X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam jeansy stretchowe z wysokim stanem z New Look na trzy guziczki - jedyne, które wchodzą na moje uda i jednocześnie pasują w talii. :-P

    reset, nenusia lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam mocno zbudowane nogi, duży kuper i wąska talie ;). Tzn zawsze miałam taka figurę, teraz jestem raczej cała drobna (poza sporym tyłkiem :P). Ale tyle zawsze w biodrach, obwód w talii chyba mam całe dorosłe życie taki sam, doł puchnie czasami ;). Karolinka - wpiszesz mnie na 25? Bo zauważyłam ze się nie zapisałam w tym miesiącu :)

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja polecam wszystkie spodnie z kapphal ;). Sporo w nich miejsca na biodra i bardzo wygodne

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może z powołaniem się nie minęłam.. Skończyłam psychologię..

    Idę spać, zamykam temat metodą na "banana".

    Owocnych testów, bet i wizyt jutro życzę, dobranoc:*

  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To gratuluję doktorze diagnoza nietrafiona

  • JustynaG Autorytet
    Postów: 4142 6356

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    2 ostatnie babki spotkałam właśnie zaciążone, bez obrazy dla kogokolwiek, ale dobrze po 40tce, grube i w ciąży, a ja 3lata i nic ni śladu. Ja 34 lata szczupła, zdrowo się odżywiam , tona supli i co nic!
    Hania34 wrote:
    Ja mam nadwagę ok, a ta osoba jest mega otyła i faktycznie nic mi
    do tego zdziwiłam się tylko,że ja w ciąże zajść nie mogę a ona bez problemu zaszła, a wy robicie ze mnie wściekłą, zazdrosną sfrustrowaną i życzącą innym źle etc

    Droga Haniu,
    być może wcześniejszy post był niefortunny. Być może byłaś na tyle sfrustrowana, że powiedziałaś coś co mogło kogoś urazić, było nie na miejscu.
    Najpierw napisałaś, że Ty jesteś szczupła a potem, że masz nadwagę.
    Potem twierdzisz, że dziewczyny źle interpretują to co piszesz.

    Większość osób, które stara się o dziecko od dłuższego czasu - w pewnym sensie czuje się gorzej gdy dowie się o ciąży kogoś znajomego. I nie chodzi o to, że życzy komuś źle. Tylko wydaje się, że innym to tak łatwo przychodzi a my mamy problem.

    Jeśli chodzisz do lekarza i wiesz co Ci dolega to musisz to leczyć a nie patrzeć co kto jadł i zaszedł w ciążę. Ile kto ma lat, ile waży. To wszystko może mieć znaczenie ale nie musi.

    reset, Siwulec lubią tę wiadomość

    43kt3e5ee2053a1j.png

    43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania34 wrote:
    Bo
    Mi się kazałyście cofnąć na forum i poczytać wmawiając że jestem nią?! Amnezja? To cofnij się do wątku kwietniowego

    JESTEŚMY W KWIETNIOWYM WĄTKU!

    reset, -Mamunia-, nenusia, Siwulec lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 22:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Lejdis!

    Droga Haniu, a skąd wiesz że ta Pani zaszłą ot tak? Pytałaś?

    Może Tobie pisane jest jedno dziecko?
    Ja również mam jedynaka i powiem Tobie że przez ostatnie miesiące bardzo pragnęłam mieć drugie, los zadecydował inaczej, przywykłam do myśli że syn może zostać sam.
    Teraz zmieniłam nastawienie i cieszę się każdą chwilą z Nim spędzoną.
    Czuję się wolna, w końcu nie jestem osaczona myślami o staraniach i naprawdę cieszę się że mam dla kogo żyć, może z czasem zrozumiesz i docenisz swoje życie.

    PS: MiniBlack mieszkano wyjebiste! :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 22:57

    Bocianiątko, JustynaG, Czrna 81 lubią tę wiadomość

  • MOJE Autorytet
    Postów: 1069 668

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Omg dziewczyny. Oby jutro był już cudowny poniedziałek. Oby ktoś wysikał dwie krechy i zapomnimy o gownoburzy. Nawet mi się nie chce tego do końca czytać ;) idę spać . Dobranoc

    7.02.2019 moje dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu :(

    TSH 1.38 (0.27-4,2)
    FT3 2.64 (2.04-4.4)
    FT4 1.27 (0.93-1.71)
    FSH 11.2 (faza folikularna 3.5-12.5)
    LH 8.55 (faza folikularna 2.4-12.6)
    Estradiol 37.10 (faza folikularna 12.4-233)
    Prolaktyna 27.3 (4.79-23.3)
    Testosteron 20.6 (8.4-48.6)
    Insulina 3.8 (2.6-24.8 )
    Ferrytyna 48.6 (13-150)
    AMH 17.11 (1.05-55)
    AMH (2021 rok) 25.2

    🧑Nasienie słabe 09.2021
    Liczba plemników 12 mln :( ( norma od 39 mln)
    Morfologia 2%
    Lepkość za duża
    Starania o dzieciątko od 8 lat 😔😔😔

    Nasienie 03.2022 😰😰😰
    Liczba 6,9
    Morfologia 2%
  • Koteczka82 Autorytet
    Postów: 3672 3490

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny dopiero teraz mam chwilę żeby napisać. Niestety nie nadrobie Was.

    Widziałam tylko że u Frelci się nie udało. Kochana cholernie mi przykro bo bardzo Ci życzę tej ciąży!!! Wierzę że już niedługo się uda i maleństwo będzie z wami.

    Yos gratuluję kwalifikacji i czekam z niecierpliwością na ten najważniejszy telefon!!!

    Przepraszam że do innych się nie odniosę. Nieustająco trzymam kciuki za wszystkie testy, bety, wizyty i sexy a także za ovu u tych które mają z tym problem.


    Mam do Was pytanie. Zerknijcie proszę na to co biorę i powiedzcie czy jeszcze coś mogę brać?

    Vit d3 z k2 4000j
    B complex 1x dz
    Vit a+e 1 x dz
    Kwas foliowy metylowany 400
    Omega 3 500mg 2500mg 1tab x 2 dz
    Magnez z b6
    Skrzypolen z biotyna
    Wiesiołek do ovu
    Niepokalanek do 18 dc
    Duphaston od 18dc 2x1tabl 10 dni
    Acard

    Teraz jeszcze dołożyłam zioła ojca Sroki nr 3 i zioła ojca Klimuszko.

    Jak myślicie?




    Yoselyn82, StaraczkaNika, Malgonia lubią tę wiadomość

    Michałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
    Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek

    ONA: 39 lat
    Hiperprolaktynemia - Bromergon
    IO - Siofor 500mg
    ANA 3+ - Encorton 10mg
    3 cykle z Clo ❌
    Zioła ojca Sroki ❌
    Wiesiołek
    1 cykl Aromek 1x1 ❌
    2 cykl Aromek 2x1 ❓


    ON: 38 lat
    Okaz zdrowia
    Nasienie - Normozoospermia✅
    Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.


    Droga do sukcesu jest zawsze w budowie...
  • Hania34 Przyjaciółka
    Postów: 269 24

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To do marcowego, gdzie brałyście mnie za veles i kazałyście się cofnąć bym zrozumiała czemu. Nie patrzę z reguły na innych tylko na siebie i leczę się chodzę po lekarzach, diagnozuję. To była jednorazowa sytuacja, poczułam się sfrustowana tyle. Tak rozmawiałam z nią 4mce temu i już jest w ciąży. Nie jest moją bliską koleżanką, ale rozmawiamy w szkole więc znam jej sutuację na tyle , że wiem co piszę.Przykro mi po prostu, że osoby starsze nie dbające o siebie zachodzà bez problemy a ja młoda dziewczyna nie potrafię i mój syn obrywa rykoszetem i jako jedyny w klasie jest jedynakiem. Jestem szczupła jak na 1 rzut oka na mnie spojrzeć ale wg bmi mam nadwagę 164 i 66 kg a tamta osoba jest otyła bardzo tyle. A nie, że nie zasługuje albo, że czuję się od niej lepsza. To już nadinterpretacja i nie pozwolę sobie wmówić, że jestem taką zła osobą jak próbujecie ze mnie zrobić niektóre

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 23:28

  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12951

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kotek a co bierze twój M ?

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lucia88 Autorytet
    Postów: 792 794

    Wysłany: 8 kwietnia 2018, 23:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hania, a dlaczego niby obrywa? Bo jest jedynakiem? A to jakiś wstyd? Nie sądzę by to był powód, że Twój syn ma problemy. Szukałabym raczej innej przyczyny.
    Wielu jedynaków żyje szczęśliwie, odnajduje się w społeczeństwie i ma przyjaciół.

    Bocianiątko, Bajkaaa, moyeu, Luna1993, nenusia, Paulina_2603, Emiilka lubią tę wiadomość

    PRZERWA W STARANIACH

    29.05- neurolog
    31.05- psychiatra
  • moyeu Autorytet
    Postów: 1294 2149

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 00:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawiązując do tych "życzliwych" ciotek, jakiś czas temu jedna moja ciocia palnęła tekstem "dobrze że jesteś wysoka, bo by ci ta tusza przeszkadzała" ciocia ma 150cm wzrostu i coś koło 90 kg, wiecie, taka kuleczka, bardzo ją lubię i wiem że bywa taka, jak to ona twierdzi, "szczera". Musiałam wyjść do łazienki bo aż się popłakałam ze śmiechu ;) mam bmi 28, więc nadwaga, ale staram się nie brać wszystkiego do siebie, taki dystans pomaga zachować zdrowe zmysły ;). Żeby nie było, od 5 lat walczę z tą wagą, ale chyba dopiero teraz wiem jak się do tego zabrać, ponieważ endo stwierdziła u mnie Hashimoto i IO, więc dieta plus leki powinna trochę pomóc :)

    30 lat 🍍 starania od II 2018
    🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
    ❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
    ❌AMH
    IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻

    👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie

    💉IVF💊
    IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
    19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
    22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭

    💉IMMUNOLOGIA🦠
    IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
    ❌TEST IMK
    ❌TEST CBA
    ❓ANA 3
    ✅P/c przeciwplemnikowe
    ❓KIR
    ❓HLA-C

    Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 05:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    wisienka94 wrote:
    Sanka mój małżonek też jest niższy niż ja :) wcale mi to nie przeszkadza ale na początku naszej znajomości mieliśmy kilka nieprzyjemnych sytuacji ze strony znajomych. No ale miłość nie wybiera i nie ważny jest wygląd czy wzrost :)
    Co do mieszkania to my mamy malutkie dwupokojowe mieszkanko nie całe 40m2 ale ja się tak bardzo cieszę, że jest nasze. Bo niektórzy muszą np wynajmować. Dlatego doceniam właśnie takie rzeczy bardzo :)
    StaraczkaNika mam takie pytanko, czy poziom tkanki tłuszczowej wpływa na estrogeny? Bo widziałam, że o tym wcześniej pisałaś. Ja właśnie mam niski estradiol i się zastanawiam czy niski poziom tkanki tłuszczowej może być tego powodem? Bo ja mam fizia na punkcie sportu troszkę i zdrowego odżywiania
    Tak tkanka tłuszczowa sprzyja produkcji różnych hormonów, przede wszystkim estrogenow (nie tyle estradiolu co estronu), to dlatego np. grubym facetom robią się piersi. Moja znajoma miała problem z zajściem dopóki intensywnie ćwiczyła na siłce - lekarz kazał jej przystopować, żeby organizm przestał myśleć, że są ciężkie czasy niedobre na ciążę i zaszła chyba po 2 miesiącach. A wcale nie zrezygnowała całkiem z ćwiczeń tylko zmieniła na jakieś relaksująco-rozciągające.

    wisienka94 lubi tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 05:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za dziś testujące i betujące :) milego dnia!

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 05:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koteczka82
    Piękny zestaw, ale że jest tego sporo, to dorzuciłabym cos na kiszki - może ostropest albo korzeń mniszka? Może też jakiś probiotyk?
    I nie widzę koenzymu q10 (tak jak omega3 - i dla Ciebie i dla męża).
    Przy B-complexie warto też uzupełniać potas (polecam aspargin - magnez + potas, można nawet w ciąży bo doktorzy często zapisują. Pasowałby Ci, zwłaszcza ze b6 masz już w b-complexie i dublujesz ją ze swoim magnezem).
    Może dla obojga też cynk i selen? Tylko pamiętaj, zeby nie jednocześnie.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 05:59

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze siki (KateKum! Na co czekasz!) i badania (reset, przyślij nam od razu, zdiagnozujemy i niepotrzebnie Cię nastraszymy jak to zwykle my).

    Wykopałam męża z łóżka, bo ma katar i chrapie, a teraz mi smutno. Ale jak wygodnie!

    Udanego dnia, niech Wam przyniesie same dobre rzeczy!

    reset, KateKum lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 06:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikus,u mnie dziś tylko FSH i AMH, tyle chciał nowy ginekolog. O ile FSH pewnie będzie dziś, to na amh będę czekać. I coś dziwię się go boje!

    Luna, kciuki za prenatalne!:*



    Przypominać, kto jeszcze dziś kciuki potrzebuje?:*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 08:03

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kargo31 Autorytet
    Postów: 1736 1275

    Wysłany: 9 kwietnia 2018, 07:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!

    Jakie to fajne uczucie jak za 5 min zaczynasz pracę, a właśnie jeszcze lezysz w łóżku :D szkoda tylko,że chora i trzeba się zwlec do lekarza po zwolnienie.... uszy zatkało całkiem, dobrze że forum się czyta, a nie słucha :p

    Reset kciuki za badania, no i za owulacyjny cykl <3

    Luna, trzymam kciuki za wizytę!

    Kto tam jeszcze dziś testuje i betuje?

    A co do wagi to ja ciągle słyszę " ale Ty chuda, zjedz coś " chociaż nie uważam,że przy wzroście 164 cm 53kg to było jakoś mało. Mam pełniejszy tyłek i masywne nogi, ale ja się czuje z ta waga dobrze. I wnerwia mnie takie wieczne zagladanie do talerza na każdej imprezie, szczególnie przez babcię mojego M. Lepiej wie, co zjadłam niz ja...

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2018, 07:03

    Luna1993 lubi tę wiadomość

    *62cs (5 cpp) - (start marzec 2017)
    *iui x 3 - nieudane
    - I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
    - II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
    - III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
    *I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
    - I criotransfer 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch - udany (11dpt- beta88,9, prog16,1; 13dpt- beta218,9, prog14,3, 19dpt -beta 2541, prog 16,6, 26dpt- <3) -> poronienie zatrzymane 28.10.2021 (Aniołek 8tc-11tc)
    - II criotransfer 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba (6dpt- beta 0, prog 12,5; 11dpt -beta 0, prog 40,33)
‹‹ 123 124 125 126 127 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ