Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Kwietniowe testowanie ;)
Odpowiedz

Kwietniowe testowanie ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Staram sie od listopada 2014. Podobno mam PCOS. Zrobiłam test wczoraj i dziś. Na obu blada 2 kreska ale widoczna. Zrobiłam betę ale nie mam wyniku jeszcze. @ miałam 26.03 wiec prawie 5 tyg temu. Jaki powinien być wynik bety? Boje sie że nic z tego

• KASIAG24 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mialam bete 317,4 i mialam w tabelce ze przedzial 4-6 tc

km5szbmhj06ctvox.png

gwn9018.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Witajcie. Staram sie od listopada 2014. Podobno mam PCOS. Zrobiłam test wczoraj i dziś. Na obu blada 2 kreska ale widoczna. Zrobiłam betę ale nie mam wyniku jeszcze. @ miałam 26.03 wiec prawie 5 tyg temu. Jaki powinien być wynik bety? Boje sie że nic z tego

Bedzie dzidzius ;) trzymamy kciuki

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale sie tu pozytywnie zrobilo dzis :) Ja wlasnie wrocilam po becie, ale wynik i tak dopiero jutro :(
    Przeczuc zadnych, a objawy mogace zwiastowac zarowno ciaze jak i @

w4sqe6hh7rnaypc5.png[/url]
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:

Ja w 10dpo miałam taki cień, cienia na teście a teraz już kilka dni później grube krechy! Więc bądź dobrej myśli :):) Też mam PCOS

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 11:50

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja swirujw bo nie wiem co z moja owulacja... boje sie ze bedialq taki sam beznadziejny cykl jak w zeszlym miesiacu...

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    A ja swirujw bo nie wiem co z moja owulacja... boje sie ze bedialq taki sam beznadziejny cykl jak w zeszlym miesiacu...

Faktycznie cos dziwny ten wykres. Jakby owulki nie bylo.

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Ale sie tu pozytywnie zrobilo dzis :) Ja wlasnie wrocilam po becie, ale wynik i tak dopiero jutro :(
    Przeczuc zadnych, a objawy mogace zwiastowac zarowno ciaze jak i @

Ja tez nie mam żadnych objawów, a kreski z testów z dnia na dzień coraz mocniejsze. Myśłałam, że mi coś będzie ;)...ale jedyny objaw to lekki ból podbrzusza - jak na zbliżającą się @, ale to podobno norma w ciąży na poczatku bo się wszystko powiększa dla dzidziusia! Nawet piersi mnie nie bolą ani nie są nawet tkliwe. Takie normalne :P!

"Trzeba sobie jakoś radzić w życiu" - powiedział Baca, zawiązując but dżdżownicą.

c55fflw1qoryx2is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A noo wlasnie.. i tak sie boje ze tak wlasnie moze byc. Ze owulacji nie bedzie. A tak sie cieszylam ze ten wykres taki ladny byl...

• Fiona88 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedron wrote:
    Ja tez nie mam żadnych objawów, a kreski z testów z dnia na dzień coraz mocniejsze. Myśłałam, że mi coś będzie ;)...ale jedyny objaw to lekki ból podbrzusza - jak na zbliżającą się @, ale to podobno norma w ciąży na poczatku bo się wszystko powiększa dla dzidziusia! Nawet piersi mnie nie bolą ani nie są nawet tkliwe. Takie normalne :P!

Biedron nakrecilam sie przez Ciebie :P

• Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Mnie testy owu nigdy nie pokazaly owulacji a robie juz 3 cykl. Wiec nie wiem.... zobacze dzis jak wyjda testy bo z porannego moczu sie nie robi. Ale robilam wczorqj wieczorem to bladzioch byl jak nie wiem co wiec chyba nic z tego...

Mnie testy owu też nie pokazały owulacji!!! Za to świetnie pokazują ciąże :P!

ciri22, eneska lubią tę wiadomość

c55fflw1qoryx2is.png
  • Biedron Przyjaciółka

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fiona88 wrote:
    Biedron nakrecilam sie przez Ciebie :P

;) Nie chciałam Cię nakręcać, ale ja sama jak zobaczyłam taki cień cienia w nd to myślałam, że mam zwidy, a ni były one urojone, bo juz sobie w tym miesiącu odpuściłam i myślałam, ze nic z tego :P bo nic nie wskazywało na ciążę, ale dzisiaj już mam dwie piękne krechy na teście, a do tego chyba z dwa owulacyjne zrobiłam co też niby ciąże pokazują :).

c55fflw1qoryx2is.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wynik 124 mIU/ml co oznacza to? Dobrze, źle? Miałam późno owulacje więc może to mieć znaczenie

Heh, dzięki Kochane. Mnie brzuch boli, spać mi sie niemiłosiernie chce... Ja nie miałam owulacji wiec brałam 2 cykle clo i Inofolic 2xdziennie plus monitoring. Moje niektóre koleżanki właśnie w w pierwszych dwóch miesiącach poroniły. Mam jedną córeczkę która ma 5 lat ale tamta ciąża była inna bo za 2 razem sie udało a dowiedziałam cię w 8 tygodniu i tyle mniej stresu było.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2015, 13:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedron wrote:
    Mnie testy owu też nie pokazały owulacji!!! Za to świetnie pokazują ciąże :P!
    Nadzieja zyje ;) ale u mnie to dzis juz sluz zdecydowanie kremowy a temperatura poszla w dol wiec jakis hardcor. Byle by owulacja byla ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciri22 wrote:
    Nadzieja zyje ;) ale u mnie to dzis juz sluz zdecydowanie kremowy a temperatura poszla w dol wiec jakis hardcor. Byle by owulacja byla ;)

Może musisz spróbować minitoringu. Jak 4 cykle chodziłam na usg między 12 a16 dniem co 2 dni i mówił gin jak wyglada sprawa. Testy owu się nie sprawdziły u mnie, a testowałam dużo od listopada, po 2 op w cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noo mnie powiedział gin, ze dopiero po 6cyklach od odstawienia tabletek bedziemy cos sprawdzac chyba ze wczesniej zajde w ciaze, bo na razie nie ma co. A to moj 4 cykl od odstawienia. w czym jeden mialam 24dni, drugi 28 trzeci 38dni...

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zojeczka wrote:
    Wynik 124 mIU/ml co oznacza to? Dobrze, źle? Miałam późno owulacje więc może to mieć znaczenie

Heh, dzięki Kochane. Mnie brzuch boli, spać mi sie niemiłosiernie chce... Ja nie miałam owulacji wiec brałam 2 cykle clo i Inofolic 2xdziennie plus monitoring. Moje niektóre koleżanki właśnie w w pierwszych dwóch miesiącach poroniły. Mam jedną córeczkę która ma 5 lat ale tamta ciąża była inna bo za 2 razem sie udało a dowiedziałam cię w 8 tygodniu i tyle mniej stresu było.
    Gratulacje <3
    Ja chyba dziś idę na betę:)

• Pełna Nadziei Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obserwuję was dziewczyny od jakiegoś czasu, i widze ze u was pozytywnie a u mnie 13 dzien po. i Test negatywny :( w poprzednim zyklu mierzylam systematycznie temperature ale dawala zbyt wielkie nadzieje ktore sie nie ziściły . Teraz temp nie mierzylam myślałam ze podchodze do tego na luzie. Ale niestety im blizej @ tym bardziej sie stresowalam. Teraz okazalo sie ze znow nic z tego. A Ta @ mogla by juz przyjść :(

bl9cdf9hc1bxboyf.png
  • Giannaa Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciri, może moje testy owu coś Ci pomogą... nie ukrywam, że ja sama miałam problem z ich rozszyfrowaniem, bo wydawało mi się, że przez 4 dni wychodziły pozytywnie ;-) ale tak naprawdę pozytywny jest tylko ósmego no może jeszcze 9-tego ;-)

14a0e44e55eb9042m.jpg

a.png
    a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 kwietnia 2015, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wlasnie zadne nie byly tak intensywne...Niestety wlasnie porownuje z 3 dni testy, a troche ich zrobilam bo po 2-3 dziennie, o roznych porach bo myslalm ze moze u mnie pik jest po prostu krotki i go moglam przegapic.... Ale jednak nie.

‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ