Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ailways pogoń dziada! Odetnij się od niego! Nie zaslugujesz na.kogos takiego, zadna z nas nie zasluguje, a tez byłam w toksycznym związku 7 lat! Teraz z moim M mam jak w niebie, nie moglam lepiej trafić, od samej owu sie wszystkim interesuje, dopytuje o temperature.
Decyzja odejścia od bylego byla dla mnie ciężka, ale to najlepsze co moglam zrobić i nie żałuję ani trochę.
Mam nadzieję, ze dzięki psychologowi znajdziesz ta siłę, którą masz (masz ja w sobie na pewno), i podejmiesz wlasciwe kroki i walkę o lepsze zycie!
Co do imienie - Miłosz, piekne!
Siły i wytrwałości, wierzę w Ciebie!aiwlys lubi tę wiadomość
Aniołek [*] 17.09.2016 9tc
Aniołek [*] 02.2018 5/6tc
01.12.2018 - Nasz Wielki Cud Czarek ❤
Starania o drugie bobo od 10.2019 -
nick nieaktualnyI skoro już tu w końcu weszłam to muszę Wam powiedzieć, że narazie odpuszczamy drugą procedurę.. Muszę zrobić porządek z poziomem kwasu foliowego i homocysteiny (jedno i drugie za wysokie), wszystko dzięki moim kochanym mutacjom..
Wyników kariotypu nadal nie ma..
Do kolejnej procedury planujemy podejść za 2-3 miesiące.. Chciałabym jak najszybciej, ale nie chcę ryzykować zdrowiem dzieciątka przy nieodpowiednim poziomie kwasu foliowego..
Także mam duuuuuużą próbę swojej cierpliwości..
A teraz odkładamy kaskę na drugie IVF, ja zabrałam się za siebie i od 3tyg trenuję crossfit, zdrowa szczupła mama = zdrowy dzidziuś
Mam nadzieję, że na wiosnę będę mogła się Wam pochwalić wysoką betą. I nie chcę tu wtedy żadnej widzieć, no chyba że przesyłające ciążowe wiruski!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 11:46
Dibolek, staraczka1111, lamka, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Aiwlys pamiętam jakie miałaś przeboje na początku ciąży. Pamiętam jak cie psychicznie juz wtedy wykańczał. Tak nie może być bo zajedziesz swoja psychikę, wiem co mówię. Musisz to uciąć jak najszybciej! Mówię tu o kwestii godzin, max paru dni, bo potem znowu opadniesz z sił i nie bedziesz w stanie z tego wyjść.
Musisz się koniecznie przeprowadzic do rodziców do czasu rozwiązania. Nie możesz byc sama bo on będzie cię nachodził i szantażował, wyzywał, a nawet może cię pobić. Ten typ człowieka taki jest i pamiętaj : NIGDY się nie zmieni. NIGDY! Może ci obiecywać zmiane ale nie możesz mu wierzyć. Zobaczysz że jak będziesz miała wsparcie rodziców będzie ci lepiej i pod żadnym pozorem nie zostawaj z nim sam na sam bo on to wykorzysta do przemocy psychicznej.
Dużo da ci też psycholog. Mimo że niby wiemy że to nie nasza wina to podświadomie obwiniamy się za sytuację. Psycholog jest w stanie podreperować nam psychikę i usunąć wrażenie naszej winy.
Kochane ja przeżywałam podobne rzeczy więc bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzić. Ale on jest toksyczny i sie nie zmieni. Musisz to zakończyć. Dla dobra dzieci. Dla dobra siebie. A jeśli nie masz siły myśleć o sobie to myśl o dzieciach. One muszą wyrastać w zdrowych relacjach. To że teraz nie będzie ojca to dla nich lepiej bo jego przemoc psychiczna przeniesie sie na dzieci. To jest pewne - on ich nie kocha, on je co najwyżej toleruje.
Kochana trzymam za Ciebie mocno kciuki!!! I zostań z nami. Zostań bo my też damy ci Naszą siłę i bedziemy wspierać - psychicznie i nawet prawnieaiwlys, Czrna 81, Lejka, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Witajcie,
Uff wreszcie udało mi się nadrobić poranne zaległości.
Flower - cieszę się, że już po i teraz życzę II od Mikołaja i zdrowych, "zielonych" świąt. (A tak w ogóle to tez myślałam, że jesteś ciemnowłosa
Agniecha - kciuki za wizytę, oby uspokoiła Twoje emocje i przegoniła nocne koszmary.
Kiyka - oby wynik bety miło Cię zaskoczył. Trzymam kciuki również, za pozostałe betujące.
Aksamitna - miłego, spokojnego leżakowania
Aiwlys - przykro czytać. Powiem jedno, pomimo, że jesteś dorosła posłuchaj mamy. Dobrze radzi. Bądź silna i nie daj się więcej niszczyć.
Tyloe udało mi się zapamiętać. Pozdrawiam Was wszystkie a szczególnie nowe staraczki na wątku i życzę powodzenia.
Ps. Nie ma przypadkiem któraś na zbyciu wirusków @@@. Chętnie przygarnę. Chciałabym jak najszybciej zakończyć ten nieudany cykl.Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
Dzien dobry
aiwlys to straszne, że człowiek któremu nosisz pod sercem najpiękniejszy dar, ma wobec Ciebie/Was takie podejście. Mocno wierzę, że znajdziesz siłę aby się odciąć, bo zdrowie i spokój w codziennym funkcjonowaniu odgrywa dużą rolę. Życzę Ci wytrwałości w tym co sobie wyznaczysz, i wiem , że gdzieś czeka na Ciebie osoba, która Cię pokocha.
Flowwer jest pięknie a co do piżamy to jest cudna kiedy bedzie wiadomo co dalej ? Wybacz, ale ja nie ogarniam za dużo info ivf.
Hope ja też tyle chce (hahaha), gdzie tam moje marna 5 bobo w porównaniu z Tobą
Aga pamiętam i kciukam
Aksamitna w domu to jednak w domu, super odpoczywaj i leż cały czas, modlę się za Was
Zapewne nie jedna pominęłam, ale przebić się przez tyle stron to wyzwanie nie mówiąc już o zapamiętaniu szczegółowo wszystkich informacji - proszę o wyrozumiałość w tej kwestii
Was
& Za was mocnolamka, aiwlys lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Siwulec wrote:Cześć,
od kilku dni przeglądam internet i nie sądziłam że tak wiele par stara się o dziecko a niektóre niesamowicie długo... - jestem pełna podziwu że mimo przeciwności te osoby ciągle walczą i się nie poddają, powinny być wynagrodzone najwspanialszym i najzdrowszym maleństwem - ściskam kciuki.
Wątek jest już dość długi, dlatego przepraszam ale nie przeczytałam całego, zauważyłam jedynie że tworzą go zarówno ciężarne jak i te które chcą nimi być dlatego chciałam zapytać o test ciążowy...
Mam już 2 dzieci i nie miałam nigdy takiej sytuacji jak teraz, dlatego ciężko mi się odnaleźć. Jutro wypada mi termin @ ale w sobotę dostałam jak mi się wydawało własnie @ jednak trwała tylko 3 a nie jak normalnie 5 dni i intensywność była zdecydowanie mniejsza, ale nie było to plamienie. Zastanawiam się czy powinnam zrobić test a jeśli tak to kiedy? bo jeśli to była @ to cały mój cykl się w tym momencie rozlatuje i już nic o sobie nie wiem do tej pory okres miałam regularny.. macie jakieś podobne doświadczenia ? -
Hej Kobiety!
Nie mogłam być od rana z Wami bo miałam pilne wezwanie do pracy- zebranie Związków na Cito
Flower pięknie! niech się dzielą! odpoczywaj laseczko! Ty normalnie jak rycząca 20-stka wyglądasz
Aksamitku leżakowanie w domu będziemy Ci umilać fajnie że się odzywasz
aiwlys myślałam, że macie to już za sobą po tym złym początku przykro mi ale tak jak dziewczyny myślę -goń dziada! Dasz sobie radę. Z jednym dałaś, z dwójką też dasz jeszcze jak rodzina wspiera.Znasz moje zdanie- byłyśmy w podobnej sytuacji, ja pogoniłam i nie żałuję! Teraz mój Ciastek jest weekendowym partnerem i zdaję sobie sprawę że-jak Inna, na tygodniu jestem sama a on będzie weekendowym tatą ale dam radę! I TY też dasz- Ty i dzieci są najważniejsze! Ślubu nie macie nic mu winna nie jesteś!
Kiyka niech to będzie krwawienie około@! (w sensie straszenie mamusi)trzymam kciuki!
Trzymam kciuki za Wasze bety, jedynie z Buniowej niskiej betki się ucieszę!
LAMKA ZA WCZEŚNIE NA SIKANIE robimy fasolki w weekend :*
Aga jeszcze chwilka i będzie 15.30
Mnie dziś od rana darło na 2 strony najpierw przeszło dołem a teraz uspokoiło się górą ale nie mogę nic zjeść o kawie nawet nie wspominając. Chyba jednak jakiś syf się mnie czepiłWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 12:00
aiwlys, lamka lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:
Reset, kochana jesteś, że nam tu wszystkim pomagasz z zawiłościami polskiego prawa
Staram się Na szczęście dla aiwlys miałam trochę krzepiących informacji.Anna Stesia, Czrna 81 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
KateHawke - dzięki za odpowiedź, ta beta to na czczo musi być, bez skierowania zrobią odpłatnie ? nigdy nie robiłam takiego badania, dlatego wybacz za to pytanie...
-
nick nieaktualnyAksamitna wrote:na 100% wyprowadzilabym sie do rodziców. Wcześniej go nagrała jak wyzywa zeby był dowód w sprawie rozwojowej, zaświadczenie od psychologa o stanie do jakiego Cie doprowadził. Ucieklabym jak najdalej od niego, bo to najgorszy rodzaj psychika i socjopaty. Nie patrz na siebie tylko na dzieci, za pare lat będą słyszeć ze sa beznadziejne, lepiej jakby ich nie było. Ze on łaskawy pan miłosiernie pozwolił Ci jemu służyć. On sie nie zmieni, to jest charakter który Ciebie sprowadzi do roli podnóżka, a potem wychowa dzieci na swoje podobieństwo
lamka, reset, Anna Stesia, Selina, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:KateHawke - dzięki za odpowiedź, ta beta to na czczo musi być, bez skierowania zrobią odpłatnie ? nigdy nie robiłam takiego badania, dlatego wybacz za to pytanie...
-
nick nieaktualnyLunaris no ja mogę nawet sikać w weekend, tylko że w piątek powinnam mieć @, więc raczej nie zdążę. Nadal sądzę, że powód Twojej dwustronnej niedyspozycji jest zgoła inny niż jelitówka.
Agniecha czekam na zdjęcie zajączków
Też Was tak dzisiaj głowa boli? Mnie od rana naparza i zimno mi strasznie, a w pracy mam 25 stopni i w swetrze stoję
Edit: mój pies jest świetnym materiałem na memy.
Tak wyglądała dzisiaj rano.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/032979fc4eea.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 12:09
Lunaris, Anna Stesia, olik321, Zośkaaa, Jedna_z_Wielu, innamorata88, Emilkap11, Czrna 81, MamaFabianka, blue00, Yoselyn82, Izolda90, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Siwulec wrote:KateHawke - dzięki za odpowiedź, ta beta to na czczo musi być, bez skierowania zrobią odpłatnie ? nigdy nie robiłam takiego badania, dlatego wybacz za to pytanie...
-
Nie musisz być na czczo i badanie robią odpłatnie chyba w każdym labie.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
aiwlys tak jak piszą dziewczyny - wyprowadź się do swoich rodziców jeśli możesz, żebyś nie była sama z dzieckiem w domu. Ja wychowywałam się w niepełnej rodzinie i mimo tego, że moja mama została sama z dwójką malutkich dzieci to dała sobie radę. Wiem, że ciężko podjąć taka decyzję, ale będzie Ci lepiej. Na pewno z czasem będziesz coraz bardziej spokojna, a poczucie spokoju i bezpieczeństwa dużo daje. lepiej być samemu ze wsparciem rodziny, niż słuchać codziennie takich rzeczy. Ta przemoc słowna może się przerodzić w coś gorszego. Jesteś niesamowicie silna, bo dajesz sobie radę teraz z takim obciążeniem i jeszcze w ciąży, więc sama z kochającymi Ciebie dziećmi tym bardziej dasz radę. Wtedy tylko odżyjesz! Wspieramy Cię tutaj bardzo!! I przekazujemy jeszcze więcej siły!!
aiwlys, KateHawke lubią tę wiadomość
*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
nick nieaktualnyaiwlys wrote:Mam ten komfort, że mieszkanie jest moje, nie mieszka ze mną, a małżeństwem na szczęście nie jesteśmy.
Lunaris, innamorata88, Malgonia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lamka ta lampka to mnie rozbawia za każdym razem, gdy czytam słownik... Niby tylko dodaje jedną literke, a jaką różnice robi
Test kłamie, więc nie bierzemy go na serio dopóki nie pokaże II kresek ( albo III kresek, jak kto woli )Aksamitna, lamka, Amy333 lubią tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml