Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja swojego poznalam gdy mialam 16 lat on 20 na obozie harcerskim. Charakter podly i dupek mial dziewczyne i zaliczal wszystkie dookola. Potem mielismy urywany kontakt przez 7 lat tz odzywalismy sie do siebie raz na kilka lat pisalismy 2-3 dni a potem cisza. Rok temu ja bylam w zalamce bo facet mnie zdradzil on sie rozstal ze swoja dziewczyna bo tez go zdradzala i po 7 latwch sie spotkalismy (sila facebooka i zdjec ktore tam zamiescilam z sesji zdjeciowej i przyciagnely jego uwage). Zadne z nas nie chcialo zwiazku tylko oderwac mysli. Ja go traktowalam jak totalnego dupka bo znalam go wczesniej. Milo mnie zaskoczyl zupelnie inny czlowiek, dojrzaly i opiekunczy bez glupot w glowie. Moze dlatego ze niczego nie oczekiwala nam wyszlo.I po niecalym miesiacu juz bylismy para codzinnie sie spotykalismy po 2 zamieszkalam u jego rodzicow ze wzgledu na to ze mialam problemy rodzinne. Po kolejnych dwoch zamieszkalismy razem w wynajwtym mieszkaniu a w maju nam mija roczek i chcemy zeby fasolka juz w brzuszku byla. Rok razem bez zadnej sprzeczki czy klotni.
    Wow, to macie rzeczywiście tempo :D
    Ech, tamte wydarzenia z początków związku wydają mi się jak z innego życia.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mamy ;) ale zadne z nas nie ma watpliwosci ;) kazde swoje przezylo on mnie wyratowal z depresji i nerwicy. Mamy kota na utrzymaniu i pierwsze jego slowa byly takie jak sie spotkalismy po tych latach "zamieszkaj ze mna bo ja nie chce teraz mieszkac sam" a po tygodniu bylo i "i tak zobaczysz ze we wrzesniu bedziemy razem mieszkac a na wiosne dzieciaczek bedzie" i tak sie stalo we wrzesniu w koncu znalezlismy mieszkanie ktore nam odpowiadalo. Wiec stawiam na maja ze z.dzieckiem tez sie uda ;)

Ja tez ten rok wspominam dosc dziewnie z jednej strony to tak duzo sie wydarzylo i te wysarzenia twkie odlegle sa z drugiej to tak niedawano bylo ;)

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oglądam wykresy i jaram się, jak któraś dziewczyna miała spadek, a kolejnego dnia pozytywny test. Trochę mnie to uspokaja ;)

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam to samo tydzien temu ;p robialam to godzinami. Przegladalam te wykresy.

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ja mialam to samo tydzien temu ;p robialam to godzinami. Przegladalam te wykresy.
    I w sumie tak naprawdę wiadomo, że o niczym to nie świadczy i jedyny pewnik to test ciążowy albo pojawienie się miesiączki (choć w Twoim wypadku to dyskusyjne ;)), ale i tak się mocno łaknie tej nadziei i pocieszenia.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiaczka dyskusyjna ale niska temperatura juz nie. Wiec sie zastanawiam czy isc na te badania bety.

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nie poszłaś? Hmmm, nie wiem, co Ci doradzic. Z jednej strony jak lekarz kazal, to idz, ale rzeczywiscie temperatury nie klamia.

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo ale on nie zajrzal do moich wykresow. Jakby luknal wiedzialby ze temperatura wskazuje ze nie. A na bete panstwowo zapisalam sie na poniedzialek ale to dla mnie marnowanie dwoch dni pracy na ktore nie moge sobie pozwolic.

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    zależy kto ma jaką podstawową i o której mierzy Gianna, dlatego się martwię.. Którego dnia cyklu robiłaś test? i przy jakiej długości cyklu?

9dpo cykle z reguły mam 28-29 dni ale ten cykl był zupełnie inny owu była około 18-19dc.

Kasia - tak wyniki mam po 16 ;-)

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Dobra, Dziewczyny, to może dla oderwania myśli - jak się poznałyście z Waszymi partnerami? Ile lat jesteście razem? Co w nich lubicie?

Ja poznałam J., gdy miałam 19 lat, on 22 i był w seminarium duchownym, miał zostać księdzem. Kilka miesięcy później już w seminarium nie był, ale co od tego czasu przeżyliśmy z różnych względów i stron, to nasze.

A w J. najbardziej lubię jego niesamowitą inteligencję i to, że sprawia, że czuję się przy nim bezpieczna.

Marta to ty taka kusicielka jestem ;-) oczywiście w pozytywnym słowa tego znaczeniu ;-)
    My jesteśmy razem od prawie 8 lat ..poznaliśmy się przypadkiem przez mojego byłego chłopaka ...

Co ja w nim lubię hmm...wiele rzeczy ;-)

a.png
    a.png
  • Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Ale przynajmniej bedziesz wiedziec co f am sie dzieje. Ja tez bym chciala zeby u mnie zalecili monitoring bo w sumie nie wiem czy po tych tabletkach w ogole dochodzi do owulacji.

Wiem, pod tym względem mój dr jest kochany. W każdym cyklu widzimy sie pi 3-4razy. Ja po tabletkach miałam długie cykle i mimo skoków tempki owulki nie było. Wiec Zrob sobie monitoring. Najlepiej jak będziesz czuła ze jesteś w okolicy owulki podejść i skonfrontować jak objawy maja sie do obrazu w Usg! :)

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Run, a Ty kiedy powinnas dostać okres? Ale ciesz się, że nie jesteś sama w tym spadeczku, trzymajmy się razem!
    @ powinna przyjść 28.04.. już niedługo i zatestuję, chyba że mnie zaskoczy..

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    @ powinna przyjść 28.04.. już niedługo i zatestuję, chyba że mnie zaskoczy..
    28? Dopiero? Nie pomyliło Ci się coś?

7v8rikgni12rlaff.png
  • run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj 24.04 :) , zagalopowałam się, 28 dzień cyklu. Myślami jestem w chmurach.. ;P
    b9ceef172a92b16a5e5b82f3337a88ae.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 15:52

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 23. Run, run, niech nam się uda, co?

7v8rikgni12rlaff.png
  • KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uda Wam sie dziwczyny !!:* Giana jak tam beta?

Ja za niecale 2 godzinki mam wizyte, dzisiaj dokucza mi bol lewego jajnika taki pulsacyjny...

AnnaKliwijska lubi tę wiadomość

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daj znać, czy lekarz wypatrzył pęcherzyk :)
    Właśnie, Giana, jak beta?

7v8rikgni12rlaff.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny... Miałam prawie zawał...otwieram wyniki na telefonie i moim oczom ukazuje się wynik 93...aż mi się w głowie zakrecilo... Po czym przyglądam się a to progesteron poniżej beta 501 hi hi cieszę się jak głupia :-)

kofeinka, menka lubią tę wiadomość

a.png
    a.png
  • kofeinka Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    Dziewczyny... Miałam prawie zawał...otwieram wyniki na telefonie i moim oczom ukazuje się wynik 93...aż mi się w głowie zakrecilo... Po czym przyglądam się a to progesteron poniżej beta 501 hi hi cieszę się jak głupia :-)

PIĘKNIE !!!!!! :) ładny przyrost

Giannaa lubi tę wiadomość

wac4wpq.png
    4791b234bfe23548b1b3609c7dad346b.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. U nas 3 cykl starań i czuje ze bezowocny :( @ ma przyjść dokładnie za tydzień.. 29.04. Ale żadnych objawów, nic kompletnie..Ehh.

‹‹ 116 117 118 119 120 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ