Tydzień dla Płodności   

Uwaga: to już ostatnia szansa!   
Nie zwlekaj - zbadaj swoją płodność - pierwsza wizyta 1zł!
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Hahaha, dokładnie- herbatka żurawinowo malinowa i intensywne skrobanie "maili do klienta";)

Dziewczyny, widziałyście takie cuda jak ta moja tempka? Zdarza się Wam tak? Bo ja sama nie wiem co myśleć.

Ja jak patrze na moją to rysuję mi się obraz gór skalistych :P :P :P

never give up lubi tę wiadomość

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    No to chociaż ładne widoki!! :-)

Słuchajcie... ale się właśnie nakręciłam- od rana czysta wkladka! czyżby plamienie ustało?

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never jeszcze nic pewnego bo okresiku nie ma.ja rano już test w ręce miałam ale bałam się rozczarowania no i Wam obiecałam więc dotrzymałam dziś słowa ale nie wiem na jak długo...na razie nie plamie

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:
    Never jeszcze nic pewnego bo okresiku nie ma.ja rano już test w ręce miałam ale bałam się rozczarowania no i Wam obiecałam więc dotrzymałam dziś słowa ale nie wiem na jak długo...na razie nie plamie

A przypomnij, do kiedy obiecałaś wyczekać?
    ja jutro mam planowany termin @- korci zatestowac.

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień na ovu zaczęłam od informacji, że jedna z dziewczyn poroniła. Potem, że kolejna zobaczyła drugą kreskę na teście. Chyba jak w końcu zajdę, to do porodu nie będę się tą ciążą cieszyć. :( Jakaś masakra. :(

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:

Jesteś kochana ale u mnie to tylko kwestia czasu. Biorę luteinę i encorton. Te leki mogą wstrzymywać nieco @. Dziś mam termin @ i tak czy tak muszę je wszystkie odstawić. Za dwa dni powinna się pojawić @. Jeśli się nie pojawi do piątku to wtedy możemy mówić o małej nadziei :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:

Bądź silniejsza ode mnie ;)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie to dopiero Bieszczady są ;)

Almanah lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Jesteś kochana ale u mnie to tylko kwestia czasu. Biorę luteinę i encorton. Te leki mogą wstrzymywać nieco @. Dziś mam termin @ i tak czy tak muszę je wszystkie odstawić. Za dwa dni powinna się pojawić @. Jeśli się nie pojawi do piątku to wtedy możemy mówić o małej nadziei :)

Aj aj. Nadzieja to nadzieja. Jest zawsze!
    Udało mi się zapisać do dobrej Pani dr! :-) W poniedziałek. Powiem o tych moich plamieniach przed okresem, zobaczymy czy coś powie :-)

Almanah lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Dzień na ovu zaczęłam od informacji, że jedna z dziewczyn poroniła. Potem, że kolejna zobaczyła drugą kreskę na teście. Chyba jak w końcu zajdę, to do porodu nie będę się tą ciążą cieszyć. :( Jakaś masakra. :(

To są Almanah właśnie " uroki" ovu. Dzielimy tu z dziewczynami nie tylko te radosne nowiny. Na szczęście dzięki tutejszemu wsparciu i zrozumieniu człowiek nie jest sam.

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Aj aj. Nadzieja to nadzieja. Jest zawsze!
    Udało mi się zapisać do dobrej Pani dr! :-) W poniedziałek. Powiem o tych moich plamieniach przed okresem, zobaczymy czy coś powie :-)

Dobra decyzja Kozisina. Należy to wyjaśnić jak najszybciej. Po drodze do poniedziałkowej wizyty zrobisz test i upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dobra decyzja Kozisina. Należy to wyjaśnić jak najszybciej. Po drodze do poniedziałkowej wizyty zrobisz test i upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu :)

Dokładnie :-) jak będzie tłusta II krecha, to pójdę potwierdzić, jak nie- obgadamy te moje anomalia :-) Oj, opłaca się mieć znajomości wśród położnych hihi.. Bo dostac się do gina nawet w medicover (sensownego) to sztuka :-)

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VEA GRATULACJE!!! Cień cienia to zawsze nadzieja !

Kozisina z lekarzami ciężko dobrze trafić. Trzymam kciuki za potwierdzanie a nie za anomalie ;)

Monique wytrzymaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się że z lekarzami ciężko trafić... Ja do dziś nie mam tego "jedynego" :p
    Trafiam na gburowatych... którzy nie mają chęci na odp na pytania... widzą miesniaki ktorych nie ma... na pytanie o badaniach przed ciaza (tarczyca itd) uslyszalam ze mam jesc kwas foliowy i wrocic za pół roku... Aha... Leki dają na oko... żadnych badań :/
    Eh..

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się że z lekarzami ciężko trafić... Ja do dziś nie mam tego "jedynego" :p
    Trafiam na gburowatych... którzy nie mają chęci na odp na pytania... widzą miesniaki ktorych nie ma... na pytanie o badaniach przed ciaza (tarczyca itd) uslyszalam ze mam jesc kwas foliowy i wrocic za pół roku... Aha... Leki dają na oko... żadnych badań :/
    Eh..

Dokładnie- usłyszałam to samo! Plamisz, no trudno. Cykle 25-35 dni, no trudno. Brak sluzu rozciągliwego- na pewno nie.
    Wróci po pół roku starań albo z pozytywem. Do widzenia.
    (a mam niedoczynność, więc już samo to nie pomaga)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Dokładnie- usłyszałam to samo! Plamisz, no trudno. Cykle 25-35 dni, no trudno. Brak sluzu rozciągliwego- na pewno nie.
    Wróci po pół roku starań albo z pozytywem. Do widzenia.
    (a mam niedoczynność, więc już samo to nie pomaga)

Ja mam problem z nawracajacymi infekcjami niestety i tłumacze że chce badania... żeby wiedzieć co za cholera (bakteria) i jak ja unicestwić... to uslyszalam ze ten lek ktory mi przepisuje na pewno pomoze... a jak jestem lekarzem to trzeba bylo sie samemu leczyc... Także tego...

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z nawracajacymi infekcjami niestety i tłumacze że chce badania... żeby wiedzieć co za cholera (bakteria) i jak ja unicestwić... to uslyszalam ze ten lek ktory mi przepisuje na pewno pomoze... a jak jestem lekarzem to trzeba bylo sie samemu leczyc... Także tego...

Także ten. Dokładnie;)
    Ehh Ci lekarze. Do tej pory byłam zadowolona, bo wymagałam od nich tylko kontroli, cytologii i ew recepty. Teraz gdy mi zależy na wyrównaniu wszystkiego i na ciąży priorytety się zmieniły. Dlatego pierwszy raz idę do kobiety- a nie faceta. Bo mi ją polecono.

Swoją drogą- jednak plamię. A już myślałam, że ustało, jednak nie. Także plamień dzień 5 :-(
    Myślicie, że mimo to testować?

• monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina okres powinien przyjść w piątek więc postaram się zatestować dopiero w sobotę. Never postaram się dotrwać...no chyba że wcześniej przyjdzie @.plamienia na razie nie ma ale wizyty w toalecie dalej bardzo mnie stresują.progesteron mam w normie więc plamienie z ektopii...daje to nadzieje. ..

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki! nie było mnie 3 dni a tu tyle wpisów! tyle nowych osób :) i tyle się działo :) Vea gratuluję!!! zarażaj nas wszystkich!
    Monique i inne dziewczyny cierpliwie oczekujące testowania- dajcie znać jak wyniki ;) i oczywiście mam nadzieję, że będą tu same podwójne kreseczki ;)
    U mnie dziś ostatni dzień @ także od jutra zaczynamy ...;) zamierzam w tym miesiącu wymęczyć swojego N :P musi się udać ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zajdę w ciążę to zaczne chodzić do lekarza u którego dwa razy już byłam.za wizytę 300 ale jest to świetny lekarz a ja po dwóch poronieniach potrzebuję mieć pewność że zna się na rzeczy. ..

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ