X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • Zuz_anna Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    No to Dziewczyny, ja nie zdałam egzaminu :(
    Chciałam po kapieli sprawdzic sluz i palec wyjełam już ubrudzony.
    Ech.
    Kurde.

I nie wiem, co mnie bardziej smuci - to,ze sie nie udało, czy to, że nie mam pojęcia kiedy znowu będziemy mieć teraz szansę.

Duuuuuuuuuupa.

Plus, taki, ze przynajmniej rano nie będę się stresować.

Przykro mi:(

• Martka89 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    No, z clo chcialabym się jeszcze powstrzymać, w końcu mimo wszystko to pierwszy cykl starań.

To plan mam taki, ze w ponieidziałek pójdę zrobić te badania podstawowe i w czwartek do gina już z nimi i zobaczymy,co ona powie.

Myslisz,ze to dobry pomysl zwiekszysc ilosc saszetek inofolicu?

Zwieksz! Zalecana sawka przy pcos to 2saszetki!

w4sqyx8dc6bykj5r.png
  • AnnaKliwijska Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martka89 wrote:
    Zwieksz! Zalecana sawka przy pcos to 2saszetki!
    Szkoda, ze moj gin tego nie wiedzial ;/

Jakas zla jestem na niego, staralam sie rozsadnie podchodzic do tych przygotowan, bylam pol roku przed planowanym rozpoczeciem staran, przebadalam sie na wlasna reke, a ten mi polecil ten inofolic, jedna saszetke dziennie, metforminy nie, zadnych badan nie, bo jeszcze nie zaczelam sie starac.

Jesli to czyta jakas zablakana dziewczyna z pco - jesli lekarz, nawet przed staraniami, nie chce Wam pomoc w dlugich cyklach, to od niego uciekajcie ;/

PS W ogóle buheuaheua - tak patrze na cykle od grudnia i odkad zaczelam pic jedna saszetke inofolivu mam je po 60 dni (+/- jeden dzień), więc moze rzeczywiscie, jakbym piła dwie, byłyby po 30 ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:36

7v8rikgni12rlaff.png
  • run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    No to Dziewczyny, ja nie zdałam egzaminu :(
    Chciałam po kapieli sprawdzic sluz i palec wyjełam już ubrudzony.
    Ech.
    Kurde.

I nie wiem, co mnie bardziej smuci - to,ze sie nie udało, czy to, że nie mam pojęcia kiedy znowu będziemy mieć teraz szansę.

Duuuuuuuuuupa.

Plus, taki, ze przynajmniej rano nie będę się stresować.
    :( posmutniałam... Szczęście w nieszczęściu, że to Twój 1 cykl starań. W następnym na pewno się uda!!:* Ja już nieco ponad rok i jeśli w najbliższym czasie się nie uda to badania mnie czekają i monitoring. Teraz mam przeczucie, że i do mnie zawita @... :(

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    :( posmutniałam... Szczęście w nieszczęściu, że to Twój 1 cykl starań. W następnym na pewno się uda!!:* Ja już nieco ponad rok i jeśli w najbliższym czasie się nie uda to badania mnie czekają i monitoring. Teraz mam przeczucie, że i do mnie zawita @... :(
    Nie no, Run, którejść z nas musi się udać. Wzięłam porażkę na siebie, to Ty zostałaś ze zwycięstwem :D

7v8rikgni12rlaff.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie brazowy sluz o.O. szujka mega nisko.

• run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Nie no, Run, którejść z nas musi się udać. Wzięłam porażkę na siebie, to Ty zostałaś ze zwycięstwem :D
    zobaczymy jakież to będzie zwycięstwo, gdy temperatura jutro powędruje znów w dół... mam złe przeczucie po Twoich wieściach... :(
    b9ceef172a92b16a5e5b82f3337a88ae.png

• run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A u mnie brazowy sluz o.O. szujka mega nisko.
    Ciri22 jesteś jeszcze w fazie folikularnej, stopniowo szyjka będzie się teraz podnosić, brązowy śluz zapewne resztki z oczyszczania macicy w czasie menstruacji. Też miałam parę cykli z takimi "krwawieniami" jak opisujesz pod wykresem.. Dziwne, nie wiem skąd się brały takie przerwy między krwawieniami, ale okazywały się @. Trzymam za Ciebie kciuki w tym cyklu!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2015, 21:56

ciri22 lubi tę wiadomość

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    zobaczymy jakież to będzie zwycięstwo, gdy temperatura jutro powędruje znów w dół... mam złe przeczucie po Twoich wieściach... :(
    Run, już 22, najlepiej idźmy spać. Ja wczoraj bardzo sie denerwowalam temepratura i rzeczywiscie spadla, ale w sumie nie mamy nad tym zadnej kontroli. Ty juz teraz tez nie. Wiem,ze i tak bedziesz sie stresowac, ale serio, idź spać, niech mąż Cię przytuli (ja musze poczekac z tym do piątku po poludniu :() i zobaczycie, co będzie rano.

Ciri - WTF?

A mnie brzuch boli tak jak wczesniej w tym tygodniu, gdyby nie to plamienie, to bym się nawet cieszyła, bo to tak inaczej, to na pewno ciąża ;p

7v8rikgni12rlaff.png
  • run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaKliwijska wrote:
    Run, już 22, najlepiej idźmy spać. Ja wczoraj bardzo sie denerwowalam temepratura i rzeczywiscie spadla, ale w sumie nie mamy nad tym zadnej kontroli. Ty juz teraz tez nie. Wiem,ze i tak bedziesz sie stresowac, ale serio, idź spać, niech mąż Cię przytuli (ja musze poczekac z tym do piątku po poludniu :() i zobaczycie, co będzie rano.

Ciri - WTF?

A mnie brzuch boli tak jak wczesniej w tym tygodniu, gdyby nie to plamienie, to bym się nawet cieszyła, bo to tak inaczej, to na pewno ciąża ;p
    a może to plamienie bedzie 1-dniowe??... :)
    Mąż ucieka na 3 zmianę, pozostał mi kot do przytulania, który łapki smrodkowe wykłada mi na nochal gdy tylko się położę. Śpi się po tym wyśmienicie! Polecam! ;) Dobrej nocy, do jutra!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :) Mam cykl 28 dniowy zawsze regularny... ostatnią miesiączkę miałam 22.03.2015 :) A Tu już 32 dzień cyklu i nic. W 28d robiłam test negatywny ... od dwóch dni czuję ból kręgosłupa :( a dzisiaj w nocy nie mogłam spać tak mnie sutki bolały, wstałam rano i myślałam że się przewrócę dosłownie wszystko mnie bolało ? Sama nie wiem... jedno jest pewnie nigdy się tak nie czułam :( Byłam dzisiaj u ginekologa dostałam skierowanie na B-HCG, więc zobaczymy jutro co wyjdzie :) Już zaczynam mieć mieszane uczucia. Czy jest możliwość żebym była w ciąży ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    Ciri22 jesteś jeszcze w fazie folikularnej, stopniowo szyjka będzie się teraz podnosić, brązowy śluz zapewne resztki z oczyszczania macicy w czasie menstruacji. Też miałam parę cykli z takimi "krwawieniami" jak opisujesz pod wykresem.. Dziwne, nie wiem skąd się brały takie przerwy między krwawieniami, ale okazywały się @. Trzymam za Ciebie kciuki w tym cyklu!!

O dzieki za info. Ja to w ogole w tym miesiacu nie mialam normalnego krwawienia a od soboty czysto w pochwie bylo. Dzis dopiero cos takiego... a jak myslisz jak to teraz owulacja moze byc?

• Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuz_anna wrote:
    Mi endo kazała, przy czym tsh robię częściej to wtedy robię samo, a ft 3 i ft4 co 6 mieisęcy (chyba,że z tsh byłoby coś nie tak):)

No wiec własnie ;-) Mówimy o dwóch różnych przypadkach. Co innego jak się leczysz ...a co innego dla sprawdzenia, wtedy nie ma sensu robienia Wszystkich hormonów wystarczy TSH.

a.png
    a.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RUN!!!! nie pisz czarnych scenariuszy.... no któraś z Was musi dotrzymać mi towarzystwa !!!

Nie mam siły już dzisiaj, idę spać dobranoc kochane ;-)

a.png
    a.png
  • run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    O dzieki za info. Ja to w ogole w tym miesiacu nie mialam normalnego krwawienia a od soboty czysto w pochwie bylo. Dzis dopiero cos takiego... a jak myslisz jak to teraz owulacja moze byc?
    Ciri22 jak długie masz cykle i FL? Pocieszę Cię że mnie też się to zdarzało. Mój lekarz powiedział, że może być to spowodowane nadmiernym wysiłkiem (trenowałam sporo) no i oczywiście psychiką.. nakręcałam się zbytnio, że się może udało w danym cyklu. I taki był właśnie efekt. Teraz gdy trochę dałam na luz,choć jest to bardzo trudne, cykl się wyregulował i @ jest normalny i pod względem intensywności i długości.

• run_away Znajoma

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Giannaa wrote:
    RUN!!!! nie pisz czarnych scenariuszy.... no któraś z Was musi dotrzymać mi towarzystwa !!!

Nie mam siły już dzisiaj, idę spać dobranoc kochane ;-)
    Dobranoc Mamuśka :* :)

Giannaa lubi tę wiadomość

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tak jak myslalam ciaza tydz mlodsza 5 tydz fasolke juz widac na usg powiedzial ze za tydz bylby widoczny dobrze zarodek i byc moze serduszko. Ale wizyte mam 13 maja a tym czasem komplet badan ;)

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • miana109 Znajoma

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :) Ja testy będę robić pod koniec miesiąca :P Jak tydzień temu byłam u gina to na usg było widać pęcherzyk ciążowy powiedziała ,że jest szansa na ciąże w tym miesiącu.

Aniołek [*] - puste jajo płodowe 16.01.15
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    run_away wrote:
    Ciri22 jak długie masz cykle i FL? Pocieszę Cię że mnie też się to zdarzało. Mój lekarz powiedział, że może być to spowodowane nadmiernym wysiłkiem (trenowałam sporo) no i oczywiście psychiką.. nakręcałam się zbytnio, że się może udało w danym cyklu. I taki był właśnie efekt. Teraz gdy trochę dałam na luz,choć jest to bardzo trudne, cykl się wyregulował i @ jest normalny i pod względem intensywności i długości.

I tu jest problem bo ja jestem po odstawieniu tabletek juz teraz to 4 cykl i nie wiem jaka dlugosc cykli i fl. To pierwszy miesiac z mierzeniem temperatury i takimi cudami bo chcialam bardziej na zywiol postawiac w staraniach. W moim zyciu nic sie w tamtym miesiacu nie zmienilo. Tylko mialam bardzo zle samopoczucie i mega bole jajnikow i ciezkosc na zoladku od drugiej polowy cyklu. A tak to bez zmian.

Wysłany: 23 kwietnia 2015, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny.

Temperatura spadła - 36,48. Przeważnie w fazie niższych mam niższe, około 36,35, ale to i tak niezaprzeczalny fakt- temperatura spadła, progesteron spada, jest okres.

No nic, mam plan działania, w poniedziałek zrobię hormony, w czwartek za tydzień ginekolog, może uda się konkretniej zadziałać.
    Od dzisiaj piję dwie porcje inofolicu.

A swoją drogą powiedzcie mi, jak tutaj zaczyna się nowy cykl? Czy jak na wykresie zaznacze miesiaczke, to on automatycznie to zrobi?

(hehehe - pozytywny test na dzisiaj: 80%, taaaaa)

7v8rikgni12rlaff.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ