Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny bylam dzisiaj w odwiedzinach u siostry meza, właśnie wróciła ze szpitala z malutką i mówię wam nie mogłam wysiedziec ...tak było mi ciężko. Nie powinnam tak robić, no nie ?ale nie mogę :(

Czincja, dam23 lubią tę wiadomość

• Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem kiedy miałam owulację. 31 dni cykl miałam do tej pory, jeszcze 6 dni do okresu. W każdym razie raczej jej nie ominęłam ;)

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Dziewczyny bylam dzisiaj w odwiedzinach u siostry meza, właśnie wróciła ze szpitala z malutką i mówię wam nie mogłam wysiedziec ...tak było mi ciężko. Nie powinnam tak robić, no nie ?ale nie mogę :(

Współczuję odczuć. :( Cieszę się, że nie mam tak z moją chrześnicą, jestem w nią po prostu wpatrzona jak w obrazek. Ale nie wiem jak bym się czuła gdyby bratowa jutro mi napisała, że jest w drugiej ciąży. Pewnie nie najlepiej. :(

W dodatku mam pozytywny test owulacyjny dzisiaj. Testowa jest nawet ciemniejsza od kontrolnej. Nic tylko siąść i... :(

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    A wiesz kiedy miałaś owulację? Jak długie są twoje cykle?
    Niestety okazuje się, że ciąży nie da się tak łatwo zaplanować. Ja miałam zajść w lutym. ;)

Ja już mam córeczkę i to był jeden raz a jakże szczęśliwy :) Chciałabym drugie, ale tak się teraz nastawiłam, że z chęcia bym robiła test co 10 minut mimo iż wiem ze to nic nie da :(. Musiałam się tu zgłosić bo nawet nie mam komu o tym powiedzieć :( a głowa już mnie boli od myślenia czy jeszcze jakieś szanse są;/

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Ja już mam córeczkę i to był jeden raz a jakże szczęśliwy :) Chciałabym drugie, ale tak się teraz nastawiłam, że z chęcia bym robiła test co 10 minut mimo iż wiem ze to nic nie da :(. Musiałam się tu zgłosić bo nawet nie mam komu o tym powiedzieć :( a głowa już mnie boli od myślenia czy jeszcze jakieś szanse są;/

Wydaje mi się, ale nie mam pewności, że może być jeszcze za wcześnie na betę. Jeśli masz 31 dniowe cykle i przy powiedzmy 14 dniowej fazie lutealnej miałabyś owulację w 17 dc. Czyli teraz miałabyś 9 dpo. A to i tak idealne wyliczenia, bo równie dobrze możesz mieć 11-13 dniową fazę lutealną i owu mogła być później. Do zagnieżdżenia mogło jeszcze nawet nie dojść. ;) Głowa do góry, trzeba niestety się naczekać.

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:

Kochana moja ja wiem co czujesz, moje siostry i brat też mają dzieci i wiem jak to boli kiedy wiesz że się starasz a nie wychodzi :-( Najważniejsze jest to żeby cieszyć się razem z rodziną choć wiem że to trudne <3

• Almanah Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, dziewczyny, biorę witaminki, karmię koty, ogarniam kuwety i się kładę. Do przeczytania jutro. <3

Alicja | 24 l | 11 cs
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem, wiem tego nie da się przyspieszyć, ale najlepsze jest to że dzisiaj w ciągu dnia myślałam że dostane okres takie miałam bóle jak przy @ ;/ ale już nie wiem czy sobie wkręcam czy co:).

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Współczuję odczuć. :( Cieszę się, że nie mam tak z moją chrześnicą, jestem w nią po prostu wpatrzona jak w obrazek. Ale nie wiem jak bym się czuła gdyby bratowa jutro mi napisała, że jest w drugiej ciąży. Pewnie nie najlepiej. :(

W dodatku mam pozytywny test owulacyjny dzisiaj. Testowa jest nawet ciemniejsza od kontrolnej. Nic tylko siąść i... :(
    Ja się cieszę ze jest kolejna istotka na świecie, po prostu tak jakoś to przyjmuję. Może się to zmieni...

No kiepsko z tym testem :(:(

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Kochana moja ja wiem co czujesz, moje siostry i brat też mają dzieci i wiem jak to boli kiedy wiesz że się starasz a nie wychodzi :-( Najważniejsze jest to żeby cieszyć się razem z rodziną choć wiem że to trudne <3
    Cieszę się razem z nimi :) ale jakoś łzy same pchają mi się do oczu....no trudno taka już jestem...:( :*

dam23 lubi tę wiadomość

• Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Cieszę się razem z nimi :) ale jakoś łzy same pchają mi się do oczu....no trudno taka już jestem...:( :*

Płacz i mów że się wzruszyłaś:)

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Płacz i mów że się wzruszyłaś:)
    Kilka razy już tak zrobiłam, ale chyba się domyslaja o co chodzi bo nawet nie pytają i dobrze, bo mogłabym się gorzej rozkleic a tak...przychodzę do domu to dopiero w ryk..:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:

Płacz ile chcesz, mi płacz zawsze pomaga :-) Każda z nas musi wierzyć w to że będziemy nosiły pod sercem swój mały Cud <3

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Płacz ile chcesz, mi płacz zawsze pomaga :-) Każda z nas musi wierzyć w to że będziemy nosiły pod sercem swój mały Cud <3
    Mi tez pomaga mimo, że mąż zawsze się mi dziwi i ciągle mówi 'tobie to coś pomaga?nie gadaj glupot'...jest taki kochany a tak bardzo czasami mnie wkurza tą swoją gadką.
    Ja cały czas wierzę, że i na mnie przyjdzie pora....mówię sobie ze to może jeszcze nie mój czas.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2016, 22:34

dam23 lubi tę wiadomość

• Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego męża siostra urodziła pierwsze dziecko po 9 latach. . . Wcześniej miała 3 poronienia, dwa dość wcześni bo 2 miesiąc a trzecie jakiś 4 ;/ Teraz ma parkę rok po roku:)a na karku 31 lat :)najstarsza ma 2 lata :)

dam23, Almanah lubią tę wiadomość

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Mi tez pomaga mimo, że mąż zawsze się mi dziwi i ciągle mówi 'tobie to coś pomaga?nie gadaj glupot'...jest taki kochany a tak bardzo czasami mnie wkurza tą swoją gadką.
    Ja cały czas wierzę, że i na mnie przyjdzie pora....mówię sobie ze to może jeszcze nie mój czas.

Mój N jest kochany w tej kwestii, zawsze podejdzie do mnie, przytuli i mówi że mam się wypłakać skoro mi to pomaga :-) Mój N też mnie czasami denerwuje ale ja wiem że też potrafię mu zajść za skórę ;-) Musimy wierzyć, tam na górze dla każdej z nas jest już ułożony plan :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czincja wrote:
    Mojego męża siostra urodziła pierwsze dziecko po 9 latach. . . Wcześniej miała 3 poronienia, dwa dość wcześni bo 2 miesiąc a trzecie jakiś 4 ;/ Teraz ma parkę rok po roku:)a na karku 31 lat :)najstarsza ma 2 lata :)

Moja siostra pierwsze dwie ciążę poroniła a teraz ma dwóch zdrowych chłopców :-) Lekarz podejrzewa że po prostu nie może rodzić dziewczynek bo wtedy dochodzi do jakiejś komplikacji i poronienia :-(

• marta95 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dam23 wrote:
    Mój N jest kochany w tej kwestii, zawsze podejdzie do mnie, przytuli i mówi że mam się wypłakać skoro mi to pomaga :-) Mój N też mnie czasami denerwuje ale ja wiem że też potrafię mu zajść za skórę ;-) Musimy wierzyć, tam na górze dla każdej z nas jest już ułożony plan :-)
    Nie no jezeli chodzi o takie przytulenie to tak, ale jak płacze sobie bez powodu czasami hahaha. :P
    No faceci...na swój sposób kochani :):)

• Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja lece już spać, bo jak nie śpie to myśle a jak myśle to jeszcze coś sobie ubzduram ;) paa Miło było was przeczytać:*

13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Czincja Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2016, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marta95 wrote:
    Nie no jezeli chodzi o takie przytulenie to tak, ale jak płacze sobie bez powodu czasami hahaha. :P
    No faceci...na swój sposób kochani :):)

Też płaczę bez powodu często to mój mąż się zemnie śmieje i mi przechodzi ;)

marta95 lubi tę wiadomość

13.01.2015 - Anastazja ♡
‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ