X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 lipca 2019, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    W różnych grupach piszą, że homocysteina przy staraniach nie może przekraczać 6. Wiecie coś na ten temat? 🤔

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4842 7409

    Wysłany: 30 lipca 2019, 20:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    5ylwian ja zawsze po zastrzyku trzymałam kawałek gazy w szpitalu tez mi kazali i raczej rzadko miałam krew..może ciotka trafiła Ci akurat w jakieś naczynko...zresztą ja jak czułam że za bardzo boli przy wkłuwaniu to zmieniałam miejsce :p

    5ylwian lubi tę wiadomość

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • Meggs Autorytet
    Postów: 3945 5917

    Wysłany: 30 lipca 2019, 20:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona jak chcesz zbić homocysteinę to bierz metylowana wit b12 przynajmniej 1000 ug dziennie i metylowany kwas foliowy 400 ug. Ja brałam przez miesiąc w dawce właśnie 1000 dziennie i zaszłam w ciaze i ginka kazała zbadac mi jej poziom i był 5,8. Wcześniej niestety nie wiem bo nigdy nie sprawdzałam.

    szona lubi tę wiadomość

    Trombofilia wrodzona
    25.10.19 - Wiktorek ❤
    cEAdp1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona ja słyszałam że poniżej 8. Ja miałam 6.20 zanim zaczęłam brać metylowany kwas

    szona lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Specjalistki od krzepliwości, dostałam resztę dzisiejszych badań. Co Wy na to?


    Czas protrombinowy (PT), INR/ (G21) INR 0,98 0,8-1,2 pacjenci nie przyjmujący
    doustnych antykoagulantów
    2,0-4,0 pacjenci w trakcie leczenia
    doustnymi antykoagulantami
    Wskaźnik protrombinowy 102,00 % 80,00 — 120,00
    Czas 10,20 sek 8,00 — 12,00

    Czas kaolinowo-kefalinowy(APTT) 34,00 s 26,00 — 40,30
    Ratio 1,08 0,80 — 1,20
    Fibrynogen ↓ 1,96 g/l 2,00 — 4,50

    Sód w surowicy (O35) 138 mmol/l 135 — 147
    Potas w surowicy (N45) ↓ 3,39 mmol/l 3,7 — 5,3
    Cholesterol HDL w surowicy (K01) 75 mg/dl 35 — 80
    * K03 Cholesterol LDL 105 mg/dl
    Nie-HDL 114 mg/dl

    LDL-C<70 mg/d (<1,8 mmol/l); nie-HDL-C <100 mg/dl (<2,6 mmol/l)- Dla bardzo dużego ryzyka sercowo-naczyniowego >10% wg skali SCORE
    LDL-C <100 mg/dl (<2,6 mmol/l); nie-HDL <130 mg/dl (3,3 mmol/l) - Dla dużego ryzyka sercowo-naczyniowego, 5 - 10% wg skali SCORE
    LDL-C<115 mg/dl (<3 mmol/l); nie-HDL <145 mg/dl (<3,8 mmol/l) - Dla umiarkowanego lub małego ryzyka sercowo-naczyniowego < 5% wg skali
    SCORE

    Triglicerydy (O49) ↓ 43 mg/dl 45 — 140
    Cholesterol całkowity (I99) 189 mg/dl 115 — 200

    Fosfataza alkaliczna (ALP) (L11) 40 Ul/l 35 — 104
    Aminotransferaza asparaginianowa (AST) 18,3 U/l 1 — 32
    Aminotransferaza alaninowa (ALT) 11,4 U/l 1 — 35
    Bilirubina całkowita 0,92 mg/dl 0,2 — 1,2
    Gamma-glutamylotranspeptydaza (GGTP) 38,5 U/l 6 — 42
    Kreatynina w surowicy 0,72 mg/dl 0,6 — 1,1
    EGFR 100,3 > 90,0 ml/min/1,73m^2

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Domassek1991 Ekspertka
    Postów: 154 92

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pomóżcie,bo oszaleje :(czy coś widać

    https://zapodaj.net/ded2eaa714a22.jpg.html

    Magduullina, Olga_89, Gosiek1993 lubią tę wiadomość

    Ona 29 lat
    On 30 lat
    Starania od 07.2018
    26.08.2019 CB
    01.08.2020 1 IUI :(
    01.09.2020 2 IUI :(
    29.09.2020 3 IUI :(
    13.11.2020 wizyta startowa IVF
    20.11.2020 początek stymulacji
    02.12.2020 punkcja
    07.12.2020 transfer 5.3.2
    15.12.2020 8dpt beta 40,2, progesteron 17,70
    17.12.2020 10dpt 82,3 beta
    19.12.2020 12dpt 195,8 beta
    21.12.2020 14dpt 489,4 beta
    31.12.2020 Jest ♥️
    04.09.2021 19:37 👧
  • Malgonia Autorytet
    Postów: 7500 11428

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona na krzepliwosci tak sie nid znam, ale Twoja homocysteina jest ladna. Powinna nuby byc do 8, sle umowmy sie 8 z groszami to ladny wynik :)

    szona lubi tę wiadomość


    age.png

    Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek1991 wrote:
    Dziewczyny pomóżcie,bo oszaleje :(czy coś widać

    https://zapodaj.net/ded2eaa714a22.jpg.html

    Tak, jest cień

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Misiaa Autorytet
    Postów: 4842 7409

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domassek niby coś się przebija ale ja tego jako pozytyw bym nie traktowała. Powtórz test albo beta :)

    24tc...17.05.2017 córeczka 😇💔
    26tc...02.03-19.05.2018 córeczka 😇💔
    IV.2019 CB
    24tc...11.12.2020 córeczka👼💔
    9tc... VI.2021 😇💔
    05.05.2022 na świecie pojawił się CUD BARTUŚ ❤

    "Wtedy, gdy wydaje mi się, że już nie dam rady
    - przypominam sobie kto mi się przygląda..."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 21:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2020, 07:32

  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 lipca 2019, 22:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinaa90 wrote:
    Szona więcej pomidorkow musisz jeść;) żeby więcej było potasu.

    Postaram się Was nadrobić. Dzisiaj pojechałam do teściów bo u nas malowanie i muszę spać bez M:( ale za to mogę popracować dwa dni zdalnie więc łatwiej będzie mi przetrwać upały :)

    To jest właśnie dziwne, bo potasu jem ogromne ilości. Bardzo często piję sok pomidorowy, jem ryby, ziemniaków mnóstwo :/

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 lipca 2019, 23:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis odebralam wyniki posiewu z diagnostyki i mam tylko napisane,ze wyhodowali 3bakterie. I,ze podejrzewaja,ze probka zanieczyszczona i wynik ponownie do kontroli. 41zl w plecy. Jutro powtarzam ten posiew,bo juz zglupialam. Jeszxze sie wkurzylam. Bo na wyniku mam- material pobrany 27lipca,a przyjety 29lipca. To co,gdzie on lezal az 2dni,w lodowxe? Nawet tam,to sie juz moglo popsuc. Jak nie robią od razu posiewu w soboty,to mogła mi ta babka powiedziec,ze najlepiej oddac probke w poniedzialek. A tak to ,tylko musze poniesc kolejny koszt. Ale,ze pry okazji jade na krzywa cukrowa,to i ten posiew zrobie. Rano wezme porzadnie prysznic,spryskam sie dodatkowo oktoniseptem i zobaczymy. Oby do piatku był wynik.

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8433

    Wysłany: 30 lipca 2019, 23:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki... Leze w szpitalu, mialam plamienie z krwia :(

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • szona Autorytet
    Postów: 7589 16794

    Wysłany: 30 lipca 2019, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Dziewczyny, trzymajcie za mnie kciuki... Leze w szpitalu, mialam plamienie z krwia :(

    O nie! Trzymam ze wszystkich sił! Pisz co z Tobą :/

    age.png

    7 cs - cb
    25 cs - ⏸
    6t1d - jest ❤️!
    12t3d - prenatalne 👧🏼

    3.10.2021 r. Detonacja! ❤️

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3037 3840

    Wysłany: 30 lipca 2019, 23:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś się jeszcze Nikodemka dzieje? Co mówią? Spokojnie, dobrze będzie, w ciąży podobno często są lekkie krwawienia, na podobnym etapie od nas chyba reset miała i wszystko było ok

    2019 początek - strata, 10 tc

    Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5527 8433

    Wysłany: 31 lipca 2019, 00:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na usg wszystko jest ok. Jest pecherzyk, zarodek, pecherzyk zoltkowy... Wszystko prawidlowej wielkosci. Dostalam luteine, nospe i po prostu trzeba czekac. Jutro bede miala jeszcze badania z krwi, pewnie bete i progesteron. Jestem przerazona...

    hchygov3p2jypx4e.png
    Synek - 17.03.2020 🚗
    Drugie bobo w drodze 🌸
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa. - szczęśliwy cykl ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 00:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Na usg wszystko jest ok. Jest pecherzyk, zarodek, pecherzyk zoltkowy... Wszystko prawidlowej wielkosci. Dostalam luteine, nospe i po prostu trzeba czekac. Jutro bede miala jeszcze badania z krwi, pewnie bete i progesteron. Jestem przerazona...
    Kochana spokojnie! Daj znac co jutro... Masz leki ,opieke bedzie dobrze!!! :* tule ... spruboj zasnac :*

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2019, 00:49

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 00:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domasek powtorz test i beta! :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 31 lipca 2019, 00:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja dzis odebralam wyniki posiewu z diagnostyki i mam tylko napisane,ze wyhodowali 3bakterie. I,ze podejrzewaja,ze probka zanieczyszczona i wynik ponownie do kontroli. 41zl w plecy. Jutro powtarzam ten posiew,bo juz zglupialam. Jeszxze sie wkurzylam. Bo na wyniku mam- material pobrany 27lipca,a przyjety 29lipca. To co,gdzie on lezal az 2dni,w lodowxe? Nawet tam,to sie juz moglo popsuc. Jak nie robią od razu posiewu w soboty,to mogła mi ta babka powiedziec,ze najlepiej oddac probke w poniedzialek. A tak to ,tylko musze poniesc kolejny koszt. Ale,ze pry okazji jade na krzywa cukrowa,to i ten posiew zrobie. Rano wezme porzadnie prysznic,spryskam sie dodatkowo oktoniseptem i zobaczymy. Oby do piatku był wynik.
    Kurde co za.... Dokladnie i ze sroskowego strumienia mocz bierz :* mam nadzieje ze bedzie wszystko dobrze i ze to pomylka ...
    Ale kurcze az tyle trzymali ?. Jedziemy do posiewu no szok...

  • Olga_89 Autorytet
    Postów: 1152 2430

    Wysłany: 31 lipca 2019, 01:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malgonia- dokladnie jeszcze troche i bedziemy na wylocie :D co najlepsze boje sie porodu jak cholera, a jednoczesnie nie moge sie doczekac :) dzisiaj mam polowkowe, prosze o kciuki! :*

    5ylwian- czekamy na pieeeekna bete :)

    Szona- niesamowicie sie ciesze Twoim sluzem :D ale jeszcze bardziej uszczesliwia mnie podejscie twojego meza!!! super :*

    Niecierpliwa- piekny progesteron :)

    Magduullina- zycze wytrwalosci w porzadkowaniu zebow.. niech juz Cie nie mecza!

    Nikodemka- Kochana tez mialam plamienia jak bylam na tym etapie, dobrze ze jestes pod obserwacja i ze z kropkiem wszystko ok.. :*

    Domasset- jest cien :) powtorz test, a najlepiej lec na bete :)

    Magduullina, Gosiek1993, Madziandzia, 5ylwian, Malgonia, Niercierpliwa v2.0, Ania_85_, syllwia91 lubią tę wiadomość

    8p3oskjozzzi1rdx.png
    Udzial w badaniach lkinicznych, Kriobank Bialystok-IVF
    AMH 8.62
    lekko Policystyczne jajniki
    07.03. 19 transfer 5 dniowego kropka 4AA
    mamy jeszcze:❄️❄️❄️
    15.03.19 8dpt beta 0
    Crio 05.04.19 4AA
    9dpt--> beta 178 😍 prog 15.53... 11dpt--> beta 389 😊 18dpt-->beta 8630 😄
    05.05--> serce wali jak dzwon :) <3 mamy 11mm :)
    07.07.19--> znamy plec :) chlopczyk! Gabrys <3
‹‹ 138 139 140 141 142 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ