X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie :)

Oceń ten wątek:
  • martoem Znajoma

Wysłany: 31 października 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W zeszłym tygodniu, 5 dni po owulacji, zaczęłam mieć dziwne bóle w prawym jajniku. Myślałam, że ból ustąpi, lecz następnego dnia zaczęło boleć mnie podbrzusze. Trzeciego dnia do tych objawów dołączyły jasno różowe plamienia i straszne bóle piersi. Nie mogłam ich dotknąć. Czwartego dnia jasne plamienie zrobiło się brązowe. Wczoraj wieczorem miałam straszne mdłości, od kilku dni jestem strasznie wrażliwa na zapachy... Czytałam o zagnieżdżeniu zarodka, i plamieniu implantacyjnym, i myślałam, że to jest to. Ale dziś ból podbrzusza jest nie do zniesienia. I zauważyłam plamienie i krwawienie takie, jak przy miesiączce. A jest za wcześnie... Obserwuję swoje ciało, i wg mojego kalendarza jest o kilka dni za wcześnie. Co sądzicie... :(

m7a48e1eo5qjpuq5.png
  • bertha Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martoem wrote:
    W zeszłym tygodniu, 5 dni po owulacji, zaczęłam mieć dziwne bóle w prawym jajniku. Myślałam, że ból ustąpi, lecz następnego dnia zaczęło boleć mnie podbrzusze. Trzeciego dnia do tych objawów dołączyły jasno różowe plamienia i straszne bóle piersi. Nie mogłam ich dotknąć. Czwartego dnia jasne plamienie zrobiło się brązowe. Wczoraj wieczorem miałam straszne mdłości, od kilku dni jestem strasznie wrażliwa na zapachy... Czytałam o zagnieżdżeniu zarodka, i plamieniu implantacyjnym, i myślałam, że to jest to. Ale dziś ból podbrzusza jest nie do zniesienia. I zauważyłam plamienie i krwawienie takie, jak przy miesiączce. A jest za wcześnie... Obserwuję swoje ciało, i wg mojego kalendarza jest o kilka dni za wcześnie. Co sądzicie... :(
    Ze jest nadzieja i powinnaś zatestowac asap :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 12:21

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Ptysia Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chce byc złym prorokiem, ale miałam podobnie w zeszłym cyklu.. trzy dni plamienia najpierw a potem z grubej rury przyszła @ i ból brzucha nie do zniesienia, ale każda z nas jest inna, wiec sobie test, moze u Ciebie to co innego:)

• bertha Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Planowane testowanie:
    1.11 - czeresniowaMama, Ruda paskuda, Agniechaaa, Dooti, Ewi28
    2.11 - Ewcia88, Szyszuunia
    4.11 - toto, Basik83
    5.11 - Ptysia, agatas, Magoffi
    6.11 - innamorata, jolaniunia, MalaMi*
    8.11 - Kuchcinka, A moze by...
    9.11 - bulkaasia, Oluchna
    11.11 - labamba
    12.11 - summer86
    14.11 - Mania25
    16.11 - Malka, Natka, nowa.mysza
    17.11 - bebel_2016
    18.11 - Izolda90 beta?
    20.11 - MavisDracula
    21.11 - Izolda90
    24.11 - zubii, emi2016, Izape91
    25.11 - elinkagd, -Monika-
    ? - Australijka

https://www.facebook.com/akupunkturaBertha/
    Rocznik 81, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014
    Immuno-agresywna, MTHFR A i C, pai1 - hetero, plemniki lepkość ++ i 0% msome w 1gr.
    2xiui, 3xivf (2 zarodki)
  • Klara Wysocka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ptysia wrote:
    Nie chce byc złym prorokiem, ale miałam podobnie w zeszłym cyklu.. trzy dni plamienia najpierw a potem z grubej rury przyszła @ i ból brzucha nie do zniesienia, ale każda z nas jest inna, wiec sobie test, moze u Ciebie to co innego:)

Ja w zeszłym cyklu miałam podobnie, dodatkowo drugi skok tempki, niby zagnieżdżenie, ale jak dostałam @, to nie byłam w stanie zwlec się z łóżka - musiałam wziąć w pracy wolne, bo gryzłam pościel z bólu.

Swoją drogą, myślicie, że mogło to być spowodowane obniżeniem się prolaktyny?
    Była to moja pierwsza @ po rozpoczętym leczeniu i pierwszy taki cykl - normalnie miałam cykle bezbolesne, no, dobra - lekkie skurcze macicy, ale dla rozluźnienia chodziłam sobie na saunę, pełen luz. Teraz się srogo przestraszyłam. W dodatku krwawiłam jakby mój organizm nadrabiał za wszystkie skąpe lata.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2016, 12:33

IVF - I transfer 19.11.2018 - > 20.12. jest <3
    mam Córeczkę <3
  • martoem Znajoma

Wysłany: 31 października 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rano było lekko, to zrobiłam test, bo co za różnica... test negatywny. a potem fala... :( nie mam siły wyjść z łóżka, a ból jest coraz gorszy :(

m7a48e1eo5qjpuq5.png

Wysłany: 31 października 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martoem wrote:
    Rano było lekko, to zrobiłam test, bo co za różnica... test negatywny. a potem fala... :( nie mam siły wyjść z łóżka, a ból jest coraz gorszy :(

Trzymaj się, głowa do góry i odpoczywaj!
    U mnie dziś całkiem słonecznie, więc przesyłam dobrą energię!

mam Córeczkę <3
  • martoem Znajoma

Wysłany: 31 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Klara Wysocka wrote:
    Trzymaj się, głowa do góry i odpoczywaj!
    U mnie dziś całkiem słonecznie, więc przesyłam dobrą energię!
    nie wiem czy gorzej jest psychicznie czy fizycznie... co miesiąc to samo. człowiek się nastawi, i zawsze rozczarowanie... dziękuję za energię! przyda mi się słoneczko! :*

m7a48e1eo5qjpuq5.png

Wysłany: 31 października 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdecydowanie psychicznie.
    Fizyczne bóle są zrozumiałe, logiczne, nie wymagają tłumaczenia. Psychika i podświadomość potrafią nas niejednokrotnie zaskoczyć, a zawód i rozczarowanie? Z nimi akurat ja też sobie nie radzę.

mam Córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja spisałam ten cykl na straty ale temp mam jak nigdy. Chyba zatestuje w piątek albo sobote

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna proszę nie odbierz tego źle, ale wydaje mi sie ze za wcześnie te testy robisz, pamietam ze chyba w poprzednim cyklu albo 2 cykle temu tez miałaś jakiś cień cienia, ale to był bardzo wcześnie wykonany test i jednak ciazy nie było :/ życzę Ci z całego serca tych dwóch kreseczek na prawdę! Ale wytrzymałabym sie na Twoim miejscu z tym testowaniem do terminu @.
    Niemniej jednak trzymam kciuki aby ten cień cienia okazał sie byc czymś wiecej i żebyś doczekała sie swojej fasolki juz w tym cyklu!

Klara Wysocka lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    17/01 - CRL 6,4 ♥️ 153bpm
    NIPT - Zdrowa DZIEWCZYNKA 🩷🥳
    12/02 - następna wizyta 🤞

age.png

preg.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Inna proszę nie odbierz tego źle, ale wydaje mi sie ze za wcześnie te testy robisz, pamietam ze chyba w poprzednim cyklu albo 2 cykle temu tez miałaś jakiś cień cienia, ale to był bardzo wcześnie wykonany test i jednak ciazy nie było :/ życzę Ci z całego serca tych dwóch kreseczek na prawdę! Ale wytrzymałabym sie na Twoim miejscu z tym testowaniem do terminu @.
    Niemniej jednak trzymam kciuki aby ten cień cienia okazał sie byc czymś wiecej i żebyś doczekała sie swojej fasolki juz w tym cyklu!
    Wiem Kochana:) dlatego na nic się specjalnie nie nastawiam :)

Wojcinka lubi tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

Ja tu jestem z końca pazdziernika, obecnie jestemw 32 cyklu. Testy pozytywne wyszly mi czwartek 28dc i sobote 30 dc. Dzis poszlam na bete i tsh, ft3,ft4 ale wyniki dopiero jutro.

Mam juz objawy od srody/czwartku
    -wzmorzone sikanie i pragnienie
    -bole brzucha w dole (ale troche inne niz na okres)
    - temperatura sie utzymuje, a nawet idzie w gore
    - wydety dol brzucha

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• beatka_c Przyjaciółka

Wysłany: 31 października 2016, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się piszę na 13-14 listopad o ile nic wcześniej się nie wydarzy (@)

35l, starania o pierwszego bobaska, niedrożny lewy jajowodów,makroprolaktemia, niedoczynność tarczycy, laparohisteroskopia-wszystko ok
  • martoem Znajoma

Wysłany: 31 października 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    słuchajcie... a po zagnieżdżeniu można dostać @ ? czy to o czymś świadczy? czy już całkiem odebrać sobie nadzieję w tym miesiącu? :(

m7a48e1eo5qjpuq5.png
  • Viola999 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.. można zapisać się na 13 listopad:)

Wojcinka lubi tę wiadomość

• Pyratka4 Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem laikiem jeśli chodzi o mierzenie temperatury. Wytłumaczy mi ktos jak temperatura zachowuje się po owulacji jeśli doszlo do zapłodnienia

2016- cykle w większości bezowulacyjne. 6cs, 3 cykl z CLO - szczęśliwy! 9.01.2017 - II KRESECZKI

9.2017 - Synuś
    5.2018 - start! starania o drugiego Szkodnika :)
    3.11.2018 - poronienie samoistne
    2.2019 - powtórka "z rozrywki" :(
    Owulacja jest, ciąży dalej brak :(
    17.12 (10dpo) - Beta Hcg - 20mIU 😬
    19.12 - 48mIU 💙
    21.12 - 109mIU/mI
    23.12 - 196mIU/ml
    27.12 - 1229 mIU/ml ♥️
    f2w3flw12t1gpt6d.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martoem wrote:
    słuchajcie... a po zagnieżdżeniu można dostać @ ? czy to o czymś świadczy? czy już całkiem odebrać sobie nadzieję w tym miesiącu? :(
    Nie rozumiem pytania, jeśli zaczyna sie @ to znaczy ze jest to początek kolejnego cyklu i brak ciazy. Jeśli doszło do zagnieżdżenia a pozneij Mniej wiecej w terminie przyszła miesiączka to znaczy ze doszło do wczesnego poronienia, ale to czy doszło do zagnieżdżenia można zatwierdzić tylko pozytywnym testem ciążowym lub pozytywną betą z krwi.

Jezeli natomiast dochodzi do plamienia to wcale nie musi to byc @. Plamienie moze wystąpić ok 6-10 dni po owulacji i MOZE to byc ale nie musi zagnieżdżenie, jeżeli plamienie pojawi sie pozneij np ok 14 dni po owulacji to moze to byc plamienie we wczesnej ciazy i nalezy to jak najszybciej skonsultować z lekarzem. Warto jednak przed udaniem sie do lekarza potwierdzić najpierw ciaze testem domowym lub z krwi.
    Podkreślam ze mówiąc "dni po owulacji" mam na myśli dzien w którym na prawdę nastąpiła owulacja a nie wtedy kiedy ostatni raz kochałyśmy sie z mężami/partnerami

Mam nadzieje ze to troche pomoże

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 31 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pyratka4 wrote:
    Jestem laikiem jeśli chodzi o mierzenie temperatury. Wytłumaczy mi ktos jak temperatura zachowuje się po owulacji jeśli doszlo do zapłodnienia
    Nie ma co do tego zasady. W czystej teori aby mozna było mowić o ciazy wyższa temp po owulacji powinna utrzymywać sie przez min 18 dni. Nie da sie określić po skokach i spadkach temp w drugiej fazie cyklu czy doszło do zapłodnienia czy nie. Możesz sobie zerknąć w galerie wykresów tu na OF i zobaczysz ze różnie to bywa. Jednym dziewczynom temp systematycznie rośnie od owu , innym ładnie utrzymuje sie na wysokim, stałym poziomie, innym wariuje w gore i w dół, innym spada a jednak jest ciąża itd

34 👩 🧔‍♂️31
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️

age.png

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 października 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę Was o odrobinę nadziei.. Robiłam dziś betę, wynik <0.1, ale jestem tydzień przed @. Wiem, że zrobiłam za wcześnie, jednak miałam nadzieję, że wyjdzie chociaż troszkę podwyższona. Mam zamiar powtórzyć w środę. Jest jakaś szansa, że może być ciąża? Dodam, że zaczynam się czuć tak jak w sierpniu, ale wtedy byłam w ciąży biochemicznej :( Od 3 dni mam kłucia i ciągnięcia w dole brzucha takie jak na @, ale termin dopiero za tydzień..

‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ