Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/aec54c270ba4.jpg.html

    Co myślicie? Test zrobiony wieczorem 9dpo :)
    Jest cień :)

    Do powtórki jutro :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze a mnie dzisiaj tak ciągnię w dole brzucha, nie wiem o co kaman. 21 dc na @ za szybko na owu za poźno, ewidentnie się nie lubimy w tym cyklu z moim organizmem :/

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jedna tabletka nie powinna zaszkodzić, nie martw się na zapas!! Do dwóch tygodni od zapłodnienia fasola jest bezpieczna :)

    Ewelina to straszne przez co przeszłas.... Pomyśleć że tacy lekarze leczą ludzi... To jest jakieś nieporozumienie!!!! Trzymam kciuki za Twoją fasolę :)

    A ja jutro rano proszę o kciuki bo to już 7 dpo i idę zbadać proga i estradiol o 7 rano, ciekawe czy u mnie owulacja była i kiedy...

    Iseko, Niecierpliwa..., Ewelina29, szona, MonikA_89!, Sasanka55, Nuch, madziorek86 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina- na spokojnie. Ja bylam w 5t1d i miałam pecherzyk idealny do wieku ciazy, a w 6t5d okazalo sie,ze moja ciaza jest 6 dni mlodsza i moj zarodeczek malutki. A mimo wszystko lekarka zapisala mnie od razu ma prenatalne i pappe. Czyli wierzy mocno w moja ciąże. Powiedziala,ze zarodek raz przyspiesza,a raz zwalnia :-) takze zaraz i u Ciebie sie pojawi

    Ewelina29 lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - kciuki :) będzie w końcu dobrze!

    Paula - widać krechę <3 oby to było to :)

    Niecierpliwa - ciągnie, bo to już ciąża ;*

    Ja dziś się trochę ucieszyłam, bo odebrałam wyniki proga. Jestem 6, 7 albo 8dpo (raczej 7) i wynik 22.6! :) to w ciąży miałam 17.8... :)

    Malgonia, moni05, Szczesliwa_mamusia, Pati96, Niecierpliwa..., mam_marzenie_synek❤, agge, Ewelina29, szona, MonikA_89!, Magduullina, Ania_85_, aeiouy, Izape_91, Sasanka55, 5ylwian, Iseko, eemmiilliiaa, ElfiaKsiężniczka, Nuch, Ochmanka, nuśka91, madziorek86, makowa, moyeu lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 21:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine- ja takiego proga mialam z 1ciazy :-)

    Irvine90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ale Wy dużo drukujecie 😊😂
    5ylwian wrote:
    Pocieszylas mnie kochana,dziekuje :* normalnie wrak ze mnie
    Moja siostra miała kamienie w ciąży, problem pod koniec z atakami. Ale później tak jak tu któraś z dziewczyn napisała, dostała dietę i przeszło. Dotrwala do końca ciąży, a później jak usunęli. Po dobie w szpitalu wróciła do domu. 😉


    Justa- przykro mi 😞

    Ja melduję nnadejście @ . Także, kibicuje Wam i czekam na pełno zielonosci w tym kwietniu 😊

    5ylwian lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Ewelina - kciuki :) będzie w końcu dobrze!

    Paula - widać krechę <3 oby to było to :)

    Niecierpliwa - ciągnie, bo to już ciąża ;*

    Ja dziś się trochę ucieszyłam, bo odebrałam wyniki proga. Jestem 6, 7 albo 8dpo (raczej 7) i wynik 22.6! :) to w ciąży miałam 17.8... :)

    Irvine w takie cuda to nie wierzę :) wierzę za to w Twojego pięknego proga:D tylko nie testować w 9 dpo :)

    Sasanka55 lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    paulaa22 wrote:
    Aż cała się trzęse ze stresu...2 ciążę już poronilam, dlatego tak się obawiam. Zrobię test jeszcze jutro rano, oby to było to! ☺
    Tu zdj lepszej jakości
    https://naforum.zapodaj.net/84457978df74.jpg.html


    To na pewno Kropeczek 😊 ! ❤

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irvine90 wrote:
    Ewelina - kciuki :) będzie w końcu dobrze!

    Paula - widać krechę <3 oby to było to :)

    Niecierpliwa - ciągnie, bo to już ciąża ;*

    Ja dziś się trochę ucieszyłam, bo odebrałam wyniki proga. Jestem 6, 7 albo 8dpo (raczej 7) i wynik 22.6! :) to w ciąży miałam 17.8... :)
    Wow! Może coś jest na rzeczy :) trzymam kciuki!

    Irvine90, Sasanka55 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Taki czas starań to nie jest jeszcze sygnał, że coś jest nie tak:) pół roku a nawet do roku jest normalnym czasem. Żeby się udało wszystko musi się zgrać w idealny sposob:) czasami stres, zbyt duże zmęczenie, na tym etapie postaraj się wyluzować, cieszyć przyjemnością ze starań-jak najczęstszych, doświadczenie pokazuje że wykresy i inne cuda często się myla i przez to świadomie odpuszczamy starania w danym momencie kiedy nie powinnyśmy. Głowa do góry, uda sie:)
    Dlatego w tym cyklu nic nie mierzyłam i nie mierzę ;)

  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, gratulacje i trzymam kciuki!

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Irvine90 Autorytet
    Postów: 555 1854

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Irvine w takie cuda to nie wierzę :) wierzę za to w Twojego pięknego proga:D tylko nie testować w 9 dpo :)
    Czasem lepiej nie wierzyć i miło się zaskoczyć :) ja tam po cichu wierzę jednak w cuda co do Ciebie ;)

    Żadnych 9dpo w tym miesiącu. Już sobie postanowiłam, że 14 dpo. Nawet nie mam testów żadnych w domu i przed 13 dpo wieczorem nie kupuję. :D

    agge, Niecierpliwa..., aeiouy, Sasanka55, szona, Iseko, Nuch lubią tę wiadomość

    Styczeń 2019 - poronienie zatrzymane (10tc) Aniołek :(

    2cs po poronieniu - II <3

    f2wli09kjb1sa74e.png

    Antoś 25.12.2019 <3 3740 g, 56 cm
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam_marzenie_synek❤ wrote:
    Cześć! Ale Wy dużo drukujecie 😊😂


    Moja siostra miała kamienie w ciąży, problem pod koniec z atakami. Ale później tak jak tu któraś z dziewczyn napisała, dostała dietę i przeszło. Dotrwala do końca ciąży, a później jak usunęli. Po dobie w szpitalu wróciła do domu. 😉


    Justa- przykro mi 😞

    Ja melduję nnadejście @ . Także, kibicuje Wam i czekam na pełno zielonosci w tym kwietniu 😊
    Przykro mi... trzymam kciuki za ten cykl :) kwiecień dopiero się zaczął.

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę spać już, bo wybiła moja pora 😂😂😂
    To mój kolejny objaw, tuż po 22 chodzę spać, nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałam jakiś serial czy cokolwiek.
    Dziś to w dodatku zasnęłam w ubraniu, usypiając córkę. 🤣 ocknęłam się, szybko ogarnęłam, więc dobranoc Wam kochane 😚 spokojnej nocy i samych dobrych wieści jutro.

    mam_marzenie_synek❤, MonikA_89!, Ania_85_, Niecierpliwa..., moni05, aeiouy, Sasanka55, 5ylwian, szona, Madziandzia, Iseko, eemmiilliiaa, Nuch, nuśka91 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Przykro mi... trzymam kciuki za ten cykl :) kwiecień dopiero się zaczął.

    Dzięki 😉😊 zbieram siły, na kolejne prace nad Kropeczkiem 😁💪

    A Wy jak się macie? Mdłości lżejsze?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:17

  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia wrote:
    To tak jak ja. Nigdy żadnej kreski na teście, a rzekomo wszystko działa, bo i przy ostatnim badaniu się załapałam na usg i potwierdzenie owulacji było
    To skoro działa to czemu ciąży od października nie ma?
    Hmmm skoro hormonalnie jest wszystko ok, to może masz jakieś przeciwciała, które powodują zaburzenia autoimmunologiczne? U mnie np są tarczycowe aTG i aTPO oraz przeciwciała przeciw otoczce komórki jajowej (oblepiają komórkę i baaaardzo utrudniają zapłodnienie). Druga rzecz, która mi przychodzi do głowy, to problem "natury technicznej", czyli np. cienkie endometrium, zrosty macicy, endometrioza, niedrożne jajowody, itp.

    A badanie nasienia robiliście??

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 22:24

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7921 11233

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa... wrote:
    Kurcze a mnie dzisiaj tak ciągnię w dole brzucha, nie wiem o co kaman. 21 dc na @ za szybko na owu za poźno, ewidentnie się nie lubimy w tym cyklu z moim organizmem :/
    Jak za późno na owu, a za wcześnie na @, to znaczy, że jest idealny czas na rozpoczęcie implantacji 😁😁😁

    Magduullina, Irvine90, mam_marzenie_synek❤, Niecierpliwa..., Sasanka55, Iseko lubią tę wiadomość

    qdkk2n0amiu7a1g7.png
    _____________________
    Kwiecień '21 jestem mamą!!! ♥️
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam_marzenie_synek❤ wrote:
    Dzięki 😉😊 zbieram siły, na kolejne prace nad Kropeczkiem 😁💪

    A Wy jak się macie? Mdłości lżejsze?
    Mdłości są cały dzień, ale dziś nie wymiotowałam ani razu 💪💪

    MonikA_89!, mam_marzenie_synek❤, Ania_85_, Sasanka55, szona, Iseko, Pati96, Nuch, nuśka91 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Beti82 Autorytet
    Postów: 6768 6056

    Wysłany: 4 kwietnia 2019, 22:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co do kamieni w woreczku nie chce straszyc ale troche sie nie zgodze ...
    Ja mialam usuniete laparoskopowo 7 lat temu i bardzo dobrze.
    Lezac na oddziale widzialam osoby takie ,ktore sobie ,,chodzily'' z tymi kamieniami pare lat .
    Po 1 kamienie mogą zablokowac drogi żółciowe co grozi z tego co pamietam powaznymi konsekwencjami.
    Moze uszkodzic trzustke .Ogolnie wtedy juz operacja.Obok mnie lezala babka po takiej wlasnie operacji.Caly brzuch rozciety i juz 2 tydzien lezala.
    Po laparo 3 male naciecia.
    Moim zdaniem jak sie juz wie o tym,ze cos jest lepiej to usunac.Nie pamietam juz dlaczego ale kiedys czytalam ,ze takie bole przez kamienie czesto w ciazy daja znac o sobie.Dlatego duzo osob dowiaduje sie dopiero w ciazy ,ze ma kamienie w woreczku
    Ja na swoim przykladzie bede zawsze namawiac do laparo

    5ylwian lubi tę wiadomość

    w5wqroeqo28oqb86.png
    22.11-Będzie córeczka <3
    24.01-432 (22tc)
    06.02-579 (24tc)
    14.02-800 (26tc)
    05.03-1067 (28tc)
    13.03-1250 (29tc)
    27.03-1699 (31tc)
    02.04-2001 (32tc)
    30.04-2500 (36 tc)
    13-05-3170 (38 tc )
    25.05-3450 (40 tc)
‹‹ 37 38 39 40 41 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego