Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10086

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, oby te wymioty i mdłości szybko minęły, żeby nie było takiego hardcoru jak w poprzedniej ciąży :*

    Ja też marzę o córeczce. Takiej długowłosej małej dziewczynce, biegającej w sukienkach 😜 Ale na różowo nie będę ubierać, bo mam alergię na ten kolor 😂😂

    Szona, wcinaj te ananasy. Dziecko od małego trzeba uczyć jeść owoce i warzywa :D

    Pauliśka, a jak się podoba w nowej pracy :)

    APrzybylska, mocno trzymam kciuki! Pomyłki lekarzy się zdarzają i mam nadzieję, że w twoim przypadku też się pomylił.

    Magdulina, widzę, że wiosenne porządki pełną parą :) Trochę wiosennego słońca i zaraz chce się żyć :D

    Sasanko, udanej wyprawy rowerowej :) Może natrafisz na stadko bocianów albo pole kapusty :P

    Magduullina, szona, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10086

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Szona wrócił? to pij dużo wody, głowa często boli z odwodnienia, a człowiek jak to człowiek, kawki się napije, herbatki, tylko nie wody, a tu codziennie 2 litry trzeba w siebie wlać! zwłaszcza przy staraniach trzeba dbać o nawodnienie, bo i śluź skąd ma się brać jak się odwodnisz?

    Małgonia, a nie myślisz, żeby sobie zrobić? Choćby sprawdzić, czy wszystko jest tka jak powinno? Żaden lekarz Ci nie proponował?

    Mam wyniki estradiolu !! 203 normy dla fazy lutealnej 21 - 312 pg/ml ,czyli chyba owu była, jeszcze progesteron, który mi najwięcej powie.
    Estradiol super! :) Strasznie się obijają z tym progiem. Trzeba ich mentalnie pogonić!

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina :* Super, ze masz tyle energii :) Moja chwilowo spadla przez zmeczenie spowodowane nadmiarem pracy, ale pewnie zaraz tez wzrosnie.

    Iseko, jesli bedzie Ci sie chcialo prowadzic watek w ciazy, to super :* <3 Sennosc przed owulacja byla przygotowaniem do dluzszej akcji :)

    MonikA, dziekuje :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 16:56

    Magduullina, Iseko lubią tę wiadomość

  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 16:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka pytanie mam - klawiatura Ci się jeszcze nie skończyła ? :D

    Magduullina, nuśka91, Sasanka55, MonikA_89!, Ochmanka lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • szona Autorytet
    Postów: 5581 13084

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona przestań jojcyć 😜 Mam na Tobie oko!

    ❤️❤️❤️

    Magduullina lubi tę wiadomość

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 823 1114

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli zniknęły mi numerki odliczające dni od owulacji to znaczy że ovu stwierdził, że jej nie było? Bo na wykresie zniknęły, a jak wchodze w informacje to wszystkie wyznaczniki owulacji mam na 'tak'?

    Dzisiaj temperaturę mierzylam godzinę wcześniej ponad i dopóki nie zaznaczyłam ignoruj temperaturę to zniknęły mi cyferki a jak zaznaczyłam to się pojawiły

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 17:07

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Mildred Autorytet
    Postów: 1393 3150

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś rano zrobiłam test 12dpo jest cień cienia ale było coś nawet mąż mówił że widzi, a koło 10 rano plamienie kawa z mlekiem teraz przy podcieraniu nadal coś witać na papierze, brzuch nie boli, bardziej czuje się wzdeta. A na okres zawsze mnie boli brzuch i to mocno. Temperatura nadal 37,3. Hm.. implantacja. Okres powinna dostać 9 kwietnia.

    ElfiaKsiężniczka, szona, Niecierpliwa..., Sasanka55, Szczesliwa_mamusia, MonikA_89!, Madziandzia, aeiouy, Ochmanka, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

    9ewns65gkf9ocqq6.png
  • nuśka91 Autorytet
    Postów: 1043 2172

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak... Kobiety skazane są na wieczny strach 😱 jak to mówiła moja nauczycielka geografii "dziewczynki mają gorzej w życiu". To może lepiej, że mi się udało stworzyć chłopca 😉

    Sasanko Ty chyba zapisujesz co komu odpisać. Z głowy to no way! 😀

    A mi mąż umył wszystkie okna i wszystkie podłogi, chyba mnie kocha 😉

    Napisze Wam coś optymistycznego 😉 Zawsze miałam grube nóżki i oczywiście kompleksy na tym punkcie. Ostatnio mama mi mówi "ale Ci schudły nogi, niemożliwe!". Mąż mi powiedział, że schudł mi tyłek 😂 Myślę sobie no nie może być, w ciąży to podobno się jeszcze puchnie. A musicie wiedzieć, że mam zapis pomiarów mojego ciała już od - uwaga - 10-ciu lat! (😵). Nie robię tego regularnie ale zawsze jak przychodziła mi ochota na jakieś dbanie o siebie typu ćwiczenia czy dieta to sobie zapisywałam, żeby potem porównać. Oczywiście najczęściej do porównania już nie dochodziło, bo taki miałam zapał, ale przynajmniej pomiary zostały 😀 No i mierze się ostatnio a tu uda spadły po 2 cm, kostki po 2 cm a łydki uwaga, aż 3 cm! Porównując z wrześniem zeszłego roku 😊 tyłek też chudszy. Tak, że jest nadzieja, że w ciąży zrobicie się bardziej fit niż wcześniej 😉

    Oczywiście teraz tak pisze, przypomnijcie mi to pod koniec jak będę +40 kg haha 😂

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 17:15

    Magduullina, Niecierpliwa..., Sasanka55, MonikA_89!, aeiouy, moni05, Ochmanka, Ania_85_, makowa lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5581 13084

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    Szona ja Ci przy tym zakresie to nie wroze @ za szybko. Moze sie wlasnie od wysokiego proga zle czujesz?

    🤷‍♀️ Jeszcze żrę ten duphaston. Zbadam jutro, będę wiedziała czy mogę brać piksy. Na chwilę jest lepiej, a później znowu ćmi od oka. Starość :D

    14 cs po cb. (21 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • agge Autorytet
    Postów: 3873 5051

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Agge, oby te wymioty i mdłości szybko minęły, żeby nie było takiego hardcoru jak w poprzedniej ciąży :*

    Ja też marzę o córeczce. Takiej długowłosej małej dziewczynce, biegającej w sukienkach 😜 Ale na różowo nie będę ubierać, bo mam alergię na ten kolor 😂😂

    Szona, wcinaj te ananasy. Dziecko od małego trzeba uczyć jeść owoce i warzywa :D

    Pauliśka, a jak się podoba w nowej pracy :)

    APrzybylska, mocno trzymam kciuki! Pomyłki lekarzy się zdarzają i mam nadzieję, że w twoim przypadku też się pomylił.

    Magdulina, widzę, że wiosenne porządki pełną parą :) Trochę wiosennego słońca i zaraz chce się żyć :D

    Sasanko, udanej wyprawy rowerowej :) Może natrafisz na stadko bocianów albo pole kapusty :P
    Ja też mówiłam, że w różowe nie będę ubierać, bo nie lubię tego koloru, ale jednak nakupowałam różowości😂 nie wszystko oczywiście w tym kolorze, ale sporo :P

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MamaStasia :) Autorytet
    Postów: 1338 2867

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja .
    Nadrobiłam cały dzień ale nie pamiętam co kto pisał .
    Więc ogólnie napisze że które ujrzały dwie kreski życzę nudnej ciąży a te co odwiedziła wredna to tule.

    A ja przyszłam zostawić wiruski na rozpoczęty kolejny tydzień . Czas tak szybko leci że nawet nie wiem jak to możliwe że to już bliżej niż dalej .
    U mnie jest ok jedynie co mi doskwiera to kręgosłup . Od trzech dni boli bez przerwy .

    A tu wiruski %*\&$\*#\%#_%_)(%_%*%©®≥®°¢°¢°≥®≠°€°¢®¢=®€°≥=¢®¢=¢=׶¥=^=€÷€¶¢=¶=€×¥×¶¢=€×€×€=¥=≠=¶€=¶¢=≥

    ef36, Iseko, DzulkaJ, Magduullina, Sasanka55, Madziandzia, MonikA_89!, aeiouy, Tele...79, Malgonia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    Staś 22.06.2017(4 150 g i 59 cm)
    Zosia 09.08.2019(3 300g i 54 cm)
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi się podoba tylko i wyłącznie róż ale pudrowy :) i dla dorosłej kobiety i dla maluszka, ewentualnie taka fuksja! Też obledny kolorek.

    Nuska ale masz dobrego tego męża :) ja czekam aż mój wróci do domu i idę robić kopytka!

    agge, aeiouy, mam_marzenie_synek❤ lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza wynik super 😊 a jakbym poprosiła o taki śliczny turban tylko właśnie pudrowo różowy 😘 priv?

    U mnie też mąż okna pomysł, a w domu raczej na bieżąco ogarniamy. Wiosennych większych porządków nie planuję.

    Ja róż lubię. Zuzi na razie to pewnie obojętne, ale często go nosi. Raczej nie sukienki, bo to mały wariat i wszędzie jej pełno, dlatego sukienka nie zdała by egzaminu. Ale mamusia lubi gdy córeczka jest słodka 😻 do włosów nie daje się dotykać, więc póki co nie ozdabiamy głowy.

    Dziękuję za wszystkie dobre słowa 😚

    Magduullina lubi tę wiadomość

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 4994 11595

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 17:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nic, jedynym wytłumaczenie braku wyniku jest to że progesteron jest tak wysoki że skala się im skończyła 😂

    APrzybylska napisz na privie!

    agge, MonikA_89!, aeiouy lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisze zawsze z tel, wiec klawiatura jeszcze zyje ;)

    Nuska, musze miec dobra pamiec w swoim zawodzie, ale racja, dzis mialam otwarte 2 okienka- czytalam i odpisywalam Wam na biezaco :)

    Moni, jak wizyta? :*

    Ja poklocilam sie z M. i zmienilam kolejnosc- najpierw wino, pozniej rower. Faceci to potrafia rozzloscic

    Izape_91, Magduullina, moni05 lubią tę wiadomość

  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6023 5833

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko- dziękuję, ze pytasz. Czuje sie juz lepiej.mam mdłości, ale juz tak nie wymiotuje. Chyba progesteron troszke sie unormował :-) Czekam z utesknieniem na wizyte.

    A jak u Ciebie? Wszystko juz spadlo? Masz zielone światło? Teraz to sie musi udać.

    Ale bym sie wina napiła teraz :-) ale jeszcze długo nie będzie mi dane.

    Iseko- otwieraj maj- niech będzie to szczęśliwe otwarcie :-)

    Gratuluję tym co zobaczyły 2 kreski,przepraszam,ze nie wymienie po nicku,ale częściowo piszę, czesciowo zwracam uwage na syna i wypada mi z głowy.
    Ja bym chciala miec coreczke- tak dla parki. No i te sukieneczki latem :-) Choc podswiadomie czuję, ze bede miec drugiego chłopca. Z resztą mamy dla chłopca imię wybrane,dla dziewczynki nie :-)

    Malgonia- nie ma szans,zeby cos Ci sie cofnelo z macicy do jajowdow po poronieniu. Badz dobrej mysli.

    Szona- no w dupsko dostaniesz- Ty wysikasz te 2 kreski. W tym miesiacu. Juz za chwile :-)

    Iseko, szona lubią tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • APrzybylska Autorytet
    Postów: 1883 2969

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    No nic, jedynym wytłumaczenie braku wyniku jest to że progesteron jest tak wysoki że skala się im skończyła 😂

    APrzybylska napisz na privie!
    Iza wysłałam zaproszenie 😘

    14.10.2019 - Helena - zakochani od nowa
    29.03.2018 - Zuzanna - miłość naszego życia
    19.05.2017 - maleństwo 8 tydzień [*]
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10086

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:29

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sasanka pytanie mam - klawiatura Ci się jeszcze nie skończyła ? :D
    Myślę, że Sasanka trzaska na dwie 😂😂😂😂

    Sasanka55, Izape_91, agge, aeiouy lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie grypa zoladkowa z prawdziwego zdarzenia... Od rana goraczka, wymioty, biegunka, masakra :(

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7171 10086

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nuśka, teraz każdy nadprogramowy kilogram z innych części ciała się przesuwa na brzusio :)

    Sasanka55, nuśka91 lubią tę wiadomość

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego