X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w najgorszym dniu tygodnia (nie znoszę wtorkow -10godz pracy). A do tego jakies przeziębienie mnie łapie.
    Jak to mówią jak nie urok to sr***ka.
    Miłego dnia ❤

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - nic mi nie wiadomo o takiej zależności. Na pewno zaleca się dietę bezglutenową przy hashimoto i innych chorobach autoimmunizacyjnych w przypadku potwierdzenia, lub braku możliwości wykluczenia celiakii i nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten. Pszenicę warto wykluczyć tak czy siak w tych jednostkach i io. Co do mutacji to niestety się nie wypowiem.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Nika - nic mi nie wiadomo o takiej zależności. Na pewno zaleca się dietę bezglutenową przy hashimoto i innych chorobach autoimmunizacyjnych w przypadku potwierdzenia, lub braku możliwości wykluczenia celiakii i nieceliakalnej nadwrażliwości na gluten. Pszenicę warto wykluczyć tak czy siak w tych jednostkach i io. Co do mutacji to niestety się nie wypowiem.
    Dzięki. Hmmm... przy mutacjach lubią się kręcić różne choroby autoimmunologiczne, więc może o to chodzi. Kurczaki, ostatnio coraz ciężej ugotować coś dobrego, bo już tyyylu rzeczy powinnam unikać!

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Dzięki. Hmmm... przy mutacjach lubią się kręcić różne choroby autoimmunologiczne, więc może o to chodzi. Kurczaki, ostatnio coraz ciężej ugotować coś dobrego, bo już tyyylu rzeczy powinnam unikać!
    Wydaje się to logiczne, ale w dietetyce często logiczne nie znaczy prawdziwe. ;-) Można nieraz przyjąć zbyt daleko idące wnioski.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rzucicie okiem na mój wykres? Czy w piątek jest dobry czas żeby pójść zbadać proga i estradiol?

• olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nie wiedziałam, że jesteś też z Wrocławia :)

Pozdrawiam

u mnie jest przerąbane ostatnio z jedzeniem. Mam hashimoto więc powinnam unikać glutenu i żółciowe zapalenie żołądka więc jeść same lekkostrawne rzeczy, mięso gotowane itd. Już nie wiem co wymyślać i na śniadanie ostatnio jem ciągle chleb z gotowaną szynką.. jaglanka juz mi bokiem wychodzi

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Flooo to jak wszystko pójdzie dobrze (a pójdzie!) to kiedy transfer? To chyba najbardziej wyczekana ciąża na ovu :D

Ja mam jutro na 16:00 USG, pewnie już przedostanie spotkanie z młodą po tamtej stronie brzucha :)

Karma88, olik321, Czrna 81, Lunaris, Emilkap11, Flowwer, innamorata88, Agniechaaaa, Lejka, pilik, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny mierze od 3 dni tem w pochwie .

Pierwsze dwa dni ok 36,3 a dziś 36,7 mam 9dc więc nie wiem skąd ten skok? ( zrobiłam test ovu wynik negatywny)
    A może źle mierze? Obudziłam sie co prawda dziś rozgrzana... ale sama nie wiem
    Zmierzyłam chwile później w ustach pod językiem, co prawda juz po wstaniu i wyszło 36,11.
    Który wyniki brać na serio?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 08:59

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, to znowu ja.
    Wczoraj pokłóciłam się z mężem więc szukam wsparcia gdzie indziej.
    Jak Wy to robicie,że pamiętacie o mierzeniu temp? Ja tyle razy próbowałam i jakoś nie mogę sobie wyrobić tego nawyku.
    Poza tym dzisiaj 35 dc @ brak i od rana strasznie bolą mnie piersi, szczególnie lewa, poza tym od jakiegoś tygodnia mam spuchnięte palce prawie cały czas. Ostatnie 4 @ bez jakichkolwiek objawów... Nie wiem co robić...

Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
    Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea25 a jakie masz długie cykle?
    Zawsze najlepszym sposobem jest beta..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Rzucicie okiem na mój wykres? Czy w piątek jest dobry czas żeby pójść zbadać proga i estradiol?
    Piątek to idealny dzień :)

Olik jednak mam nadzieje ze nie mierzysz temp w macicy :D

Nika ja mam hashi i 3 miesiące byłam na diecie bg. Nic mi nie dała. Wróciłam do glutenu i nie ma różnicy ani w samopoczuciu ani w wynikach.

olik321, lamka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope tak się przykładam, że nigdy nie wiadomo gdzie włożę termometr :)

Dobra laski idę biegać... obiecałam sobie powrót do biegania więc muszę no muszę ;p
    Żebym 5 chociaż zrobiła hahahah

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 09:00

KateHawke lubi tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Czrna 81 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niepotrzebnie wczoraj oglądałam "Uwagę" na tvn-ie. Choć tylko od połowy to i tak jestem dzisiaj zdołowana... Laska w czwartej ciąży, pije, bije się z matką, wypala co najmniej 4 paczki papierosów dziennie (!!!) ,oczywiście żadnego dziecka przy sobie nie ma, bo ma je głęboko w piździe, nawet się nie interesuje ich losem... i co? Takiej się udaje! Może i te dzieci trafią do dobrych domów, ale sam fakt że naraża ich zdrowie swoim prowadzeniem (ku **wa 100 papierochów dziennie!) powoduje we mnie taką złość i poczucie niesprawiedliwości. Takim skrajnym przypadkom powinno się podwiązywać jajniki. Sądownie.
    Przepraszam że Wam tu narzygałam swoim jadem, ale trochę sobie ulżyłam...

Emiilka, Lejka, Malinka7, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Czarna81
    22 cs.
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Bea25 a jakie masz długie cykle?
    Zawsze najlepszym sposobem jest beta..
    No właśnie pisałam wczoraj, że z moimi cyklami to jest różnie... ostatnie najkrótszy 22 najdłuższy 40 :/ w czerwcu odstawiłam tabletki, które brałam ponad rok i też wtedy miałam zabieg wycięcia guzka z blizny po cc.

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to nic tylko jak wczoraj dziewczyny pisały. Uregulować cykle.. inaczej nic nie wiadomo

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91Ewela09 wrote:
    Witam się w najgorszym dniu tygodnia (nie znoszę wtorkow -10godz pracy). A do tego jakies przeziębienie mnie łapie.
    Jak to mówią jak nie urok to sr***ka.
    Miłego dnia ❤

Biedaku... to jest mordęga jak człowiek sie kiepsko czuje a tu jeszcze do pracy rodacy na tyle godzin.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Bea25 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    No to nic tylko jak wczoraj dziewczyny pisały. Uregulować cykle.. inaczej nic nie wiadomo
    Jak byłam ostatnio u gin to mi powiedział, że czasem takie rzeczy po tabletkach się zdarzają i żeby się tym nie przejmować tylko się starać i łykać kwas foliowy. Robił mi też wtedy USG i mówił, że guzków nowych nie ma i że jajniki ładne, więc powinno być wszystko ok... Nie mówił nic o badaniu hormonów ani nić. :/

Córeczka 4 latka <3
    Aniołek <3 01.2018
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    dziewczyny mierze od 3 dni tem w pochwie .

Pierwsze dwa dni ok 36,3 a dziś 36,7 mam 9dc więc nie wiem skąd ten skok? ( zrobiłam test ovu wynik negatywny)
    A może źle mierze? Obudziłam sie co prawda dziś rozgrzana... ale sama nie wiem
    Zmierzyłam chwile później w ustach pod językiem, co prawda juz po wstaniu i wyszło 36,11.
    Który wyniki brać na serio?

Olik robiłaś test dziś rano? owulacyjne powinno się robić popołudniu a wcześniej przez 2-3h nic nie pić :) mnie w tym cyklu też temp zaskoczyła szybkim wzrostem a OF zaznaczył mi owulację w 10dc -niebawem będę miała owulację razem z miesiączką :P Pierwszy cykl biorę Ovarin ciekawe czy to ma związek.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • FraniowaMamula Ekspertka

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Ja niepotrzebnie wczoraj oglądałam "Uwagę" na tvn-ie. Choć tylko od połowy to i tak jestem dzisiaj zdołowana... Laska w czwartej ciąży, pije, bije się z matką, wypala co najmniej 4 paczki papierosów dziennie (!!!) ,oczywiście żadnego dziecka przy sobie nie ma, bo ma je głęboko w piździe, nawet się nie interesuje ich losem... i co? Takiej się udaje! Może i te dzieci trafią do dobrych domów, ale sam fakt że naraża ich zdrowie swoim prowadzeniem (ku **wa 100 papierochów dziennie!) powoduje we mnie taką złość i poczucie niesprawiedliwości. Takim skrajnym przypadkom powinno się podwiązywać jajniki. Sądownie.
    Przepraszam że Wam tu narzygałam swoim jadem, ale trochę sobie ulżyłam...

Oglądałam też... i mam takie samo zdanie jak Ty...

u mnie na teście biała bielusieńka biel... :(
    na chwile obecną chyba musimy się wstrzymać ze staraniami. Musze znaleźć nową pracę i wziąć się za siebie... za zrobienie podstawowych badań... :( co na początek? jeśli moje wyniki zawsze byly ksiazkowe? Okres jak w zegarku i nigdy nic nie dolegało...

w oczekiwaniu na drugiego bąbelka... <3

h84f2n0a15r1d7q0.png

9cs...
    1.2018 Ciaza biochemiczna
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ze mnie as:) w ostatnim cyklu test ovu tez robilam rano i o dziwo wyszedl pozytywny w dzien odczuwanej owulacji. Teraz nie czuje zebym miala, sluz nie ten i jajnik nie boli. Zreszts ide wieczorem do gin to wypytam:)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ