X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A wiecie, że jest taka wróżba na liczbę dzieci z pięści? Trzeba policzyć małe zmarszczki i nasady małego palca.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
    Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!
    Haha jakbym siebie widziała, też mam dwie a mój jedną i się uśmiałam jak na mnie spojrzał :) kiedyś to gdzieś już było i sprawdzałam hahaha

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja wiem, że progesteron dobrze zbadać na początku cyklu, przed owu i ok 7 dpo. Ja zawsze miałam pięknid wysoki i dopiero jak zbadałam przed owu wyszło, że za wysoki i może blokować naturalną owu. Jestem za tym, żeby badać tak jak instynkt podpowiada - to my najlepiej znamy swoje ciało, widzimy gdzie może być problem i jeśli czujemy, że coś trzeba spawdzić, to trzeba to sprawdzic i koniec :)

Immunożka kazała powtarzać homocysteinę co 6 tyg. Ja z nią walczę b-complex od aliness i TMG Swansona, z tym że TMG już odstawiłam tak na wszelki wypadek
    <3

Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    wallbash.gifdown.gif
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kargo31 wrote:
    Nie wiem... Najzupełniej w świecie po prostu nie wiem.

Odebrałam wyniki M-ka i wszystkie są w normie, ale jestem zła, bo w tym pakiecie nie określali morfologii. Mój M sam się umawiał na badanie i to przegapił. I tu mam pytanie. Czy pomimo tego, że wyniki są dobre, bo plemników jest dużo, są ruchliwe i 88% jest żywych, to czy morfologia może wyjść zła? Bo znów zaczęłam się martwić.

Jeśli chodzi o mnie, to ciągle bromek i od połowy tamtego cyklu biorę glucophage, więc może w tym cyklu pobudzi już pęcherzyki, żeby normalnie rosły, bo do tej pory zawsze był pęcherzyk, ale rósł bardzo wolno i pękał jak był jeszcze za mały. więc za jakieś 10 dni monitoring. W tym cyklu podwójnie mi szkoda, bo pierwszy raz były dwa pęcherzyki, a ja marze od zawsze o bliźniakach.

Amy tak miała. Wyniki bardzo dobre a morfologia niezbyt duża. Ale androlog ją pocieszył że resztą wyników nadrabia. Grunt to suplementowanie eMka - musisz mu kupić witaminki, np.AndrovitPlus. A badał twój eMek hormony? Warto byłoby jeszcze pobrać krew. Może to troche powiedzieć o kondycji hormonalnej eMka - nawet jesli ma dobre wyniki.
    U ciebie może rzeczywiście ten Glucophage musi mieć czas żeby je pobudzić. Może po prostu fasolka na "grudzień cudów" czeka :) <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bazylkowe kciukam!!!

bazylkove lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A wiecie, że jest taka wróżba na liczbę dzieci z pięści? Trzeba policzyć małe zmarszczki i nasady małego palca.
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
    Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!

U mnie 3 :p z tym, że jedna gruba a 2 cienkie. Czy to znaczy, że będę miała jedno grube dziecko? ;)
    Mąż chce mieć trójkę.. niezłe wyzwanie.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh ja mam jedną. I wszystko jasne ;) przeyebane na maxa dziewczyny! Koniec, apokalipsa i armagedon!

Bazylku trzymam kciukosy!

Jedna Tobie to już nie pisze ze trzymam bo to oczywiste!

Kciuki za bety i bladziochy!

bazylkove, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Emilkap11 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna_z_Wielu wrote:
    Kochana, nie pamiętam gdzie to wyczytałam/ czy usłyszałam że ponoć dobrze jest sprawdzić te dwa hormony 3 x w cyklu, więc taki mam zamiar :) co drugi dzień , to nie ja ;)
    Wiem, że pewnie jestem powodem do śmiechu, ale wolałam zapytać. Po takim czasie już wolę dokładniej zwracać na ta uwagę :)
    Po za tym wbrew pozorom wcale mnie nie stresuje to, że coś badam :) więc PRL nie powinno być większe, choć i bez stresu związanego z badaniami mam 502. Homocysteine badalam i też skontroluje czy jest zmiana bo dopiero się w to zagłębiam jak ja "zbić"

<3 <3 <3 <3
    Jedna nie wiem czy wiesz, ale przy badaniu prolaktyny należy unikać <3 przed pobraniem krwi, zwłaszcza jeżeli Twój Emek lubi pobawić się twoimi cycuszkami. Drażnienie sutków powoduje wyrzut prolaktyny i często wynik wychodzi zafałszowany.

Bazylkowe powodzenia. Ewelka, Panam miłych widoczków.<3
    Nika wypasionej bety dla Ciebie i niziuteńkiej dla Buni.
    Kciukasy za pozostałe dziewczyny testujące i betujące.
    Tule te z was które zdrzyły się z bielą na testach. Wiem jakie to przykre.

bazylkove, Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość

Endometrioza,
    2 x laparoskopia
    4 x histeroskopia,
    leczenie napro
    2 x IUI 😢
    3 x IMSI 😢
    Aniołek 15 tc [*]💔
    10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
    11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
    <1,2 😢
    09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
    Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud...
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewela kciuki za wizytę <3 Maja super ta wczorajsza beta :O Nika, czekamy na betę wypasioną w kosmos <3 :D

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Ja za to od tygodnia nie mogę zmusić się do wstawania... Potem szaleję po mieszkaniu żeby jak najszybciej wyjść z domu. A tu na zewnątrz niespodzianki w stylu białych szyb na aucie :)
    Moje auto ma na szczescie garaz ale maz skrobie. Kupilam mu w lidlu ta mate na szebe ale tylko na przod wiec musze dokupic na tyl bo sprawdza sie. Wystarczy rolozyc i choc przodu nie skrobie :-) a zaraz dojdzie odsniezanie :-)
    Ja z rana ostatnio mam duzo czasu syna do przedszkola na spokojnie wyszykuje odwioze sama do pracy na spokojnie nawet dzis sniadanie w domu zjadlam :-)

KateHawke lubi tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • bazylkove Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Ja miałam HSG u Jasińskiego - bardzo sprawny, obył się bez kulociągu i w ogóle szybko, więc jeśli na niego trafi, to też jesteś w dobrych rękach :)

Jestem w Wejherlandzie mam nadzieje że nie spieprzą tego jak w Redlowie :p

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko! <3
    1x HSG, 2x HSC,
    M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolajna8919 wrote:
    Kochane pomóżcie Na 5 dni przed spodziewanym okresem a 9 dni po owulacji nie wytrzymałam i zrobiłam właśnie przed chwilą. Co myślicie? Udało się?

https://zapodaj.net/958b1ebeb84f2.jpg.html

Widać blada kreskę.
    Ja miałam identyczną w 24 dniu cyklu :-)
    Poczekaj do terminu @ i powtórz.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilkap11 wrote:
    Jedna nie wiem czy wiesz, ale przy badaniu prolaktyny należy unikać <3 przed pobraniem krwi, zwłaszcza jeżeli Twój Emek lubi pobawić się twoimi cycuszkami. Drażnienie sutków powoduje wyrzut prolaktyny i często wynik wychodzi zafałszowany.

Tak, wiem :D ale dziękuję <3

Hope <3 <3 <3 przypadkiem w to nie wierz ( tym bardziej, że nie po naszej myśli ;) )

Emilkap11 lubi tę wiadomość

79eac3f8ef.png
    wallbash.gifdown.gif
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bazylkove wrote:
    Jestem w Wejherlandzie mam nadzieje że nie spieprzą tego jak w Redlowie :p
    Zdecydowanie - wyszerpałaś juz limit nieszczęść w tym zakresie - więcej nie przysługuje!

bazylkove lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyznać się - która ma jakiś zmieniacz czasu :D Proszę o przestawienie na niedzielę. A przynajmniej na sobotę (zajmę czas sprzątaniem :P )

Zośkaaa, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • by7mistake Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Dziewczyny przyznać się - która ma jakiś zmieniacz czasu :D Proszę o przestawienie na niedzielę. A przynajmniej na sobotę (zajmę czas sprzątaniem :P )

Tez chetnie przygarnę taki zmieniacz:) jakos wyjątkowo mi się dłuży ten cykl. Pewnie dlatego ze wiem ze byly dwa dorodne pecherzyki;) ale z kolei przez to tez mam chyba podwójne pms bo jestem jak tykająca bomba :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:32

KateHawke, lamka lubią tę wiadomość

starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    U mnie 3 :p z tym, że jedna gruba a 2 cienkie. Czy to znaczy, że będę miała jedno grube dziecko? ;)
    Mąż chce mieć trójkę.. niezłe wyzwanie.
    To trzymam kciuki, żeby to grubsze szło jako ostatnie :)
    Ja tam w to nie wierzę, w tarota też nie, ale zawsze się można pośmiać, jeśli się sprawdzi ;)

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, wizyty, badania i zabiegi <3

Ja siedze w robocie ale czuje sie jakby mnie ktos przezul i wypluł. 7dpo i juz PMS ? Marzy mi sie w tym momencie bezludna wyspa...

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To trzymam kciuki, żeby to grubsze szło jako ostatnie :)
    Ja tam w to nie wierzę, w tarota też nie, ale zawsze się można pośmiać, jeśli się sprawdzi ;)

Akurat wychodzi jako drugie ;)
    Ale u mnie i tak tylko CC wchodzi w grę, więc luzik ;)

A że takie "wróżby" z przymrużeniem oka trzeba traktować to się wie :)
    Chociaż po zeszłorocznych Andrzejkach jestem bardziej skłonna w nie uwierzyć :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka - ja miałam ostatnio pms przez cała fazę lutealną, więc Cię rozumiem :(

Dziewczyny, mam pytanie techniczne - próbuję zmienić stopkę oraz dodać do analizowania ostatni cykl (klikam w ten kwadracik "uwzględnij w analizach") i gdy daję zapisz zmiany, to one się nie zapisują :( Pisałam do OF, ale mnie olali. Macie na to jakiś patent?

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:

Dziewczyny, mam pytanie techniczne - próbuję zmienić stopkę oraz dodać do analizowania ostatni cykl (klikam w ten kwadracik "uwzględnij w analizach") i gdy daję zapisz zmiany, to one się nie zapisują :( Pisałam do OF, ale mnie olali. Macie na to jakiś patent?
    Mi "ptaszki" zostały jak zaznaczyłam. Spróbuj osobno zmienić stopkę i zapisać a potem osobno zaznaczyć cykle.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
‹‹ 467 468 469 470 471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ