Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Czrna 81 wrote:Jedna podaj Summer datę i to szybciutko, bez ociągania! Ty chyba wiesz że ciężarnym się nie odmawia!
Czrna 81 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
-Monika- wrote:A może Jedna z Wielu nie chce sie zapisać, bo czuje że jest coś na rzeczy.Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Jedna_z_Wielu wrote:Oj nawet kochana nie masz pojęcia jak bardzo bym chciała Wy pierwsze byście wiedziały, ja po prostu mam wyrzuty za wczoraj i wolałam dziś ograniczyć udzielanie się do minimum
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer wrote:Każda z nas ma gorsze dni a wypłakać się trzeba !Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Dziewczyny, czy jeśli mam możliwość, jakie rzeczy warto zbadać po poronieniu? Progesteron, prolaktyna (w czerwcu odstawiłam starszaka od piersi), czy coś jeszcze? Na co zwrócić uwagę podczas wizyty?
-
nick nieaktualnyserena1989 wrote:Dziewczyny, czy jeśli mam możliwość, jakie rzeczy warto zbadać po poronieniu? Progesteron, prolaktyna (w czerwcu odstawiłam starszaka od piersi), czy coś jeszcze? Na co zwrócić uwagę podczas wizyty?
-
Hej!
U mnie krótkie sprawozdanie z wizyty. Jeden pęcherz pękł, warunki dla fasolki super, bo endo ma około 14mm. Niestety na drugim jajniku urósł pęcherzyk 29mm, czyli właściwie to już chyba torbiel jest. A mogło być tak super...Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 09:44
Flowwer lubi tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Kargo31 wrote:Hej!
U mnie krótkie sprawozdanie z wizyty. Jeden pęcherz pękł, warunki dla fasolki super, bo endo ma około 14mm. Niestety na drugim jajniku urósł pęcherzyk 29mm, czyli właściwie to już chyba torbiel jest. A mogło być tak super...
Kargo spokojnie może ten drugi się wchłonie albo sam pęknie. Trzymam kciukiKargo31 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:
Jedna_z_Wielu, dawaj datę bez marudzenia, bo siłą ją z Ciebie wyciągnę! Miejsce dla każdej się znajdzie i listopad ma być szczęśliwy.
15.11 proszę, choć wątpię abym testowała, podaję datę żeby nie było, że ciężarnej odmawiam
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Dziewczyny jestem po wizycie u mojego ginekologa. Nie wiem czy moje listopadowe testowanie ma sens lekarz powiedział że szanse na naturalne poczęcie są małe i zalecił konsultacje w Invimedzie
-
Witam i ja w listopadowym wątku Dzisiaj rozpoczęłam nowy cykl, także jak można poproszę o wpisanie na 20.11
summer86 lubi tę wiadomość
15.04.2016 synek Filipek ❤️
12.01.2018 Aniołek [*] 8 tc (cp) laparotomia, usunięty lewy jajowód
31.03.2019 Bliźniaki [*][*] 12 tc poronienie zatrzymane
Ja: 33 lata
kwas foliowy, wit. D3, jod, kwasy DHA, magnez
TSH 0,596
Prolaktyna 8,6
Testosteron 0,39
On: 33 lata
Cynk, selen, kwas foliowy, wit. D3
Nie jesteś wybrakowana. Nie zrobiłaś niczego złego. Jesteś silna, jesteś odważna i zawsze pozostaje nadzieja. – Ashley Williams -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Jedna_z_Wielu, KasiaS jesteście dopisane. Zaciskam mocno kciuki && i życzę powodzenia
Frelcia, przykro mi że nie zapowiada się na owu Mam nadzieję, że Lametta będzie tym strzałem w dziesiątkę, który przyniesie dwie kreseczki - tego Ci życzę.
Cheresta, mimo że lekarz mówi, że szanse małe próbujcie, lepsze małe niż żadne, a wystarczy ten jeden plemnik i ta jedna komórka. W międzyczasie działajcie z diagnostyką i leczeniem. Trzymam mocno kciuki
Serena1989, przy nawracających poronieniach zaleca się badanie zespołu antyfosfolipidowego, można zrobić również badanie mutacji z testdna.pl. To zależy od Ciebie czy po 1 chcesz zgłębiać przyczyny.
A u mnie radość opadła.. kłucie w prawej pachwinie nie daj mi spokoju i ciągle powraca myśl o pozamacicznej -
nick nieaktualny
-
Hej! Wraz z sfochowaną pannicą wysyłamy masę wiruskow ciążowych dla każdej z Was &&&&&
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 17:51
Aneczkaa87, Bajkaaa, summer86, *KasiaS*, Lulame, Jedna_z_Wielu, Flowwer, staraczka1111, KateHawke, Anna Stesia, Lunaris, Izolda90 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis: śliczna panienka!!
Summer: na pewno wszystko jest dobrze :* Nie ma co się martwić na zapas. Ale na pewno lekarz rozwieje Twoje wątpliwości
Dodarła dziś do mnie przesyłka. Zamówiłam w sobotę mikroskop owulacyjny i termometr Jeśli nie mogę zrobić monitoringu, to może chociaż to mi pomoże w ustaleniu czy mam w ogóle owulację.. Poza tym umówiłam się na 6 listopada do (prawdopodobnie) najlepszego lekarza od leczenia niepłodności w moim mieście Jeśli on mi nie pomoże, to się już poddam całkowicie..summer86 lubi tę wiadomość