Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam nowe Staraczki!
Ja wracam do domciu.
Dzis bez bólów brzucha. Właściwie okresowe objawy ustały. Po spacerze ledwo żywa byłam. Ciągle plamię.
Tempka pnie się w górę.
Kochane to moja pierwsza próba z temp- na jaki czas przed @ spada temp? Zazwyczaj plamię przed @, dlatego myślę ze jest tuż tuż tylko nie rozumiem temp.
DPCOS, niedoczynność, problem męski
2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Ostatnie 4 cykle zawsze 3-4dni przed:(
Gin ostatnio uznał to za nie ważny szczegół.
Plamienie delikatne. Wkładka starcza spokojnie na dzień. Po nocy czysta.PCOS, niedoczynność, problem męski
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284 -
Kozisina wrote:Witam nowe Staraczki!
Ja wracam do domciu.
Dzis bez bólów brzucha. Właściwie okresowe objawy ustały. Po spacerze ledwo żywa byłam. Ciągle plamię.
Tempka pnie się w górę.
Kochane to moja pierwsza próba z temp- na jaki czas przed @ spada temp? Zazwyczaj plamię przed @, dlatego myślę ze jest tuż tuż tylko nie rozumiem temp.
D
Przede wszystkim skok temp. został wyznaczony bez sensu (jak zwykle na of). Chyba, że 9 dc i 12 dc miałaś zaburzone temp. Temperatury po lewej stronie pionowej kreski powinny być poniżej poziomej linii. Skok tempki wyznaczany jest w dniu, w którym temperatura jest o 0,2 wyższa od 6 wcześniejszych niezaburzonych i utrzymuje się potem co najmniej 3 dni na poziomie ponad 0,2. Plamienia na długo przed okresem mogą wskazywać na problemy z progesteronem. Lepiej skonsultuj to z lekarzem. -
Kozisina wrote:Ostatnie 4 cykle zawsze 3-4dni przed:(
Gin ostatnio uznał to za nie ważny szczegół.
Plamienie delikatne. Wkładka starcza spokojnie na dzień. Po nocy czysta.
Czy lekarz zlecił ci jakieś badani zanim powiedział, że to "nieważny szczegół"? Jeśli nie, to proponuję skonsultować ten nieważny szczegół u innego specjalisty. -
Hmm. Ja ok 6 miesięcy temu odstawiłam wkladki anty.
Właściwie od tego momentu plamię, fakt że os ost 4 cykli się mocniej obserwuje, więc wiem że były plemienia.
Różnią się tym że przed nimi był ból brzucha, takie ukłucia i skurcze. Tak to zawsze są bezobjawowe całkiem.
Są skąpe, mocno brązowe.
A co do temp to sama nie wiem. Mierze oralnie, może stąd wahania. Generalnie owu ciągle mi zmieniał z 11 ba 13 dc. W pewnym momencie usunął wcale. Dla mnie to jeszcze czarna magia.PCOS, niedoczynność, problem męski
Nie. Całkiem nic nie powiedział... Tylko że to normalne. I jeśli 6 mcy nie uda się zajść to pomyślimy.PCOS, niedoczynność, problem męski
Generalnie kompletnie żadnych badań nie miałam żadnych badań.
Może faktycznie się wybiorę do innego specjalisty... Skór mam ubezp w innej placówce tez to można szalećAlmanah, Offca88 lubią tę wiadomość
PCOS, niedoczynność, problem męski
Kozisina czasami warto zasięgnąć porady innego specjalisty. Dzisiaj ciężko o takiego niestety. A w końcu człowiek też czeka i jeżeli skończyłaś anty i chcesz dzidzię, to tak naprawdę pierwsze co i tak powinni zrobić to badania moim zdaniem, skoro przychodzisz do niej. Ja mam babkę co przyjmuje na NFZ, ale jest naprawdę tak dokładna, że aż ciężko się do niej dostać, nawet prywatnie, bo ma tylu ludzi. A moja siostra była prywatnie ale normalnie istny konował był z tego lekarza. Dzisiaj nawet jak się zapłaci to niestety usługa nie jest adekwatna.
-
No ja mam ubezp od męża w lux i sama z pracy w medicover. Może faktycznie masz rację. Zapytam co i jak... Bo i okresy skąpe są. Ja właśnie chciałam jakeś badania. Ale dowiedziałam się właśnie ze najwcześniej po pól roku starań. I to Ew.PCOS, niedoczynność, problem męski
Kozisina, no pewnie co klinika to inne zapatrywania. Ale jeśli sama widzisz, że coś jest nie do końca tak, to lepiej jednak to sprawdzić. A nóż będzie to coś ważnego na tyle, że regulacja pomoże w szybszym zajściu w ciąże Choć też wcale nie musi to być żadna przyczyna. Ale zawsze warto to zbadać
Kozisina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny 5 dni po owulacji o ile była bo nie potwierdzona zrobiłam badania progesteronu i był 29,75 a według norm laboratorium jest max 30 to świadczy K tym , ze ona była czy nie koniecznie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 kwietnia 2016, 22:05
Anetkki -
Dzień dobry!
Dziś ja rozpoczynam dzień
Jak widać temp poleciała na łeb na szyję plamienie ciągle obecne. Teraz już całkiem widać że się nie udało....
A u Was? Kiedy testowania najbliższe?PCOS, niedoczynność, problem męski
Dzisiaj odstawiam dupka, jak @ nie przyjdzie w ciągu 5 dni to testujemy.
Chociaż wątpię, że się udało, bo szyjka dzisiaj wysoko, ale już niżej niż wczoraj.Brak wiary w lepsze jutro... 18msc, 16cs...
16mscy, 15cs...5t0d (*)
12 mscy, 10cs...5t6d (*) -
Never give up- toż temp to wygląda wow!
U mnie mega spadek.. Na razie co prawda @ nie ma, plamienie, ale jakoś widać już że po ptakachPCOS, niedoczynność, problem męski
4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284