Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Hahaha, dokładnie- herbatka żurawinowo malinowa i intensywne skrobanie "maili do klienta";)

Dziewczyny, widziałyście takie cuda jak ta moja tempka? Zdarza się Wam tak? Bo ja sama nie wiem co myśleć.

Ja jak patrze na moją to rysuję mi się obraz gór skalistych :P :P :P

never give up lubi tę wiadomość

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołza:) wrote:
    No to chociaż ładne widoki!! :-)

Słuchajcie... ale się właśnie nakręciłam- od rana czysta wkladka! czyżby plamienie ustało?

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Never jeszcze nic pewnego bo okresiku nie ma.ja rano już test w ręce miałam ale bałam się rozczarowania no i Wam obiecałam więc dotrzymałam dziś słowa ale nie wiem na jak długo...na razie nie plamie

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:
    Never jeszcze nic pewnego bo okresiku nie ma.ja rano już test w ręce miałam ale bałam się rozczarowania no i Wam obiecałam więc dotrzymałam dziś słowa ale nie wiem na jak długo...na razie nie plamie

A przypomnij, do kiedy obiecałaś wyczekać?
    ja jutro mam planowany termin @- korci zatestowac.

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień na ovu zaczęłam od informacji, że jedna z dziewczyn poroniła. Potem, że kolejna zobaczyła drugą kreskę na teście. Chyba jak w końcu zajdę, to do porodu nie będę się tą ciążą cieszyć. :( Jakaś masakra. :(

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • never give up Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:

Jesteś kochana ale u mnie to tylko kwestia czasu. Biorę luteinę i encorton. Te leki mogą wstrzymywać nieco @. Dziś mam termin @ i tak czy tak muszę je wszystkie odstawić. Za dwa dni powinna się pojawić @. Jeśli się nie pojawi do piątku to wtedy możemy mówić o małej nadziei :)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monique1981 wrote:

Bądź silniejsza ode mnie ;)

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś

U mnie to dopiero Bieszczady są ;)

Almanah lubi tę wiadomość

relghdgenv7rm5nv.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Jesteś kochana ale u mnie to tylko kwestia czasu. Biorę luteinę i encorton. Te leki mogą wstrzymywać nieco @. Dziś mam termin @ i tak czy tak muszę je wszystkie odstawić. Za dwa dni powinna się pojawić @. Jeśli się nie pojawi do piątku to wtedy możemy mówić o małej nadziei :)

Aj aj. Nadzieja to nadzieja. Jest zawsze!
    Udało mi się zapisać do dobrej Pani dr! :-) W poniedziałek. Powiem o tych moich plamieniach przed okresem, zobaczymy czy coś powie :-)

Almanah lubi tę wiadomość

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Dzień na ovu zaczęłam od informacji, że jedna z dziewczyn poroniła. Potem, że kolejna zobaczyła drugą kreskę na teście. Chyba jak w końcu zajdę, to do porodu nie będę się tą ciążą cieszyć. :( Jakaś masakra. :(

To są Almanah właśnie " uroki" ovu. Dzielimy tu z dziewczynami nie tylko te radosne nowiny. Na szczęście dzięki tutejszemu wsparciu i zrozumieniu człowiek nie jest sam.

relghdgenv7rm5nv.png

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Aj aj. Nadzieja to nadzieja. Jest zawsze!
    Udało mi się zapisać do dobrej Pani dr! :-) W poniedziałek. Powiem o tych moich plamieniach przed okresem, zobaczymy czy coś powie :-)

Dobra decyzja Kozisina. Należy to wyjaśnić jak najszybciej. Po drodze do poniedziałkowej wizyty zrobisz test i upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu :)

relghdgenv7rm5nv.png
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    never give up wrote:
    Dobra decyzja Kozisina. Należy to wyjaśnić jak najszybciej. Po drodze do poniedziałkowej wizyty zrobisz test i upieczesz dwie pieczenie przy jednym ogniu :)

Dokładnie :-) jak będzie tłusta II krecha, to pójdę potwierdzić, jak nie- obgadamy te moje anomalia :-) Oj, opłaca się mieć znajomości wśród położnych hihi.. Bo dostac się do gina nawet w medicover (sensownego) to sztuka :-)

• reddie137 Ekspertka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    VEA GRATULACJE!!! Cień cienia to zawsze nadzieja !

Kozisina z lekarzami ciężko dobrze trafić. Trzymam kciuki za potwierdzanie a nie za anomalie ;)

Monique wytrzymaj ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się że z lekarzami ciężko trafić... Ja do dziś nie mam tego "jedynego" :p
    Trafiam na gburowatych... którzy nie mają chęci na odp na pytania... widzą miesniaki ktorych nie ma... na pytanie o badaniach przed ciaza (tarczyca itd) uslyszalam ze mam jesc kwas foliowy i wrocic za pół roku... Aha... Leki dają na oko... żadnych badań :/
    Eh..

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgodzę się że z lekarzami ciężko trafić... Ja do dziś nie mam tego "jedynego" :p
    Trafiam na gburowatych... którzy nie mają chęci na odp na pytania... widzą miesniaki ktorych nie ma... na pytanie o badaniach przed ciaza (tarczyca itd) uslyszalam ze mam jesc kwas foliowy i wrocic za pół roku... Aha... Leki dają na oko... żadnych badań :/
    Eh..

Dokładnie- usłyszałam to samo! Plamisz, no trudno. Cykle 25-35 dni, no trudno. Brak sluzu rozciągliwego- na pewno nie.
    Wróci po pół roku starań albo z pozytywem. Do widzenia.
    (a mam niedoczynność, więc już samo to nie pomaga)

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Dokładnie- usłyszałam to samo! Plamisz, no trudno. Cykle 25-35 dni, no trudno. Brak sluzu rozciągliwego- na pewno nie.
    Wróci po pół roku starań albo z pozytywem. Do widzenia.
    (a mam niedoczynność, więc już samo to nie pomaga)

Ja mam problem z nawracajacymi infekcjami niestety i tłumacze że chce badania... żeby wiedzieć co za cholera (bakteria) i jak ja unicestwić... to uslyszalam ze ten lek ktory mi przepisuje na pewno pomoze... a jak jestem lekarzem to trzeba bylo sie samemu leczyc... Także tego...

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam problem z nawracajacymi infekcjami niestety i tłumacze że chce badania... żeby wiedzieć co za cholera (bakteria) i jak ja unicestwić... to uslyszalam ze ten lek ktory mi przepisuje na pewno pomoze... a jak jestem lekarzem to trzeba bylo sie samemu leczyc... Także tego...

Także ten. Dokładnie;)
    Ehh Ci lekarze. Do tej pory byłam zadowolona, bo wymagałam od nich tylko kontroli, cytologii i ew recepty. Teraz gdy mi zależy na wyrównaniu wszystkiego i na ciąży priorytety się zmieniły. Dlatego pierwszy raz idę do kobiety- a nie faceta. Bo mi ją polecono.

Swoją drogą- jednak plamię. A już myślałam, że ustało, jednak nie. Także plamień dzień 5 :-(
    Myślicie, że mimo to testować?

• monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina okres powinien przyjść w piątek więc postaram się zatestować dopiero w sobotę. Never postaram się dotrwać...no chyba że wcześniej przyjdzie @.plamienia na razie nie ma ale wizyty w toalecie dalej bardzo mnie stresują.progesteron mam w normie więc plamienie z ektopii...daje to nadzieje. ..

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej babeczki! nie było mnie 3 dni a tu tyle wpisów! tyle nowych osób :) i tyle się działo :) Vea gratuluję!!! zarażaj nas wszystkich!
    Monique i inne dziewczyny cierpliwie oczekujące testowania- dajcie znać jak wyniki ;) i oczywiście mam nadzieję, że będą tu same podwójne kreseczki ;)
    U mnie dziś ostatni dzień @ także od jutra zaczynamy ...;) zamierzam w tym miesiącu wymęczyć swojego N :P musi się udać ;)

ckai9n73i3etzh5b.png
  • monique1981 Koleżanka

Wysłany: 5 kwietnia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli zajdę w ciążę to zaczne chodzić do lekarza u którego dwa razy już byłam.za wizytę 300 ale jest to świetny lekarz a ja po dwóch poronieniach potrzebuję mieć pewność że zna się na rzeczy. ..

Martusia-30.12.2007
    Ola-17.03.2010
    Fabianek-14.02.2015 (*)
    Agatka-17.08.2015 (*)
‹‹ 15 16 17 18 19 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ