotyczą cukrów, ale wiadomo że ostateczna decyzja należy do lekarza. Jak tylko widzę jakiś post o cukrach, gdzie mogę pomóc to odpisuję :) O ile mi nie zniknie w gąszczu innych postów. Na tematy na których się nie znam nie zabieram głosu, bo np. nigdy nie prowadziłam wykresów, nie miałam plamień itd więc nic nowego w dyskusję nie wniosę :) Przypomniał mi się stary facebookowy zwyczaj odpowiadania w komentarzach na pytania typu:
    - "Ma ktoś z moich znajomych pożyczyć wiertarkę na weekend?"
    - "Ja nie :D"
    To tak tytułem rozluźnienia atmosfery :P

    Makowa - w aptece mnie nawet nie poinformowała, że wydaje zamiennik. Dopiero w domu to zobaczyłam. Podeszłam do stołu w aptece (tak się mówi na ladę :D), pytam czy mają neoparin, mówi ze mają i ze zrealizuje recepte. Wydaje mi się, że powinna mnie poinformować o wydaniu zamiennika. Nie wiem czy to skok na kasę, bo za clexane z ryczałtem też zapłaciłam 3 zł za opakowanie. Muszę się podpytać tej mojej przyjaciółki farmaceutki o co kaman.

    Elfia - ja miałam 11,89 progesteronu w 21dc, w którym jak się później okazało, bylam już w ciąży :D Więc mam sentyment do liczby 11 jeśli o progesteronie mowa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:40

    szona, MonikA_89! lubią tę wiadomość

    Cukrzyca typu 1, Hashimoto, Prolaktyna średnia (?), + ANA1, + aTPO, + antykoagulant tocznia (LA), + MTHFR 667tc i PAI - obie mutacje heterozygoty
    Starania o pierwsze dziecko - (7cs)- II


    Leki: metformina, insulina (OPI), letrox 75, wit. D3, olej z wiesiołka, selen, kwas foliowy, luteina , tardyferon, heparyna
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona w sumie to nie wiem, ale.. gdy miałam dwie torbiele krwotoczne po jednej na każdym z jajników to progesteron miałam 10ng. Czy te pęcherzyki wcześniej pękły tego nie wiem, no ale nie było to typowe ciałko żółte produkujące progesteron. Wykres też miałam jak co miesiąc. Dlatego też zwątpiłam we wszystko i chciałam żeby mi ktoś inny wczoraj powiedział, czy ja mam te owulacje prawidłowe czy nie, bo ani temperatura, ani krew ani obraz usg jednoznacznej odpowiedzi mi nie dały. W miesiącu kiedy zaszłam miałam progesteron 6, wiec sama wartość 10 czy 11 nie wydaje mi się być jakoś wybitnie zła sama w sobie.
    p.s. Twój wykres też mi wygląda na owulacyjny.

    Cukrzyku teoretycznie neoparin i clexane to to samo, jak kupuje sie bez ryczałtu to lepiej brać neoparin, ale ponoć clexane ma lepsze (cieńsze) igły i łatwiej jest ten zastrzyk zrobić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:44

    szona, cukrzyk1991 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, to zamiast robić progesteron - za ten hajs kupię sobie lody w Lidlu :D

    Malgonia, MonikA_89!, Niecierpliwa..., syllwia91, Iseko, Magduullina, Nuch, agge, moni05, eemmiilliiaa, Malinaa90, aeiouy, Ania_85_, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 11:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7203983f9906.jpg

    Podrywa ją :) No oby były z tego jajka nim wyjadę :)

    Szona i ananasa :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 11:47

    Iseko, szona, Magduullina, Nuch, agge, moni05, Pati96, Sasanka55, Ania_85_, mam_marzenie_synek❤, nuśka91, moyeu lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7203983f9906.jpg

    Podrywa ją :) No oby były z tego jajka nim wyjadę :)

    Szona i ananasa :)

    Tak jest! I orzechy brazylijskie. Nawet jak nic nie da, to i tak lubię :)

    A te bociany są hipnotyzujące. Patrzyłam wczoraj jak w Sokółce wspólnie budują gniazdo 😍 żebym ja z moim starym taka zgodna była 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:16

    Magduullina, Nuch, agge, Meggs, Pati96, Izape_91, Sasanka55, makowa, nuśka91 lubią tę wiadomość

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 12:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 sierpnia 2019, 21:51

    Szczesliwa_mamusia, moni05, szona, Magduullina, MonikA_89!, Pati96, Malgonia, Irvine90, aeiouy, Iseko, Justa29, makowa, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość

  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , mam pytanko ile można plamic po cytologi ? Ja miałam robiona we wtorek i do tej pory lekko plamie i nie wiem czy pisać do swojego lekarza ,czy to normalne.

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny , mam pytanko ile można plamic po cytologi ? Ja miałam robiona we wtorek i do tej pory lekko plamie i nie wiem czy pisać do swojego lekarza ,czy to normalne.

    1-2 dni, ale pewnie to kwestia mocno indywidualna. Zależy, co tam masz i jak bardzo to naruszono. Jeśli masz możliwość to napisz, będziesz spokojniejsza ;)

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny , mam pytanko ile można plamic po cytologi ? Ja miałam robiona we wtorek i do tej pory lekko plamie i nie wiem czy pisać do swojego lekarza ,czy to normalne.

    Ja plamiłam 1 dzień. I zaczęłam kilka h po badaniu.

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    Justa29 jak u Ciebie?

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w sumie zawsze po każdej cytologi plamiłam i to nawet do 3-4 dni . Ale ze względu na ciążę to się martwię mimo tego ,że lekarz mi mówił,że moge plamić. Ale jakoś nie daje mi to spokoju.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 13:27

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 13:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati96 wrote:
    Dziewczyny , mam pytanko ile można plamic po cytologi ? Ja miałam robiona we wtorek i do tej pory lekko plamie i nie wiem czy pisać do swojego lekarza ,czy to normalne.
    Poczekaj do jutra. Jak nie minie to wtedy najwyżej się skontaktuj z ginem. U mnie plamienie 1-2dno się trzyma

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ