Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNika - nic mi nie wiadomo o takiej zależności. Na pewno zaleca się dietę bezglutenową przy hashimoto i innych chorobach autoimmunizacyjnych w przypadku potwierdzenia, lub braku możliwości wykluczenia celiakii i nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten. Pszenicę warto wykluczyć tak czy siak w tych jednostkach i io. Co do mutacji to niestety się nie wypowiem.
-
lamka wrote:Nika - nic mi nie wiadomo o takiej zależności. Na pewno zaleca się dietę bezglutenową przy hashimoto i innych chorobach autoimmunizacyjnych w przypadku potwierdzenia, lub braku możliwości wykluczenia celiakii i nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten. Pszenicę warto wykluczyć tak czy siak w tych jednostkach i io. Co do mutacji to niestety się nie wypowiem.
-
nick nieaktualnyStaraczkaNika wrote:Dzięki. Hmmm... przy mutacjach lubią się kręcić różne choroby autoimmunologiczne, więc może o to chodzi. Kurczaki, ostatnio coraz ciężej ugotować coś dobrego, bo już tyyylu rzeczy powinnam unikać!
-
nick nieaktualny
-
Lamka nie wiedziałam, że jesteś też z Wrocławia
Pozdrawiam
u mnie jest przerąbane ostatnio z jedzeniem. Mam hashimoto więc powinnam unikać glutenu i żółciowe zapalenie żołądka więc jeść same lekkostrawne rzeczy, mięso gotowane itd. Już nie wiem co wymyślać i na śniadanie ostatnio jem ciągle chleb z gotowaną szynką.. jaglanka juz mi bokiem wychodzi -
Dzień dobry dziewczyny
Flooo to jak wszystko pójdzie dobrze (a pójdzie!) to kiedy transfer? To chyba najbardziej wyczekana ciąża na ovu
Ja mam jutro na 16:00 USG, pewnie już przedostanie spotkanie z młodą po tamtej stronie brzuchaKarma88, olik321, Czrna 81, Lunaris, Emilkap11, Flowwer, innamorata88, Agniechaaaa, Lejka, pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
dziewczyny mierze od 3 dni tem w pochwie .
Pierwsze dwa dni ok 36,3 a dziś 36,7 mam 9dc więc nie wiem skąd ten skok? ( zrobiłam test ovu wynik negatywny)
A może źle mierze? Obudziłam sie co prawda dziś rozgrzana... ale sama nie wiem
Zmierzyłam chwile później w ustach pod językiem, co prawda juz po wstaniu i wyszło 36,11.
Który wyniki brać na serio?Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 08:59
-
Hej, to znowu ja.
Wczoraj pokłóciłam się z mężem więc szukam wsparcia gdzie indziej.
Jak Wy to robicie,że pamiętacie o mierzeniu temp? Ja tyle razy próbowałam i jakoś nie mogę sobie wyrobić tego nawyku.
Poza tym dzisiaj 35 dc @ brak i od rana strasznie bolą mnie piersi, szczególnie lewa, poza tym od jakiegoś tygodnia mam spuchnięte palce prawie cały czas. Ostatnie 4 @ bez jakichkolwiek objawów... Nie wiem co robić...Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
lamka wrote:Rzucicie okiem na mój wykres? Czy w piątek jest dobry czas żeby pójść zbadać proga i estradiol?
Olik jednak mam nadzieje ze nie mierzysz temp w macicy
Nika ja mam hashi i 3 miesiące byłam na diecie bg. Nic mi nie dała. Wróciłam do glutenu i nie ma różnicy ani w samopoczuciu ani w wynikach.olik321, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Hope tak się przykładam, że nigdy nie wiadomo gdzie włożę termometr
Dobra laski idę biegać... obiecałam sobie powrót do biegania więc muszę no muszę ;p
Żebym 5 chociaż zrobiła hahahahWiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 09:00
KateHawke lubi tę wiadomość
-
Ja niepotrzebnie wczoraj oglądałam "Uwagę" na tvn-ie. Choć tylko od połowy to i tak jestem dzisiaj zdołowana... Laska w czwartej ciąży, pije, bije się z matką, wypala co najmniej 4 paczki papierosów dziennie (!!!) ,oczywiście żadnego dziecka przy sobie nie ma, bo ma je głęboko w piździe, nawet się nie interesuje ich losem... i co? Takiej się udaje! Może i te dzieci trafią do dobrych domów, ale sam fakt że naraża ich zdrowie swoim prowadzeniem (ku **wa 100 papierochów dziennie!) powoduje we mnie taką złość i poczucie niesprawiedliwości. Takim skrajnym przypadkom powinno się podwiązywać jajniki. Sądownie.
Przepraszam że Wam tu narzygałam swoim jadem, ale trochę sobie ulżyłam...Emiilka, Lejka, Malinka7, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Czarna81
22 cs. -
olik321 wrote:Bea25 a jakie masz długie cykle?
Zawsze najlepszym sposobem jest beta..Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
91Ewela09 wrote:Witam się w najgorszym dniu tygodnia (nie znoszę wtorkow -10godz pracy). A do tego jakies przeziębienie mnie łapie.
Jak to mówią jak nie urok to sr***ka.
Miłego dnia ❤
Biedaku... to jest mordęga jak człowiek sie kiepsko czuje a tu jeszcze do pracy rodacy na tyle godzin. -
olik321 wrote:No to nic tylko jak wczoraj dziewczyny pisały. Uregulować cykle.. inaczej nic nie wiadomoEdometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
olik321 wrote:dziewczyny mierze od 3 dni tem w pochwie .
Pierwsze dwa dni ok 36,3 a dziś 36,7 mam 9dc więc nie wiem skąd ten skok? ( zrobiłam test ovu wynik negatywny)
A może źle mierze? Obudziłam sie co prawda dziś rozgrzana... ale sama nie wiem
Zmierzyłam chwile później w ustach pod językiem, co prawda juz po wstaniu i wyszło 36,11.
Który wyniki brać na serio?
Olik robiłaś test dziś rano? owulacyjne powinno się robić popołudniu a wcześniej przez 2-3h nic nie pić mnie w tym cyklu też temp zaskoczyła szybkim wzrostem a OF zaznaczył mi owulację w 10dc -niebawem będę miała owulację razem z miesiączką Pierwszy cykl biorę Ovarin ciekawe czy to ma związek. -
Czrna 81 wrote:Ja niepotrzebnie wczoraj oglądałam "Uwagę" na tvn-ie. Choć tylko od połowy to i tak jestem dzisiaj zdołowana... Laska w czwartej ciąży, pije, bije się z matką, wypala co najmniej 4 paczki papierosów dziennie (!!!) ,oczywiście żadnego dziecka przy sobie nie ma, bo ma je głęboko w piździe, nawet się nie interesuje ich losem... i co? Takiej się udaje! Może i te dzieci trafią do dobrych domów, ale sam fakt że naraża ich zdrowie swoim prowadzeniem (ku **wa 100 papierochów dziennie!) powoduje we mnie taką złość i poczucie niesprawiedliwości. Takim skrajnym przypadkom powinno się podwiązywać jajniki. Sądownie.
Przepraszam że Wam tu narzygałam swoim jadem, ale trochę sobie ulżyłam...
Oglądałam też... i mam takie samo zdanie jak Ty...
u mnie na teście biała bielusieńka biel...
na chwile obecną chyba musimy się wstrzymać ze staraniami. Musze znaleźć nową pracę i wziąć się za siebie... za zrobienie podstawowych badań... co na początek? jeśli moje wyniki zawsze byly ksiazkowe? Okres jak w zegarku i nigdy nic nie dolegało...w oczekiwaniu na drugiego bąbelka...
9cs...
1.2018 Ciaza biochemiczna