Listopadowe testowanie :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja jeszcze odpowiadam, że to moje starania o pierwsze dziecko,bo ktoś pytał a jeśli chodzi o siedzenie na of, to ja już chyba też uzależniona, bo dziś mąż wrócił z pracy i tylko sie przywitałam i dalej czytałam nasze forum aż sie na mnie obraził, że on z pracy, a ja nawet nie zwróciłam uwagi tylko na forum siedzę ale już mu przeszło:P taka sytuacja...;p
Wojcinka lubi tę wiadomość
-
toto wrote:Ja bralam duphaston w zeszłym cyklu, od 3 dpo przez 10 dni. Wykres miałam góry i doliny ale to jest tak, że dupek nie wpływa na temperaturę ciała (w przeciwieństwie do luteiny) więc Twoje wahania na wykresie nie są spowodowane duphastonem. Druga sprawa - bóle brzucha i śluz - też tak miałam. Duphaston to dodatkowy progesteron który takie objawy może podowodać. Ale może to równie dobrze byc i ciąża! No więc niewiele pomogłam, opisałam po prostu swoje doświadczenia z "pierwszym razem" z duphastonem. W tym cyklu już nie biorę - nowy lekarz powiedział, że nie muszę.
A bóle miesiaczkowe ? Ja dość mocne miałam wczoraj i przedwczoraj dzisiaj się uspokoił i tylko od czasu tak ukluje i jamniki się odezwa hm..jutro 27dc czy coś może wyjść tylko ta tempke za małą...05.12.2017 Kubuś
Aktualnie 6/7 tyg?
Chwilo trwaj.... -
nick nieaktualny
-
KammaMarra wrote:A bóle miesiaczkowe ? Ja dość mocne miałam wczoraj i przedwczoraj dzisiaj się uspokoił i tylko od czasu tak ukluje i jamniki się odezwa hm..jutro 27dc czy coś może wyjść tylko ta tempke za małą...Starania od 2016
3x IUI
2x biochemiczna
-
FET 09/2020
FET 10/2020
Maj 2021 odmrazamy komórki -> mamy 2 zarodki 3 dniowe
ET 05/2021 słabe przyrosty bhcg, poronienie zatrzymane 7tc
FET 09/2021
końcówka 2021 -> zmiana kliniki. Oviklinika? Gameta? -
Mam do Was dwa pytania: czy któraś stosuje, stosowana albo wie cis o inofolic? ja juz zażywam trzeci miesiąc, bo moj gin mi zalecił skoro sie staram. Oprócz kwasu zawiera jeszcze myoinozytok i to jakos dobrze działa , ale nie wiem czy faktycznie. A drugie pytanie do Agniechaaa, nie pamietam czy juz pytałam Cie o twoja prolaktyne? Duża ja miałaś?czym zbijalas? Co pomogło? Ja drugi miesiąc bromergon, ale narazie nic nie zbił
-
Dzień dobry wszystkim w końcu piąteczek. Ledwo się dziś z łóżka zwlekłam, strasznie zmęczona jestem po tym tygodniu. mój główny plan na weekend to wyspać się porządnie
-
nick nieaktualnyPtysia wrote:Mam do Was dwa pytania: czy któraś stosuje, stosowana albo wie cis o inofolic? ja juz zażywam trzeci miesiąc, bo moj gin mi zalecił skoro sie staram. Oprócz kwasu zawiera jeszcze myoinozytok i to jakos dobrze działa , ale nie wiem czy faktycznie. A drugie pytanie do Agniechaaa, nie pamietam czy juz pytałam Cie o twoja prolaktyne? Duża ja miałaś?czym zbijalas? Co pomogło? Ja drugi miesiąc bromergon, ale narazie nic nie zbił
Cześć juz kiedyś pisałam bo to długi temat najpierw trafiłam do endokrynologa debila bo inaczej nazwać sie tego nie da... który przepisał mi Dostinex. Mega drogi lek który z prolaktyny na poziomie ok 50(od tego wyniku zaczynałam) zbił mi na poniżej normy i jeszcze to skomentował Że to przecież dobrze szybko od niego uciekałam. Trafiłam do mojego obecnego lekarza który skwitował, ze lek ten podał by kobiecie która raczej nie chce sie juz starać... i przepisal norprolac delikatny lek który nie zaszkodzi na początku ciazy, działa super z tym ze my dopieralismy juz dawkę taką aby podnieść prolaktyne z tej poniżej normy. I aktulalnie biorę 1/3tab co drugi dzien. Bardzo polecam
Trochę sie rozglądałam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda wrote:No to mam wyniki progesteronu - 8,36 ng/ml i już sama nie wiem, bo normy dla fazy lutealnej wynoszą wg tego co mam na karteczce zapisane 5,16-18,56, a w necie czytam z kolei, że powyżej 10. Zgłupiałam...
Ruda Paskuda lubi tę wiadomość
Mikołaj 25.04.2011
08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
27.02 3480g Michaś 56cm długości
-
Ptysia wrote:Mam do Was dwa pytania: czy któraś stosuje, stosowana albo wie cis o inofolic? ja juz zażywam trzeci miesiąc, bo moj gin mi zalecił skoro sie staram. Oprócz kwasu zawiera jeszcze myoinozytok i to jakos dobrze działa , ale nie wiem czy faktycznie. A drugie pytanie do Agniechaaa, nie pamietam czy juz pytałam Cie o twoja prolaktyne? Duża ja miałaś?czym zbijalas? Co pomogło? Ja drugi miesiąc bromergon, ale narazie nic nie zbiłmutacja C677T homozygota
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyinnamorata88 wrote:Owu była. Co prawda z takim wynikiem raczej nic się nie dzieje, ale cykl ma bank nie jest bezowu.
Jednym słowem pani ginekolożka jest po prostu gupia. Eh, znajdź tu jakiegoś dobrego lekarza... wracam do mojego NFZ-towego. Co prawda czekania do niego więcej, ale przynajmniej nie czuję się olana jak do niego wchodzę.innamorata88 lubi tę wiadomość
-
Agniechaaaa wrote:Wysoka prolaktyna blokuje owulacje przedewszystkim
Nie zawsze.
Ja miałam wysoką prolaktynę (po pierwszym miesiącu brania bromergonu spadła do poniżej normy), ale owulację miałam normalnie, bez stymulacji - potwierdzoną przez gina (monitoring) i testy owulacyjne.IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest
mam Córeczkę -
nick nieaktualnyKlara Wysocka wrote:Nie zawsze.
Ja miałam wysoką prolaktynę (po pierwszym miesiącu brania bromergonu spadła do poniżej normy), ale owulację miałam normalnie, bez stymulacji - potwierdzoną przez gina (monitoring) i testy owulacyjne.
To tylko zazdroscicKlara Wysocka lubi tę wiadomość