Kwiecień plecień❄️ trochę słońca🌞, ja chcę dziecko od zająca!🐇
-
WIADOMOŚĆ
-
Daję znać po wizycie 😊
Wszystko dobrze, maluszek ma już 4 cm, a stopa 6 mm 😂 zobaczymy czy będzie mieć duże stopy po bracie 🤭
Słuchaliśmy serduszka 😍 za 2 tygodnie prenatalne ☺️
https://zapodaj.net/plik-ivr2eSI5zy
https://zapodaj.net/plik-tgxNddijLU
Miałam już też USG przez brzuch oraz USG piersi - wszystko w porządku 😊lawendowePole, Tedka, aambrozjaa93, Chesterka1124, Megi2803, Anka96, Nina_02, Gośka29, Roszponka, Sowella, Murilega, Siri, Paulina1106, BuBu90, Nosa, kknn, Kasiak89, Angela1108, Pulsik, Zielone.Słońce, Magda_O, kleopatr4 lubią tę wiadomość
-
miska122 wrote:Daję znać po wizycie 😊
Wszystko dobrze, maluszek ma już 4 cm, a stopa 6 mm 😂 zobaczymy czy będzie mieć duże stopy po bracie 🤭
Miałam już też USG przez brzuch oraz USG piersi - wszystko w porządku 😊
Cudownie😍 super wiadomości🥰 rośnijcie❤️miska122 lubi tę wiadomość
-
Miałam już też USG przez brzuch oraz USG piersi - wszystko w porządku 😊miska122 lubi tę wiadomość
-
Miśka 😍😍 super wieści... I dopiero co chwaliłaś się testem, a tu już prenatalne 😍
miska122, Sowella lubią tę wiadomość
27tc+3 - 😢 [*] 11.20
37tc+3 - 🌈
6tc+4 - 😭 [*] 07.24 - żegnaj okruszku...
3tc+4 💔
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _
X.2021 - start IVF
23.12.21 - transfer blastki ❄️4AA
29.12 - 6dpt - beta 39.40 mlU/ml
18.01 - 26dpt - 6+1 CRL 0.55cm i bijące serduszko 😍
01.03 - 12+1 I prenatalne 7.5cm chłopca 💙
21.04 - 19+3 - II prenatalne - 330g 💙
06.07 - 30+2 - III 25.08 - 1810g 💙
25.08 - 37+3 - 3220g i 54cm cudu jest juz ze mną
...
_ _ _ _
03.24 - wracamy po rodzeństwo
04.06 FET ❄️3AA 🙏🙏
09.06 - 5dpt. - ⏸️
06.07 - 7+2 💔
_ _ _ _
04.09 prog 41.8; 2dpt 18.4
05.09 - FET ostatniej szansy ❄️4AB
4dpt - ⏸️; beta 59.8🤯; prog 28.5
11.09 - 6dpt 80.4 💔 7dpt 79.8; 9dpt 98 🤯
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
Murilega wrote:Miska - oby tak dalej! 🥰
Chesterka1124, Tedka trzymam kciuki za czwartek! Oby okazał się dla Was szczęśliwy. ❤️
Dzięki ❤️ ale na nic nie liczę.
Chcę po prostu brać w tym udział razem z WamiStarania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
Kwas foliowy, Witamina D, Witamina B3, B12, Omega 3,6,9, MioInozytol.
🧑Mąż:
Ogólnie zdrowy. Obniżona żywotność plemników. Pozostałe parametry bardzo dobre.
Suplementy:
Koenzym Q10, Omega 3, Selen, Witamina D, Witamina B12, L-arginina. -
Miałam już też USG przez brzuch oraz USG piersi - wszystko w porządku 😊
🥰 Maleństwo!miska122 lubi tę wiadomość
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
Były IUI, była stymulacja, były monitoringi, były leki, zioła, była naprotechnologia... Ciąży na koncie BRAK.
👩Żona:
Hashimoto, Endometrioza II stopnia (usunięte ogniska podczas laparoskopii), Wysoka prolaktyna.
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Miałam już też USG przez brzuch oraz USG piersi - wszystko w porządku 😊miska122 lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
u niego - niskie parametry, ale w normie, fragmentacja ok
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Tedka wrote:Rozumiem obawy Twojego męża, ale prawda jest taka, że godząc się na adopcję, musicie się spodziewać wszystkiego. A może okazać się, że nie będzie się czego bać. Miłość przede wszystkim leczy każdą ranę. Każdą! Miłość, cierpliwość i czas. U takiego niemowlaka też może być trauma, to że jest malutki wcale nie gwarantuje, że nie będzie już miał kiepskich doświadczeń. Brak przytulania, miłości i obecności matki od pierwszych dni już powoduje pewną "cofkę" w rozwoju malucha. A co z chorobami? Jest mnóstwo dzieci z chorobą alkoholową. Wiadomo, w ośrodku określa się, jakie dziecko jest się w stanie przyjąć, ale im więcej ograniczeń, tym dłuższy czas oczekiwania. No ale tego wszystkiego dowiecie się na wizytach w ośrodku, na testach, spotkaniach itd. Jeśli do nich dojdzie.
Póki co mocno trzymam kciuki za pierwszy etap planu pt. zostanę rodzicem
Nie no, u każdego jest jakaś trauma, tylko im starsze tym ich więcej. No i z tego co czytam, to wcale nie tak prosto z tą miłością... Niekoniecznie leczy każdą ranę, czasem potrzebna jest pomoc specjalisty żeby coś uleczyć. I trochę się boję że mogłabym nie dostrzec kiedy ten czas.
Czasem łatwiej z jakąś chorobą fizyczną.
A też jak depresję poporodową, można mieć też depresję poadopcyjną.
Mój mąż ma niestety negatywny przykład adopcji w rodzinie.
On też jest dużo delikatniejszy psychicznie niż ja.
No i właśnie, nikt nie gwarantuje że zdamy te testy :p,
No ale na razie przygotowujemy się do AZ
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, już mam jakieś lęki 🤦
A bo np kleszcz mnie wczoraj ugryzł, co jeśli boreliozy przed transferem dostanę? A co jak lekarz powie że mam być przed 17 maja na wizytę? W połowie wakacji się urwać z wyjazdu? No i takie tam :pstarania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
reszta ok (hormony, poziomy wit i innych, drożność, biopsja, immuno, kariotypy...)
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Dzięki za kciuki!! 😊
Nie no, u każdego jest jakaś trauma, tylko im starsze tym ich więcej. No i z tego co czytam, to wcale nie tak prosto z tą miłością... Niekoniecznie leczy każdą ranę, czasem potrzebna jest pomoc specjalisty żeby coś uleczyć. I trochę się boję że mogłabym nie dostrzec kiedy ten czas.
Czasem łatwiej z jakąś chorobą fizyczną.
A też jak depresję poporodową, można mieć też depresję poadopcyjną.
Mój mąż ma niestety negatywny przykład adopcji w rodzinie.
On też jest dużo delikatniejszy psychicznie niż ja.
No i właśnie, nikt nie gwarantuje że zdamy te testy :p,
No ale na razie przygotowujemy się do AZ
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok, już mam jakieś lęki 🤦
A bo np kleszcz mnie wczoraj ugryzł, co jeśli boreliozy przed transferem dostanę? A co jak lekarz powie że mam być przed 17 maja na wizytę? W połowie wakacji się urwać z wyjazdu? No i takie tam :p
Pójście na terapię to też oznaką miłości i zaangażowania o to właśnie chodzi w tym, a nie czekać aż samo przyjdzie i dziwić się, że coś nie tak
No to czy się zda testy czy nie, to wcale nie zależy od tego, czy jesteś zdrowa psychicznie, a tylko od .. wpasowania się w klucz odpowiedzi jakiś odpowiedni. Wiem z doświadczenia
Ja po czasie myślę, że testy testami, ale babki z ośrodka głównie po prostu były do nas na nie i oceniały nas przez ten pryzmat. Bo że ja za bardzo emocjonalna, bo nie mogę się pogodzić z tym, że nie zachodze w ciążę (a to przepraszam przeszkoda w adopcji??!!), że mąż nie jest wylewny w rozmowie o osobistych rzeczach z obcą baba. No i tak... ale trudno. To już za mną i nikomu nie życzę.
A Ty przestań sobie wmawiać :p kleszcze są niegroźne póki nie zwymiotuje do środka, póki ich nie wyciągniesz jak cytryny. Jeśli po prostu wyciągnęlas go, to 99,9 że wszystko ok patogeny chorobotwórcze nie są we wszystkich kleszczach to raz, a dwa dostaną się do naszego organizmu tylko wtedy właśnie, kiedy kleszcz zwymiotuje lub go wyciśniemy. Inaczej połowa ludzkości chodziłaby z borelioza :p Więc luzuj
No a wakacje to cóż co ważniejsze? :p trzeba będzie się urwać, to się urwiecie :p koniec kropka! :p
Coś mi się tu wydaje że panikujesz i zaczynasz wymyślać klopociki :pWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2024, 22:18
Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Dziewczyny to w czwartek trzymamy mocno kciuki ❤️
Co do adopcji też uważam że wszystko zależy od naszego podejścia i umiejętności dziecko jest jak gąbka chłonie to co mu się pokazuje czego się uczy jeśli od początku uczymy dziecko czułości delikatności szacunku i miłości to będąc starsze mu te cechy zostaną ja osobiście bardzo podziwiam ludzi decydujących się na adopcję i bardzo ich szanuję uważam że są to dobrzy wspaniali ludzie szkoda tylko że procedury są takie jakie są bo jakby były inne to nie było by tyle dzieciaków w domach dziecka tylko w kochających ich rodzinach
Ostatnio dowiedziałam się że sąsiadka mojej teściowej zostali z mężem pogotowiem opiekuńczym moja teściowa mówi że mają już co najmniej 10 dzieci i znam ją z widzenia no ja bym jej swojego dziecka nie dała do pilnowania nawet na godzinkę jest to bardzo zimna i chłodna kobieta więc nie wiem jak to jest że mają to pogotowie opiekuńcze i to z taką ilością dzieci. No i wiadomo tam trafiają dzieci zabrane z domów które potrzebują indywidualnej opieki czułości itp a przy takiej ilości dzieci nie ma na to szans. Ja tego nie rozumiem
U nas dzień nawet fajnie zleciał byliśmy rano powtórzyć morfologię i crp małemu dostałam wyniki i chyba coś jest nie tak jutro mam po 16 teleporade i tak mi to cały czas chodzi po głowie a jak jeszcze zaczęłam w internecie sprawdzać co oznacza niedobór czy podwyższone no czy tamto co tam miał to juz wogule sobie głowę zepsułam01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
12.2023 powrót do starań
Nebilet 💊
Acard 💊 -
Tedka wrote:Pójście na terapię to też oznaką miłości i zaangażowania o to właśnie chodzi w tym, a nie czekać aż samo przyjdzie i dziwić się, że coś nie tak
No to czy się zda testy czy nie, to wcale nie zależy od tego, czy jesteś zdrowa psychicznie, a tylko od .. wpasowania się w klucz odpowiedzi jakiś odpowiedni. Wiem z doświadczenia
Ja po czasie myślę, że testy testami, ale babki z ośrodka głównie po prostu były do nas na nie i oceniały nas przez ten pryzmat. Bo że ja za bardzo emocjonalna, bo nie mogę się pogodzić z tym, że nie zachodze w ciążę (a to przepraszam przeszkoda w adopcji??!!), że mąż nie jest wylewny w rozmowie o osobistych rzeczach z obcą baba. No i tak... ale trudno. To już za mną i nikomu nie życzę.
A Ty przestań sobie wmawiać :p kleszcze są niegroźne póki nie zwymiotuje do środka, póki ich nie wyciągniesz jak cytryny. Jeśli po prostu wyciągnęlas go, to 99,9 że wszystko ok patogeny chorobotwórcze nie są we wszystkich kleszczach to raz, a dwa dostaną się do naszego organizmu tylko wtedy właśnie, kiedy kleszcz zwymiotuje lub go wyciśniemy. Inaczej połowa ludzkości chodziłaby z borelioza :p Więc luzuj
No a wakacje to cóż co ważniejsze? :p trzeba będzie się urwać, to się urwiecie :p koniec kropka! :p
Coś mi się tu wydaje że panikujesz i zaczynasz wymyślać klopociki :p
Emocjonalność można bardzo dobrze wykorzystywać, może stać się wielką zaletą!
Ale z tego co wiem, wymagają wręcz przeżycia żałoby po dziecku którego nie będzie się miało, żeby być gotowym na adopcję. Co też nie bardzo rozumiem 🤷 ale o tym od osób z wielu miejsc słyszałam, więc to jakieś ogólnopolskie zarządzenie.
Właśnie już tyle kleszczy w życiu miałam, że kiedyś musi wyczerpać się ten limit szczęścia :p
Wakacje...wiadomo, są priorytety.
Tylko urwanie się staje się dużo trudniejsze, jeśli spędza się je na statku, gdzie kajutę gościnną załatwiła wkładając w to trochę wysiłku pracująca tam obecnie siostra 😅 Dobrze że to przynajmniej już po wodach europejskich będą pływać :p
No ale może lekarz nie pomylił się w obliczeniach i podtrzyma wersję sprzed 3 tygodni.. w czwartek się okaże
Może jeszcze nie panikuję... Staram się przygotować na wiele ewentualności, na wszystkie i tak się nie uda 🤪
Tedka lubi tę wiadomość
starania od I 2020
Adenomioza, któtka fl
I FET VI 24 - X
IIFET VII 24 - cb
IIIFET X 24 - cb -
Kasiak89 wrote:Emocjonalność można bardzo dobrze wykorzystywać, może stać się wielką zaletą!
Ale z tego co wiem, wymagają wręcz przeżycia żałoby po dziecku którego nie będzie się miało, żeby być gotowym na adopcję. Co też nie bardzo rozumiem 🤷 ale o tym od osób z wielu miejsc słyszałam, więc to jakieś ogólnopolskie zarządzenie.
Właśnie już tyle kleszczy w życiu miałam, że kiedyś musi wyczerpać się ten limit szczęścia :p
Wakacje...wiadomo, są priorytety.
Tylko urwanie się staje się dużo trudniejsze, jeśli spędza się je na statku, gdzie kajutę gościnną załatwiła wkładając w to trochę wysiłku pracująca tam obecnie siostra 😅 Dobrze że to przynajmniej już po wodach europejskich będą pływać :p
No ale może lekarz nie pomylił się w obliczeniach i podtrzyma wersję sprzed 3 tygodni.. w czwartek się okaże
Może jeszcze nie panikuję... Staram się przygotować na wiele ewentualności, na wszystkie i tak się nie uda 🤪
No to powiem tak. Co się odwlecze to nie uciecze oby nie, oby plan się zrealizował ale to że to by akurat teraz nie wypaliło, to na pewno nie zaważy na tym, że całkowicie się nie uda i to będzie koniec tak więc... Poddaj się temu, póki co jest zaplanowane i tego się trzymaj a co przyjdzie i co będzie... Trudno, przyjmij wtedy życie jakim jest nie stresuj się teraz jeszcze dodatkowo 🤞🤞🌻Starania z pomocą medyczną od 2018 roku.
👩Żona:
Leki:
Letrox. Dostinex.
Suplementy:
🧑Mąż:
Suplementy:
Mam w domu 3 testy, nakręcam się, chyba niepotrzebnie 🤪🤣 ale no, ja już tak mam.
Wmawiam sobie, że może nic nie wyszło bo nie robiłam z porannego moczu? A może już i w dzień powinno wyjść? Dzisiaj zrobiłam taki zwykły i doszukiwałam się cienia i moje oczy widziały 🤪
Więc zrobię jeszcze jeden z rana 🤪 a co mi tam, 😅
Oszaleć można 🤣
Ogólnie to rano było mi niedobrze, ale równiez mogę sobie to wkręcać, a co tam. Katuje się ciągle mimo, że niby miałam odpuścić 🤭 jakieś bóle podbrzusza mam ale nie jakieś mega.
W myślach przeklinam osobę, co wymyśliła testy ciążowe 😅 -
Chesterka1124 wrote:Mam w domu 3 testy, nakręcam się, chyba niepotrzebnie 🤪🤣 ale no, ja już tak mam.
Wmawiam sobie, że może nic nie wyszło bo nie robiłam z porannego moczu? A może już i w dzień powinno wyjść? Dzisiaj zrobiłam taki zwykły i doszukiwałam się cienia i moje oczy widziały 🤪
Więc zrobię jeszcze jeden z rana 🤪 a co mi tam, 😅
Oszaleć można 🤣
Ogólnie to rano było mi niedobrze, ale równiez mogę sobie to wkręcać, a co tam. Katuje się ciągle mimo, że niby miałam odpuścić 🤭 jakieś bóle podbrzusza mam ale nie jakieś mega.
W myślach przeklinam osobę, co wymyśliła testy ciążowe 😅 -
4,5 roku starań
Endometrioza, adenomioza, PCOS
🔹06.21 1 ICSI - ❄️❄️❄️❄️ 1cb ❌
🔹02.2023 2 ICSI - ❄️❄️❄️❄️❄️❄️
🔸 28.05-4.06 3 krwotoki
🔹 14+4tc - 103g 👶 i 104g 👶
SANCO zdrowe chłopaki 💙💙
🔹19+2 - 261g i 309g 👶👶
🔹 27+2 - 1113g🐸 i 1122g🐸
🔹29+2 - 1318g🦔 i 1365g 🦔
🔹34+2 - 2460g🌞 i 2363g🌞
Witaj świecie! ✋
34+6
10.11.23 Leoś 2490g 💙, Filipuś 2120g💙
-
Zgadzam się, że wychowanie dziecka z adopcji jest trudniejsze i nie mamy do końca wpływu na to jak to wszystko się ułoży. Moja ciocia sama podkreśla, że musiała radzić sobie na początku na wyczucie, bo wtedy ta pomoc psychologiczna była mocno ograniczona. Teraz jednak możemy sięgnąć po wsparcie na terapii. Nie okłamujmy się, kiedyś nieposłuszne dziecko najczęściej było karane szlabanem i nie rzadko krzykiem i o zgrozo klapsem albo jakaś inna przemocą fizyczną 🤦🏼♀️ ADHD, autyzm, Asperger, PTSD czy jakieś współuzależnienia to był jakiś zachodni wymysł na usprawiedliwienie niegrzecznego dziecka 🤦🏼♀️ na szczęście to się wszystko skończyło i dziś można sięgnąć po pomoc odpowiednią do problemu i wyprowadzić takie dziecko na prosto... Oczywiście,ja wiem że to zależy od wieku i charakteru i nie zawsze się uda. Jednak szanse są. Ja wiem też, że na mój pogląd ma jednak wpływ mój kuzyn. Nie wyobrażam sobie, że miałby zostać w domu dziecka, że skończył by 18 lat i nara masz tu kasę na start i sobie radź w życiu bez w zasadzie nikogo bliskiego. Przecież 18 latek to jeszcze dzieciuch żaden dorosły! Cieszę się, że podjęli taką decyzję o adopcji i w ich przypadku wygrali. Wiem też, że życie to nie bajka i może być naprawdę różnie...
Murilega lubi tę wiadomość
👩32l &🧔♂️33l
▪️Starania od 11.2023
▪️04.24 cb -
Chesterka1124 wrote:W myślach przeklinam osobę, co wymyśliła testy ciążowe 😅
22.05.24 ⏸️
24.05 252.00
28.05 1884.00, jest pęcherzyk ciążowy 🍀
13.06 7.25mm, jest ❤️
18.07 USG, NIPT- 5.5cm zdrowego chłopczyka 💙
19.09 połówkowe - ✅
9.12 USG - 2kg człowieka
3.01 USG - 2.77kg człowieka
Starania od maja 2023
Nawracajace ciąże biochemiczne 🙁
homozygota MTHFR c. 1286A>C, heterozygota PAI1
ANA: typ ziarnisty, 1:320, immunoblot ANA3 ujemny -
U mnie niestety dziś 🐒 i pojawiła się punktualnie po 28 dniach mimo że do soboty brałam cyclogest. Od wczoraj wieczora mam zalamke…już wiedziałam ze znowu się nie udało. To był 11 cykl starań, pierwszy stymulowany i wiem, wiem że wiele z was ma tu o dużo gorszą sytuację, dłuższe starania, próby ivf i problemy zdrowotne…ale jakoś czuję że mam dość…z jednej strony najchętniej bym to wszystko przerwała, a z drugiej strony chce zacząć kolejną stymulację i iść do przodu…i nasze wyniki niby ok a ciąży brak 🤷♀️ w tym cyklu mąż powtórzy badanie nasienia, a ja wszystkie badania z krwi. Najgorsze że też za bardzo nie mam się komu wygadać bo o problemie z zajściem wiedzą tylko nasi rodzice i nikt inny, dlatego piszę tu może choć trochę mi ulży…
Ale za wszystkie testujące i te które dopiero będą testować trzymam ogromne kciuki, żeby choć dla was ten cykl zakończył się wielkim szczęściem ✊✊✊🙎♀️30: wszystko ok, naturalne owulacje
01.2024 AMH 2,7
11.2024 AMH 1,87 (Diagnostyka)
12.2024 AMH 1,66 (Synevo)
Hormony ✅
Jajowody drożne ✅
👨29: 09.2023 morfologia 2%, 04.2024 morfologia 5%
🍼Starania od 06.2023
👨⚕️Klinika leczenia niepłodności od 01.2024
💔05.2024 ⏸️ (12 cs), CP, jajowód zachowany, laparoskopia
06.2024 1 IUI ❌ (aromek+ovitrelle)
10.2024 2 IUI ❌ (naturalny cykl)
—————————
🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
14.12.2024 wizyta kwalifikacyjna ✅ -
Baby #1 Wrzesień 2024