X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    No to będziemy wzajemnie trzymać kciuki bo mam wtedy prenatalne <3
    No proszę :D :)

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie dostalam informacje na telefon ze z Provity gdzie mialam AZ próbowali sie zemna skontaktowac po godzinie 13. Ciekawa jestem o co chodzilo :) moze maja dla mnie zarodek? hmmm jutro bede tam dzwonic.

W grupie o AZ napisala dziewczyna ze miala dzis tez telefon z kliniki i dostala 2 dniowy zarodek klasy 4a

Agniechaaaa, Lunaris, 91Ewela09, KateHawke, lamka, Anna Stesia, pasiasta, Bocianiątko, Flowwer, Bunia86, Jedna_z_Wielu, Karma88, Barbarka1984, Czrna 81, Selina, Lena21, Sarna84 lubią tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    Ja wlasnie dostalam informacje na telefon ze z Provity gdzie mialam AZ próbowali sie zemna skontaktowac po godzinie 13. Ciekawa jestem o co chodzilo :) moze maja dla mnie zarodek? hmmm jutro bede tam dzwonic.

W grupie o AZ napisala dziewczyna ze miala dzis tez telefon z kliniki i dostala 2 dniowy zarodek klasy 4a
    Ojej!!! Trzymam w takim razie kciuki :)

Yoselyn82 lubi tę wiadomość

• Bunia86 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Bunia, napiszę jak to u mnie wyglądało. Beta rosła bardzo wolno, ale rosła. Przez ponad tydzień byłam pod kontrolą mojego lekarza i nic nie było na USG widać, ale jak zaczęłam krwawić a beta dalej rosła, kazał jechać do szpitala. W szpitalu przeleżałam 10 dni, laparo zrobili dopiero po tygodniu. Po USG nie byli pewni czy coś w tym jajowodzie jest, bo to co podejrzewali o bycie CP było bardziej okolicy jajnika i mogło być torbielą. Przed laparoskopią uprzedzili mnie, że może się okazać, że nic nie znajdą, bo po USG nie ma pewności, ale muszą ją zrobić bo beta rośnie.
    Przy becie ponad 1000, ciąża którą usunęli miała 9 mm, była tak umiejscowiona, że na USG dawała obraz jakby była w jajniki a była w jajowodzie.

Musisz być teraz pod kontrolą, a jeśli poczujesz się źle lub zaczniesz krwawić, koniecznie jedź do szpitala.

Dziękuję Summer. Z lekarzem jestem w stałym kontakcie, moge dzwonić o każdje porze dnia i nocy. Ja lekkie krwawienie mam cały czas ( w sensie nie skończyło się jeszcze)
    Spakowana jestem nawet i tak jak mówisz jakby coś się działo to od razu jadę.

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa <3 cudowności <3
    Izolda90 wrote:
    Jeśli domięśniowy
    Najlepiej w mięsień pośladkowy wielki. Tylko nie nisko w pośladek, bo możemy trafić w nerw kulszowy i będzie ból przeogromny, a nawet zapalenie, tzw rwa kulszowa. Igłę wprowadzamy powyżej szpary pośladkowej i bardziej po zewnętrznej stronie pośladka/boczku. lek wprowadzamy powoli żeby nie bolało za bardzo.

Wybacz ale nie mogę się z tym zgodzić jako pielęgniarka. Ktoś może to źle zinterpretować (o szparze pośladkowej) i będzie miazga... Jeśli już ktoś musi sam sobie robić domiesniowe bez przeszkolenia to polecam ułożyć kciuk na kolcu talerza kości biodrowej a palec środkowy w linii prostej (tak jak biegnie pasek w Spodniach). Jego koniec pokaże nam miejsce wklucia. Nie umiem lepiej tego opisać ale na Google na pewno znajdziecie instrukcje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 17:43

Cheresta, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yos co za info! :D
    Patrzcie co się dzieje! Jak tak dalej pójdzie to do końca roku wszystkie weteranki stąd uciekną :D trzymam za to kciuki!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:26

Yoselyn82, lamka, Anna Stesia, Rucola, Czrna 81 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • madwitka Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yose ja bym nie wytrzymała do jutra, i dzwoniła od razu , czego oni odemnie chcą:) :)

Provita Katowice, Nasz cudotwórca DR Mańka!
    2014 1 IMSI==> 2 zarodki(jeden jedyny transfer) , brak mrozaków==> 06.2015córka
    2017 2 IMSI ==> 2zarodki(jeden jedyny transfer) ==>jedno pięknie bijące serduszko==> 09.2018 córeczka:)
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Wybacz ale nie mogę się z tym zgodzić jako pielęgniarka. Ktoś może to źle zinterpretować (o szparze pośladkowej) i będzie miazga... Jeśli już ktoś musi sam sobie robić domiesniowe bez przeszkolenia to polecam ułożyć kciuk na kolcu talerza kości biodrowej a palec środkowy w linii prostej (tak jak biegnie pasek w Spodniach). Jego koniec pokaże nam miejsce wklucia. Nie umiem lepiej tego opisać ale na Google na pewno znajdziecie instrukcje ;)
    Dziękuję za obydwie odpowiedzi ;) może nie sprecyzowałam o jaki zastrzyk chodzi, dostałam ovitrelle. Doczytałam ulotkę i jest napisane podskórny, czyli co nastawiamy dupkę czy lepiej w brzuch albo ramię?
    Dodam że jest napisane wkłuć się zdecydowanym ruchem

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madwitka wrote:
    Yose ja bym nie wytrzymała do jutra, i dzwoniła od razu , czego oni odemnie chcą:) :)

dzwonilam ok 30 min temu ale to dzwonili z laboratorium a oni pracuja do 15

madwitka lubi tę wiadomość

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Yos[\b]co za info! :D
    Patrzcie co się dzieje! Jak tak dalej pójdzie to do końca roku wszystkie weteranki stąd uciekną :D trzymam za to kciuki!

mam nadzieje ze chodzi o to ze maja zarodek dla nas :) chociaz byloby to szybko a kolejka jest i to spora

❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiejszy dzień to jakaś istna rzeźnia :-( jak czytam to forum.

Ja już pasuję, koniec z wykresami i staraniami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 17:59

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pasiasta wrote:
    15 dzień cyklu. Lekarz powiedziała ze jestem po owu lub jej nie było. Nie czułam żadnych oznak owu..
    Czy to możliwe ze owu jeszcze przyjdzie? Lekarz twierdzi ze owu już nie będzie :(
    Kurcze nie mam pojęcia... Jak masz regularne cykle po 28-30 dni to może miała rację. Ale różnie to bywa.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Monika- wrote:
    Dzisiejszy dzień to jakaś istna rzeźnia :-( jak czytam to forum.

Ja już pasuję, koniec z wykresami i staraniami.
    Kochana nie możesz rezygnować. Po burzy zawsze wychodzi słoneczko. I dla Ciebie też wyjdzie <3

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    mam nadzieje ze chodzi o to ze maja zarodek dla nas :) chociaz byloby to szybko a kolejka jest i to spora
    Trzymaj się dobrych myśli :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy wy możecie wejść na pamiętnik np. Aiwlys? Bo mi piszą że przepraszamy nie znaleźliśmy strony. A przecież jest...

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde,a ja jeszcze nie mam wynikow. Zaczynam się stresować :( miał być do 18, o 16 dzwoniłam do laboratorium i pytałam.

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta wrote:
    Dziękuję za obydwie odpowiedzi ;) może nie sprecyzowałam o jaki zastrzyk chodzi, dostałam ovitrelle. Doczytałam ulotkę i jest napisane podskórny, czyli co nastawiamy dupkę czy lepiej w brzuch albo ramię?
    Dodam że jest napisane wkłuć się zdecydowanym ruchem
    Ovitrelle ma krociutką igłę wbijasz pod kątem prostym do końca. Brzuch i ramię do wyboru :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2017, 18:10

Cheresta lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izolda90 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

No właśnie trudno to wyjaśnić. Też nie wiem czy laik będzie wiedział gdzie szukać kolec talerza kości biodrowej.... Najlepiej by było wstawić foto z zaznaczonym kwadrantem gdzie można wkuwac, ale na kom tego nie zrobię :/

gannsek2imer0qlf.png
    1,5 roku starań
    02.2017 II -> w 12tc info zespół Turnera-> 17tc poronienie [*]
    27.11.2017- beta 230,60 :)
    10.2017 zielone światło dla starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Kochana nie możesz rezygnować. Po burzy zawsze wychodzi słoneczko. I dla Ciebie też wyjdzie <3
    Ty zawsze zareagujesz na mój post <3 Kochana jesteś.
    Ale ja rezygnuję, mam już dość, definitywnie. Ale to nie oznacza że nie będę do Was zaglądać.

• _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka strasznie mi przykro!

Bunia lipa trochę :/ jedz do szpitala :/

Aga super extra wieści!

Monika pobadz sobie zrezygnowana przez kilka dni a potem do boju. Innej opcji nie ma.

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
‹‹ 355 356 357 358 359 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ