Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwiecień 2019-testowanie.
Odpowiedz

Kwiecień 2019-testowanie.

Oceń ten wątek:
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7644 10877

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agge wrote:
    Ja też mówiłam, że w różowe nie będę ubierać, bo nie lubię tego koloru, ale jednak nakupowałam różowości😂 nie wszystko oczywiście w tym kolorze, ale sporo :P
    Słyszałam ostatnio, że każda dziewczynka przechodzi przez różowy etap. Jak nie w przedszkolu to w szkole, więc z dwojga złego lepiej wcześniej mieć to za sobą :P Chociaż mam nadzieję, że moja córka odziedziczy po mnie ta awersję do różu 😜😜

    agge, szona lubią tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie grypa zoladkowa z prawdziwego zdarzenia... Od rana goraczka, wymioty, biegunka, masakra :(
    Słyszałam, że jakiś wirus sraczkowy krąży :/

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziandzia - najwidoczniej :( Nie wiem gdzie to zlapalam, ale nie zycze nikomu...
    Na ciaze w tym cyklu nawet nie licze. Bede musiala przetrwac te chorobsko, a potem pewnie od razu dostane okresu. Cudowny czas i piekne rozpoczecie wiosny :(

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Madziandzia - najwidoczniej :( Nie wiem gdzie to zlapalam, ale nie zycze nikomu...
    Na ciaze w tym cyklu nawet nie licze. Bede musiala przetrwac te chorobsko, a potem pewnie od razu dostane okresu. Cudowny czas i piekne rozpoczecie wiosny :(
    Tule Nikodemko 😉 głowa do góry, może jednak jeszcze nic straconego? Może, to nie grypa? Podobno czasami są problemy żołądkowe w ciąży.

    Ja też dzisiaj mam myśli, że jednak nic z tego. Nawet brzuch mnie jakoś nie boli okresowo, czasami zacmi i tylko cycuchy bolą, a wykres jest paskudny... dzisiaj zmierzyłam temperaturę o 3:40(godzinę wcześniej niż zawsze) w nocy bo na siku się przebudzilam i wklepalam na wykres a ten mi odznaczył dni odliczające owulacje. Dopiero jak zaznaczyłam, żeby nie brał jej pod uwagę to cyfry wróciły...

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka współczuję... W styczniu przez to przechodziłam a sprzedał mi to mój własny chrzesniak. Jak przez 20 lat praktycznie nie wymiotowalam tak to mnie tak zmasakrowalo że daj spokój. Na szczęście apogeum trwało tylko jedna noc, potem dochodziłam do siebie przez tydzień. Coś okropnego... Wracaj szybko do zdrowia.

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Pati96 Autorytet
    Postów: 2211 3223

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 18:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tyle dziś pisałyście ,że miałam coś napisać i zapomniałam. Po prostu trzymam za Was wszystkie kciuki za wasze badania, wizyty i oby te wszystkie wasze dolegliwości minęły. ;*

    U mnie dziś chyba minęło to plamienie po cytologi (mam taką nadzieję). Ale za to dziś mam cały dzień takiego głoda, że masakra. Nie wiem czy to objaw ciazy czy jak. Ale cały czas coś podjadam, a i tak mi cały czas w brzuchu burczy...

    mhsv2n0a4bxtclwx.png
    23.04.2019 - poronienie zatrzymane 8 tc [*]
    Niedoczynność tarczycy, insulinooporność,PCOS,MTHFR 1298A-C homo,PAI-1 4G

    Euthyrox 50, Glucophage xr 1500
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    U mnie grypa zoladkowa z prawdziwego zdarzenia... Od rana goraczka, wymioty, biegunka, masakra :(
    Współczuję :(

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemko, wspolczuje :( :*

    A ja zamiast roweru mam jednak przejazdzke samochodem z winem na wynos ;)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/09fb4158e683.jpg

    Moni, odswiezam caly czas ze wzgledu na Ciebie, blagam, odezwij sie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:12

    aeiouy, Izape_91, Magduullina, agge, Iseko, MonikA_89!, moni05, Ochmanka, szona, syllwia91, Pauliśka, APrzybylska, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - mam nadzieje, ze u mnie tez potrwa to jeden dzien, bo juz naprawde nie mam sily. Wyczerpie sie na najblizszy tydzien, tak jak mowisz :(

    Dzulka - nie wierze w takie cuda :( Jestem dopiero jakies 9-10 dpo. To typowa grypa zoladkowa, musialam zbijac goraczke paracetamolem... Poza tym u mnie to podobno cykl bezowulacyjny, wiec tym bardziej nie robie sobie nadziei. Eh...
    za to u ciebie jesli nie ma przedokresowego bolu, to moze to dobry znak! Ile jestes dpo?

    Sasanko - jestes niemozliwa! :) moj maz by mnie nie wpuscil do auta ze szklanka wina, przeciez tapicerka... 😂

    Izape_91 lubi tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5022 11627

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka matko, ale mi smaka zrobiłaś babo !!!! ja tak dawno wina nie piłam !!!

    Moni zgłoś się, mam nadzieję, że nie ma Cię, ponieważ musisz wszystko wytłumaczyć córeczce, co i jak i jak ten dzidziuś tam rośnie i że bocian, że połknęłaś groszka i teraz Ci rośnie fasolka w brzuszku:)

    Kochane mam to !!!
    Progesteron 17, 40 normy- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    estradiol 203 normy faza lutealna 21 - 312 pg/ml

    podsumowując mieliśmy piękną owulację :) teraz nic tylko w niedziele II wysikać! jeny, to już pojuttrze! albo weźcie mną potrząśnijcie, czemu ja chę tak wcześnie sikać 9 dpo? na wszelki wypadek zakupię dwa nordy....

    Nikodemko, chyba że mąz Sasanki zrobił to specjalnie i zaraz mocno przyhamuje, i trzeba będzie kupić nowy samochód, bo plamy z wina ciężko schodzą ! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 kwietnia 2019, 19:41

    Nikodemka, ElfiaKsiężniczka, agge, aeiouy, Iseko, MonikA_89!, moni05, Irvine90, Tele...79, Malgonia, szona, nuśka91, APrzybylska, Ania_85_, moyeu lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape - swietnie! Ale ja Toba potrzasam :) Przesunelabym testowanie na chociaz 10dpo, wtedy od razu zobaczysz kreske, a tak to sie bedziesz meczyc, zeby nam wstawic wyrazne zdjecie cienia :D

    Izape_91, szona lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Izape - mam nadzieje, ze u mnie tez potrwa to jeden dzien, bo juz naprawde nie mam sily. Wyczerpie sie na najblizszy tydzien, tak jak mowisz :(

    Dzulka - nie wierze w takie cuda :( Jestem dopiero jakies 9-10 dpo. To typowa grypa zoladkowa, musialam zbijac goraczke paracetamolem... Poza tym u mnie to podobno cykl bezowulacyjny, wiec tym bardziej nie robie sobie nadziei. Eh...
    za to u ciebie jesli nie ma przedokresowego bolu, to moze to dobry znak! Ile jestes dpo?

    Sasanko - jestes niemozliwa! :) moj maz by mnie nie wpuscil do auta ze szklanka wina, przeciez tapicerka... 😂
    No ja jestem teoretycznie 10 dpo, a fl mam 13 dni.

    Chciałabym byśmy tutaj wszystkie wysikaly te 2 kreski i w grudniu, styczniu urodziły 😢 a nie się ciągle zamartwialy, stresowały tymi starankami 🤔

    Nikodemka lubi tę wiadomość

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanka, Ty to jesteś szalona babka ❤

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzulka, ja tez bym chciala... Gdyby teraz sie udalo, mialabym date porodu w swoje urodziny. Ale z kazdym cyklem mam coraz mniej wiary, zobaczenie dwoch kresek wydaje sie dla mnie abstrakcja.
    Czyli jestesmy na tym samym etapie, jesli ja w ogole mialam owulacje, tylko u mnie fl 14 dniowa.

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Sasanka matko, ale mi smaka zrobiłaś babo !!!! ja tak dawno wina nie piłam !!!

    Moni zgłoś się, mam nadzieję, że nie ma Cię, ponieważ musisz wszystko wytłumaczyć córeczce, co i jak i jak ten dzidziuś tam rośnie i że bocian, że połknęłaś groszka i teraz Ci rośnie fasolka w brzuszku:)

    Kochane mam to !!!
    Progesteron 17, 40 normy- faza lutealna 1,2 - 15,9 ng/ml
    estradiol 203 normy faza lutealna 21 - 312 pg/ml

    podsumowując mieliśmy piękną owulację :) teraz nic tylko w niedziele II wysikać! jeny, to już pojuttrze! albo weźcie mną potrząśnijcie, czemu ja chę tak wcześnie sikać 9 dpo? na wszelki wypadek zakupię dwa nordy....

    Nikodemko, chyba że mąz Sasanki zrobił to specjalnie i zaraz mocno przyhamuje, i trzeba będzie kupić nowy samochód, bo plamy z wina ciężko schodzą ! :D


    Iza no to pij to wino dzisiaj, bo przy takim progu to masz ostatnią szansę przed ciążą :D Wytrzymaj tak jak Nikodemka pisze, żeby już piękną krechę wysikać a nie tylko cień :)

    Dobra, maj wstępnie przygotowany i mam nadzieję, że będę Was mogła wszystkie wpisać do części mamuśkowej ;) Jeszcze szukam kilku odpowiednich obrazków, ale wszelkie uwagi mile widziane :)

    Izape_91, szona lubią tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • DzulkaJ Autorytet
    Postów: 824 1115

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dzulka, ja tez bym chciala... Gdyby teraz sie udalo, mialabym date porodu w swoje urodziny. Ale z kazdym cyklem mam coraz mniej wiary, zobaczenie dwoch kresek wydaje sie dla mnie abstrakcja.
    Czyli jestesmy na tym samym etapie, jesli ja w ogole mialam owulacje, tylko u mnie fl 14 dniowa.
    Ja wiem co czujesz. To paskudne uczucie, ale kiedyś odetchniemy tu wszystkie z ulgą, że się udało ☺️ najgorsze to rozczarowania i ta myśl, czy kiedyś w ogóle się uda? A co jeżeli nie? Totalnie męczące psychikę

    Ja też właśnie nie wiem czy ta owulacja była, czy nie, moje ovu coś wariuje. Zobacze jak jutro temperatura, chyba, że ciągle bedzie leciała już w dół

    ❌PCOS stwierdzone 05.19(Brak owulacji naturalnych)
    ❌30.01.20-HyCoSy- oba jajowody drożne
    ❌On: morfologia 3% przy innych parametrach w normie

    Starania od 11.2018 r. z przerwami
  • Iseko Autorytet
    Postów: 1215 2177

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sasanko gdzie jedziesz że musisz się winem upić po drodze? :D

    Moni jak tam wizyta? Proszę nie stresuj nas już dłużej :*

    moni05 lubi tę wiadomość

    29 lat | starania od stycznia 2017
    👩
    Siofor 1500 | Letrox 62,5 | NAC |Miovelia - Niedoczynność i IO
    ✔️Laparo i drożność - ok (04.2019)
    ✔️AMH: 2,24
    ✔️TSH: 1,3
    ✔️FT4: 14,6 (9-19)
    ✔️MUCHa: ujemne
    ✔️AOA: ujemne
    ✔️ASA: ujemne
    ✔️ANA1, ANA4: ujemne

    👨
    Morfologia 2% - > 4%,
    Liczba 2,6mln - > 20mln,
    ruch postępowy 17% - >22%
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2020, 21:38

    Iseko lubi tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maz tez krzyczal, ze mu porozlewam winsko w autku, no ale coz... :D Niech sie cieszy, ze w szklance wiozlam, a nie w kieliszku.

    Jestem na zakupach, bo chce kupic sobie troche ciuchow, ale caly czas mysle o Moni :/

    agge, szona lubią tę wiadomość

  • moni05 Autorytet
    Postów: 4037 6184

    Wysłany: 5 kwietnia 2019, 20:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć ciocie! :)
    Mam już 99 gramów i długością jestem starsze o 6 dni. Nogi mam długie na 15+0. :O
    Pan doktor mówi, że mam coś imitującego siusiaka, leżałem rozkraczone, ale mimo to boi się powiedzieć czy na pewno, bo to strasznie śliski temat. Raz przez Pana doktora Pani pomalowała pokoik w samoloty i później był raban... Potwierdzimy kwestię mojej płci 7 maja. :)
    Wszystko jest ok i doktor mówi, że nie robiłby aminopunkcji. Po co mnie kłuć, mój mózg wygląda bardzo dobrze.
    A tu zdjęcia: na jednym wyglądam jak kosmita, a na drugim akurat macham do mojej starszej siostry :)

    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f780d78dc579.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8ec5278abc24.jpg

    Izape_91, Malinowa91, Nikodemka, Sasanka55, Iwona28, Irvine90, Madziandzia, agge, Szczesliwa_mamusia, Pati96, ElfiaKsiężniczka, Tele...79, Olliiii, Ochmanka, Iseko, Malgonia, szona, Angelika1313, MonikA_89!, aeiouy, syllwia91, Ewelina29, ef36, Niecierpliwa..., Nuch, Pauliśka, nuśka91, Luśka, 5ylwian, DzulkaJ, buba123, APrzybylska, Ania_85_, Arashe, madziorek86, moyeu, mam_marzenie_synek❤, makowa lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
‹‹ 46 47 48 49 50 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego