Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Umm w takim bądź razie moze tam nic nie ma i niepotrzebnie szukam dziury w całym :)
    Wiesz każda kobieta inaczej, najlepiej jakbyś miała bardziej czuły test :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja mam problem bo mam hemoroidy po porodzie , znaczy po ciąży generalnie, no i co jakieś 2 miesiące muszę zastosować sobie czopka, ale ze sterydem. Pomaga mi ten jeden i znowu mam przerwę na 2 miesiące. Ech i właśnie od dwóch dni mam tak, że znowu dużo krwi mam przy robieniu kupki, bo znowu mam zatwardzenie :/ No i co teraz...niby dzieciątko ewentualne jeszcze nie jest ze mną powiązane jeśli już dzisiaj mam 9 dpo, choinka nie wiem co robić, bo jak nie wezmę to będę tak krwawić a jak wezmę i w razie czego zaszkodzę ? Rany no...mogłabym poczekać ale czym później zareaguję tym gorzej :/
    Nie mam swojego lekarza jeszcze...więc nie zadzwonię nawet aby się dowiedzieć. :/
    A jakie leki brałaś?
    Ja też miałam hemoroidy, ale nie po ciąży tylko od pracy siedzącej:( Po czopkach i maści przeszło, a dzięki zmianie diety nie wraca! :)

Offca88 lubi tę wiadomość

Szczęściu trzeba pomagać..
  • lis87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Wiesz każda kobieta inaczej, najlepiej jakbyś miała bardziej czuły test :)
    Jutro mam wolne to pójdę na bete i wtedy wszystko będzie wiadomo :) a tak jak oglądałam wykresy to wlasnie widzę ze rożnie to bywa :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika77 wrote:
    A jakie leki brałaś?
    Ja też miałam hemoroidy, ale nie po ciąży tylko od pracy siedzącej:( Po czopkach i maści przeszło, a dzięki zmianie diety nie wraca! :)
    Ja biorę posterisan h w czopkach najlepiej mi pomaga, ogólnie raz na jakiś czas mam problem z zaparciami, także nie jest źle. Niemniej no wtedy własnie potrzebuję zaaplikowania czopka, a póki co wolę nie ryzykować.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Jutro mam wolne to pójdę na bete i wtedy wszystko będzie wiadomo :) a tak jak oglądałam wykresy to wlasnie widzę ze rożnie to bywa :)
    No ja też własnie sobie podglądnęłam :D Naprawdę są mega rożne :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    Dziewczyny któraś z was brała duphaston na wywołanie @. Kiedy moge sie spodziewać @? Dzis zaczęłam brac.
    Ja ostatnio brałam. Zalecenie było takie żeby przestać brać jak pojawi się krwawienie (ale musi to być miesiączka, a nie plamienie) to mam przestać brać. Jeśli się nie pojawi to zażywać do końca opakowania i po skończeniu do tygodnia powinna się pojawić @, jak nie to zgłosić się do lekarza.

Każda kobieta inna, więc różnie może być. Ja czekałam 3 dni po zjedzeniu wszystkich tabletek.

• kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja biorę posterisan h w czopkach najlepiej mi pomaga, ogólnie raz na jakiś czas mam problem z zaparciami, także nie jest źle. Niemniej no wtedy własnie potrzebuję zaaplikowania czopka, a póki co wolę nie ryzykować.

Ja też to brałam; na noc czopek, na dzień maść.
    Zobacz co znalazłam na jego temat:

Preparat o bezpiecznym i skutecznym działaniu to Posterisan®. Można go stosować zarówno u kobiet w ciąży, w okresie laktacji jak i u dzieci.

Więc wydaje mi się że spokojnie możesz sobie "załadować", ale jak wolisz poczekać to także :) Ja mojego lekarza zrozumiałam, że to jest lek bez sterydów..

• lis87 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    No ja też własnie sobie podglądnęłam :D Naprawdę są mega rożne :D
    Tylko niestety brzuch boli jak na okres już ponad tydzień wiec raczej nic z tego nie będzie. Na następny miesiąc już zamówiłam żel i testy owulacyjne wiec jestem gotowa na nowy miesiąc starań :)

atdc2n0anx2cx72s.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Test negatywny - jednak @. No to liczę na maj. :) A teraz lecę na rower z pierworodnym! Miłego dnia kobietki!:)

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika77 wrote:
    Ja też to brałam; na noc czopek, na dzień maść.
    Zobacz co znalazłam na jego temat:

Preparat o bezpiecznym i skutecznym działaniu to Posterisan®. Można go stosować zarówno u kobiet w ciąży, w okresie laktacji jak i u dzieci.

Więc wydaje mi się że spokojnie możesz sobie "załadować", ale jak wolisz poczekać to także :) Ja mojego lekarza zrozumiałam, że to jest lek bez sterydów..
    Kochana ten zwykły posterisan bez recepty to tak ale ja mam ten na receptę posterisan h . Z hydrokortyzonem . Ten w ciąży się bierze tylko w konieczności. Ten zwykły na mnie nie działał niestety.

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lis87 wrote:
    Tylko niestety brzuch boli jak na okres już ponad tydzień wiec raczej nic z tego nie będzie. Na następny miesiąc już zamówiłam żel i testy owulacyjne wiec jestem gotowa na nowy miesiąc starań :)
    Mnie brzuch jak na @ boli od owulacji w sumie. Ale zobaczymy co z tego będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:23

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sorki z telefonu mi puste wysyłało :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:23

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety- miesiaczka przyszła- po kilku dniach opóźnienia. :(:(
    widocznie mój organizm grał ze mną w kotka i myszke z tą temperatura, i taka wpadka z jednego sexu to byloby za fajnie... nigdy nie moze być lekko:)
    ale zaczynamy nowy cykl i nowe szanse...:):)

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innamorata, liliana, szkoda kochane :( Ale maj to piękny miesiąc na starania :) Będzie dobrze, małpisko pójdzie to trzeba brać się za swoich facetów :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie w sumie cycki cosik bolą, troszkę zrobiły się pełniejsze, ale to normalnie miewam przed @ ;) No może aż tak nie bolą same z siebie , ale to jeszcze ciąży nie czyni :D

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Deneira Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kika77 wrote:
    Ja ostatnio brałam. Zalecenie było takie żeby przestać brać jak pojawi się krwawienie (ale musi to być miesiączka, a nie plamienie) to mam przestać brać. Jeśli się nie pojawi to zażywać do końca opakowania i po skończeniu do tygodnia powinna się pojawić @, jak nie to zgłosić się do lekarza.

Każda kobieta inna, więc różnie może być. Ja czekałam 3 dni po zjedzeniu wszystkich tabletek.
    To to jeszcze moze trwać 2tyg???? Jezu. Mam miesiac w plecy :( miałabym dwa cykle w tym czasie :( buuuuu idzie sie załamać

• Deneira Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja poproszę o wątek " czerwcowe staraczki" :/

• Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tego mdli mnie dzisiaj i jeść mi się chce, ale to też normalny objaw @ u mnie .

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • Offca88 Autorytet

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira wrote:
    To ja poproszę o wątek " czerwcowe staraczki" :/
    Nie denerwuj się kochana . Może żaden inny nie będzie Ci już potrzebny chyba że towarzysko :)

relgh371o1ycy1mg.png

relgh371v6aoitp9.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 28 kwietnia 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Deneira też tak miałam - cykl trwał tyle co dwa standardowe cykle, a owulacji ani jednej nie było. Natomiast gdybym nie poszła do gina to czekałabym nie wiadomo na co i nie wiadomo ile dłużej. Szybko minie, zobaczysz ;) Czasem warto poczekać :)
    Kolejny cykl wydaje się być ok; była owulacja, wzrost temp., teraz tylko czekać na kropka :D

Offca88 - przepraszam, nie doczytałam

Offca88 lubi tę wiadomość

‹‹ 246 247 248 249 250 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ