Kwietniowe staraczki :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Offca88 wrote:Ja mam problem bo mam hemoroidy po porodzie , znaczy po ciąży generalnie, no i co jakieś 2 miesiące muszę zastosować sobie czopka, ale ze sterydem. Pomaga mi ten jeden i znowu mam przerwę na 2 miesiące. Ech i właśnie od dwóch dni mam tak, że znowu dużo krwi mam przy robieniu kupki, bo znowu mam zatwardzenie No i co teraz...niby dzieciątko ewentualne jeszcze nie jest ze mną powiązane jeśli już dzisiaj mam 9 dpo, choinka nie wiem co robić, bo jak nie wezmę to będę tak krwawić a jak wezmę i w razie czego zaszkodzę ? Rany no...mogłabym poczekać ale czym później zareaguję tym gorzej
Nie mam swojego lekarza jeszcze...więc nie zadzwonię nawet aby się dowiedzieć.
Ja też miałam hemoroidy, ale nie po ciąży tylko od pracy siedzącej:( Po czopkach i maści przeszło, a dzięki zmianie diety nie wraca!Offca88 lubi tę wiadomość
Szczęściu trzeba pomagać.. -
kika77 wrote:A jakie leki brałaś?
Ja też miałam hemoroidy, ale nie po ciąży tylko od pracy siedzącej:( Po czopkach i maści przeszło, a dzięki zmianie diety nie wraca!
-
Deneira wrote:Dziewczyny któraś z was brała duphaston na wywołanie @. Kiedy moge sie spodziewać @? Dzis zaczęłam brac.
Każda kobieta inna, więc różnie może być. Ja czekałam 3 dni po zjedzeniu wszystkich tabletek.Szczęściu trzeba pomagać.. -
Offca88 wrote:Ja biorę posterisan h w czopkach najlepiej mi pomaga, ogólnie raz na jakiś czas mam problem z zaparciami, także nie jest źle. Niemniej no wtedy własnie potrzebuję zaaplikowania czopka, a póki co wolę nie ryzykować.
Ja też to brałam; na noc czopek, na dzień maść.
Zobacz co znalazłam na jego temat:
Preparat o bezpiecznym i skutecznym działaniu to Posterisan®. Można go stosować zarówno u kobiet w ciąży, w okresie laktacji jak i u dzieci.
Więc wydaje mi się że spokojnie możesz sobie "załadować", ale jak wolisz poczekać to także Ja mojego lekarza zrozumiałam, że to jest lek bez sterydów..Szczęściu trzeba pomagać.. -
Offca88 wrote:No ja też własnie sobie podglądnęłam Naprawdę są mega rożne
-
kika77 wrote:Ja też to brałam; na noc czopek, na dzień maść.
Zobacz co znalazłam na jego temat:
Preparat o bezpiecznym i skutecznym działaniu to Posterisan®. Można go stosować zarówno u kobiet w ciąży, w okresie laktacji jak i u dzieci.
Więc wydaje mi się że spokojnie możesz sobie "załadować", ale jak wolisz poczekać to także Ja mojego lekarza zrozumiałam, że to jest lek bez sterydów..
-
lis87 wrote:Tylko niestety brzuch boli jak na okres już ponad tydzień wiec raczej nic z tego nie będzie. Na następny miesiąc już zamówiłam żel i testy owulacyjne wiec jestem gotowa na nowy miesiąc starań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2016, 16:23
-
nick nieaktualnyniestety- miesiaczka przyszła- po kilku dniach opóźnienia.
widocznie mój organizm grał ze mną w kotka i myszke z tą temperatura, i taka wpadka z jednego sexu to byloby za fajnie... nigdy nie moze być lekko:)
ale zaczynamy nowy cykl i nowe szanse... -
kika77 wrote:Ja ostatnio brałam. Zalecenie było takie żeby przestać brać jak pojawi się krwawienie (ale musi to być miesiączka, a nie plamienie) to mam przestać brać. Jeśli się nie pojawi to zażywać do końca opakowania i po skończeniu do tygodnia powinna się pojawić @, jak nie to zgłosić się do lekarza.
Każda kobieta inna, więc różnie może być. Ja czekałam 3 dni po zjedzeniu wszystkich tabletek. -
Deneira też tak miałam - cykl trwał tyle co dwa standardowe cykle, a owulacji ani jednej nie było. Natomiast gdybym nie poszła do gina to czekałabym nie wiadomo na co i nie wiadomo ile dłużej. Szybko minie, zobaczysz Czasem warto poczekać
Kolejny cykl wydaje się być ok; była owulacja, wzrost temp., teraz tylko czekać na kropka
Offca88 - przepraszam, nie doczytałam
Offca88 lubi tę wiadomość
Szczęściu trzeba pomagać..