Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
91Ewela09 wrote:Hej
Ja już szykuję się do lekarza, łapie mnie stres. Z tego wszystkiego też nie mogłam spać.
Odezwę się później. ❤
Ja też się już ogarniam. Najpierw na bhcg i później nw usg. Też mam cykora. Będą dziś dwie piękne fotki moja i Twoja ten sam dzień ciąży ) życzę sobie i Tobie powodzenia -
pilik wrote:Na kaszel i katar jak są bardzo mocne a nie chcesz ryzykować to są preparaty dla kobiet w ciąży (np. syrop prenalen i sól morska do płukania nosa zamiast kropli). Poza tym ja bym zwiększyła na kilka dni dawkę wit D (przez kilka dni po 10000 można zabrać) i oczywiście domowe syropy - mój ulubiony imbir (najlepiej świeży starty), cytrynę (ja daje plastry bez skórek) i czosnek (też starty) zalewasz miodem i następnego dnia po łyżce trzy razy dziennie. Poza tym cuda działa też czosnek+cytryna, jeżeli Twój organizm sobie dobrze z czosnkiem radzi a jak w gardle drapie to płukać - pół szklanki wody i dwie łyżki wody utlenionej
Bardzo dziękuję, wiem ze wygląda to śmiesznie, ale wolałam zapytać
Miód sobie daruję bo go nie znoszę, ale z reszty skorzystamHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
KateHawke wrote:Ty mnie tu nie kuś bo miałam 03.12 testować
AAAA już wiem co mi się śniło!!! Śniło mi się że dwie tłuste krechy wysikałam! A to oznacza że pewnie będzie biel na teście...pilik, KateHawke, Flowwer, Amy333 lubią tę wiadomość
🍍FET 09.04.2022 ⛄4.1.1 💙
6 dpt beta 35.4
10 dpt beta 192
12 dpt beta 412
14 dpt beta 994
18 dpt (5+1) GS 9x5mm; YS 2mm
7+1 CRL 1 cm FHR 136
8+3 CRL 1.99 cm FHR 166
10+1 CRL 3.36 cm FHR 158
15+4 130g
17+3 200g
20+2 337g 💕córeczka
23+2 583g
26+4 925g
28+4 1125g
31+4 1764g
34+2 2200g
35+4 2350g
36+4 2475g
37+4 2840g
38+4 16.12.2022 Zosia 2815g, 51 cm miłości ❤️ 🥰👶🏻👨👩👧😍
3️⃣ IMSI 11.2021: zostało ❄❄❄❄❄ na zimowisku 🥰
2️⃣ ICSI 01.2021: ❄ 3.2.3 FET ❌
1️⃣ IVF+ICSI 2019-2020: ET 8c ❌ ❄ bl2+M3 FET ❌
🧪2x IUI 2018 ❌
⏰starania od 2016 ❌
PAI-1 4G homo, ANA 1:1280, rozsiana zaawansowana adenomioza, mięśniaki, silne skurcze macicy, Hashimoto, niedoczynność tarczycy -
Rucola wrote:Dziewczyny ja się zastanawiam, które z weteranek będą mi towarzyszyć w grudniu. Bociek, Lunaris, Czrna, Monika, Amy testuje wkrótce , reset, lamka, Emilka, Meśka, Izape, Yose, Hope, Bajka
Trzeba przyznać, że niewiele nas zostało
Hej!
Ja tez się muszę dopisać. Dziś miał być test, ale moja @ była na tyle łaskawa, że pozwoliła mi zaoszczędzić 10 zł i test został chyba na "za 100 lat"...
I własnie przywitałam 10 cykl starań, a w nocy śnił mi się mały dzidziuś... ehh... tylko się poryczeć...*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
StaraczkaNika wrote:Trzymamy! A wiesz już, który doktor ma dużur?
KateHawke, StaraczkaNika lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Bocianiątko wrote:Nika, nie porównujemy testów!!!!!! Beta prawdę Ci powie, a przyrost będzie piękny! Na chłopca
Ewela, bardzo mocno trzymam kciuki! :* i czekam na info
Jedna, kciuki za wizytę! i piękne ciało żółte! Skarbie, spróbuj trochę wyluzować... Hormony masz ok, a badanie ich co drugi dzień nie na sensu bo wprowadza u Ciebie tylko dodatkowy stres... a stres = prolaktyna i kolo się zamyka...
Jeśli chcesz szukać dalej to szukaj, zrób homocysteine, coś z immunologii, trombifilię ale w hormonach nie trzeba, bo jest ok
A aspiryna teraz spokojnie możesz wziąć jest niebezpieczna dla maluszka jak juz się narządy wykształcaj a teraz nie zaszkodzi :, moja gin powiedziała ze do pozytywna mogę brać
:****
Wiem, że pewnie jestem powodem do śmiechu, ale wolałam zapytać. Po takim czasie już wolę dokładniej zwracać na ta uwagę
Po za tym wbrew pozorom wcale mnie nie stresuje to, że coś badam więc PRL nie powinno być większe, choć i bez stresu związanego z badaniami mam 502. Homocysteine badalam i też skontroluje czy jest zmiana bo dopiero się w to zagłębiam jak ja "zbić"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:15
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
Dopiero wróciłam z osiedlowej Diagnostyki - chyba przez clexane, albo może przez ogólne zakłucie żył pani się coś nid podobało i nie chciała mnie po pobraniu wypuścić. Czekałam chyba z pół godziny i patrzyłam na łokieć
Wynik dobiero między 14 a 17, bo mają problemy tdchniczne i pierwszy kurier odbierze od nich próbki dopiero po 10! Ten dzień to próba cierpliwości i kara za to że wczoraj pół dnia pośpieszałam w myślach Flowwer, żeby wreszcie nam napisała, że już ma dziecinkę gdzie jej miejsce.
A dziś idę do genetyka i nie wiem co mu powiedzieć, żeby mnie nie olał i nie nakrzyczał, że po co w takim razie blokuję miejce. Ale wiecie, nikt mi nie obiecał happy endu, więc wolałabym się skonsultować.Flowwer lubi tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochana, nie pamiętam gdzie to wyczytałam/ czy usłyszałam że ponoć dobrze jest sprawdzić te dwa hormony 3 x w cyklu, więc taki mam zamiar co drugi dzień , to nie ja
Wiem, że pewnie jestem powodem do śmiechu, ale wolałam zapytać. Po takim czasie już wolę dokładniej zwracać na ta uwagę
Po za tym wbrew pozorom wcale mnie nie stresuje to, że coś badam więc PRL nie powinno być większe, choć i bez stresu związanego z badaniami mam 502. Homocysteine badalam i też skontroluje czy jest zmiana bo dopiero się w to zagłębiam jak ja "zbić"
Immunożka kazała powtarzać homocysteinę co 6 tyg. Ja z nią walczę b-complex od aliness i TMG Swansona, z tym że TMG już odstawiłam tak na wszelki wypadekWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:23
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
Kargo31 wrote:
I własnie przywitałam 10 cykl starań, a w nocy śnił mi się mały dzidziuś... ehh... tylko się poryczeć...
Poryczmy razem. Mnie dobił sen o dwóch kreskach i wiem, że to będzie biel taka że na jej podstawie stworzą nowy odcień najjaśniejszej bieli na świecie. A jak juz poryczymy to trzeba podnieść nasze pupska i walczyć dalej. Ja już mam plan bo najpierw antyki jak @ przylezie a potem stymulacja. A jak Twoje plany? -
Kochane pomóżcie Na 5 dni przed spodziewanym okresem a 9 dni po owulacji nie wytrzymałam i zrobiłam właśnie przed chwilą. Co myślicie? Udało się?
https://zapodaj.net/958b1ebeb84f2.jpg.htmlmalka, justyna14, StaraczkaNika, Agniechaaaa, blue00, Czrna 81 lubią tę wiadomość
-
Ewela powodzenia na wizycie. :*
Nika ogromniastej bety! :*
bazylkove wrote:Dziewczyny jestem juz przyjęta na oddział, proszę trzymajcie kciuki mam lekkiego cykora
Kciuki i za Ciebie dzisiaj bazylkove.
Kargo31 wrote:Hej!
Ja tez się muszę dopisać. Dziś miał być test, ale moja @ była na tyle łaskawa, że pozwoliła mi zaoszczędzić 10 zł i test został chyba na "za 100 lat"...
I własnie przywitałam 10 cykl starań, a w nocy śnił mi się mały dzidziuś... ehh... tylko się poryczeć...
Kargo ojej Może grudzień świąteczny będzie łaskawszy? Przytulam Cię. :*
bazylkove lubi tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc 07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karolajna8919 wrote:Kochane pomóżcie Na 5 dni przed spodziewanym okresem a 9 dni po owulacji nie wytrzymałam i zrobiłam właśnie przed chwilą. Co myślicie? Udało się?
https://zapodaj.net/958b1ebeb84f2.jpg.html
Na moim kompie widzę bladego bladzioszkaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:35
-
Malinka7 wrote:Co Ci wyszło z wróżby?
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!KateHawke, lamka lubią tę wiadomość
-
Karolajna8919 wrote:Kochane pomóżcie Na 5 dni przed spodziewanym okresem a 9 dni po owulacji nie wytrzymałam i zrobiłam właśnie przed chwilą. Co myślicie? Udało się?
https://zapodaj.net/958b1ebeb84f2.jpg.html -
bazylkove wrote:Jeszcze doktora nie było, mam nadzieje ze ordynator dr Maciejewski - polubiłam go
bazylkove lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Poryczmy razem. Mnie dobił sen o dwóch kreskach i wiem, że to będzie biel taka że na jej podstawie stworzą nowy odcień najjaśniejszej bieli na świecie. A jak juz poryczymy to trzeba podnieść nasze pupska i walczyć dalej. Ja już mam plan bo najpierw antyki jak @ przylezie a potem stymulacja. A jak Twoje plany?
Nie wiem... Najzupełniej w świecie po prostu nie wiem.
Odebrałam wyniki M-ka i wszystkie są w normie, ale jestem zła, bo w tym pakiecie nie określali morfologii. Mój M sam się umawiał na badanie i to przegapił. I tu mam pytanie. Czy pomimo tego, że wyniki są dobre, bo plemników jest dużo, są ruchliwe i 88% jest żywych, to czy morfologia może wyjść zła? Bo znów zaczęłam się martwić.
Jeśli chodzi o mnie, to ciągle bromek i od połowy tamtego cyklu biorę glucophage, więc może w tym cyklu pobudzi już pęcherzyki, żeby normalnie rosły, bo do tej pory zawsze był pęcherzyk, ale rósł bardzo wolno i pękał jak był jeszcze za mały. więc za jakieś 10 dni monitoring. W tym cyklu podwójnie mi szkoda, bo pierwszy raz były dwa pęcherzyki, a ja marze od zawsze o bliźniakach.*starania od marca 2017
*iui x 3 - nieudane
- I - 17.07.2020: 1 pęcherzyk,
- II - 10.09.2020: 2 pęcherzyki,
- III - 9.12.2020: 2 pęcherzyki.
*I ivf - krótki protokół, 15 pecherzyków - 3 komórki - 2 zarodki:
- I FET 27.08.2021 (57cs) - 3 dniowy Maluch
11dpt- beta88,9, prog16,1
13dpt- beta218,9, prog14,3
19dpt -beta 2541, prog 16,6
26dpt- ❤
28.10.2021 poronienie zatrzymane (Aniołek 8tc-11tc)
- II FET 13.01.2022 (59cs)- 6-dniowy Maluch 4ba
6dpt- beta 0, prog 12,5
11dpt -beta 0, prog 40,33
*II ivf - dlugi protokół (7 komórek, 2 zarodki)
- I FET - 3 Dniowy Maluch - beta 0
- II FET 23.012023 - zarodek 4BB
5dpt bladzioch
7dpt negatyw
10dpt beta 0 -
Hej dziewczyny ! Jestem u rodziców i nie bardzo mam czas zaglądać i nadrabiać, ale nieustannie trzymam kciuki
Zaglądam dziś i tu takie wieści !!!!
Maja - gratuluję z całego serducha
Flo - musicie już zostać w dwupaku, na święta będziesz już miała piękną, pierwszą fotę fasolinki lub fasolinka
Gratuluję pozytywnych testów, tulę po negatywnych i przesyłam wiruski dla potrzebujących:
!@$%^&*&^%$#@@#$%^&^%$#@$%^&#@Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 08:53
KateHawke, Flowwer lubią tę wiadomość