X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna słyszałam o tym i go długo brałam ale przestałam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mi nie kazali widocznie macie lepszych ginekologow
    panan12 wrote:
    Aaa bierzcie mnie za debil... W macierzyństwie byłam i też mi nie zlecil

Widocznie sądzili, że ktoś kto przychodzi do kliniki,jest pełnoletni,jest również na tyle świadomy, żeby to WIEDZIEĆ.

Poza tym jesteś tu o wieeeeele dłużej niż ja i naprawdę nie zauważyłaś żadnej stopki z podpisem, kto co bierze? Żaden wykres nie dał Ci do myślenia? Toż to ovarin to ponoć nawet na jakimś HGTV reklamują między panią Rozenkową a Geslerową, nie trzeba do tego książek medycznych czy PubMedu zgłębiać!

Ja ogólnie jestem miła, pomocna i wyrozumiała. Nie mam tylko cierpliwości do głupoty!

Jeszcze, jeszcze bym zrozumiała, że można nie wiedzieć o zmetylowanych formach, ale nie, nie umiem uwierzyć, że o zwykłym kwasie foliowym nie wiedziałaś. Chyba ten Radler mnie nie zagotował aż tak jak to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:03

Bajkaaa, innamorata88, Emilkap11, Lejka, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem czy my chcemy wiedziec :D

A tak swoja droga znow liczysz sie tylko ty i twoje problemy i ciaza itp..

W ogole cie inne sprawy nie interesuja ani dziewczyny!

Tylko ty ty i jeszcze raz Ty..

Plakac sie chce normalnie i rece opadaja!

innamorata88, Lejka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset przeciez ona nie czyta co piszemy a jesli juz to pare slow lub zdan..ona wpada powiedziec co chce o sobie powiedziec i zaraz wypada!!

innamorata88, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zapomniałam napisać :) Lamka myslę że na test za wcześnie, powtórz niebawem, ja polecam te facelle paskowe z rossmana, mnie nigdy nie oszukał, na bobo nieraz miałam bladziochy a ciąży nie było.

Monika smacznej sałatki :) A kiedy testujesz? Może te bóle to jest już coś na rzeczy :)

lamka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Malwas wzielam no-spe i przeszlo uff, przeszukalam wszystkie szuflady i jak znalazłam to się strasznie ucieszyłam :D

a teraz robie sobie sałatkę z jakiem, kukurydzą, porem i pieczarkami :D ostatnio strasznie dobra mi wyszła, ale za mało zrobiłam jaaaami :D
    Mmm brzmi pysznie :). Ja zaraz będę musiała coś wymyśleć, mąż wraca z pracy. A który masz dzień cyklu? Widzę, że testujesz dokładnie za tydzień ;).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    reset przeciez ona nie czyta co piszemy a jesli juz to pare slow lub zdan..ona wpada powiedziec co chce o sobie powiedziec i zaraz wypada!!

Yos - dla mnie może się nie interesować mną, ale niechże myśli o dziecku, które niczemu nie jest winne. Ja naprawdę jestem uczulona na głupotę ludzką...

Btw. dziewczyny - mignęło mi w Rossmanie, że slynny tu żółty bobo test jest w promocji ;) Nie wiem po ile, bo widziałam tylko żółtą plakietkę (postanowiłam NIE kupować testu, bo inaczej bym testowała od juta, co nawet przy promocjach jest słabym biznesem;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:10

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan kuźwa mać :/ bo już też nie wytrzymałam. Przygotowywałaś się do IUI, poszłaś do kliniki i nie wierzę, że Mirocki Cię nie spytał co zażywasz. Poza tym na wejściu się wypełnia ankietę i mówi pielęgniarce co się zażywa aktualnie a lekarz później to czyta. Mnie pytał co zażywam i nie uwierzę, że i Ciebie nie pytał o suplementy. IUI to poważna procedura, byłaś stymulowana i wywalilas na to kupę kasy i ot tak poprostu. I nie brałaś kwasu?! To jest mega nieodpowiedzialne! Czytałaś o skutkach może? Bo widzę że dziewczyny grzmią równo a Ty i tak sobie wiele z tego nie robisz i jeszcze się śmiejesz :/
    Napisałabym jeszcze chyba sporo, ale muszę chyba iść się uspokoić, bo się zagotowało we mnie... wdech wydech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:16

innamorata88, myssss, Bocianiątko, Czrna 81, Emilkap11, Lejka lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bunia ciężko coś doradzić ale może wizyta lub konsultacja z dr wskazana.

Byłam dziś na usg, naprawde dokłanie mnie badał i nic nie widać złego, po wynikach kontaktowałam się telefonicznie z lekarzem, mam powtórzyć bete w szpitalu za 2 dni.
    Wiem że nic nie wymyślę, ale musiałam wyrzucić swoje żale na tą diagnostykę, no bo te roznieżności w wynikach chyba nie powinny być, no chyba że to wina urządzenia do pomairów, kompletnie się na tym nie znam.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan a mi sie wydaje ze Ty wchodzisz do gina z podejściem „jestem kozak i wiem wszystko” jakos ja z każdym lekarzem siadałem analizowałam jakie leki suplementy witaminy, potem dawki badania, usg kakretnie ma mi pokazać gdzie co i jak i rzecz jasna zdj dla mnie do wglądu. Nie uwierzę, ze w macierzyństwie nikt z Tobą tak nie rozmawiał bo nawet położne po wyjściu z gabinetu zawsze ze mna rozmawiają!!! Co i wogole... nie dociera to do mnie

innamorata88, Lejka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu, może trzeba by zapytać jakiegoś lekarza, czy beta tak może skakać. Ja nie mam pojęcia, czy to kwestia złego pomiaru w diagnostyce, czy może po prostu masz jakąś taką niespotykaną dynamikę tego przyrostu bety. Na czerwcówkach jest dziewczyna, której też ta beta tak skakała - to spadała, za chwilę znów sie podnosiła (chodziło oczywiście o inne wartości, ale mechanizm działania był podobny).

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wszystkiego zdrowego i spełnionego :) <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/875c5a73208b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:18

Bocianiątko, Czrna 81, summer86, Emilkap11, Lejka, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ostatnio miałam tak zalatane dni, że nie miałam kiedy was podczytać, ale mam nadzieję, że zaraz nadrobię, właśnie do tego siadam ;)

Jak zwykle trzymam za wszystkie kciuki, szczególnie za nasze weteranki. :)
    Nie wiem czy się zapisywać na testowanie, bo kiepsko z serduszkami w tym cyklu (trochę problemów zdrowotnych), poza tym zaczęłam brać ovarin a od nowego cyklu clo, a wy jak sądzicie?

Poza tym zapomniałam spytać mojej Pani doktor czy uważacie, że przy takiej stymulacji jest sens pić zioła o. Sroki? Nie chcę za bardzo namieszać....

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wszystkiego co najlepsze :* Spokojnej i nudnej ciazuni i bezproblemowefo rozwiazania :D

Flo czekam na wiesci...

Zafasolkowanym gratuluje :D

Flowwer, Ania1003, summer86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Widocznie sądzili, że ktoś kto przychodzi do kliniki,jest pełnoletni,jest również na tyle świadomy, żeby to WIEDZIEĆ.

Poza tym jesteś tu o wieeeeele dłużej niż ja i naprawdę nie zauważyłaś żadnej stopki z podpisem, kto co bierze? Żaden wykres nie dał Ci do myślenia? Toż to ovarin to ponoć nawet na jakimś HGTV reklamują między panią Rozenkową a Geslerową, nie trzeba do tego książek medycznych czy PubMedu zgłębiać!

Ja ogólnie jestem miła, pomocna i wyrozumiała. Nie mam tylko cierpliwości do głupoty!

Jeszcze, jeszcze bym zrozumiała, że można nie wiedzieć o zmetylowanych formach, ale nie, nie umiem uwierzyć, że o zwykłym kwasie foliowym nie wiedziałaś. Chyba ten Radler mnie nie zagotował aż tak jak to...

Wiedziałam ale nie bralam. A z ovarinem miałam przygodę w tym roku nawet...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • misiak17 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan przygode to Ty możesz mieć na wycieczce w gorach jak spotkasz niedźwiedzia a nie z lekami. Rynce opadają.

Agniechaaaa, innamorata88, madwitka, Aksamitna, Jedna_z_Wielu, Meśka, Emilkap11, Karma88, MamaFabianka, Lejka, Sarna84, Amy333, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan tylko tyle powiem: "Kończ... waść! wstydu... oszczędź!"

Agniechaaaa, innamorata88, madwitka, Lejka, Sarna84, Amy333 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Panan a mi sie wydaje ze Ty wchodzisz do gina z podejściem „jestem kozak i wiem wszystko” jakos ja z każdym lekarzem siadałem analizowałam jakie leki suplementy witaminy, potem dawki badania, usg kakretnie ma mi pokazać gdzie co i jak i rzecz jasna zdj dla mnie do wglądu. Nie uwierzę, ze w macierzyństwie nikt z Tobą tak nie rozmawiał bo nawet położne po wyjściu z gabinetu zawsze ze mna rozmawiają!!! Co i wogole... nie dociera to do mnie

A no różnie to było. Nie wiem do kogo iść na te pierwsza wizytę komu zaufać. Tyle rzeczy mi mówicie i żaden lekarz mi się nie podoba x tych co znam... Wyroba jest spoko ale kurcze 110 km mam do niego

f2w3k0s3plke7odf.png
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja myślę że IUI to ewentualnie mąż jej robił ;) a klinike widziała na focie u wujaszka gugiel.
    I moja głowa włącza opcje wygaszenia problemu pn.

Agniechaaaa, Bajkaaa, madwitka, innamorata88, Jedna_z_Wielu, Phnappy, Karma88, MamaFabianka, Lejka, Amy333, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • misiak17 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower kciuki.
    Bunia nie wiem co z tą Twoją beta. Dziwne to.
    Summer wszystkiego najlepszego.

summer86 lubi tę wiadomość

Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ