Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • channah Autorytet

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A syrop z cebuli? Wybacz ale nie mam nawet kiedy wziąć się za lekturę :)

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 18 listopada 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiosnaachtoty wrote:
    hehe z kaszlem radzę sobie średnio - tylko prenalen, sok z malin do napojów. Koleżanka doradzała mi kisiel, aby nawilżyć gardło - jutro kupię. Najgorzej jest w nocy :( Męczy strasznie

Zrób sobie sama kisiel:-) lyzka maki ziemniaczanej, dwie szklanki wody, mieszasz, zagotowujesz (zrobi sie przezroczysty) dolewasz soku z malin i pyszny zdrowy domowy kisiel gotowy:-)
    Jak wolisz rzadszy to wiecej wody lub mniej maki:-)

bertha, wiosnaachtoty lubią tę wiadomość

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• channah Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana.
    Nie mam ostatnio czasu na wchodzenie i udzelanie sie na forum. Łapie każdą fuchę jaka sie przytrafia przed swietami. Do tego gardlo boli i głowa.
    Dzisiaj okolo 9dpo. Zrobilam test.niby cos tam ledwo,ledwo widać,poczekam jeszcze ze 2-3 dni.

Miłego weekendu

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • justa. Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Witam sie z rana.
    Nie mam ostatnio czasu na wchodzenie i udzelanie sie na forum. Łapie każdą fuchę jaka sie przytrafia przed swietami. Do tego gardlo boli i głowa.
    Dzisiaj okolo 9dpo. Zrobilam test.niby cos tam ledwo,ledwo widać,poczekam jeszcze ze 2-3 dni.

Trzymam kciuki żeby cień stał się mocną kreseczka i żeby infekcja się nie rozwinęła.

Miłego weekendu

ex2bx1hpg9qyhku2.png
  • MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    channah wrote:
    Witam sie z rana.

Miłego weekendu

Jesli masz testy owulacyjne to zrob sobie. Wykaze ciaze.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• Katja11 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja na szybko sie witam. Dawno mnie nie bylo, zamierzam przeszuka watek kto doszedl do listy zaciazonych :) i juz tu takowym gratuluje mam nadzieje ze po mnie byl wyysyp :) u mnie ok, powoli oswajam sie z mysla o ciazy. W czwartek ide do gina na badania. Czuje sie dobrze, biore luteine. Sciskam !

f2w33e3k0yyvbxsq.png
  • channah Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula wrote:
    Jesli masz testy owulacyjne to zrob sobie. Wykaze ciaze.
    Niestety nie mam. Odpuściłam totalnie i wszystkiego sie pozbyłam :D

f2w3rjjg58quuhcd.png
  • Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almanah wrote:
    Ja kupilam dzisiaj dwa testy i jutro jeden użyje. Jeśli mam rację, to jutro będzie 12 dpo, a zazwyczaj fazę lutealna mam 11 dniową. Drugi awaryjnie jakbym jednak nie miała racji co do mojej owulki na bliżej nieokreślona przyszłość. Posłuchałam was i kupiłam bobo test i Pink. :D

I jak? :)

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Ewi28 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jak już czuje się przed okresowo :/ znów krótki cykl bede miała

l22nt5odvbtc685m.png
    qb3ckqi1trijedhi.png
  • Almanah Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie negatyw kolejny, ale okresu dalej nie ma... No nic, pozostaje czekać. :P

Alicja | 24 l | 11 cs
    I will try to find a little more good in me to give to you.
    9tZNp1.pnghftpp2.png
  • Mada92 Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Proszę mnie dopisać na testowanie 26.11.
    Dzisiaj 8 dpo. Mam nieregularne cykle od 30 do 34 dni. Staramy się już jakiś czas, a to 2 miesiąc starań na maksa, z mierzeniem temperatury itd.
    2 dpo zaczęły mnie boleć piersi, były bardzo wrażliwe i jakby napompowane ;)
    3 dpo miałam małe plamienie.
    Wczoraj byłam na badaniach krwi, (kilka dni temu miałam usg tarczycy i wszystko ok) i TSH wyszło równe 3...
    I mam wrażenie, że wszystkie objawy ustały po odebraniu wyników. Tzn piersi są duże i ciężkie, ale już tak nie bolą.
    Sama nie wiem co mam myśleć.
    Pomożecie?

Ponad rok starań z mierzeniem temperatury, testami owu itp. Rok przerwy.
    26 lat
    hormony w normie, nasienie b. dobre
    Podwyższona prolaktyna
  • wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katja11 wrote:
    Hej dziewczyny ja na szybko sie witam. Dawno mnie nie bylo, zamierzam przeszuka watek kto doszedl do listy zaciazonych :) i juz tu takowym gratuluje mam nadzieje ze po mnie byl wyysyp :) u mnie ok, powoli oswajam sie z mysla o ciazy. W czwartek ide do gina na badania. Czuje sie dobrze, biore luteine. Sciskam !

Ja tez mam wizytę w czwartek :) Dziewczyny mnie pomaga ten prenalen - już dziś w nocy było lepiej - więc powoli pozbywam się kaszlu - syrop z cebuli odpada ze względu na pracę :D

Almanah ile już czekasz na okres?? Może późno było zagnieżdżenie i jeszcze test nie wychodzi ;)

relg90bvs4p6hp5g.png
  • wiosnaachtoty Koleżanka

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada92 wrote:
    Cześć dziewczyny!
    Proszę mnie dopisać na testowanie 26.11.
    Dzisiaj 8 dpo. Mam nieregularne cykle od 30 do 34 dni. Staramy się już jakiś czas, a to 2 miesiąc starań na maksa, z mierzeniem temperatury itd.
    2 dpo zaczęły mnie boleć piersi, były bardzo wrażliwe i jakby napompowane ;)
    3 dpo miałam małe plamienie.
    Wczoraj byłam na badaniach krwi, (kilka dni temu miałam usg tarczycy i wszystko ok) i TSH wyszło równe 3...
    I mam wrażenie, że wszystkie objawy ustały po odebraniu wyników. Tzn piersi są duże i ciężkie, ale już tak nie bolą.
    Sama nie wiem co mam myśleć.
    Pomożecie?

Za wcześnie, aby cokolwiek powiedzieć - teraz zarodek może się dopiero zagnieżdżać. Objawy ciązy pojawiają się zazwyczaj najwcześniej w okolicach okresu - test też robi się najwcześniej w dniu jego terminu. Ja na przykład nie miałam żadnych oprócz przeczucia, ze mogło się udać bo mam dość regularne cykle ;)

relg90bvs4p6hp5g.png
  • Tusiek86 Przyjaciółka

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Jestem tutaj nowa . Test owulacyjny pozytywny 13stego w niedziele
    starania były no i pozostaje czekać na testowanie lub okres.
    Nie chciałam robić testu za wcześniej ale korci mnie żeby sprawdzić za jakiś czas. Jak myślicie kiedy można zrobić test o czułości 10 ?

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wcześniej niż 9-10 dzień po owulacji :)

Tusiek86 lubi tę wiadomość

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja testuję teoretycznie jutro, właściwie powinnam 21 bo wtedy 14dpo i okres. Ale chyba szkoda testów, od wczoraj mam bardzo silne bóle brzucha, @ już puka do drzwi... Spodziewałam się że ten cykl będzie stracony, mąż tak bardzo chorował...
    No trudno, powoli się zadomawiam na watku grudniowym.

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• MavisDracula Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i nie testuję jutro, bo dziś 2 dni przed terminem przyszła @. Boli jak...

Piotr 29.08.2015r.
    Dominika 31.08.2017r.

Mam Was- mam wszystko.

• 88 Znajoma

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam, Dziewczyny bardzo proszę poradźcie mi, wyniki progesteronu w 17 dniu cyklu 29. To dobrze? Owulacja była w 14 dniu cyklu. Tsh 1,4 to orientuje się że dobry wynik

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MavisDracula przykro mi! Ale w grudniu moze Wam sie uda i dostaniecie prezent swiezo na Wigilię! Powodzenia!!!

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

• Mania25 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88 wrote:
    Witam, Dziewczyny bardzo proszę poradźcie mi, wyniki progesteronu w 17 dniu cyklu 29. To dobrze? Owulacja była w 14 dniu cyklu. Tsh 1,4 to orientuje się że dobry wynik

To zależy chyba od norm laboratorium, od sprzetu, odczynników, jakich używają.
    Wg mojego w f. lutealnej norma jest do 25,56, więc wg tego by był zbyt wysoki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2016, 16:34

aaVJp2.png
    SYbyp2.png

‹‹ 117 118 119 120 121 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ