X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też celowalismy w córkę i z założenia staraliśmy się 4,3 i 2 dni przed owulacja. A tu owulacja przyszła dzień wcześniej i wychodzi 3,2 i 1 dzień. No i się zobaczy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:43

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy chłopak czy dziewczynka- będziecie kochać nad życie. Żeby dzidzia była zdrowa, to się liczy :)

Mania25 lubi tę wiadomość

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaha pewnie ze tak :) jak tylko się dowiedziałam ze się ze zaszlam w ciaze to od tego momentu zależy mi tylko na tym by wszystko się udało .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2016, 07:55

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie negatyw takze koniec zludzen :( Tylko czemu @ tyle sie spoznia-8 dni, juz powinno byc po i mozna by zaczac starania od nowa, a tak....

Termin porodu - 28 wrzesnia 2017r. :)
    4cs = pozytywny test :)
    1cs- ciąźa biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga a nie masz żadnych problemów z hormonami? Może się denerwowałaś za dużo? Pozostałe cykle miałaś regularne?

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ataga12 wrote:
    U mnie negatyw takze koniec zludzen :( Tylko czemu @ tyle sie spoznia-8 dni, juz powinno byc po i mozna by zaczac starania od nowa, a tak....

Idź do gina i sprawdź czy torbieli nie masz. U mnie było tak, że okres spóźnił się po 10 dni przez 2 miesiące z rzędu i w rezultacie okazało się, że mam torbiele na jajnikach. A wcześniej już podejrzewałam ciążę, bo brzuch pobolewał, jajniki ciągnęły..

Trzeba sprawdzić :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie zawsze mialam regularne. Usg mialam robione miesiac temu po ciazy biochemicznej i gin mowila ze wszystko ok.
    Moze przez to sie tez rozregulowalo...

1cs- ciąźa biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak po ciąży niezależnie jakiej organizm musi dojść do siebie. Widać Twój potrzebuje jeszcze czasu. Ale mimo wszystko warto by było skonsultować się z lekarzem..

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to może dlatego takie opóźnienie! Czyli trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo pewnie hormony jeszcze dochodzą do siebie :)

Mnie to życie już tak wyćwiczyło z tą cierpliwością, że masakra. Ponad rok czasu miałam w głowie myśl, że przez głupią endometriozę mogę nie zajść w ciążę. Ale robiłam co mi kazali i po 10 miesiącach od laparoskopii udało się zajść w ciążę :)

Ale tu znowu cierpliwość się kłania, bo czekam na serduszko :p w 6t3d go jeszcze nie było a następna wizyta dopiero 21.11. Zwariować można ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A to może dlatego takie opóźnienie! Czyli trzeba uzbroić się w cierpliwość, bo pewnie hormony jeszcze dochodzą do siebie :)

Mnie to życie już tak wyćwiczyło z tą cierpliwością, że masakra. Ponad rok czasu miałam w głowie myśl, że przez głupią endometriozę mogę nie zajść w ciążę. Ale robiłam co mi kazali i po 10 miesiącach od laparoskopii udało się zajść w ciążę :)

Ale tu znowu cierpliwość się kłania, bo czekam na serduszko :p w 6t3d go jeszcze nie było a następna wizyta dopiero 21.11. Zwariować można ;)

To czekam :)

Jejuu no pewnie czas ci sie dluzy jak nigdy ale juz za pare dni uslyszysz serduszko :) wspaniale!

1cs- ciąźa biochemiczna
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dłuży się baaaardzo.. I od razu miliony myśli w głowie :p
    Mama stwierdziła, że kiedyś było o tyle lepiej, że człowiek najczęściej dowiadywał się o ciąży po 2 miesiącu jak już wszystko bo oczywiste i nikt się nie stresował ;) badań USG nie robili. Dopiero jak się dziecko urodziło to sprawdzali czy wszystko z nim ok :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ataga12 Przyjaciółka

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie, ten stres najgorszy :/ a wiadomo ze on wcale nie pomaga, ale no latwo mowic komus zeby sie nie stresowal jak sie nie bylo w takiej sytuacji.
    Do poniedzialku ci zleci i bedzie ten wyjatkowy moment:)

1cs- ciąźa biochemiczna
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby, oby :) ale i tak lubię śledzić Wasze poczynania i trzymam za Was wszystkie kciuki :)

Tak sobie analizuję co ja robiłam i w sumie to trochę tego wyszło :p zaczęłam łykać Wiesiołek w kapsułkach, brałam wit. D3 ale nie w tabletkach tylko w sprayu pod język. Mierzyłam temp. i zrobiłam może ze 2 testy owu ;)

A najlepsze, że po pozytywnym teście owu nie zaciągnęłam męża do łóżka, bo jakiś podminowany chodził i stwierdziłam, że musi wystarczyć seks z dnia poprzedniego, który był totalnie na spontanie ;)

Więc dziewczynki bez spiny - spontany są najskuteczniejsze ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Kaczorka też tak było. Seks dwa dni przed owu, po południu na totalnym spontanie. Mąż był chory więc nie chciałam go męczyć, sam przyszedł:-P u mnie dziś 10dpo ale testy dalej negatywne. Brzuch pobolewa jak przed @, śluz jak przed @, czyli za 4-5 dni będzie@ . juz nie ma co się łudzić.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula w 3 cs nam się uda jak nic ;) bo ja od 2 listopada bede 3 zaczynac... prezent świąteczny...

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • mothylek Debiutantka

Wysłany: 17 listopada 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Dłuży się baaaardzo.. I od razu miliony myśli w głowie :p
    Mama stwierdziła, że kiedyś było o tyle lepiej, że człowiek najczęściej dowiadywał się o ciąży po 2 miesiącu jak już wszystko bo oczywiste i nikt się nie stresował ;) badań USG nie robili. Dopiero jak się dziecko urodziło to sprawdzali czy wszystko z nim ok :p

Dokładnie, tak byłoby najlepiej. Bo cały ten postęp i czekanie to tylko w chorobę psychiczną człowieka wpędzi ;-P

mothylek
  • Czarodziejka Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi od wczoraj jakis lekko zabarwiony śluz się pojawił, bezzapachowy z lekka beżowy... do testowania Ok 10 dni :)

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko z drugiej strony teraz kobieta ma możliwość i czas żeby się oswoić z myślą o chorym dziecku. Wiele chorób jest operowanych w łonie matki. Kiedyś większość tych dzieci by się urodziła i umarla.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może będzie zagnieżdżenie? :D powodzenia!

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 17 listopada 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Tylko z drugiej strony teraz kobieta ma możliwość i czas żeby się oswoić z myślą o chorym dziecku. Wiele chorób jest operowanych w łonie matki. Kiedyś większość tych dzieci by się urodziła i umarla.

Tak niestety kiedyś działała selekcja naturalna. Przeżywały tylko najsilniejsze dzieci, słabsze umierały.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

‹‹ 113 114 115 116 117 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ