Forum W oczekiwaniu na testowanie Lipcowe kreseczki ♡
Odpowiedz

Lipcowe kreseczki ♡

Oceń ten wątek:
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3850 6318

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    malamisia wrote:
    MarLenka, gratulacje :)
    ElfiaKsiężniczka, ja podobnie jak Mama_Zuzia przyzwyczaiłam się do tej skali z grupami. I też mi to brzmi na dwójkę, czyli no stres, trzeba przekroczyć antybiotykiem albo lekiem przeciwgrzybiczym. Kiedy idziesz z wynikiem do gina?
    Dzwoniłam wczoraj do kilku gibekologow i najbliższe terminy to sierpień, bo brak miejsc i urlopy. Więc jestem w czarnej d.

    Edit: i to prywatnie takie terminy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 06:43

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Szczesliwa mamusia twoj bobas to nie bedzie ludzik Michelin, weź tak nie mów!

    Prędzej:
    41wpBoQexXL.jpg

    Będzie cały ze słodkich pianek, w sam raz do zjedzenia ❤
    Podoba mi sie 😍😍😍😍

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia- idealny do schrupania!

    Elfia- sprawdzaj może na znanymlekarzu jakiegoś gina jeśli rozpatrujesz taka opcje??

    Powiem Wam nieciezaroweczki (jeszcze!) żebyście się wyspaly za wczasu- na początku tylko się dobrze śpi w ciąży, później od 7-8tyg już się zaczyna pęcherz, potem nudności nawet w nocy, następnie bezsenność i tak gładko przejdzie w bóle krzyżów i spanie z poduszka między nogami a i tak w zadnej pozycji niewygodnie!:p

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 06:45

    Szczesliwa_mamusia, Meggs, Kittinka83, Ania_85_ lubią tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Dzwoniłam wczoraj do kilku gibekologow i najbliższe terminy to sierpień, bo brak miejsc i urlopy. Więc jestem w czarnej d.
    Nawet prywatnie jest taki problem? Na znanym lekarzu patrzylas? Czasem terminy zwalniaja sie z dnis na dzien. Staraj sie niestresowac

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7345 10417

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwa mamusia, śliczny jest! I taki ma słodko zadarty nosek 😍

    Marlenka, wrzucaj test!!! 😊😊

    Elfia, jak kiedyś robili cytologię ze skalą, to ja zawsze miałam dwójkę i gin mówiła, że wszystko jest w porządku. Co prawda wychodziły jakieś nieliczne nabłonki i coś tam jeszcze z bakterii (chyba). U ciebie jest chociaż stopień czystości super, bo ja miałam w marcu 3/4. Myślę, że gin Ci da jakiś antybiotyk i wszystko będzie dobrze. Przed stymulacją miałam bakterie w posiewie i dr mi dał antybiotyk na 10dni, potem miałam brać pałeczki kwasu mlekowego. Nie wpłynęło to na przesunięcie stymulacji i transferu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! 😘

    Co do gina to ja często sprawdzam orientacyjne terminy na str "Świat przychodni". Tam pokazuje jaka jest kolejka. Ostatnio dzięki tej stronie znalazłam dentystę nfz na następny dzień i to w sobotę!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 10:15

    Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • ElfiaKsiężniczka Autorytet
    Postów: 3850 6318

    Wysłany: 16 lipca 2019, 06:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pakiet medicover, wiec jeszcze w taki sposób uderze.

    Obdnp2.png

    TQckp1.png

    Starania od czerwca 2018
    niskie AMH 😢 (POF)
    ON:
    Morfologia 5%,

    Marzec - CLO - BYŁY OWULACJE 😊
    Leczenie start
    04.04.2019 - Artvimed Kraków
    28.05. Decyzja o AZ
    Maj - lipiec kompletowanie badań
    29.10 przygotowaniem do transferu ☺
    15.11.2019 transfer ❄ 4.1.1. 7dpt i 10 dpt <0,1😢
    03.01.2020 histeroskopia diagnostyczna - mikropolipy w macicy, biopsja endometrium - brak stanu zapalnego. 🎉
    10.02.2020. FET ❄4.1.1
    6dpt II
    7dpt beta 32,77mIU/ml
    10dpt 154,20 mIU/ml
    14 dpt 1153,00 mIU/ml
    25dpt MAMY ❤️
    22.04.2020 prenatalne - dziewczynka 👧
    15.06.2020 prenatalne 100% dziewczynka 👸
    Krwawienie i hospitalizacja, (krwiak)


    Zostań ze mną... ❤️🙏

    Zostały nam ❄❄

    ⚠️MTHFR_677-T i MTHFR_1298A-C heterozygotyczne
    ⚠️hiperinsulinemia
    💊acard 75, metyle, metforimina
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję wam dziewczyny! Fotka:


    bb49dee40390.jpg

    Mama_Zuzia, buba123, Nikodemka, Niercierpliwa v2.0, Szczesliwa_mamusia, szona, Tele...79, Kittinka83, ElfiaKsiężniczka, MonikA_89!, eemmiilliiaa, Gosiek1993, Magduullina, 5ylwian, moni05, Malgonia, Ewelina29, Ochmanka, Pati96, Melissa93, Lukketine, syllwia91, Karolina, DzulkaJ, MamaStasia :), SylwiaLu, agge, Anka13, Ania_85_, Sasanka55, Salome lubią tę wiadomość

  • Mama_Zuzia Autorytet
    Postów: 2536 3957

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Mam pakiet medicover, wiec jeszcze w taki sposób uderze.

    Próbuj próbuj, tam się często coś zwalnia nawet jak pierwotnie są zarezerwowane terminy!

    MarLenka- no pięknie, tu już nie ma żadnych złudzeń 😍😍😍

    MarLenka lubi tę wiadomość

    ojxeroeqgm6z29wi.png
    Rok starań i..świąteczny cud!
    Syn - 2013 ❤️ Pierwsza miłość
    ————————
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarLenka wrote:
    Dziękuję wam dziewczyny! Fotka:


    bb49dee40390.jpg
    Piekna krecha :-) Gratulacje :-)

    MarLenka lubi tę wiadomość

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marlenka - ile to dpo? Jaka piekna krecha!
    Elfia - takie uczucie zazdrosci jest zupelnie naturalne i zrozumiale, sama je mialam. Cieszylam sie ciazami innych, ale jednoczesnie za kazdym razem cos chwytalo mnie za serce. Tu fajne jest to, ze kazda z Nas ma jakas historie, jakies przejscia za soba i zazwyczaj te dwie kreski sa wczesniej oplakane ciezkimi lzami... Ale jestem pewna, ze nikt tu nie zostanie i niedlugo wszystkie przeniesiemy sie wspolnie na fiolet :)
    Mama_Zuzia - ja juz mam problem ze spaniem, a dopiero zaczynam 5tc :d Zawsze spalam do 8.00, teraz juz o 5.00 sie zrywam...

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wiecie co dziwne to nie czuję nic podbrzusza na okres, lekko czasem jajnik, a cycki flaki totalne. Także ogólnie to poczekam do wizyty jakos za 2 tygodnie żeby sprawdzić czy jest i gdzie pęcherzyk...

    Nikodemko nawet nie mam pojęcia ile dpo bo się staraliśmy, brałam te antybiotyki i teraz sie martwię 😳 Seksy były tylko piątek i sobota 2 tyg temu.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 07:31

    Kittinka83 lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elfia, u mnie Ascus wyszedł ze względu na hpv. Jeśli nie uda się dostać do lekarza - zrobiłabym raz jeszcze cytologię, bo Ascus wychodzi tez czasami przy zwykłych zapaleniach. Tylko lepiej chyba w sumie, żeby lekarz na skierowaniu na cyto wskazał, że to diagnostyka Ascus i ustalenie czy jeśli to hpv to lsil czy hsil (rozmiar zmian). Mój Ascus przy hpv został ubity odpornością.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarLenko :D gratulacje pięknego testu!!! super wieści z rana!! :)

    MarLenka lubi tę wiadomość

  • szona Autorytet
    Postów: 5630 13247

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarLenka wrote:
    Ale wiecie co dziwne to nie czuję nic podbrzusza na okres, lekko czasem jajnik, a cycki flaki totalne. Także ogólnie to poczekam do wizyty jakos za 2 tygodnie żeby sprawdzić czy jest i gdzie pęcherzyk...

    Nikodemko nawet nie mam pojęcia ile dpo bo się staraliśmy, brałam te antybiotyki i teraz sie martwię 😳 Seksy były tylko piątek i sobota 2 tyg temu.

    Gratulacje :) ile dni spóźnił się okres?

    Dzulka pytałaś - mojego nadal brak.

    15 cs po cb. (22 cs)
    Chwilowo - pie*dolę to i znikam stąd.
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieję że nikomu nie sprawiłam przykrości. W kontekście waszej wczorajszej rozmowy to jakoś tak głupio...

    Ale tu się rzeczywiście zachodzi grupowo! Następna grupa czeka na początek wiosny i wielkanocnego bobasa! :)

    Szona moje cykle były bardzo nieregularne do 38 dni a dziś jest 35 dzień. Narazie z rezerwa podchodze bo jeszcze może przyjść okres.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 07:43

  • Niercierpliwa v2.0 Autorytet
    Postów: 1070 2111

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja, 21:37

    Szczesliwa_mamusia, Mama_Zuzia, Kittinka83, Ochmanka, Pati96, Melissa93, szona, Lukketine, Karolina, MonikA_89!, Arashe, Ania_85_, Sasanka55, moyeu, Salome, Bara112 lubią tę wiadomość

    12.03.2020 II ♡ - synek 🧒
    towKp2.png
  • Szczesliwa_mamusia Autorytet
    Postów: 6024 5834

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa- dziekuje :-)
    super,ze jestes zadowolona z cwiczen. Najwazniejsze,to sie sobie podobac. Zapamietam,zeby wiedziec z kim wracac do formy po porodzie ;-)

    Wojtuś- nasz cud ❤ 01.12.2017
    Tymuś- nasz cud ❤ 05.11.2019
  • MonikA_89! Autorytet
    Postów: 7345 10417

    Wysłany: 16 lipca 2019, 07:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ElfiaKsiężniczka wrote:
    Mam pakiet medicover, wiec jeszcze w taki sposób uderze.
    Jak masz pakiet to warto zadzwonić na infolinię. Większość pakietów gwarantuje wizyty u internisty w ciągu 24h a u specjalistów 48h

    oar843r8jpmp224p.png

    6 lat starań o kropka
    _____________________
    Wrzesień '20 transfer dwóch maluchów 10dpt 422,85 😍 13dpt 1570 ♥️ 19dpt dwa pęcherzyki w macicy😍 25dpt mamy serduszka!
    Marzec '20 - AZ blastusia 😭
    Luty '20 - IVF z KD nowa dawczyni = nowa nadzieja
    😭
    Styczeń '20 - IVF z KD! Nie rozmroziły się komórki...
    Grudzień '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Październik '19 - IMSI - brak zarodków 😭
    Maj '19 - criotransfer ❄️, cb 😭
    Kwiecień '19 - IMSI, transfer bliźniaków nieudany 😭
    Wrzesień '18 - nadzieja w naprotechnologii
    Maj '18 - IVF -Poronienie zatrzymane Synek 13tc [*] 😭
    Sierpień '17- rozpoczęcie leczenia w Invimed
    Przeciwciała p/otoczce komórki jajowej, aTPO i aTG, 120mln plemników, 50% ruch postępowy, morfologia 1%, SCD 21%, MTHFR hetero, PAI homo, AMH : mar18- 1.5, gru18- 0.99, sie19-1.8, lis19- 2.2 , kir AA, NK 18%, CD4/CD8 1,62
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 16 lipca 2019, 08:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agge, szczesliwa ale macie przecudowne te bombelki w brzuszkach :* :* cudowne chlopaki!
    Szczesliwa ale serio Twoj maly ma nosek cudny :* moje chlopaki tez maja takie pyrkate noski :) :*
    Marlenko piekne kreseczki!
    Talku,sylwia jak sie czujecie ?
    Szonka przylazla @?
    Ja mam potop szwedzki z takomi skrzepami ze ooo mamo... Normalnie masakra ... @ gigant PRZETERMINOWANA :-D ... Oby ostatnia w tym roku :)
    Nikodemko co oni z tymi wynikami ?? Powariowali?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lipca 2019, 08:17

    Szczesliwa_mamusia, Ania_85_ lubią tę wiadomość

  • Nikodemka Autorytet
    Postów: 5439 8365

    Wysłany: 16 lipca 2019, 08:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magduullina - pani w alabie wpisala w systemie czas oczekiwania na wynik „2 dni robocze”... Dzwonilam do labolatorium i bede miala go dopiero dzis popoludniu, najwczesniej kolo 16.00 :(

    ckaiugpj74w9mwp5.png
    Mięśniak podsurowicówkowy.
    27.06.19 - histeroskopia z usunięciem polipa.
    13.07.19- beta:42,1, prog: 27,8 ❤️
    15.07.19 - beta: 131,0 ❤️
    17.07.19 - beta: 316,0 ❤️
‹‹ 88 89 90 91 92 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego