Forum W oczekiwaniu na testowanie KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)
Odpowiedz

KWIETNIOWE TESTOWANIE 2018 :)

Oceń ten wątek:
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie czy aby po ovi to ona nie powinna być coraz jaśniejsza a nie ciemniejsza? Nei nie nie ja absolutnie nie namawiam do doszukiwania się ciążowych objawów.... :D
    Mater epsiapsi ja się tak stresuje tym usg dzisiejszym, że już ze 4razy byłam w toalecie.... Czemu ja się tak denerwuje ciągle? Psycholka normalnie
    Izaaaaa a ja znalazłam coś fajnego do uszycia do porodu!!! Uszyjesz mi??? Proszę proszę prooooooszeeeeeeee ❤

  • Bocianiątko Autorytet
    Postów: 5280 6744

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minie Black wrote:
    Umówmy się, że jeśli w piątek będzie ciemniejsza to wtedy uznamy, że to ciąża a nie ovi :)

    Edit. Czy mimo wszystko powinnam już brać heparyne? Jeśli to nie ciąża to przecież nie się nie stanie?
    Bierz :) ja tam już od wczoraj biorę, czyli kilka dni przed owu zaczynam :) a ja trzymam kciuki żeby tylko ciemniała :) i też będę dzisiaj namawiać doktorka na ovi po Lamkowemu :) trzymajcie kciuki! :D

    Iza, zajefajna kura!!! :)

    A to mój zbiór badań wraz z mega tabelką :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ccb40ab5ee6.jpg

    P.S. Dziewczyny pamiętajcie z Minnie bierze ovi po Lamkowemu czyli co dwa dni dokłada sobie nową porcję ovi ;) tak więc jesteśmy nastawione bardzo optymistycznie ale nie nakręcamy!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:05

    Minie Black, frezyjciada lubią tę wiadomość

    laUgp2.png
    po 45 cs - 4-6 miesięcy sztucznej menopauzy, potem antyki - na wyciszenie adenomiozy przed crio.
    ❄️ 8.3 ❄️ 6.3 - na zimowisku <3 <3
    ET 9.2 - 01.08.2019 :(
    IUI - 24.10.2018 :(
    IUI - 19.11.2018 :(
    maj 2019 - histeroskopia - stan zapalny endometrium, adenomioza
    marzec 2019 - dieta bg i bm, zmiana leków i supli - bez efektu
    maj 2018 - laparoskopia - skoagulowane drobne mięśniaki
    czerwiec 2018 - immunosupresja bez efektu
    PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, adenomioza, hashimoto, niedoczynność tarczycy, hiperinsulinemia, hiperprolaktynemia, rozjechane cytokiny, wrogi śluz
  • wisienka94 Autorytet
    Postów: 395 402

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Minnie a kiedy brałaś ostatnią dawkę ovi? I czy jeszcze jakąś będziesz brała?
    Lucia kciuki za kreske!
    Izape piękna ta Twoja kurka!

    o148qtkffioabai4.png
    rfxgqqmzy991np25.png
  • frezyjciada Autorytet
    Postów: 4363 6731

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Boćku za wyjaśnienia! Minie to kiedy możesz sikać na pewniaka?

  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fakt, zapomniałam o tym, że Minie dawkuje Ovi częściami... W takim razie czekamy do piątku :*

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio brałam w niedzielę 1/5, Jutro ostatnia dawka, zobaczymy co wysikam przez najbliższe dni!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 08:22

    Bocianiątko lubi tę wiadomość

  • sAnsa_28 Autorytet
    Postów: 2281 1499

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybaczcie że tak nagle wtrącam ale właśnie odebrałam wyniki wymazu i wyszło mi że mam enterococcus spp ++ co oznacza od 10-100 kolonii. Myślicie że to przeszkodzi w piątkowym hsg? Będę musiała to najpierw wyleczyć? Jestem załamana bo dopiero co się cieszyłam że nie mamy MUCHy i że nie stracimy cyklu przez leczenie.

    Aniołek 11tc [*] - 06.07.2017
    Angelius Provita, dr M. Paliga - od 13.04.2018
    L + H 05.09.2018
    On :DFI 50%, po 4 msc. 35 % , hla-c c2c2
    Ja: adenomioza, endometrioza I
    Kir AA, NK 17%
    MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G - układy hetero
    25.02.2019 IMSI+macs 3BB🙁
    13.06.2019 IMSI+macs 8A🙁🙁❄️❄️❄️
    02.10.2019 ket 4AB🙁 cb 6dpt 84,6 8dpt 194,4 9dpt 352,3 13dpt 375,9 16dpt 33,5
    8.11.2019 ket 3BB 🙁
    01/2020 naturals CB
    03/2020 naturals CB
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie nowa metoda wspomagania rozrodu "Po Lamkowemu" :-D hahaha.

    Bocianiątko, Minie Black, Siwulec, Morusek, nenusia, Karma88, Karolina90, Barbarka1984, Rucola, Jeżowa, KateHawke, Lunaris, Anna Stesia, Cabrera, Emiilka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3033 3830

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja mam prawie zawsze takiego nurka 3 albo 4 dpo, nikt mi jeszcze nie wytłumaczył od czego to, ale na wykresachciazowych niektórzy takie mieli i to nie prezeszkodzilo, ważne żeby odbiła :).

    Nie no moja temp zrobiła takiego nurka ze to by było naprawdę marnotrastwo testów, jak nie dostanę @ to wtedy, ale pewnie dostanę :). Jedyne co to cyce mi się jeszcze napięte trzymają i nie mam plamien ale temp o beton

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :)

    czy poza Minie (która mnie tu prawie do zawału doprowadziła, widzę krechę a tu się okazuje że manewruje ovi ;) ) i Nową ktoś przypadkiem nie miał sikać ?

    No i Nenusia dzwoniłaś już umówić się na wizytę ?

    Ciepluśkiego dnia dla wszystkich ;)

    Minie Black lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry kochane, dziękuję za kciuki, jesteście WIELKIE!!
    Dzieci już w szkole i przedszkolu. Ja pije kawę i się stresuje.. Rejestracja czynna od 9 także czekam i równo 9:00 dzwonię, niech mnie nie przyjmą to chyba się wkurze na Maxa!!

    Iza ładna ta kurka :)
    Kciuki za wizyty!!!

  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10041 10855

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia kciuki mocne zeby udało sie tobie dostać do lekarza :-)

    Iza śliczna ta kurka :-)

    Bocius kciuki mocne za wizyte :-)

    Minie kciuki mocne zeby w piątek były dwie kreseczki ale ciążowe. :-)

    Minie Black lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10041 10855

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    frezyjciada wrote:
    Minie czy aby po ovi to ona nie powinna być coraz jaśniejsza a nie ciemniejsza? Nei nie nie ja absolutnie nie namawiam do doszukiwania się ciążowych objawów.... :D
    Mater epsiapsi ja się tak stresuje tym usg dzisiejszym, że już ze 4razy byłam w toalecie.... Czemu ja się tak denerwuje ciągle? Psycholka normalnie
    Izaaaaa a ja znalazłam coś fajnego do uszycia do porodu!!! Uszyjesz mi??? Proszę proszę prooooooszeeeeeeee ❤

    kciuki mocne, na pewno wszystko bedzie dobrze. :-)

    p.s jak ja sie denerwuje to też mam rewelacje zoladkowe i wc. Ostatnio mialam tak w dniu kwalifikacji :-)

    frezyjciada lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam być o 9:50!!! Uf...

    Minie Black, reset, Kaczorka, Flowwer, Malgonia, Czrna 81, Yoselyn82, Barbarka1984, Achia, frezyjciada, Siwulec, Morusek, blue00, Karma88, Rucola, by7mistake, Jeżowa, Sanka, KateHawke, Bocianiątko, Nat90, Lunaris, lamka, wisienka94, Bajkaaa, Anna Stesia, Koteczka82 lubią tę wiadomość

  • Karolina90 Autorytet
    Postów: 2627 2467

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Normalnie nowa metoda wspomagania rozrodu "Po Lamkowemu" :-D hahaha.

    I potem będzie: Jak zaszłas w ciążę? Na Lame :) :)

    nenusia, Czrna 81, Minie Black, frezyjciada, Siwulec, Karma88, Morusek, Rucola, by7mistake, Jeżowa, reset, KateHawke, Bocianiątko, Lunaris, lamka, Luna1993, Anna Stesia, Emiilka, Koteczka82 lubią tę wiadomość

    starania od I 2016
    M: morfo 1%
    Ja: rozjechane androgeny; mutacje PAI - 1 oraz V (R2) - (acard 75 mg); anemia, hiperinsulinemia (meta 1000);
    immuno - ok
    VII 2018 - histeroskopia - ok
    X 2018 - laparo + HSG - ok
    wrzesień 2020 - ICSI (Klinika Gameta)
    18.09.2020- punkcja (15 kummulusow, 6 zaplodnionych)
    23.09.2020 - transfer ET 5.1.1
    Mamy 4 ❄️
    7dpt - beta 83.4, progesteron <60ng/l
    9 dpt - beta 218
    12dpt - beta 1104
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja już krew upuściłam. Jutro wyniki. Dziś progesteron odbieram. Tak na szybko wyliczylam, ze w miesiac ok 800 zl poszlo na badania.. czy to sie skonczy kiedys?


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To ja już krew upuściłam. Jutro wyniki. Dziś progesteron odbieram. Tak na szybko wyliczylam, ze w miesiac ok 800 zl poszlo na badania.. czy to sie skonczy kiedys?
    Nieee, potem wózek, łóżeczko, miliony pampersów... Kasa już pójdzie do końca życia ;-) ;-)

    Rucola, Bocianiątko, Lunaris lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7496 11421

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Nieee, potem wózek, łóżeczko, miliony pampersów... Kasa już pójdzie do końca życia ;-) ;-)

    Na wozek moge dawac, ale jak mawiala moja prababka "lepiej dawac piekarzowi, niz lekarzowi". A teraz jeszcze slucham o emeryturach dla mam 4 dzieci, a ja pojde z torbami nim to jedno bede miala :/


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10041 10855

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia wrote:
    To ja już krew upuściłam. Jutro wyniki. Dziś progesteron odbieram. Tak na szybko wyliczylam, ze w miesiac ok 800 zl poszlo na badania.. czy to sie skonczy kiedys?

    jest to straszne ze tyle musimy wydawać na badania, potem jeszcze lekarzy, leki itp..
    Gdyby nie tyle pieniedzy na to wszystko to bym juz miała wypasiona wycieczkę bardzo daleko albo jakieś mieszkanko za granica. :-)
    Ja juz przestałam sie badać, jedyne co zrobiłam to muchę i bakteriologie żebym mogła podchodzić do crio.

    Pytasz czy to sie kiedyś skończy, pewnie juz nie długo będziesz wydawać kasę dla maluszka i piękne rzeczy dla niego bo bedziesz w ciąży :-)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:08

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5007 11616

    Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dostałam pracę w banku

    Kotowa, Siwulec, Morusek, blue00, MaryAnn, olik321, by7mistake, Jeżowa, Yoselyn82, Sanka, StaraczkaNika, reset, KateHawke, Bocianiątko, Lunaris, Nat90, lamka, Kargo31, nenusia, wisienka94, Luna1993, Kaczorka, Meśka, Bajkaaa, MamaFabianka, gilmoregirl, Czrna 81, Cabrera, Emiilka, Lena21, Koteczka82, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
‹‹ 314 315 316 317 318 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego