Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Ja wlasnie dostalam informacje na telefon ze z Provity gdzie mialam AZ próbowali sie zemna skontaktowac po godzinie 13. Ciekawa jestem o co chodzilo moze maja dla mnie zarodek? hmmm jutro bede tam dzwonic.
W grupie o AZ napisala dziewczyna ze miala dzis tez telefon z kliniki i dostala 2 dniowy zarodek klasy 4aAgniechaaaa, Lunaris, 91Ewela09, KateHawke, lamka, Anna Stesia, pasiasta, Bocianiątko, Flowwer, Bunia86, Jedna_z_Wielu, Karma88, Barbarka1984, Czrna 81, Selina, Lena21, Sarna84 lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualnyYoselyn82 wrote:Ja wlasnie dostalam informacje na telefon ze z Provity gdzie mialam AZ próbowali sie zemna skontaktowac po godzinie 13. Ciekawa jestem o co chodzilo moze maja dla mnie zarodek? hmmm jutro bede tam dzwonic.
W grupie o AZ napisala dziewczyna ze miala dzis tez telefon z kliniki i dostala 2 dniowy zarodek klasy 4aYoselyn82 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Bunia, napiszę jak to u mnie wyglądało. Beta rosła bardzo wolno, ale rosła. Przez ponad tydzień byłam pod kontrolą mojego lekarza i nic nie było na USG widać, ale jak zaczęłam krwawić a beta dalej rosła, kazał jechać do szpitala. W szpitalu przeleżałam 10 dni, laparo zrobili dopiero po tygodniu. Po USG nie byli pewni czy coś w tym jajowodzie jest, bo to co podejrzewali o bycie CP było bardziej okolicy jajnika i mogło być torbielą. Przed laparoskopią uprzedzili mnie, że może się okazać, że nic nie znajdą, bo po USG nie ma pewności, ale muszą ją zrobić bo beta rośnie.
Przy becie ponad 1000, ciąża którą usunęli miała 9 mm, była tak umiejscowiona, że na USG dawała obraz jakby była w jajniki a była w jajowodzie.
Musisz być teraz pod kontrolą, a jeśli poczujesz się źle lub zaczniesz krwawić, koniecznie jedź do szpitala.
Dziękuję Summer. Z lekarzem jestem w stałym kontakcie, moge dzwonić o każdje porze dnia i nocy. Ja lekkie krwawienie mam cały czas ( w sensie nie skończyło się jeszcze)
Spakowana jestem nawet i tak jak mówisz jakby coś się działo to od razu jadę.
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Agniechaaaa cudowności
Izolda90 wrote:Jeśli domięśniowy
Najlepiej w mięsień pośladkowy wielki. Tylko nie nisko w pośladek, bo możemy trafić w nerw kulszowy i będzie ból przeogromny, a nawet zapalenie, tzw rwa kulszowa. Igłę wprowadzamy powyżej szpary pośladkowej i bardziej po zewnętrznej stronie pośladka/boczku. lek wprowadzamy powoli żeby nie bolało za bardzo.
Wybacz ale nie mogę się z tym zgodzić jako pielęgniarka. Ktoś może to źle zinterpretować (o szparze pośladkowej) i będzie miazga... Jeśli już ktoś musi sam sobie robić domiesniowe bez przeszkolenia to polecam ułożyć kciuk na kolcu talerza kości biodrowej a palec środkowy w linii prostej (tak jak biegnie pasek w Spodniach). Jego koniec pokaże nam miejsce wklucia. Nie umiem lepiej tego opisać ale na Google na pewno znajdziecie instrukcje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 17:43
Cheresta, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Yos co za info!
Patrzcie co się dzieje! Jak tak dalej pójdzie to do końca roku wszystkie weteranki stąd uciekną trzymam za to kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:26
Yoselyn82, lamka, Anna Stesia, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Yose ja bym nie wytrzymała do jutra, i dzwoniła od razu , czego oni odemnie chcą
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:) -
Lunaris wrote:Agniechaaaa cudowności
Wybacz ale nie mogę się z tym zgodzić jako pielęgniarka. Ktoś może to źle zinterpretować (o szparze pośladkowej) i będzie miazga... Jeśli już ktoś musi sam sobie robić domiesniowe bez przeszkolenia to polecam ułożyć kciuk na kolcu talerza kości biodrowej a palec środkowy w linii prostej (tak jak biegnie pasek w Spodniach). Jego koniec pokaże nam miejsce wklucia. Nie umiem lepiej tego opisać ale na Google na pewno znajdziecie instrukcje
Dodam że jest napisane wkłuć się zdecydowanym ruchem -
madwitka wrote:Yose ja bym nie wytrzymała do jutra, i dzwoniła od razu , czego oni odemnie chcą
dzwonilam ok 30 min temu ale to dzwonili z laboratorium a oni pracuja do 15madwitka lubi tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Lunaris wrote:Yos[\b]co za info!
Patrzcie co się dzieje! Jak tak dalej pójdzie to do końca roku wszystkie weteranki stąd uciekną trzymam za to kciuki!
mam nadzieje ze chodzi o to ze maja zarodek dla nas chociaz byloby to szybko a kolejka jest i to sporaMój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
❤️❤️❤️ -
nick nieaktualny
-
pasiasta wrote:15 dzień cyklu. Lekarz powiedziała ze jestem po owu lub jej nie było. Nie czułam żadnych oznak owu..
Czy to możliwe ze owu jeszcze przyjdzie? Lekarz twierdzi ze owu już nie będzie -
-Monika- wrote:Dzisiejszy dzień to jakaś istna rzeźnia jak czytam to forum.
Ja już pasuję, koniec z wykresami i staraniami. -
Yoselyn82 wrote:mam nadzieje ze chodzi o to ze maja zarodek dla nas chociaz byloby to szybko a kolejka jest i to spora
Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Cheresta wrote:Dziękuję za obydwie odpowiedzi może nie sprecyzowałam o jaki zastrzyk chodzi, dostałam ovitrelle. Doczytałam ulotkę i jest napisane podskórny, czyli co nastawiamy dupkę czy lepiej w brzuch albo ramię?
Dodam że jest napisane wkłuć się zdecydowanym ruchemWiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:10
Cheresta lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Agniechaaaa cudowności
No właśnie trudno to wyjaśnić. Też nie wiem czy laik będzie wiedział gdzie szukać kolec talerza kości biodrowej.... Najlepiej by było wstawić foto z zaznaczonym kwadrantem gdzie można wkuwac, ale na kom tego nie zrobię -
nick nieaktualnyKateHawke wrote:Kochana nie możesz rezygnować. Po burzy zawsze wychodzi słoneczko. I dla Ciebie też wyjdzie
Ale ja rezygnuję, mam już dość, definitywnie. Ale to nie oznacza że nie będę do Was zaglądać. -
Kiyka strasznie mi przykro!
Bunia lipa trochę jedz do szpitala
Aga super extra wieści!
Monika pobadz sobie zrezygnowana przez kilka dni a potem do boju. Innej opcji nie ma.