Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe staraczki :)
Odpowiedz

Kwietniowe staraczki :)

Oceń ten wątek:
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, jak tam Wam dzień mija ?
    U mnie szybko zleciało, latałam po mieście za prezentem na komunie dla mojej kuzynki, trochę m to przynajmniej zajęło myśli w tym oczekiwaniu na to co powiem mi gin w przyszłym tygodniu. W końcu w niedzielę pojadę do swojego rodzinnego domku z narzeczonym :)

Kozisina - ojj co to @ przyszła ? Czy jednak tylko lekkie plamionko ?
    liliana86 - oo faktycznie fasolka na 30 urodziny brzmi cudownie, oby tak było !

Ja swojemu narzeczonemu z tą naszą fasolką zrobiłam prezent, właśnie dziś ma urodzinki :) Oby tylko ta nasza fasolka faktycznie wyszła na usg :)

Almanah lubi tę wiadomość

Ewel
    Zuzia urodzona 02.01.2017 :)
    9 Tc ciąża zagrożona, bliźniaki prawdopodobnie.
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    Hejka dziewczyny, jak tam Wam dzień mija ?
    U mnie szybko zleciało, latałam po mieście za prezentem na komunie dla mojej kuzynki, trochę m to przynajmniej zajęło myśli w tym oczekiwaniu na to co powiem mi gin w przyszłym tygodniu. W końcu w niedzielę pojadę do swojego rodzinnego domku z narzeczonym :)

Kozisina - ojj co to @ przyszła ? Czy jednak tylko lekkie plamionko ?
    liliana86 - oo faktycznie fasolka na 30 urodziny brzmi cudownie, oby tak było !

Ja swojemu narzeczonemu z tą naszą fasolką zrobiłam prezent, właśnie dziś ma urodzinki :) Oby tylko ta nasza fasolka faktycznie wyszła na usg :)

@ jeszcze nie, ale zawsze plamię kilka dni przed @, więc myślę, że to już w jedną str idzie...

PCOS, niedoczynność, problem męski
    2 x IUI, 2017 próba IVF, ICSI + PICSI
    4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    @ jeszcze nie, ale zawsze plamię kilka dni przed @, więc myślę, że to już w jedną str idzie...

Kurcze, a może jednak (po Twoim późniejszym wpisie) to tylko jakieś małe złuszczenie bo z Twojego opisu to dość dziwnie to wyglądało

Ewel
  • Agula82 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    amoże to po prostu implantacja,bo zgadzałoby się czasie i dalej będzie już tylko dobrze :)

Agula82
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina plamienie jeszcze nic nie przesądza. Kiedy zamierzasz testować? Z tego co widzę to do terminu @ jeszcze tydzień. Zawsze tydzień przed masz plamienia? Zresztą jakie plamienia przecież to było kilka kropelek..

Szczęściu trzeba pomagać..
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam podobnie przed nadejściem miesiaczki w tym cyklu- krew ze sluzem wieczorem a nastepnego dnia @. Jednak trzymam kciuki aby okres nie nadszedł:):).
    dziśbardzo optymistyczny dzień:), mialam energię pomimo miesiączki i wracam do siebie po stresach ostatnich tygodni. Wszystko się normuje.
    Ale mam też lekcję zycia z tych negatywnych i złych zdarzeń co miały miejsce 2 tygodnie temu- że mam wsparcie w mezu i przyjaciółkach, rodzicach swoich- a w teściach- zero, od razu oceniają no i mimo ze wcześniej mialam lepszy kontakt z siostrami - odwróciły sie ode mnie, jedna raz tylko zagadała po tych zdarzeniach a druga- odwróciła się...

• ewelelel Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie dziewczyny dobrze mówią, nie dołuj się ! będzie wszystko dobrze ! :)

Ewel
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i z chęcia wykorzystałyby moje tajemnice przeciwko mnie...
    nauczyłam sie ze jednak tajemnice nalezy zostawić dla siebie- i nie ma cosie zaprzyjaźniać z własną rodziną...

• Czincja Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzisiaj u swojego super ginekologa i potwierdził ciąży brak he he. Idę teraz do niego prywatnie 7 mają żeby zobaczyć czy pęcherzyk będzie. Jak nie to przyszłym miesiąc jakiś hormony ma mi dać ale w tym cyklu było już za późno bo to 2-4 dzień.

6 CS pierwszy z clo i pregnyl
    30.03.2017 - Aleksander ❤️
    13.01.2015 - Anastazja ♡
  • Kozisina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm...
    Ja wiem, że niby pasowałoby na implantację i w ogóle.
    Zawsze plamię ok 5 dni przed @(mam robić w końcu badania hormonalne w nast cyklu), więc to niestety by się zgadzało..
    To maleńkie plamienie, ale czuję, że jutro już będzie ciut większe.. i pewnie za kilka dni @.. Ostatnio też tak było:(

A testować miałam 4.05... w ur mamy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2016, 18:15

4.12 start / 15.12 pick up 4 jaj/ 20.12 podany 1 5d orzeszek/ 7dpt beta 55.5/10dpt beta 284
  • ewelelel Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dalej wierze w to że będzie dobrze, nie poddawaj sie :)

Ewel
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel no to piękny prezent :) ! ale się pewnie mężuś ucieszył :) zazdroszczę :) ja myślałam, że swojemu zrobię prezent bo będzie miał na początku maja ale niestety :P

ckai9n73i3etzh5b.png
  • marie_marie22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Offca88 wrote:
    Ja zupełnie nie wiem jak to wygląda, ja bym nie zaadoptowała dziecka. Nie chodzi o pochodzenie ani nic z tych rzeczy, szkoda mi ich bardzo na swój sposób, ale wiem, że nie umiałabym go tak pokochać. A rodzina zastępcza kiedyś chciałam, ale koleżanki mama jest taką rodziną i przywiązuje się do dziecka , a później zabierają itd...ja bym się wykończyła psychicznie, ja za bardzo się przywiązuję do ludzi. Później bym nie umiała oddać.
    A poza tym ja mam już jednego dzidziusia. Gdybym nie miała wcale i nie mogła mieć to nie wiem jakbym podeszła do tematu, być może właśnie miałabym zupełnie inne podejście.

Fajnie, że już po @...teraz możecie śmiało działać :)
    Nie myśl, że się nie uda, bo niby dlaczego nie ? Który to Twój cykl jest ?
    To na razie takie luźne przemyślenia, choć jakoś od wielu lat myślałam o adopcji i na szczęście mój Mąż ma podobne zdanie, więc może kiedyś, zoabczymy. Nie wykluaczmy adopcji i biologicznego dziecka, nie traktuję adopcji jako ostateczne wyjście;) Staramy się tak 'na poważnie' od listopada, ale ostatnio moje cykle są trochę długie i zakręcone więc jest to dopiero 5 cykl jeśli dobrze liczę.
    Kurcze, myślałam, że to będzie proste, że niepostrzeżenie zobaczę że spóźnia mi się miesiączka i się okaże że to ciąża, a tu tyyle starań. Choć powiem Wam, że w tym cyklu porzucam testy owulacyjne i ciążowe. Nie będę się dołować. Będziemy się kochać, kiedy chcemy i już.

oar8yx8d9fawxkqt.png
  • justyna1220 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki Beta potwierdziła ciążę :) Według niej to 4 tydzień wartość 83,1 :)

Dziękuję Wam za wsparcie, rozmowę i trzymanie zaciśniętych kciuków ;)
    Teraz oficjalne wiruski &&& i liczę na dobre wieści u Was , postaram się zaglądać <3

Czincja, Almanah, kika77, Deneira, Agula82, pomylonaa, marta95 lubią tę wiadomość

3i49k6nlhmiirsm3.png
    7v8rugpjlwspdzhy.png
    Aniołek 02.2014 [*] 07.2014 [*]
  • Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:

Teraz oficjalne wiruski &&& i liczę na dobre wieści u Was , postaram się zaglądać <3
    wspaniale!!!!!! :*:*:*:*:*:* gratuluję z całego serca :) i przyjmuję wiruski, niech zarażają!!!! ;D wyślij zdj fasolki jak będzie widać na usg ;)

justyna1220 lubi tę wiadomość

ckai9n73i3etzh5b.png
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kozisina wrote:
    Hmm...
    Ja wiem, że niby pasowałoby na implantację i w ogóle.
    Zawsze plamię ok 5 dni przed @(mam robić w końcu badania hormonalne w nast cyklu), więc to niestety by się zgadzało..
    To maleńkie plamienie, ale czuję, że jutro już będzie ciut większe.. i pewnie za kilka dni @.. Ostatnio też tak było:(

A testować miałam 4.05... w ur mamy.
    A moja mama ma ur 5.05 :) i też wtedy będę testować :) bardzo chciałabym jej zrobić prezent, bo wiem że po cichu też o tym marzy :)

Kozisina jeszcze nic nie wiadomo, lepiej więc odrzucić negatywne myśli, bo może się jeszcze skończyć kropkiem, czego Ci życzę z całego serducha <3

• ewelelel Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudzielec91 wrote:
    ewelelel no to piękny prezent :) ! ale się pewnie mężuś ucieszył :) zazdroszczę :) ja myślałam, że swojemu zrobię prezent bo będzie miał na początku maja ale niestety :P

no ucieszy się za tydzień jak ginek potwierdzi czy ktoś tam w brzuszku faktycznie jest, na razie mam potwierdzenie po becie i 6 testach ;p ale ostatnio nic na usg nie widział :( ale stwierdził że to mogło być za wczas, tylko nie wiem czy w to wierzyć...

Ewel
  • kika77 Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna1220 wrote:

No to pięknie!! Niech rośnie zdrowo :*

• Kozisina Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justynka cuuuuuuudownie!! Gratulacje!

Jeszcze się bardzo nie załamuję... Boli mnie podbrzusze, ale trzymam się...

• Rudzielec91 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelelel wrote:
    no ucieszy się za tydzień jak ginek potwierdzi czy ktoś tam w brzuszku faktycznie jest, na razie mam potwierdzenie po becie i 6 testach ;p ale ostatnio nic na usg nie widział :( ale stwierdził że to mogło być za wczas, tylko nie wiem czy w to wierzyć...
    6 testów i beta! kochana fasoleczka na pewno tam jest tylko za wcześnie było to usg :) zobaczysz następnym razem będzie widoczna :)

ckai9n73i3etzh5b.png
‹‹ 256 257 258 259 260 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ