Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris, a no właśnie...
Byłabym wdzięczna gdybyście mogły mi jeszcze doradzić co mogę zrobić, jakie badania, żeby wiedzieć w czym sprawę zawalam? Czy może mieć na to wpływ niedobór jakichś minerałów, np. żelaza?
Tak bardzo chcę przestać czuć się winna...Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
Ja też jestem otwarta na wpadkę. W ogóle to postanowiłam jeść więcej warzyw i uprawiać sex jak króliczek duracella. Jak się nie uda, to napiszę do szanownego rządu reklamację, że ich spoty reklamowe przedstawiają zakłamaną wizję rzeczywistości i mogą doprowadzić biedne kobiety do anemii i wycieńczenia fizycznego, które może szkodzić życiu i zdrowiu. A ja piszę wspaniałe reklamacje. Po ostatniej obiecali powtórkę badania ma cito i 250 złotych na dowolne badania. Ciekawe, co by mi odpisał Kaczyński! Ooo, to jest wspaniały projekt!
Bocianiątko, Yoselyn82, JustynaG, KateHawke, Emilkap11, Rucola, Lunaris, Kargo31, Lena21, Sarna84, staraczka1111, Flowwer, Amy333, klaudiaaa93, Karma88, Malinka7, Meśka, Karolina90, emi2016 lubią tę wiadomość
-
Ja się rano wybieram do ginekologa i ciekawa jestem, co zobaczy. Nie ogarniam tego cyklu... Jak wydawało mi się, że koniec z płodnym śluzem, to teraz widzę że ciągle taki trochę rozciągliwy jest.
Po powrocie z wyjazdu zrobiłam też z ciekawości test owulacyjny (mam tylko zielone z Allegro) i jaśniejsza druga kreska. O tyle dziwne, że one u mnie najczęściej w ogóle białe wychodzą. Zaczęłam się zastanawiać, czy w takim razie nie jestem jeszcze przed owu, ale to znaczyłoby że chyba jest coś nie tak z dojrzewaniem pęcherzyków (w pt przed południem miał 20 mm)?
Teraz tak- gdyby przyjąć że jeszcze owu nie było, to czy mam M. zmuszać rano do działania, biorąc pod uwagę, że był dziś rano czy raczej czekać do USG i ewentualnie działać wieczorem?
Wykres też mam dziwny...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2017, 21:20
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
StaraczkaNika/ rozbawił mnie nawet Twój post. Też sobie myślałam to samo. Wszak czas okołoowulacyjny byliśmy niczym te króliki. I co? ... Nie wykicałam sobie czego chciałam, kurą nioską to na pewno w kolejnym wcieleniu nie będę.Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
StaraczkaNika wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3a807fadad63.jpg
Czy mnie zmęczone oczęta mylą? Czyżby PRAWDZIWA NATURALNA NIESTYMULOWANA NIESPODZIEWANA OWULACJA? Pytanie, jak to się ma do moich temperatur? Luknie która? Pliiiz
P.S. Tak, zgadłyście, mam nowy telefon. Do tego tak niebywałe zjawisko jak moja owulacja bez zastrzyków wymaga szczególnej oprawyStaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
staraniowa wrote:StaraczkaNika/ rozbawił mnie nawet Twój post. Też sobie myślałam to samo. Wszak czas okołoowulacyjny byliśmy niczym te króliki. I co? ... Nie wykicałam sobie czego chciałam, kurą nioską to na pewno w kolejnym wcieleniu nie będę.
innamorata88, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
O błagam, teraz to parsknęłam ze śmiechu. Dziękuję :*
Jak jesteś czarno-biała i futerkowa to ja jestem jak ten orangutan. Rudy, owłosiony i nie do końca ogarnia I też jest gatunkiem zagrożonyminnamorata88, Lunaris, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
pawojoszka wrote:A nie mówiłam to teraz do dzieła i pamiętaj że orgazm kobiety zwiększa szanse zaplodnienia
Malwas, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Nareszcie mam chwilkę żeby Was nadrobić
Flowwer cóż za piękna produkcja! będzie się działo!!!
Nika wykrakałyśmy owu z odbicia! do robotyyyyy! a za dwa dni będzie piękny skok temperatury
AnnaStesia odpoczywaj! I nie rób więcej takich numerów! A z tym serduszkiem... to zobaczymy dzisiaj jestem strasznie zmęczona, boli mnie brzuch i jajniki, cycki z dnia na dzień coraz mocniej i jak okazało się ze nie mam ksylitolu do kakao to mało się nie popłakałam... idę spać...
Summer nie chodzi o ilość serduszek na pierwszej stronie ale o to, że jesteśmy tutaj razem i się wspieramy i ze dobrze nam tu razem, dzięki Tobie :***
Panan trzymam kciukisummer86, StaraczkaNika, Lunaris, Flowwer, Anna Stesia, Maja84 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Malwas wrote:Super ! Czyli endo już prawie gotowe na przyjęcie malucha . Zobaczysz, ten cykl, to będzie to , trzymamy kciukasy.
Panan12 - pytam z ciekawości, bo mówisz, że lekarz Ci sugerował ciążę. Oby .
Ale co on by widział 7 dpo? Hehe. Tylko czemu jak mi wyciągnął to całe podbrzusze mnie bolało -
StaraczkaNika wrote:Mój mąż też o tym wie - zadbałam o jego edukację w tej kwestii już dawno temu. Wmówiłam mu też, że długa gra wstępna i przytulanie też pomagają. A najbardziej pomaga świeżo zmieniona pościel! Albo mi wierzy, albo udaje że wierzy, w każdym razie się stara
StaraczkaNika lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika Ciebie powinni zapisywać na receptę Ha ha ha i obawiam się że jakbyś tą reklamację napisała to dostałybyśmy w ramach rekompensaty Kaczyńskiego z króliczymi uszkami i w sexi stringach gotowego do rozmnażania
staraczka1111, Rucola, Amy333, klaudiaaa93, Emilkap11, Meśka, Karolina90, Flowwer, pilik lubią tę wiadomość
-
Flowwer gratulacje jaja jak ta lala, a endo jeszcze ładniejsze! Teraz trzeba "tylko" zrobić z tego pożytek!
Nika Ty teraz bierz się do roboty, a nie listy pisać! Kaczak nie zając, nie ucieknie!
AnnaStesia biedaku, to się wystraszyłaś... Teraz wypoczywaj, wypoczywaj a w wolnym czasie jeszcze wypoczywaj
Summer nie krzyczy się na ciężarne, więc mówię to bardzo spokojnie : nie masz wpływu na ilość (!!!) Ty odpowiadasz za miłą atmosferę tego wątku, i nigdzie nie byłoby nam lepiej Flowwer też tak smęciła w czerwcu, a jeszcze pół fasolek z lipca było zapylonych na jej wątku hihi.Lunaris, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
panan12 wrote:Ale co on by widział 7 dpo? Hehe. Tylko czemu jak mi wyciągnął to całe podbrzusze mnie bolało
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo; -
Dziewczynki moje kochane w koncu Was nadrobilam! A bylo co, bo od piątku mnie tu nie bylo.
Mam jakies takie dołki i dołeczki, stresuje sie cholernie tym HSG. A do tego moj dostawca internetu od soboty grzebie cos przy necie i zapowiedzial ze do konca tygodnia moga byc przerwy w dostawie:/
Jejku ale mnie sytuacja Aksamitnej przerazila, matko jedyna oby wszystko bylo u nich dobrze.
Mysle ze po polowie listopada ruszymy ostro z serduchami, ja sie juz niestety na listopadowe testowanie nie zalapie, ale za to dumnie wpisalam sie na mikołajki;-)Lunaris lubi tę wiadomość
-
Malwas wrote:Haha, co za teść. Nawet nie mogę sobie wybrazić tego pytania: możesz mnie ogolić? A może ona źle zrozumiała, co do niej położna mówiła .
Ja po ovitrelle + duphaston czuję się strasznie dennie, dawno nie miałąm takiego doła. Wszystko mnie męczy okropnie, wkurza, miałam ochotę się dzisiaj wydrzeć na ludzi w pracy tak solidnie. Ech, niech minie szybko ten tydzień, bo zwariuje. Jeszcze dwie imprezy rodzinne miałam w weekend, w przyszły nastepną, nienawidzę tłumaczyć ludziom, dlatego nie chcę kolejnego kieliszka wina ;p.
Ja nauczyłam się nie tłumaczyć ze swoich czynów.
Dziś dzień spa zrób sobie maseczkę, piling lub to co cię odpręża.Lunaris, innamorata88, Malwas lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczynki mam pierwsze wyniki badań robionych w 2dc i najbardziej mnie niepokoi że TSH mam 5,370 a w lutym było 1,1 i prolaktyna 49,679 chyba trochę za wysoko na pierwszą fazę już się martwię
-
Aksamitna jestem z Tobą i Twoimi maluszkami całym !!!
Inna jaki przystojniacha rośnie!!!
Anna Stesia nie rób takich psikusów!!! aż mi serce na chwilę stanęło jak zaczęłam czytać Twój post!!! Odpoczywaj, relaksuj się i wyleż porządnie to przeziębienie !!! Mnie też właśnie coś rozkłada gardło nieziemsko boli i kichać zaczynam, jesień pełną parą ehhh
Izape doskonale Cię rozumiem! I choć uwielbiam tu być, uwielbiam Was kochane, to potrzebowałam odpocząć, bo łapałam się na tym, że nie myślałam o niczym innym niż ciąża, z eMkiem zaczynało się psuć, ciągły smutek i zły nastrój przez ciągłe niepowodzenia a bycie na forum tylko potęgowało nieustanne myślenie o dziecku. Musiałam zająć głowę czymś innym bo czułam, że się rozpadam na milion kawałków. Taki detoks dobrze mi zrobił. Teraz trochę inaczej do wszystkiego podchodzę. To, że i tak rzadko bywam na forum nie jest już spowodowane potrzebą odpoczynku, ale po prostu zaczęłam żyć też innymi sprawami niż ciąża i brakuje mi czasu na wszystko Dlatego wierzę, że jak sobie poukładasz w główce i w życiu to wrócisz tu duuużo silniejsza!
FLO piękne endo!!! Jajec też nie tak mało, jedno wśród nich jest na pewno które zostanie z Tobą na 9 miesięcy Boszzz jak ja się nie mogę doczekać Twojego transferu!!!
Co do reklam to faktycznie rozwalają, jak nie króliki, to niechciane ciąże... skąd oni biorą te mądrości...porażka...
Czrna 81, Flowwer, Anna Stesia lubią tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
nick nieaktualnyFlo super jajeczka i endo wspaniałe teraz pozostaje zameczyć męża
Cheresta Tsh i prolaktyna za wysokie, musisz się przejść do endo.
Summer nie marudź, dobrze prowadzisz wątek, a serduszka nie zależą od Ciebie. Gdyby tak było to wszystkie byśmy już zaszły
U mnie temperatura wskazuje drugą fazę, także z mojego czasu współżycia wychodzi, że nie mam po co testowaćFlowwer lubi tę wiadomość
-
Lamka, bo ja mam pytanko - może Ty będziesz wiedzieć, skoro znasz się na jedzeniu. Czemu przy mutacjach MTHFR zalecają dietę bezglutenową? Nie widzę związku między jednym a drugim, ale może jakiś jest?