Kwietniowe testowanie ;)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGiannaa, mój się cieszy, jak mnie bolą cyce, bo to rodzaj jego fetyszu
Fiona, ja dziś też 10dpo To właśnie taak jest, że niektórym wychodzi już 10 dpo bladzioch a innym dopiero coś widać ok 13-14 dpo, zalezy kiedy było zagnieżdżeniekofeinka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co robic?? Zadzwonilam do labu zapytac kiedy bede miala wynik bety jak zrobie badanie jutro rano, a oni mi na to, ze po swietach, сzyli tutaj dopiero we wtorek (poza granicami PL)... Pojade jutro tam i zapytam osobiscie i bede blagac, ale jak to nic nie da, to co robic? Boje sie odstawic dupka, a na sikanca to zdecydowanie za wczesnie ([/url]
-
nick nieaktualnyFiona88 wrote:Dziewczyny co robic?? Zadzwonilam do labu zapytac kiedy bede miala wynik bety jak zrobie badanie jutro rano, a oni mi na to, ze po swietach, сzyli tutaj dopiero we wtorek (poza granicami PL)... Pojade jutro tam i zapytam osobiscie i bede blagac, ale jak to nic nie da, to co robic? Boje sie odstawic dupka, a na sikanca to zdecydowanie za wczesnie (
a może jest jeszcze jakieś lab., gdzie mogłabyś zrobić betę?
Albo może uda Ci się upolować w aptece test o czułości 10 i zrobisz tak jak ja - spróbujesz zatestować w 10dpo niektórym dziewczynom wychodziły sikańce 25, to może jest szansa na 10? Jeden test to nie majątek, a może coś z tego będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 12:59
-
Fiona88 wrote:Jesli tam sie nie uda, to pojezdze jutro po miescie i popytam.
Mam w domu jeden pre-test kupiony jeszcze w Polsce, ale czytam, ze on nie jest za dobry... Sprobuje kupic tutaj jakis dobry i wtedy zrobie w czwartek dopiero, czyli 11 dpo. -
nick nieaktualny
-
Mam wyniki badań.
Robione w 5 dc (w 3 dzień nie mogłam to była sobota)
FSH 4,83
LH 9,54 - czyli klasyczne PCO
Estradiol 40,41 norma dla tej fazy cyklu: 16,2 - 313.
Czyli chyba ok, ale gdzieś mnie nastraszyli, że to jest za nisko. Któraś z Was się orientuje? Jeśli dobrze rozumiem interneto, to to jest spoko.
Progesteron: 0,37 norma dla tej fazy: 0,2-1,5
Prolaktyna: 16,90 norma" 4,79 - 23,30
Komuś coś to mówi? Ja widzę, że wszystko w normie, ale stosunek LH i FSH przedstawia klasyczne PCO. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sylwiaśta159 wrote:oj ja też się nie znam ( a pcos nie jest problmem kwalifikujacym do ivf?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 18:55
-
ivf to ostatecznosc przy PCO. Sa szanse na naturalne poczecie, ale marne poniewaz polega to na tym, ze owulacja nie wystepuje, albo wystepuje bardzo rzadko. Zwykle stosuje sie najpierw rozne stymulacje, potem inseminacja i na koncu oczywiscie in vitro jak poprzednie dzialania nie pomoga.
AnnaKliwijska - tak ten obraz hormonow wskazuje na klasyczne PCO. Ja mialam podobne wyniki...[/url] -
Biedron wrote:No i po testowaniu po dwóch dniach w końcu już nie cień cienia ale dwie kreseczki! Jupi!!
Gratulacje Czyli zakładamy wątek styczniowy ? Bo ja chyba bliżej stycznia niż grudnia ale to się okaże
Sylwia - cóż za wyznania z tymi piersiami ha ha ha no ja bym się teraz dotknąć nie dała mężowi.
Jestem po wizycie jest pęcherzyk, jest zarodek ale serduszka jeszcze nie widziała moja gin. Progesteron dobry beta ładna po samym badaniu ginekologicznym powiedziała, że stwierdza ciąże Bardzo się ciesze teraz czaekam na serduszko. 12 maja kolejna wizytaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2015, 19:06
ciri22, eneska, sylwiaśta159 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyGiannaa wrote:Jestem po wizycie jest pęcherzyk, jest zarodek ale serduszka jeszcze nie widziała moja gin. Progesteron dobry beta ładna po samym badaniu ginekologicznym powiedziała, że stwierdza ciąże Bardzo się ciesze teraz czaekam na serduszko. 12 maja kolejna wizyta
a ogólnie jak się czujesz? -
Fiona88 wrote:ivf to ostatecznosc przy PCO. Sa szanse na naturalne poczecie, ale marne poniewaz polega to na tym, ze owulacja nie wystepuje, albo wystepuje bardzo rzadko. Zwykle stosuje sie najpierw rozne stymulacje, potem inseminacja i na koncu oczywiscie in vitro jak poprzednie dzialania nie pomoga.
AnnaKliwijska - tak ten obraz hormonow wskazuje na klasyczne PCO. Ja mialam podobne wyniki...
Teraz wiążę bardzo duże nadzieje z metforminą, nie wiem dlaczego, ale wierzę, że ona wyreguluje mi cykle. Masz z nią Fiona jakieś doświadczenia? -
No to Giannaa, zakładamy styczniowy ! Teoretycznie nasze ziarenko ma się pojawic na swiecie 5 stycznia, ale zobaczymy co na to lekarz. Ja mam wizytę dopiero 12 maja więc mam nadzieje że wtedy już zobaczę serduszko
Dziewczyny, ja też mam stwierdzone PCOS i się udało. Najważniejsze to się nie poddawać!!