Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • moni05 Autorytet
    Postów: 4035 6184

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aeiouy wrote:
    Czy ja dobrze pamietam, ze Jaszczurek miala termin porodu na dzis? Ciekawe co u niej...

    Ja poczytuje sobie lipiec - dziwna przypadłość czytania o porodach 🤦🏻‍♀️ No i ponoć ma zamiar w grudniu rodzic 😂 tez byłam ciekawa, co u niej.

    W ogóle Aeiouy gratuluje Ci podejścia i tego, ze tak szybko wzięłaś się w garść. ✊🏻❤️ Jestem dumna, że znam takie kobitki.

    Szona, szacunek dla siostry. Jest niesamowicie silna, to chyba idzie w genach u Was 😊

    Marysia gratuluje awansu 😘 współczuje choroby. W ciąży, odkąd biorę antybiotyki codziennie mam tak samo. Po pół roku już mnie to niesamowicie meczy i nie mogę się doczekać końca z tego względu... także trzymaj się, próbuj różnych metod i nie poddawaj się! 💪🏻

    Poza tym nie mogę uwierzyć co z tymi testami ostatnio jest... może i wylany, może coś tam... ale sama bym się nabrała. To okrutne i niesprawiedliwe.

    Tak samo jak brak tych cholernych kresek 😢 jakbym tylko wiedziała, ze te moje wiruski coś dają to szukałabym sposobu na rozwiezienie ich po Polsce... 😕

    Salome, aeiouy lubią tę wiadomość

    cFq0p1.png
    0umop1.png

    Grudzień 2018: zmiany nowotworowe szyjki macicy
    2017-2018: 3CB
    ❌Insulinooporność, hiperinsulinemia, hipoglikemia reaktywna.
    Avamina SR 2x500mg
  • Salome Autorytet
    Postów: 2394 3509

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, idź do gina po antybiotyki! Dobrze by było się tego dziadostwa pozbyć jak najszybciej!

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, antybiotyk koniecznie. Razem z mężem dostaniecie. Idź z wynikiem do ginekologa. I będzie dobrze :) chociaż to dziadostwo lubi wracać.
    Ja za 6 dni odbieram swój wynik, oby już nic nie było.

    szona, Malinaa90 lubią tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria87 wrote:
    Szona, idź do gina po antybiotyki! Dobrze by było się tego dziadostwa pozbyć jak najszybciej!

    W sb wizyta.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się czy to mogło doprowadzić do poronienia :(
    I co, jeśli np. przewrotnie znowu jestem w ciąży... W sb robię też toxo i całą resztę. Wyciągam najcięższe działa.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego, 23:13

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, chyba moglo sie to przyczynic, ale jesli tak to nie jest to zla wiadomosc. Zaleczysz dziadostwo i zajdziesz w piekna ciaze. To moze byc jedyna przyczyna :)
    Jeju, ja sie zbieram, zeby zbadac muche od pol roku... czas to ogarnac.

    szona, agge lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • Salome Autorytet
    Postów: 2394 3509

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Zastanawiam się czy to mogło doprowadzić do poronienia :(
    I co, jeśli np. przewrotnie znowu jestem w ciąży... W sb robię też toxo i całą resztę. Wyciągam najcięższe działa.

    Myślę, że jest taka opcja - poczytałam teraz trochę o tym i rzeczywiście może to być przyczyną poronień :\

    https://www.genesis.pl/strona/781

    Jejku, a może to właśnie przyczyna Twoich niepowodzeń? Wyleczysz to i będzie ciąża jak nic! :)

    szona lubi tę wiadomość

    Pierwszy transfer - nieudany
    Został 1 x ❄️
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikodemka wrote:
    Szona, chyba moglo sie to przyczynic, ale jesli tak to nie jest to zla wiadomosc. Zaleczysz dziadostwo i zajdziesz w piekna ciaze. To moze byc jedyna przyczyna :)
    Jeju, ja sie zbieram, zeby zbadac muche od pol roku... czas to ogarnac.

    Wkurzające, że mało który lekarz o tym mówi ma tym etapie. Że trzeba wszystko samodzielnie. Jak mnie to wkurza!

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 4 lipca 2019, 10:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, wrecz odwrotnie. Kilka miesiecy temu pytalam o to lekarza i stwierdzil, ze to nie jest konieczne badanie. Tak samo jest z mutacjami genetycznymi... Dlatego mam wrazenie, ze gdyby nie forum wiele z nas staloby w miejscu.

    szona, Ochmanka lubią tę wiadomość

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nowa na dzielni Autorytet
    Postów: 3034 3838

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona a robiłaś z moczu czy z wymazu? No niestety mogło się przyczynić. Też się zastanawiam, dlaczego tego wszystkiego się nie zleca, a np. robi się przed invitro czy nawet inseminacją, ale z drugiej strony jakby taki lekarz na pierwszej wizycie wyskoczył z całą listą wszystkich możliwych badań za kilka tys to też byśmy pewnie go wyklinały ;)

    Nam teraz powiedział, że jak będziemy chcieli robić inseminację to że będziemy musieli powórzyć wiele badań na wirusy i właśnie bakterie, więc żebyśmy poza cennikiem się na jakiś 1000 zł szykowali

    Synek już z nami ❤️❤️ Kwiecień 20

    Marzec 19 - strata, 10 tc

    24.07 - || kreseczki 💕
    25.07 - beta 22 | prog 12,5
    29.07 - beta 296,5! <3 | prog 22 <3
    10.08 - serduszko +


    Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7533 10667

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, obie z siostrą jesteście bardzo dzielne i mocno trzymam za was kciuki. W sumie skoro obie macie problem, to może warto zrobić jakieś badania genetyczne? 🤔

    Szczęśliwa mamusia, jaki cudny brzusio. Taki malusi,a to już połowa ciąży za pasem 😍

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • Judit Autorytet
    Postów: 1217 1220

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:37

    ultra długi protokół:
    8dojrzałych komórek
    7 się zapłodniło
    ❄4AA na pokładzie
    została ❄ 4AA

    endometrioza 2/3st,hashimoto, kir aa, ANA 1,2
  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikA_89! wrote:
    Szona, obie z siostrą jesteście bardzo dzielne i mocno trzymam za was kciuki. W sumie skoro obie macie problem, to może warto zrobić jakieś badania genetyczne? 🤔

    Szczęśliwa mamusia, jaki cudny brzusio. Taki malusi,a to już połowa ciąży za pasem 😍

    Ja zaszłam w ciaze po 7 miesiącach starań, wiec wedle wszystkich statystyk, to jeszcze nie problem. Nie wiem jakie badania genetyczne zrobić, w pon robię kariotypy, a moja siostra już robiła i ma prawidłowy.

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maria 87…bardzo Ci współczuję tej przypadłości…Mnie kiedyś dopadła taka opcja, że w godzinach popołudniowych miałam mega masakryczne gazy, przepraszam za to wasze wrażliwe kobiece natury, ale była naprawdę miazga. Nie wiedziałam co mam z tym zrobić. Bałam się gdziekolwiek wyjść(np. wizyta u gin. 18.30 a ja daję jak z armaty…). Wszelkie wyjścia do znajomych czy inne opuszczenie domu po południu były dla mnie straszne…W końcu okazało się, że to wina…MLEKA. Na dzień dzisiejszy nie mogę go spożyć więcej niż pół filiżanki do kawy… Może u Ciebie też jest coś co zaostrza objawy choroby? Wiem jakie to krępujące i frustrujące. Przytulaski :*

    Nikodemko..ja właśnie przed owulacją dostaje takiego pałera, że siebie nie poznaję i trwa to tak ze dwa trzy dni…potem już równia pochyła :|

    Magdullina a czy Wy przypadkiem nie spłodziliście tego potomka w dniu powrotu Twojego M. ?? ;) coś długo Ci się ten okres spóźnia ;)

    Ochmanko.. dziękuję, że pytasz o moje remonty ;) cóż, wczoraj zakończyłam montowanie brodzika na silikon. Czy pomyślnie przeszła ta operacja dowiemy się jutro, przy teście wody…jak nic nie będzie leciało i przeciekało to będziemy zbliżać się do upragnionego finiszu :)

    Alis.. jeśli to pojedyncze plamienie, a Ty jesteś na prog. to czekamy na teścik za kilka dni :D życzę Ci żeby to było TO <3

    Hope  bardzo mi przykro…przytulam mocno!!! :*

    Elfia…przepraszam Cię, ale wyobraziłam sobie scenkę z bąkiem i lecącą gąbką do naczyń i nie mogę przestać się śmiać… cudna małżeńska scenka <3

    Szczęsliwa mamusia.. właśnie tak ma być, że te smutne informacje są przesłaniane przez takie jak Twoje…brzuszki, pozytywy i każda dobra wiadomość daje nam kopa do dalszego działania i wlewa troszke wiary i nadziei ;) śliczny brzuszek, teraz już z górki <3

    Sasaneczko chcesz czy nie, celowo czy nie, optymizm wieje z Twoich postów i bardzo to lubię!! Jesteś naszym słoneczkiem formowym :* a biel na teście przy drugiej ciąży to ja widziałam do 18dp… ;D buziaczki kochana, zazdroszczę Ci ( oczywiście pozytywnie ) wyprawy rowerowej!!!

    Niecierpliwa…dziękuję za propozycję prowadzenia wątku, bardzo to miłe, ale nie będę dobrą prowadzącą…w połowie lipca jadę z Moimi nad morze i nie będzie mnie tutaj, ponieważ na wyjazdach wczasowych odcinamy się od internetu. Zero smartfonów, tabletów, laptopów itp…tak więc nie powinnam się podejmować tego zaszczytnego zadania :*

    Szona, super, że masz taką dzielną siostrę :D chyba w genach macie taką siłę!! Życzę Tobie i jej też żeby szybko doczekała się swojego upragnionego bobasa!!!
    Mam nadzieję, że ta urea była przyczyną i teraz wszystko pójdzie tak jak powinno!! :*

    Miłego dnia kochane, dzielne kobietki :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 11:38

    szona, Sasanka55, Magduullina, alis132, Ochmanka lubią tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5721 13507

    Wysłany: 4 lipca 2019, 11:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    Szona a robiłaś z moczu czy z wymazu? No niestety mogło się przyczynić. Też się zastanawiam, dlaczego tego wszystkiego się nie zleca, a np. robi się przed invitro czy nawet inseminacją, ale z drugiej strony jakby taki lekarz na pierwszej wizycie wyskoczył z całą listą wszystkich możliwych badań za kilka tys to też byśmy pewnie go wyklinały ;)

    Nam teraz powiedział, że jak będziemy chcieli robić inseminację to że będziemy musieli powórzyć wiele badań na wirusy i właśnie bakterie, więc żebyśmy poza cennikiem się na jakiś 1000 zł szykowali

    Wymaz, metodą PCR

    16 cs po cb. (23 cs)

    Zes*am się, a nie dam się 💪
    https://ovufriend.pl/pamietnik/ze-ram-sie-a-nie-dam-sie,3846.html
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lipca 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, mi lekarz mówił, że miałam szczęście, bo ureaplasma często powoduje poronienia na wczesnym etapie ciąży.
    Ale dobrze, że zrobiłaś ten wymaz. Już przynajmniej wiadomo, co trzeba na pewno wyleczyć.

    Musi być wymaz PCR.

    szona lubi tę wiadomość

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7533 10667

    Wysłany: 4 lipca 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    szona wrote:
    Ja zaszłam w ciaze po 7 miesiącach starań, wiec wedle wszystkich statystyk, to jeszcze nie problem. Nie wiem jakie badania genetyczne zrobić, w pon robię kariotypy, a moja siostra już robiła i ma prawidłowy.
    Wiem, że np trombofilia i celiakia mogą mieć wpływ na zajście i donoszenie ciąży.

    szona lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • agge Autorytet
    Postów: 3886 5061

    Wysłany: 4 lipca 2019, 12:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szona, a nie masz przy wyniku jakichś dokładniejszych danych, ile tego tam dokładnie wyszło? Bo ja miałam ilość podaną

    91bbb8f83b.png

    c62facf3ab.png

    14.07.2015 Emilka, 3270g/56 cm 💕
    30.11.2019 Tomek, 3670g/60 cm 💕
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 4 lipca 2019, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś


    U nas wszystko dobrze. Dzieciątko ma się dobrze i już prawie 7 cm 😍

    afddbe2c525d.png

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2019, 12:20

    Pati96, Kittinka83, ElfiaKsiężniczka, agge, Madziandzia, Malinaa90, Melissa93, moni05, Salome, DzulkaJ, szona, Magduullina, Arashe, MonikA_89!, Sasanka55, Karolina, Ania_85_, buba123, Angelika1313, Niercierpliwa v2.0, Ewelina29, Gosiek1993, Izape_91, Ochmanka, Tele...79, Szczesliwa_mamusia, Iseko lubią tę wiadomość

‹‹ 17 18 19 20 21 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego