Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bea25 wrote:Jak byłam ostatnio u gin to mi powiedział, że czasem takie rzeczy po tabletkach się zdarzają i żeby się tym nie przejmować tylko się starać i łykać kwas foliowy. Robił mi też wtedy USG i mówił, że guzków nowych nie ma i że jajniki ładne, więc powinno być wszystko ok... Nie mówił nic o badaniu hormonów ani nić.
Nie wiem czy to sprawdzony lekarz, ale większość ginekologów niestety niezbyt zna się na staraniach, pewnie świetnie prowadzą ciąże lub inne „zwykle” dolegliwości, ale rzadko chcą cokolwiek robić w sprawie starań przed upływem roku - moja lekarka też mi tylko mówiła ze wszystko dobrze i się noe nakręcać i się starać, ewentualnie po roku jakieś badania. Wiec poszłam prywatnie i do roku miałam już sporo badań zrobionych i wiedziałam co jest nie tak, nowa lekarka mogła działać, a tak zmarnowalabym pol roku czekając... -
olik321 wrote:To ze mnie as:) w ostatnim cyklu test ovu tez robilam rano i o dziwo wyszedl pozytywny w dzien odczuwanej owulacji. Teraz nie czuje zebym miala, sluz nie ten i jajnik nie boli. Zreszts ide wieczorem do gin to wypytam:)
Spoko-rano też Ci wyjdzie ale owulke możesz mieć dzień wcześniej i szkoda przegapić. Mi czasem + wychodzą 2 dni po kolei. Najgorzej to wytrzymać bez kawy 2-3h po południu!
Idę ogarniać rehabilitację dziewczyny -mam na cito skierowanie i nigdzie nie mogę znaleźć terminu szybciej jak na koniec stycznia-lutyolik321 lubi tę wiadomość
-
Lena21 wrote:Nie wiem czy to sprawdzony lekarz, ale większość ginekologów niestety niezbyt zna się na staraniach, pewnie świetnie prowadzą ciąże lub inne „zwykle” dolegliwości, ale rzadko chcą cokolwiek robić w sprawie starań przed upływem roku - moja lekarka też mi tylko mówiła ze wszystko dobrze i się noe nakręcać i się starać, ewentualnie po roku jakieś badania. Wiec poszłam prywatnie i do roku miałam już sporo badań zrobionych i wiedziałam co jest nie tak, nowa lekarka mogła działać, a tak zmarnowalabym pol roku czekając...
Czyli pewnie teraz się nie nastawiać i czekać na @ ???Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 10:07
Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
olik321 wrote:No to nic tylko jak wczoraj dziewczyny pisały. Uregulować cykle.. inaczej nic nie wiadomo
Bea25, olik321, Lunaris lubią tę wiadomość
-
pawojoszka wrote:Regularne cykle łatwiej monitorować to pewne ale nieregularne nie wykluczają ciąży ja w życiu nie miałam regularnych cykli nigdy tego nie ustawiałam bo normalnie zachodziłam w ciążę a nie jestem przekonana do łykania hormonów potrzeba tylko dokładnej obserwacji i poznania organizmu żeby trafić w owulację mój ostatni cykl z którego teraz jestem w ciąży wyglądał tak że owulka była w 45 dniu cyklu mój organizm podchodził do niej 4 razy ,tak że na pewno warto się badać i leczyć jeśli jest potrzeba ale też trzeba próbować nieregularne cykle nie przekreślają szans na dzidzie
Pawojoszka nie twierdzę, że nieregularne cykle przekreślają ciąże, tylko trudno w takich coś podpowiedzieć
Nie mniej trzymam kciuki by każdy zakonczył się szczęsliwie regularny czy nieBea25 lubi tę wiadomość
-
Dzięki Dziewczyny! Na pewno każda z Was ma trochę racji. Ja dopiero raczkuje w temacie dlatego chciałam się Was poradzić, bo dajecie dużo wsparcia i nadziei i jeżeli teraz się nie udało (chociaż mam jeszcze nadzieję ) to będę się od Was uczyć i korzystać z Waszych porad.Edometrioza (wycięcie guzka z blizny po cc- 06.2017)
Córeczka 4 latka
Aniołek 01.2018 -
Melevis wrote:Dzień dobry dziewczyny
Flooo to jak wszystko pójdzie dobrze (a pójdzie!) to kiedy transfer? To chyba najbardziej wyczekana ciąża na ovu
Ja mam jutro na 16:00 USG, pewnie już przedostanie spotkanie z młodą po tamtej stronie brzucha
Ciocia Flo czeka za wieści. Jak samopoczucie ? Brzuszek spory ?
Jak będzie co podawać to pod koniec przyszłego tygolik321, Bocianiątko, Melevis, Czrna 81, Jedna_z_Wielu, Rucola, emi2016, lamka, Anna Stesia, Sarna84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Lunaris eMek dalej ma muchy w nosie ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 10:51
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
pawojoszka wrote:Regularne cykle łatwiej monitorować to pewne ale nieregularne nie wykluczają ciąży ja w życiu nie miałam regularnych cykli nigdy tego nie ustawiałam bo normalnie zachodziłam w ciążę a nie jestem przekonana do łykania hormonów potrzeba tylko dokładnej obserwacji i poznania organizmu żeby trafić w owulację mój ostatni cykl z którego teraz jestem w ciąży wyglądał tak że owulka była w 45 dniu cyklu mój organizm podchodził do niej 4 razy ,tak że na pewno warto się badać i leczyć jeśli jest potrzeba ale też trzeba próbować nieregularne cykle nie przekreślają szans na dzidzie
Pewnie, że nie przekreślają, ale u mnie owulki były super, zawsze wiedziałam kiedy - problemem było zagnieżdżenie, bo miałam za niko poziom progesteronu i wszystko kończyło się fiaskiem dlatego obserwacja i znajomość swojego ciała to super sprawa i z pewnością zwiększa szanse, ale czasem tez potrzebujemy pomocy z zewnątrz bo to nie wystarczy -
olik321 wrote:Lamka nie wiedziałam, że jesteś też z Wrocławia
Pozdrawiam
u mnie jest przerąbane ostatnio z jedzeniem. Mam hashimoto więc powinnam unikać glutenu i żółciowe zapalenie żołądka więc jeść same lekkostrawne rzeczy, mięso gotowane itd. Już nie wiem co wymyślać i na śniadanie ostatnio jem ciągle chleb z gotowaną szynką.. jaglanka juz mi bokiem wychodzi
O to mamy kolejną Wrocławianke:)
Lamka, ja tak jeszcze odpowiadając na Twoje pytanie pod wykresem- HSG robie w Invimedzie, o ile nie ucieknę w ostatniej chwili
lamka lubi tę wiadomość
-
Flowwer wrote:Ciocia Flo czeka za wieści. Jak samopoczucie ? Brzuszek spory ?
Jak będzie co podawać to pod koniec przyszłego tyg
O kurczaki to już zaraz!
U nas spoko, tylko mała przekręcona głową do góry więc wpychanie czaszki w żebra i przeponę konczy sie chwilowym brakiem oddechu i dotlenienia może jutro będę miała już ustalony termin cc, także przyjmuję zapisy na zwolniony brzuszek 2 tygodnie temu wyglądał tak, teraz rośnie (i nie tylko on) w zastraszajacym tempie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2017, 12:40
blue00, staraczka1111, Flowwer, Agniechaaaa, Kargo31, KateHawke, Bocianiątko, Karolina90, Zielona1911, madzia8lenka, Lejka, Czrna 81, Jedna_z_Wielu, Lena21, klaudiaaa93, olik321, pilik, Maja84, emi2016, lamka, Karma88, Anna Stesia, Kaczorka, Lunaris, Paulina.G, Amy333, Bunia86, Barbarka1984, -Monika- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMelevis wrote:O kurczaki to już zaraz!
U nas spoko, tylko mała przekręcona głową do góry więc wpychanie czaszki w żebra i przeponę konczy sie chwilowym brakiem oddechu i dotlenienia może jutro będę miała już ustalony termin cc, także przyjmuję zapisy na zwolniony brzuszek 2 tygodnie wyglądał tak, teraz rośnie (i nie tylko on) w zastraszajacym tempie
Melevis lubi tę wiadomość
-
Melevis wrote:O kurczaki to już zaraz!
U nas spoko, tylko mała przekręcona głową do góry więc wpychanie czaszki w żebra i przeponę konczy sie chwilowym brakiem oddechu i dotlenienia może jutro będę miała już ustalony termin cc, także przyjmuję zapisy na zwolniony brzuszek 2 tygodnie wyglądał tak, teraz rośnie (i nie tylko on) w zastraszajacym tempie
Ale masz zgrabny brzuszek !!!
Kolejka już się robi do twojego brzuszka Ale ten czas myka tutaj ...Melevis lubi tę wiadomość
Provita-Paliga
⛄⛄⛄
-
Agniechaaaa, Melevis, Anna Stesia lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Piękny okrąglutki brzuszek! Też chce taki!Melevis lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
nick nieaktualny
-
Flo oby teraz już nic nie stanęło na drodze do Twojego szczęścia ❤ oby za tydzień poszło wszystko pięknie.
A ja muszę przyspieszyć sobie wizytę na czwartek bo mała tak się pręży że muszę sprawdzić co z szyjka
A oto mój brzuszek,a co też się pochwalę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c6cb8bb6e0f.jpgAgniechaaaa, Melevis, Czrna 81, Flowwer, blue00, Jedna_z_Wielu, Bocianiątko, staraczka1111, Emilkap11, olik321, Maja84, KateHawke, emi2016, Malinka7, lamka, Karma88, Anna Stesia, Kaczorka, Lunaris, Amy333, Bunia86, -Monika- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadzia8lenka wrote:Flo oby teraz już nic nie stanęło na drodze do Twojego szczęścia ❤ oby za tydzień poszło wszystko pięknie.
A ja muszę przyspieszyć sobie wizytę na czwartek bo mała tak się pręży że muszę sprawdzić co z szyjka
A oto mój brzuszek,a co też się pochwalę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7c6cb8bb6e0f.jpgmadzia8lenka lubi tę wiadomość