Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwoniłam wyniki jeszcze nie ma mam dzwonić za 30minut

  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór!

    Dotarłam do domu, położyłam spać małe tornado i padam na gębę! Czuję się jak by mnie ktoś walcem przejechał- nie ma to jak cały dzień z dwoma 4-latkami :P

    Oczywiście nie załapałam się na zdjęcie Lamki- razem dodawałyśmy posty :( Ale! Na szczęście pamiętam Twój piękny avatarek z wiankiem i Tarzankiem :) Reset ja mam nadzieję że to się skończy na zielono <3
    Sobotnia lista "sikanie na trzy-cztery" nam się wydłuża :D Kto jeszcze? Czasu coraz mniej a prawdopodobieństwo wprost proporcjonalne do ilości testujących!

    Flower <3 <3 <3 <3 <3 kciukam! W pon masz transfer a ja we wtorek termin @ obiecuję że dam z siebie wszystko zgodnie z umową dinozaurów z epoki lodowcowej ;)

    Czrna 81, Flowwer, lamka lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet
    Postów: 8569 7932

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka, wiesz że możesz zajść w ciążę - to bardzo ważne. Zbadaj w najbliższym cyklu z owu progesteron 7-8 dni po owulacji i jeśli będzie niski, trzeba włączyć progesteron w drugiej fazie. Jeśli Twój gin lekceważy niski progesteron, to znak by go zmienić.
    Ja mojego zmieniłam, gdy mówił że TSH jest w normie do 4 nawet dla kobiet starających i progesteron na poziomie 8 też uznał za odpowiedni. No i po pół roku starań od razu na laparo chciał kierować.

    Lunaris, Anna Stesia, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

    3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka 123 wrote:
    Ja zupełnie nie potrafię się podnieść po wczorajszym... Wyrzuty sumienia nie z tej ziemi, nie wiemy czy kiedykolwiek będzie normalnie.
    Będzie. 3x za mną. Najgorsze poronienie to w 10tc. Wejdź w mój link i przeczytaj w zakładce poronienie tekst mamyginekolog.

    Kiyka 123 lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Widzę, ze w sobotę jakieś zmasowane testowanie :) Reset, Lamka, Lunaris, Czrna. To zatestuję i ja :) a co, w kupie raźniej :)

    tak, tak -obalamy system :D wszystkim wyjdą <3 i OF zrobi dla nas zieloną stronę :D cieszę się że jesteś z nami! Ja tam wyczaiłam jeszcze kilka osób w 10dc dzisiaj :) zbiorowe sikanie jest jak honorowe oddawanie krwi- polecam :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:45

    Czrna 81, Rucola, lamka lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Izape_91 Autorytet
    Postów: 5023 11627

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    dajcie mi siłę, mam jutro poprawkę kolosa i do przeczytania cały Kodeks spólek handlowych, a ja lubię usnąć przy tym, dltego wylazłam z wyra i nie właże tam dopóki tego nie przeczytam. Brrr....

    Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

    S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

    On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet
    Postów: 3939 5280

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:44

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiyka, jeśli Ci to pomoże, poczytaj artykuł u mamy ginekolog o poronieniach. Najczęściej pojawiają się wtedy, kiedy coś z zarodkiem jest nie tak i nieprawidłowo rośnie. Dotyczy to też ciąż biochemicznych. Mnie nie chodzi o to, by Cię pocieszać, bo ból musi się pojawić i człowiek musi się zderzyć sam na sam ze swoimi emocjami, ale piszę po to, by powiedzieć, jakie sa fakty. A fakty są takie, że gdyby zachowanie kobiet z pierwszych dni czy tygodni ciąży (nie mówię tu o piciu czy paleniu, ale mówię o codziennym funkcjonowaniu jak przed ciążą) miało aż tak wpływ na zarodek, to pewnie wyginęlibyśmy jako gatunek. Czasem po prostu pewne rzeczy się dzieją. A forum jest nie tylko, by razem się cieszyć, ale również, by razem płakać, więc pisz ile potrzebujesz. Teraz musisz być dla siebie dobra.

    Kiyka 123, Czrna 81 lubią tę wiadomość

    PVkxp2.png
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zdalammm.. pozniej Was nadrobie :)

    Lunaris, Siwulec, reset, MamaFabianka, Flowwer, Anna Stesia, blue00, Yoselyn82, Bajkaaa, Lena21, Izape_91, KateHawke, Paulina.G, Jedna_z_Wielu, pilik, Sarna84, Aksamitna, Emiilka, lamka, staraczka1111, Karma88, Amy333, Zośkaaa lubią tę wiadomość

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jeszcze nie mam wyników bety, a miały być późnym popołudniem... głupie jest to czekanie :(

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:47

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Homcysteinę można zbadać w 22 dniu cyklu? Chciałam zbadać przy okazji progesteronu...

  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Olik !!!

    olik321 lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5660 9943

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Jeszcze odnośnie pytania Yos i orgazmów: Yos ja ten termometr w nocy przez sen wsadziłam a rano nawet tego nie pamiętałam. Dobrze że orgazmu nie miałam bo nie wiem czy bym go wydobyła... ;) :P Głowa siwieje dupa szaleje!

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2017, 19:53

    Flowwer, blue00, Yoselyn82, Czrna 81, olik321, lamka, staraczka1111, Amy333 lubią tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia1989 wrote:
    Dziewczyny czy Homcysteinę można zbadać w 22 dniu cyklu? Chciałam zbadać przy okazji progesteronu...
    Tak. Można.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hope_ wrote:
    Tak. Można.

    Dziękuję :)

  • reset Autorytet
    Postów: 7226 13038

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:50

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    dajcie mi siłę, mam jutro poprawkę kolosa i do przeczytania cały Kodeks spólek handlowych, a ja lubię usnąć przy tym, dltego wylazłam z wyra i nie właże tam dopóki tego nie przeczytam. Brrr....

    Iza, kciuki! Rok temu się z tym mierzyłam, zresztą też w Krakowie:) będę jutro myślami z Tobą!

    Olik, gratuluję <3

    olik321 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Kiyka 123 Ekspertka
    Postów: 136 73

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, nawet nie wiecie, ile to wszystko dla mnie znaczy. Wiem, że kobiety kiedyś rodziły zdrowe dzieci, a często do 9 miesiąca pracowały na polach i to fizycznie. Moja mama nawet przyznała się kiedyś, że popalała będąc ze mną w ciąży, a jakoś żyje i mam wszystko na swoim miejscu...no aktualnie wszystko, oprócz głowy. Muszę uporać się z bólem, nie popadać w skrajności, tu mogło nałożyć się wiele czynników, nigdy nie dowiem się co się stało. Pytałam lekarza dziś jak traktować to krwawienie i jak teraz w ogóle wygląda mój cykl, w którym miejscu jestem. Powiedziała, żeby liczyć właśnie od teraz pierwszy dzień cyklu, może on potrwać od 4 do 6 tygodni. Jak Wy miałyście, Hope?

    22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • Kiyka 123 Ekspertka
    Postów: 136 73

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dzwoniłam wyniki jeszcze nie ma mam dzwonić za 30minut

    Trzymam kciuki za fałszywy alarm! Może tak jak dziewczyny mówiły, lekki kolorek był po USG, ja nie cierpię tego wiercenia sondą wewnątrz :)

    22.11.2017 -pierwsza biochem :(
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za każdym razem 1dc to pierwszy dzień krwawienia. Krwawienia trwały różnie. Nawet 2 tyg plus tydzień plamienia i zaraz @. Wszystkie @ przychodziły w miarę normalnie czyli między 28 a 31 dc.

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 listopada 2017, 19:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ps. Jeszcze odnośnie pytania Yos i orgazmów: Yos ja ten termometr w nocy przez sen wsadziłam a rano nawet tego nie pamiętałam. Dobrze że orgazmu nie miałam bo nie wiem czy bym go wydobyła... ;) :P Głowa siwieje dupa szaleje!

    Ty mi takich rzeczy nie pisz !!bo mój brzuch ledwo żyje a faldka po wybuchu śmiechu jeszcze faluje :D

    Aga czekam kochana !
    Olik brawo !! Gratuluję!! Same tu zdolne bestie !

    Lunaris, madwitka, olik321 lubią tę wiadomość

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet
    Postów: 11451 12949

    Wysłany: 23 listopada 2017, 20:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    dajcie mi siłę, mam jutro poprawkę kolosa i do przeczytania cały Kodeks spólek handlowych, a ja lubię usnąć przy tym, dltego wylazłam z wyra i nie właże tam dopóki tego nie przeczytam. Brrr....

    Jeju to nie ludzkie o tej godz czytać coś takiego

    kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 381 382 383 384 385 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego