Listopadowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz mam dosc....test w piatek negatyw a @ dalej nie ma. Niech szybko przychodzi i spada bo szkoda czasu na taki dlugi cykl Kupilam dzis test i jak sie nic nadal nie zmieni to moze zrobie w czwartekTermin porodu - 28 wrzesnia 2017r.
4cs = pozytywny test
1cs- ciąźa biochemiczna -
nick nieaktualnyEwi28 wrote:Miałaś któraś w trakcie owu i po cały czas wzdęty brzuch i ból pleców oraz taki jakby ból menstruacyjny?
-
-Monika- wrote:To już sprawa indywidualna, już nie możesz się doczekać? Ja chyba jestem w trakcie lub jeden dzień po owulce, i tak ogólnie to sama nie wiem, ten cykl jest jakiś inny. Zawsze czułam owulację taki typowy ból z odbicia a w tym cyklu nic, może mam bezowulacyjny ? Hmmm.... W każdym bądź razie nie pozostaje nam nic innego jak czekanie.
nie czekam bo czuję że nic nie będzie, takie przeczucie ale wkurza mnie to już bo to ciągnie sie parę miesiecy, od owulacji tak mniej wiecej do jakiegoś tygodnia nie mam życia. brzuch jakbym w 5 miesiącu już była, wzdęcia i ogólnie uczucie pełności oraz mega ból pleców nad tyłkiem zaraz a czasami mi niedobrze... wiec wiem że to nie objawy ciąży bo dopiero 2 cykl się staramy -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyEwi28 ja po owulacji miałam długo jakby ból owulacyjny, w dniu @ kuło mnie w podbrzuszu mocno i tak dwa dni, teraz mam cały czas wrażenie że zaraz dostane @ a tu nic ostatnio miałam jak by plamienie i byłam pewna że to @ i ubrałam się w podpaske po tym incydencie nic czekam do poniedziałku jak nic się nie zmieni idę do lekarza
-
nick nieaktualny
-
Almanah wrote:Czym to się w ogóle różni?
Hormon hcg składa się z dwóch podjednostek: Alfa i beta. Zwykle oznacza się podjednostke beta bo jest swoista dla tego hormonu, podjednostka alfa jest podobna do innych hormonów np. TSH. W diagnostyce ciąży oznacza się też całość hormonu (czyli obie podjednostki razem - hcg total). Badanie to jest rownoważne dla badania podjednostki beta w ciąży. Ale przy różnych schorzeniach, np kosmówczaku, w różnych badaniach prenatalnych czy nowotworach narządów rozrodczych u mężczyzn ważne jest żeby oznaczać podjednostke beta a nie całość hormonu. Taka jest różnica. Także dla diagnostyki wczesnej ciąży nie ma znaczenia czy oznacza się hcg total czy podjednostkę beta hcg.
Uff ale się rozpisalam..
-
ech u mnie chyba nic z tego nie bedzie dzisiejsza beta 13dpo 105
11dpo była 84 także straciłam nadziejęStarania od 05.2016
AMH 0,2
10.11.2016 ciąża biochemiczna
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
09.2021 punkcja i transfer
10.2021 mamy swoje szczęście ❤️ -
Ataga12 wrote:Juz mam dosc....test w piatek negatyw a @ dalej nie ma. Niech szybko przychodzi i spada bo szkoda czasu na taki dlugi cykl Kupilam dzis test i jak sie nic nadal nie zmieni to moze zrobie w czwartek
Dopiero w czwartek? Ja bym nie wytrzymała tyle czasu! Jakby mi sie @ spozniała to bym testowała już!
-
madziura12 wrote:ech u mnie chyba nic z tego nie bedzie dzisiejsza beta 13dpo 105
11dpo była 84 także straciłam nadzieję
No niestety szału nie ma z tym przyrostem, ale jeszcze się nie martw na zapas. I tak będziesz pewnie musiała znowu sprawdzic za 48h więc liczę że ruszy! Oby!
-
Madziura na tym forum spotkałam się z postem, w którym dziewczyna pisała że dopiero 2. i 3. badanie bety dało dobry przyrost. Ciąża zakończyła się szcześliwie.
Dostałam wyniki dzisiejszych badań (14dpo):
Progesteron 41,28 ng/ml Norma dla I trymestru 11,22-90
bHCG 337,8 mlU/ml Normy 5 tydzień ciąży 217 - 7138
W środę kolejne badanie Zobaczymy czy przyrost jest ok.
Czy badanie progesteronu wystarczy wykonać raz?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2016, 20:03
malka lubi tę wiadomość
-
malka wrote:Dopiero w czwartek? Ja bym nie wytrzymała tyle czasu! Jakby mi sie @ spozniała to bym testowała już!
Hehe w przeciwienstwie chyba do wiekszosci dziewczyn ja nie lubie testowac i odwlekam ile sie da czuje ze i tak bedzie jedna kreska i nie chce rozczarowaniaTermin porodu - 28 wrzesnia 2017r.
4cs = pozytywny test
1cs- ciąźa biochemiczna -
myśliciele jest sens jutro robic bete nie wiem jak dotrwam do srodyStarania od 05.2016
AMH 0,2
10.11.2016 ciąża biochemiczna
4 IUI - nieudane
2021 powrót po przerwie
29.03 stymulacja do IVF i zero komórek
08. 2021 Zmiana kliniki na Krakovi
09.2021 punkcja i transfer
10.2021 mamy swoje szczęście ❤️ -
nick nieaktualnyAtaga 12 :
,,Hehe w przeciwienstwie chyba do wiekszosci dziewczyn ja nie lubie testowac i odwlekam ile sie da czuje ze i tak bedzie jedna kreska i nie chce rozczarowania ,,
Witaj w klubie kochana ja też odwlekam ale myślę że jak do poniedziałku jednak nie dostanę @ to będę musiała wybrać się do lekarza
babel_2016 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAtaga12 wrote:Hehe w przeciwienstwie chyba do wiekszosci dziewczyn ja nie lubie testowac i odwlekam ile sie da czuje ze i tak bedzie jedna kreska i nie chce rozczarowania
-
nick nieaktualny
-
Mania25 wrote:Madziura na tym forum spotkałam się z postem, w którym dziewczyna pisała że dopiero 2. i 3. badanie bety dało dobry przyrost. Ciąża zakończyła się szcześliwie.
Dostałam wyniki dzisiejszych badań (14dpo):
Progesteron 41,28 ng/ml Norma dla I trymestru 11,22-90
bHCG 337,8 mlU/ml Normy 5 tydzień ciąży 217 - 7138
W środę kolejne badanie Zobaczymy czy przyrost jest ok.
Czy badanie progesteronu wystarczy wykonać raz?
Mania to są świetne wyniki, zarówno progesteron i bHCG świetne wartości:) Gratuluję!Mania25 lubi tę wiadomość
3 cs- cp, lewy jajowód usunięty
HSG- prawy jajowód drożny
Czekamy na córeczkę