X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, oby te wymioty i mdłości szybko minęły, żeby nie było takiego hardcoru jak w poprzedniej ciąży :*

Ja też marzę o córeczce. Takiej długowłosej małej dziewczynce, biegającej w sukienkach 😜 Ale na różowo nie będę ubierać, bo mam alergię na ten kolor 😂😂

Szona, wcinaj te ananasy. Dziecko od małego trzeba uczyć jeść owoce i warzywa :D

Pauliśka, a jak się podoba w nowej pracy :)

APrzybylska, mocno trzymam kciuki! Pomyłki lekarzy się zdarzają i mam nadzieję, że w twoim przypadku też się pomylił.

Magdulina, widzę, że wiosenne porządki pełną parą :) Trochę wiosennego słońca i zaraz chce się żyć :D

Sasanko, udanej wyprawy rowerowej :) Może natrafisz na stadko bocianów albo pole kapusty :P

Magduullina, szona, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szona wrócił? to pij dużo wody, głowa często boli z odwodnienia, a człowiek jak to człowiek, kawki się napije, herbatki, tylko nie wody, a tu codziennie 2 litry trzeba w siebie wlać! zwłaszcza przy staraniach trzeba dbać o nawodnienie, bo i śluź skąd ma się brać jak się odwodnisz?

Małgonia, a nie myślisz, żeby sobie zrobić? Choćby sprawdzić, czy wszystko jest tka jak powinno? Żaden lekarz Ci nie proponował?

Mam wyniki estradiolu !! 203 normy dla fazy lutealnej 21 - 312 pg/ml ,czyli chyba owu była, jeszcze progesteron, który mi najwięcej powie.
    Estradiol super! :) Strasznie się obijają z tym progiem. Trzeba ich mentalnie pogonić!

Izape_91 lubi tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina :* Super, ze masz tyle energii :) Moja chwilowo spadla przez zmeczenie spowodowane nadmiarem pracy, ale pewnie zaraz tez wzrosnie.

Iseko, jesli bedzie Ci sie chcialo prowadzic watek w ciazy, to super :* <3 Sennosc przed owulacja byla przygotowaniem do dluzszej akcji :)

MonikA, dziekuje :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 16:56

Magduullina, Iseko lubią tę wiadomość

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka pytanie mam - klawiatura Ci się jeszcze nie skończyła ? :D

Magduullina, nuśka91, Sasanka55, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona przestań jojcyć 😜 Mam na Tobie oko!

❤️❤️❤️

Magduullina lubi tę wiadomość

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • DzulkaJ Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zniknęły mi numerki odliczające dni od owulacji to znaczy że ovu stwierdził, że jej nie było? Bo na wykresie zniknęły, a jak wchodze w informacje to wszystkie wyznaczniki owulacji mam na 'tak'?

Dzisiaj temperaturę mierzylam godzinę wcześniej ponad i dopóki nie zaznaczyłam ignoruj temperaturę to zniknęły mi cyferki a jak zaznaczyłam to się pojawiły

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 17:07

❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Mildred Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano zrobiłam test 12dpo jest cień cienia ale było coś nawet mąż mówił że widzi, a koło 10 rano plamienie kawa z mlekiem teraz przy podcieraniu nadal coś witać na papierze, brzuch nie boli, bardziej czuje się wzdeta. A na okres zawsze mnie boli brzuch i to mocno. Temperatura nadal 37,3. Hm.. implantacja. Okres powinna dostać 9 kwietnia.

ElfiaKsiężniczka, szona, Niecierpliwa..., Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Madziandzia, aeiouy, Ochmanka, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nuśka91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak... Kobiety skazane są na wieczny strach 😱 jak to mówiła moja nauczycielka geografii "dziewczynki mają gorzej w życiu". To może lepiej, że mi się udało stworzyć chłopca 😉

Sasanko Ty chyba zapisujesz co komu odpisać. Z głowy to no way! 😀

A mi mąż umył wszystkie okna i wszystkie podłogi, chyba mnie kocha 😉

Napisze Wam coś optymistycznego 😉 Zawsze miałam grube nóżki i oczywiście kompleksy na tym punkcie. Ostatnio mama mi mówi "ale Ci schudły nogi, niemożliwe!". Mąż mi powiedział, że schudł mi tyłek 😂 Myślę sobie no nie może być, w ciąży to podobno się jeszcze puchnie. A musicie wiedzieć, że mam zapis pomiarów mojego ciała już od - uwaga - 10-ciu lat! (😵). Nie robię tego regularnie ale zawsze jak przychodziła mi ochota na jakieś dbanie o siebie typu ćwiczenia czy dieta to sobie zapisywałam, żeby potem porównać. Oczywiście najczęściej do porównania już nie dochodziło, bo taki miałam zapał, ale przynajmniej pomiary zostały 😀 No i mierze się ostatnio a tu uda spadły po 2 cm, kostki po 2 cm a łydki uwaga, aż 3 cm! Porównując z wrześniem zeszłego roku 😊 tyłek też chudszy. Tak, że jest nadzieja, że w ciąży zrobicie się bardziej fit niż wcześniej 😉

Oczywiście teraz tak pisze, przypomnijcie mi to pod koniec jak będę +40 kg haha 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 17:15

Magduullina, Niecierpliwa..., Sasanka55, MonikA_89!, aeiouy, moni05, Ochmanka, Ania_85_, makowa lubią tę wiadomość

• szona Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szona ja Ci przy tym zakresie to nie wroze @ za szybko. Moze sie wlasnie od wysokiego proga zle czujesz?

🤷‍♀️ Jeszcze żrę ten duphaston. Zbadam jutro, będę wiedziała czy mogę brać piksy. Na chwilę jest lepiej, a później znowu ćmi od oka. Starość :D

age.png

preg.png

7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

10 cs - ⏸️
    12t5d - prenatalne 👶🏼

Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Agge, oby te wymioty i mdłości szybko minęły, żeby nie było takiego hardcoru jak w poprzedniej ciąży :*

Ja też marzę o córeczce. Takiej długowłosej małej dziewczynce, biegającej w sukienkach 😜 Ale na różowo nie będę ubierać, bo mam alergię na ten kolor 😂😂

Szona, wcinaj te ananasy. Dziecko od małego trzeba uczyć jeść owoce i warzywa :D

Pauliśka, a jak się podoba w nowej pracy :)

APrzybylska, mocno trzymam kciuki! Pomyłki lekarzy się zdarzają i mam nadzieję, że w twoim przypadku też się pomylił.

Magdulina, widzę, że wiosenne porządki pełną parą :) Trochę wiosennego słońca i zaraz chce się żyć :D

Sasanko, udanej wyprawy rowerowej :) Może natrafisz na stadko bocianów albo pole kapusty :P
    Ja też mówiłam, że w różowe nie będę ubierać, bo nie lubię tego koloru, ale jednak nakupowałam różowości😂 nie wszystko oczywiście w tym kolorze, ale sporo :P

91bbb8f83b.png

c62facf3ab.png

14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja .
    Nadrobiłam cały dzień ale nie pamiętam co kto pisał .
    Więc ogólnie napisze że które ujrzały dwie kreski życzę nudnej ciąży a te co odwiedziła wredna to tule.

A ja przyszłam zostawić wiruski na rozpoczęty kolejny tydzień . Czas tak szybko leci że nawet nie wiem jak to możliwe że to już bliżej niż dalej .
    U mnie jest ok jedynie co mi doskwiera to kręgosłup . Od trzech dni boli bez przerwy .

A tu wiruski %*\&$\*#\%#_%_)(%_%*%©®≥®°¢°¢°≥®≠°€°¢®¢=®€°≥=¢®¢=¢=×¶¥=^=€÷€¶¢=¶=€×¥×¶¢=€×€×€=¥=≠=¶€=¶¢=≥

ef36, Iseko, DzulkaJ, Magduullina, Sasanka55, Madziandzia, MonikA_89!, aeiouy, Tele...79, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się podoba tylko i wyłącznie róż ale pudrowy :) i dla dorosłej kobiety i dla maluszka, ewentualnie taka fuksja! Też obledny kolorek.

Nuska ale masz dobrego tego męża :) ja czekam aż mój wróci do domu i idę robić kopytka!

agge, aeiouy, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wynik super 😊 a jakbym poprosiła o taki śliczny turban tylko właśnie pudrowo różowy 😘 priv?

U mnie też mąż okna pomysł, a w domu raczej na bieżąco ogarniamy. Wiosennych większych porządków nie planuję.

Ja róż lubię. Zuzi na razie to pewnie obojętne, ale często go nosi. Raczej nie sukienki, bo to mały wariat i wszędzie jej pełno, dlatego sukienka nie zdała by egzaminu. Ale mamusia lubi gdy córeczka jest słodka 😻 do włosów nie daje się dotykać, więc póki co nie ozdabiamy głowy.

Dziękuję za wszystkie dobre słowa 😚

Magduullina lubi tę wiadomość

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, jedynym wytłumaczenie braku wyniku jest to że progesteron jest tak wysoki że skala się im skończyła 😂

APrzybylska napisz na privie!

agge, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

S3YWp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze zawsze z tel, wiec klawiatura jeszcze zyje ;)

Nuska, musze miec dobra pamiec w swoim zawodzie, ale racja, dzis mialam otwarte 2 okienka- czytalam i odpisywalam Wam na biezaco :)

Moni, jak wizyta? :*

Ja poklocilam sie z M. i zmienilam kolejnosc- najpierw wino, pozniej rower. Faceci to potrafia rozzloscic

Izape_91, Magduullina, moni05 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko- dziękuję, ze pytasz. Czuje sie juz lepiej.mam mdłości, ale juz tak nie wymiotuje. Chyba progesteron troszke sie unormował :-) Czekam z utesknieniem na wizyte.

A jak u Ciebie? Wszystko juz spadlo? Masz zielone światło? Teraz to sie musi udać.

Ale bym sie wina napiła teraz :-) ale jeszcze długo nie będzie mi dane.

Iseko- otwieraj maj- niech będzie to szczęśliwe otwarcie :-)

Gratuluję tym co zobaczyły 2 kreski,przepraszam,ze nie wymienie po nicku,ale częściowo piszę, czesciowo zwracam uwage na syna i wypada mi z głowy.
    Ja bym chciala miec coreczke- tak dla parki. No i te sukieneczki latem :-) Choc podswiadomie czuję, ze bede miec drugiego chłopca. Z resztą mamy dla chłopca imię wybrane,dla dziewczynki nie :-)

Malgonia- nie ma szans,zeby cos Ci sie cofnelo z macicy do jajowdow po poronieniu. Badz dobrej mysli.

Szona- no w dupsko dostaniesz- Ty wysikasz te 2 kreski. W tym miesiacu. Juz za chwile :-)

Iseko, szona lubią tę wiadomość

• APrzybylska Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No nic, jedynym wytłumaczenie braku wyniku jest to że progesteron jest tak wysoki że skala się im skończyła 😂

APrzybylska napisz na privie!
    Iza wysłałam zaproszenie 😘

14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sasanka pytanie mam - klawiatura Ci się jeszcze nie skończyła ? :D
    Myślę, że Sasanka trzaska na dwie 😂😂😂😂

Sasanka55, Izape_91, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
  • Nikodemka Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grypa zoladkowa z prawdziwego zdarzenia... Od rana goraczka, wymioty, biegunka, masakra :(

hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • MonikA_89! Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, teraz każdy nadprogramowy kilogram z innych części ciała się przesuwa na brzusio :)

Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

qdkk2n0amiu7a1g7.png
    😭
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ