Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8432

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Wyglada, ze to cykl bezowulacyjny, nie ma sladu po owulacji, nie ma cialka zoltego... Pobralam jeszcze krew na progesteron dla pewnosci.

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja juz po wizycie. Wyglada, ze to cykl bezowulacyjny, nie ma sladu po owulacji, nie ma cialka zoltego... Pobralam jeszcze krew na progesteron dla pewnosci.

    Mierzysz temperaturę? Był skok? Test owu robiłaś? Możliwe, ze pisałaś już, a ja nie pamietam :/

    A w ogóle tez uważam, że lekarz mógł się na luzie pomylić.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 15:11

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko spokojnie. Czasem lekarz zle zinterpretuje to co widzi.
    Kiedy będą wyniki krwi?

    Sasanko Twoja boćkowa ma już 3 jajka :)

    agge, szona, Magduullina, Sasanka55 lubią tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz optymistycznie założył ze była owulacja. Ogólnie nie powiedzial nic czego bym nie wiedziała. Wykluczył stymulację do in vitro w moim przypadku, bo szanse sa takie same jak w przypadku spontanicznej owulacji. Dostałam rozpiskę jakie jeszcze badania mogę zrobić. Sugerował DK lub AZ

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Lekarz optymistycznie założył ze była owulacja. Ogólnie nie powiedzial nic czego bym nie wiedziała. Wykluczył stymulację do in vitro w moim przypadku, bo szanse sa takie same jak w przypadku spontanicznej owulacji. Dostałam rozpiskę jakie jeszcze badania mogę zrobić. Sugerował DK lub AZ
    Lekarz podjął taką decyzję na podstawie AMH? Może spróbuj jeszcze w innej klinice popytać. Wydaje mi się, że odpowiednia dawka leków przy stymulacji mogłaby dać kilka komórek do punkcji. Nie chce mi się wierzyć, że nie daje szans przy IVF

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfi jeśli lekarz Ci zrobił usg to gdyby były jakieś niepęknięte pęcherzyki to by z pewnością to zauważył. W końcu to specjaliści.
    Przepraszam, ze spytam, bo nie pamiętam, robiliście badania emkowi?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Ja juz po wizycie. Wyglada, ze to cykl bezowulacyjny, nie ma sladu po owulacji, nie ma cialka zoltego... Pobralam jeszcze krew na progesteron dla pewnosci.
    Nikodemko a może byłaś późno już od owulacji i nie mógł nic zobaczyc?

    Jak to ciałko żółte wygląda na usg? Zawsze po owulacji aż do miesiączki jest widoczne czy tylko zaraz po owulacji?

    szona lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje pozostałe dzisiejsze wyniki niewiele wniosły tak jak myślałam. Części mam za dużo,części za mało. A wynikają albo z niedoboru żelaza albo z insukinooporności. Jedynie w moczu mam leukocyty i erytrocyty(te akurat przez poronienie). OB mam ponad norme i CRP. Mam jakiś stan zapalny. Nie wiem czy to nie przez guzki na tarczycy,bo nawet na usg dopisali "ogniska zapalne". No nic. Poczekam na gina w poniedzialek i rodzinna we wtorek. Umieram z glodu,rano tylko bulke zjadlam a na 17.30 mam usg brzucha i na czczo musze byc 6h. Przez badania nic nie zdazylam zjesc w czasie kiedy jeszcze moglam :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 14:25

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:37

    MonikA_89!, Justa29, Magduullina, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7497 11423

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 14:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwian kurde do 17.30 jeszcze trochę czasu :/
    Może zacznij bociany oglądać żeby o głodzie nie myśleć.

    5ylwian lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Justa29 Ekspertka
    Postów: 248 132

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Justa29 jak u Ciebie?
    Załamka😖
    @ rozkręciła się na całego. A już myślałam że będzie pięknie.
    Wypłakana cała noc.. dziś głowa do góry i cycki do przodu przecież na każdą z nas przyjdzie pora👊

    Staramy się od czerwca 2018.
    Trochę zwlekalam z badaniami sądząc że to przez stres itp w styczniu się przelamalam i okazało się że problem to TSH i prolaktyna. Tym razem myślałam że cykl będzie szczęśliwy i jeszcze beta narobila nadzieji

  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3914 6580

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Elfi jeśli lekarz Ci zrobił usg to gdyby były jakieś niepęknięte pęcherzyki to by z pewnością to zauważył. W końcu to specjaliści.
    Przepraszam, ze spytam, bo nie pamiętam, robiliście badania emkowi?
    Tak, zrobil usg. Maz jeszcze nie nadal nasienia. Ale zrobi :)

    h84fio4por3fy6ov.png

    TQckp1.png

    https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2216 3227

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. ;* Poczekam do jutra jak jeszcze będę plamić to napiszę do lekarza.

    5ylwian, współczuję. Ale dasz radę, jesteś silna kobieta.

    Nikodemka , trzymam kciuki za badanie i mam nadzieję, że jednak lekarz się pomylił.

    Malinaa90 , ja dziś jestem taka senna ,że masakra. Dziś już zaliczyłam 2 drzemki . :o

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:07

    5ylwian, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 2000
  • Olliiii Autorytet
    Postów: 1209 723

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Moje pozostałe dzisiejsze wyniki niewiele wniosły tak jak myślałam. Części mam za dużo,części za mało. A wynikają albo z niedoboru żelaza albo z insukinooporności. Jedynie w moczu mam leukocyty i erytrocyty(te akurat przez poronienie). OB mam ponad norme i CRP. Mam jakiś stan zapalny. Nie wiem czy to nie przez guzki na tarczycy,bo nawet na usg dopisali "ogniska zapalne". No nic. Poczekam na gina w poniedzialek i rodzinna we wtorek. Umieram z glodu,rano tylko bulke zjadlam a na 17.30 mam usg brzucha i na czczo musze byc 6h. Przez badania nic nie zdazylam zjesc w czasie kiedy jeszcze moglam :(
    A czy OB i Crp masz dużo podwyższone? Bo Twoj organizm może być jeszcze w trybie ciąży, a wtedy mogą wychodzić trochę podwyższone wlasnie OB i Crp

    5ylwian lubi tę wiadomość

    Starania od 2017r.

    12.01.2018r. - 2 Aniołki [*] 8tc 👼🏻👼🏻
    06.09.2018r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻
    18.10.2019 r. - Synek 👶🏼❤

    4cs o drugie bobo 👶🏼

    30.10.2021r. - Aniołek [*] 5tc 👼🏻

    🔸️Mthfr C677T hetero
    🔸️Mthfr A12986 hetero
    🔸️Pai-1 4G homo
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć babeczki, nadrabiam Was, ale nie mam humoru dzisiaj, chyba powoli do mnie dociera, że trzeba będzie wrócić do roboty w poniedziałek ;( buuuuuuu. W domu mi bardzo dobrze :D Jeszze męża mama w szpitalu jest i w nocy jej się pogorszyło, ogólnie niewiadomo co jej jest... Jutro 7 dpo i z rana lecę na estradiol i progesteron a w niedzielę siiikam, choć jakoś bez nadzieji. Kwietniowy cykl będzie lepiej obstawiony <3 już ja się o to postaram!

    Justa a badałaś coś więcej? Jakie miałaś wyniki? może trzeba pogrzebać głębiej?

    5ylwian dasz radę z tym niejedzeniem. Poźniej sobie odbijesz :D

    Szona nie mów mi o lodach z Lidla bo ostatnio prawie całe pudełko sama zjadłam!!! Mąż trochę pomógł, ale nie tak dużo....

    Nuśka, kochana jak chcesz to pisz chętnie coś wydziergam :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 16:14

    5ylwian, nuśka91 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja juz nie odniose sie do kazdej z Was z osobna, choc lubie to robic, ale oprocz kciukow i mojej wielkiej wiary w Wasze cykle (z "bezowulacyjnych" sporo juz sie dzieci wzielo), nie mam nic madrego do powiedzenia. Czuje sie, ze moje wpisy najczesciej sa "non-value added", wiec chociaz ten skroce :)

    Justa, bardzo mi przykro, ale wierze, ze to byla taka pieprznieta proba ciazy przed tym wlasciwym, szczesliwym cyklem. Cos drgnelo, ale rozmyslilo sie, by w kolejnym miesiacu powrocic z potrojna sila!

    Ja jestem tak wkurzona na bocki, ze az boje sie je ogladac. Moj teczowy, szczesliwy swiat troche ucierpial, gdy podgladajac na youtube moja Bocianice znoszaca jajo, trafilam na filmik, jak inna sila wypycha z gniazda 1 ze swoich 4 malutkich dzidziulkow (mniejsze, slabsze). Fuck! Jeszcze ten maly tak sie bronil :( Teraz juz wierze, ze dzieci biora sie z kapusty i zaraz kupie z kilogram albo 5.

    Magduullina, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Sylwian kurde do 17.30 jeszcze trochę czasu :/
    Może zacznij bociany oglądać żeby o głodzie nie myśleć.
    Poszlam spac.ale nie byl to dobry pomysl,bo jeszcze bardziej glodna jestem

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
  • 5ylwian Autorytet
    Postów: 1269 1185

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olliiii wrote:
    A czy OB i Crp masz dużo podwyższone? Bo Twoj organizm może być jeszcze w trybie ciąży, a wtedy mogą wychodzić trochę podwyższone wlasnie OB i Crp
    OB mam 24 a norma do 20 a CRP mam 10,8 a norma 5. Nie znam sie niestety na tym o ile wyzsze to juz zle. Tylko z tego co kojarze to crp w ciagu ostatnich 2 lat ciagle mialam wyzsze. Nawet przy poronieniu zatrzymanym 36 bylo. Ale potem spadlo do 6,5 co jednak i tak jest ponad norme

    *Maj 2014- Synek. :) CC
    *14.09.2021- II kreski, beta hcg 25,6
    *13.10.- 7+5 jest serduszko, FHR 159, CRL 1,26 cm
    *03.11.- 10+5 FHR 175, CRL 3,82 cm
    *15.11.- 12+3 prenatalne, FHR 166, CRL 7,77 cm
  • szona Autorytet
    Postów: 7210 16277

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justa29 wrote:
    Załamka😖
    @ rozkręciła się na całego. A już myślałam że będzie pięknie.
    Wypłakana cała noc.. dziś głowa do góry i cycki do przodu przecież na każdą z nas przyjdzie pora👊

    Staramy się od czerwca 2018.
    Trochę zwlekalam z badaniami sądząc że to przez stres itp w styczniu się przelamalam i okazało się że problem to TSH i prolaktyna. Tym razem myślałam że cykl będzie szczęśliwy i jeszcze beta narobila nadzieji

    Prolaktyna nawet za wysoka, jeśli nie blokuje owulacji - ponoć nie ma za dużego znaczenia.
    Bardzo mi przykro :( ale spróbuj tez pomyslec o tym w ten sposób, ze nie macie problemu żeby zajść w ciaze, a to już jest wazna wiadomość. Badałaś progesteron?

    Ściskam mocno i bardzo podoba mi się Twoje nastawienie, choć musi Ci być bardzo ciężko :(

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Weronika na świecie! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11234

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian wrote:
    Poszlam spac.ale nie byl to dobry pomysl,bo jeszcze bardziej glodna jestem
    Wytrzymaj jeszcze trochę. Po badaniu sobie odbijesz ;)

    5ylwian lubi tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 33 34 35 36 37 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania i rozwój

W OvuFriend mocno wierzymy, że moc danych może zrewolucjonizować kwestie związane z płodnością i wesprzeć wiele kobiet w poznaniu swojej płodności, szybszym zajściu w ciążę lub wykryciu na wczesnym etapie potencjalnych problemów ze zdrowiem hormonalnym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ