Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inna słyszałam o tym i go długo brałam ale przestałam

f2w3k0s3plke7odf.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panan12 wrote:
    Mi nie kazali widocznie macie lepszych ginekologow
    panan12 wrote:
    Aaa bierzcie mnie za debil... W macierzyństwie byłam i też mi nie zlecil

Widocznie sądzili, że ktoś kto przychodzi do kliniki,jest pełnoletni,jest również na tyle świadomy, żeby to WIEDZIEĆ.

Poza tym jesteś tu o wieeeeele dłużej niż ja i naprawdę nie zauważyłaś żadnej stopki z podpisem, kto co bierze? Żaden wykres nie dał Ci do myślenia? Toż to ovarin to ponoć nawet na jakimś HGTV reklamują między panią Rozenkową a Geslerową, nie trzeba do tego książek medycznych czy PubMedu zgłębiać!

Ja ogólnie jestem miła, pomocna i wyrozumiała. Nie mam tylko cierpliwości do głupoty!

Jeszcze, jeszcze bym zrozumiała, że można nie wiedzieć o zmetylowanych formach, ale nie, nie umiem uwierzyć, że o zwykłym kwasie foliowym nie wiedziałaś. Chyba ten Radler mnie nie zagotował aż tak jak to...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:03

Bajkaaa, innamorata88, Emilkap11, Lejka, Sarna84 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie wiem czy my chcemy wiedziec :D

A tak swoja droga znow liczysz sie tylko ty i twoje problemy i ciaza itp..

W ogole cie inne sprawy nie interesuja ani dziewczyny!

Tylko ty ty i jeszcze raz Ty..

Plakac sie chce normalnie i rece opadaja!

innamorata88, Lejka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset przeciez ona nie czyta co piszemy a jesli juz to pare slow lub zdan..ona wpada powiedziec co chce o sobie powiedziec i zaraz wypada!!

innamorata88, KateHawke lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ah zapomniałam napisać :) Lamka myslę że na test za wcześnie, powtórz niebawem, ja polecam te facelle paskowe z rossmana, mnie nigdy nie oszukał, na bobo nieraz miałam bladziochy a ciąży nie było.

Monika smacznej sałatki :) A kiedy testujesz? Może te bóle to jest już coś na rzeczy :)

lamka lubi tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Malwas wzielam no-spe i przeszlo uff, przeszukalam wszystkie szuflady i jak znalazłam to się strasznie ucieszyłam :D

a teraz robie sobie sałatkę z jakiem, kukurydzą, porem i pieczarkami :D ostatnio strasznie dobra mi wyszła, ale za mało zrobiłam jaaaami :D
    Mmm brzmi pysznie :). Ja zaraz będę musiała coś wymyśleć, mąż wraca z pracy. A który masz dzień cyklu? Widzę, że testujesz dokładnie za tydzień ;).

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • reset Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    reset przeciez ona nie czyta co piszemy a jesli juz to pare slow lub zdan..ona wpada powiedziec co chce o sobie powiedziec i zaraz wypada!!

Yos - dla mnie może się nie interesować mną, ale niechże myśli o dziecku, które niczemu nie jest winne. Ja naprawdę jestem uczulona na głupotę ludzką...

Btw. dziewczyny - mignęło mi w Rossmanie, że slynny tu żółty bobo test jest w promocji ;) Nie wiem po ile, bo widziałam tylko żółtą plakietkę (postanowiłam NIE kupować testu, bo inaczej bym testowała od juta, co nawet przy promocjach jest słabym biznesem;))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:10

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan kuźwa mać :/ bo już też nie wytrzymałam. Przygotowywałaś się do IUI, poszłaś do kliniki i nie wierzę, że Mirocki Cię nie spytał co zażywasz. Poza tym na wejściu się wypełnia ankietę i mówi pielęgniarce co się zażywa aktualnie a lekarz później to czyta. Mnie pytał co zażywam i nie uwierzę, że i Ciebie nie pytał o suplementy. IUI to poważna procedura, byłaś stymulowana i wywalilas na to kupę kasy i ot tak poprostu. I nie brałaś kwasu?! To jest mega nieodpowiedzialne! Czytałaś o skutkach może? Bo widzę że dziewczyny grzmią równo a Ty i tak sobie wiele z tego nie robisz i jeszcze się śmiejesz :/
    Napisałabym jeszcze chyba sporo, ale muszę chyba iść się uspokoić, bo się zagotowało we mnie... wdech wydech...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:16

innamorata88, myssss, Bocianiątko, Czrna 81, Emilkap11, Lejka lubią tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    Bunia ciężko coś doradzić ale może wizyta lub konsultacja z dr wskazana.

Byłam dziś na usg, naprawde dokłanie mnie badał i nic nie widać złego, po wynikach kontaktowałam się telefonicznie z lekarzem, mam powtórzyć bete w szpitalu za 2 dni.
    Wiem że nic nie wymyślę, ale musiałam wyrzucić swoje żale na tą diagnostykę, no bo te roznieżności w wynikach chyba nie powinny być, no chyba że to wina urządzenia do pomairów, kompletnie się na tym nie znam.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan a mi sie wydaje ze Ty wchodzisz do gina z podejściem „jestem kozak i wiem wszystko” jakos ja z każdym lekarzem siadałem analizowałam jakie leki suplementy witaminy, potem dawki badania, usg kakretnie ma mi pokazać gdzie co i jak i rzecz jasna zdj dla mnie do wglądu. Nie uwierzę, ze w macierzyństwie nikt z Tobą tak nie rozmawiał bo nawet położne po wyjściu z gabinetu zawsze ze mna rozmawiają!!! Co i wogole... nie dociera to do mnie

innamorata88, Lejka, Zośkaaa lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buniu, może trzeba by zapytać jakiegoś lekarza, czy beta tak może skakać. Ja nie mam pojęcia, czy to kwestia złego pomiaru w diagnostyce, czy może po prostu masz jakąś taką niespotykaną dynamikę tego przyrostu bety. Na czerwcówkach jest dziewczyna, której też ta beta tak skakała - to spadała, za chwilę znów sie podnosiła (chodziło oczywiście o inne wartości, ale mechanizm działania był podobny).

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wszystkiego zdrowego i spełnionego :) <3

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/875c5a73208b.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 listopada 2017, 20:18

Bocianiątko, Czrna 81, summer86, Emilkap11, Lejka, emi2016 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Whoosie Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!
    Ostatnio miałam tak zalatane dni, że nie miałam kiedy was podczytać, ale mam nadzieję, że zaraz nadrobię, właśnie do tego siadam ;)

Jak zwykle trzymam za wszystkie kciuki, szczególnie za nasze weteranki. :)
    Nie wiem czy się zapisywać na testowanie, bo kiepsko z serduszkami w tym cyklu (trochę problemów zdrowotnych), poza tym zaczęłam brać ovarin a od nowego cyklu clo, a wy jak sądzicie?

Poza tym zapomniałam spytać mojej Pani doktor czy uważacie, że przy takiej stymulacji jest sens pić zioła o. Sroki? Nie chcę za bardzo namieszać....

12.10.19-Beta 18,85
    14.10.19-Beta 68,21
    21.10.19-Beta 1914,74 <3
    07.11.19- Usłyszałam serduszko <3
    7gayo8r.png

• Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer wszystkiego co najlepsze :* Spokojnej i nudnej ciazuni i bezproblemowefo rozwiazania :D

Flo czekam na wiesci...

Zafasolkowanym gratuluje :D

Flowwer, Ania1003, summer86 lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Widocznie sądzili, że ktoś kto przychodzi do kliniki,jest pełnoletni,jest również na tyle świadomy, żeby to WIEDZIEĆ.

Poza tym jesteś tu o wieeeeele dłużej niż ja i naprawdę nie zauważyłaś żadnej stopki z podpisem, kto co bierze? Żaden wykres nie dał Ci do myślenia? Toż to ovarin to ponoć nawet na jakimś HGTV reklamują między panią Rozenkową a Geslerową, nie trzeba do tego książek medycznych czy PubMedu zgłębiać!

Ja ogólnie jestem miła, pomocna i wyrozumiała. Nie mam tylko cierpliwości do głupoty!

Jeszcze, jeszcze bym zrozumiała, że można nie wiedzieć o zmetylowanych formach, ale nie, nie umiem uwierzyć, że o zwykłym kwasie foliowym nie wiedziałaś. Chyba ten Radler mnie nie zagotował aż tak jak to...

Wiedziałam ale nie bralam. A z ovarinem miałam przygodę w tym roku nawet...

f2w3k0s3plke7odf.png
  • misiak17 Ekspertka

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan przygode to Ty możesz mieć na wycieczce w gorach jak spotkasz niedźwiedzia a nie z lekami. Rynce opadają.

Agniechaaaa, innamorata88, madwitka, Aksamitna, Jedna_z_Wielu, Meśka, Emilkap11, Karma88, MamaFabianka, Lejka, Sarna84, Amy333, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panan tylko tyle powiem: "Kończ... waść! wstydu... oszczędź!"

Agniechaaaa, innamorata88, madwitka, Lejka, Sarna84, Amy333 lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Panan a mi sie wydaje ze Ty wchodzisz do gina z podejściem „jestem kozak i wiem wszystko” jakos ja z każdym lekarzem siadałem analizowałam jakie leki suplementy witaminy, potem dawki badania, usg kakretnie ma mi pokazać gdzie co i jak i rzecz jasna zdj dla mnie do wglądu. Nie uwierzę, ze w macierzyństwie nikt z Tobą tak nie rozmawiał bo nawet położne po wyjściu z gabinetu zawsze ze mna rozmawiają!!! Co i wogole... nie dociera to do mnie

A no różnie to było. Nie wiem do kogo iść na te pierwsza wizytę komu zaufać. Tyle rzeczy mi mówicie i żaden lekarz mi się nie podoba x tych co znam... Wyroba jest spoko ale kurcze 110 km mam do niego

f2w3k0s3plke7odf.png
  • _Hope_ Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Ja myślę że IUI to ewentualnie mąż jej robił ;) a klinike widziała na focie u wujaszka gugiel.
    I moja głowa włącza opcje wygaszenia problemu pn.

Agniechaaaa, Bajkaaa, madwitka, innamorata88, Jedna_z_Wielu, Phnappy, Karma88, MamaFabianka, Lejka, Amy333, Zośkaaa lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • misiak17 Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flower kciuki.
    Bunia nie wiem co z tą Twoją beta. Dziwne to.
    Summer wszystkiego najlepszego.

summer86 lubi tę wiadomość

Usunięcie mięśniaka
    3 aniołki + 1cp
    Jeszcze będzie dobrze, musi być :)
    30.08 - 1 IUI ☹
‹‹ 304 305 306 307 308 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ