Kwiecień 2019-testowanie.
-
WIADOMOŚĆ
-
makowa wrote:Tylko może nie czytaj po forach, szukaj raczej jakichś artykułów naukowych (naukowych, nie z onetu napisanych przez dziennikarzy szukających sensacji), żebyś znowu w jakieś odmęty internetowe nie wpadła i jakiegoś raka sobie nie zdiagnozowała :*
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
Ewelina29 wrote:Mało się tu udzielam, właściwie wcale, więc mnie nie kojarzycie. Chciałam się tylko z Wami czymś podzielić. Pierwszy post wstawiłam 2 tygodnie temu z cieniami bladej kreski Do lekarza jestem zapisana na poniedziałek, chciałam poczekać żeby móc zobaczyć zarodek z bijacym serduszkiem. Los jednak zadecydował za mnie, dziś pojechałam na IP bo na wkladce zobaczyłam żywą krew i podczas podcierania zobaczylam jakby mały skrzep. Od razu miałam w głowie czarne scenariusze... Lekarz mnie zbadał, ale na wzierniku i na główce od USG nie było już śladu po krwi, a za to w macicy jest pęcherzyk z zarodkiem, ale nie mógł stwierdzić jeszcze czy serduszko bije. Widział coś pulsujacego ale nie był pewny na 100%. Od półtora tygodnia biorę Duphaston 2x1, ponieważ jestem po poronieniu zatrzymanym w 9tc. Chciałabym Wam dodać otuchy, bo 4 lata temu trafiłam do szpitala z podejrzeniem ciąży pozamacicznej. Wycieli mi lewy jajowód, w którym nie było ciąży... Okazało się, że był to mięśniak, a ja zostałam bez jednego jajowodu. W kolejną ciążę zaszłam po 3 miesiącach. Teraz jestem w ciąży po pierwszym cyklu starań. Modlę się żebym na kolejnej wizycie zobaczyła pulsujacego kropka
https://zapodaj.net/5dca89fe3797b.jpg.htmlEwelina29 lubi tę wiadomość
*14.09.2021- II kreski
*18.05. - 38+5, 3675 g -
nick nieaktualnyEwelina kochana trzymam kciuki mocno mocno mocno!!! No naprawde blad ale kochana mam nadzieje ze teraz bedzie dobrze rosnijcie zdrowo!
Dziewczyny z tym ibuprofenem to mnie zaskoczylyscie .... Ja tylko jego lykam bo paracetamol na mnie nie dziala przy tym przeziebieniu sporo go zjadlam ;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 19:31
Ewelina29 lubi tę wiadomość
-
szona wrote:Prolaktyna nawet za wysoka, jeśli nie blokuje owulacji - ponoć nie ma za dużego znaczenia.
Bardzo mi przykro ale spróbuj tez pomyslec o tym w ten sposób, ze nie macie problemu żeby zajść w ciaze, a to już jest wazna wiadomość. Badałaś progesteron?
Ściskam mocno i bardzo podoba mi się Twoje nastawienie, choć musi Ci być bardzo ciężko
Miałam robione badania hormonalne w szpitalu pod kątem niepłodności.
Teraz patrzę na wynik i chyba samego progesteronu nie miałam badanego tylko 17-hydroksyprogesteron wynik 1,69ng/ml A norma 0,1 -0,8. Jak różnica i co to oznacza nie wiem.
Szczerze to nawet moją dr nie poruszyła tego wyniku. Przekroczenie miałam jeszcze na ACTH 109pg/ml norma to 7,2-63,3. Badanie powtórzone 29.03. I jest w normie więc nie wiem już jak z tymi hormonami jest. W poniedziałek mam wizytę u endokrynologia po 1,5 miesiąca oczekiwania na wizytę prywatnie 🙄
I co myślicie? -
Olliiii wrote:Szona, nie przejmuj się. Ja w cyklu, w którym zaszlam w ciążę i to bliźniaczą, w owulację czy jakoś po, miałam wyrywanego zęba, wiec na pewno te 4, 5 tabletek ibupromu wzięłam, bo nie wiedziałam, że nie można i zaszlam w ciążę. Musiałabyś regularnie brać tabletki żeby to jakoś mogło wpływać na zapłodnienie.
Spadł mi z serca kamień ważący 25 kg!
Dziękuję Wam wszystkim. Jesteście moim przenośnym strzałem z liscia na uspokojenie. No uwielbiam Was.
Olliiii, moni05, MonikA_89!, Sasanka55 lubią tę wiadomość
-
Justa29 wrote:Z tą prolaktyna to faktycznie tak jest po obserwacji swojego ciała wiem że owulacje była więc chyba bardziej tsh stanowiło problem.
Miałam robione badania hormonalne w szpitalu pod kątem niepłodności.
Teraz patrzę na wynik i chyba samego progesteronu nie miałam badanego tylko 17-hydroksyprogesteron wynik 1,69ng/ml A norma 0,1 -0,8. Jak różnica i co to oznacza nie wiem.
Szczerze to nawet moją dr nie poruszyła tego wyniku. Przekroczenie miałam jeszcze na ACTH 109pg/ml norma to 7,2-63,3. Badanie powtórzone 29.03. I jest w normie więc nie wiem już jak z tymi hormonami jest. W poniedziałek mam wizytę u endokrynologia po 1,5 miesiąca oczekiwania na wizytę prywatnie 🙄
I co myślicie?
Zbadaj sobie progesteron 7 dni po owulacji. To Ci da wskazówkę, czy jest go wystarczająco żeby utrzymać ciaze.
Justa29 lubi tę wiadomość
-
Ewelina, kciuki najmocniej!!! A tego lekarza nie skomentuję lepiej...
-
agge wrote:Ewelina, widzę też, że jesteśmy na podobnym etapie
Według OM 6t2d, według USG 5t4d. Myślicie, że rzeczywiście na serduszko mogło być jeszcze za wcześnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2019, 20:03
agge lubi tę wiadomość
-
Ewelina29 wrote:Według OM 6t2d, według USG 5t4d. Myślicie, że rzeczywiście na serduszko mogło być jeszcze za wcześnie?
-
nick nieaktualny
-
5ylwian, przykro mi, że ciagle masz pod górkę ale jestes silna, dasz radę. Jak będzie trzeba to zoperuja Cię w ciąży. Mojej koleżance wycinali wyrostek w polowie ciazy
5ylwian lubi tę wiadomość
Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
2017-2018: 3CB
Prawie trzy lata starań 2016-2019
❌ Hashimoto, PCOS, niedoczynność tarczycy, tachykardia zatokowa
Alicja - 22.02.2012
Remigiusz - 05.10.2019 -
nick nieaktualnyMonikA_89! wrote:Szona ma rację. Chociaż nie macie problemu z zajściem, a to bardzo ważne. Ja jeszcze nigdy nie widziałam nawet cienia na teście. Wiem, że teraz Ci ciężko, ale bądź dobrej myśli. Zaszłaś w ciążę dość szybko, więc lada moment będziesz w kolejnej! W pierwszej kolejności zbadaj progesteron, bo przy niedomodze lutealnej ciężko utrzymać ciążę. Ewentualnie rozważ badania w kierunku krzepliwości krwi.
To skoro działa to czemu ciąży od października nie ma? -
Ewelina29 wrote:Według OM 6t2d, według USG 5t4d. Myślicie, że rzeczywiście na serduszko mogło być jeszcze za wcześnie?
Dziś mam 6+1 wg OM A Ovuview mi pokazuje 5+5 na podstawie owulacji, więc idziemy łeb w łeb fajnie, będziemy razem rodzićEwelina29, moni05 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aż cała się trzęse ze stresu...2 ciążę już poronilam, dlatego tak się obawiam. Zrobię test jeszcze jutro rano, oby to było to! ☺
Tu zdj lepszej jakości
https://naforum.zapodaj.net/84457978df74.jpg.htmlNikodemka, Ewelina29, mam_marzenie_synek❤, MonikA_89!, Magduullina, Ania_85_, Sasanka55, buba123, eemmiilliiaa, Ochmanka, nuśka91 lubią tę wiadomość