Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
StaraczkaNika wrote:A wiecie, że jest taka wróżba na liczbę dzieci z pięści? Trzeba policzyć małe zmarszczki i nasady małego palca.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
StaraczkaNika wrote:Ja wiem, że progesteron dobrze zbadać na początku cyklu, przed owu i ok 7 dpo. Ja zawsze miałam pięknid wysoki i dopiero jak zbadałam przed owu wyszło, że za wysoki i może blokować naturalną owu. Jestem za tym, żeby badać tak jak instynkt podpowiada - to my najlepiej znamy swoje ciało, widzimy gdzie może być problem i jeśli czujemy, że coś trzeba spawdzić, to trzeba to sprawdzic i koniec
Immunożka kazała powtarzać homocysteinę co 6 tyg. Ja z nią walczę b-complex od aliness i TMG Swansona, z tym że TMG już odstawiłam tak na wszelki wypadekHaos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
Kargo31 wrote:Nie wiem... Najzupełniej w świecie po prostu nie wiem.
Odebrałam wyniki M-ka i wszystkie są w normie, ale jestem zła, bo w tym pakiecie nie określali morfologii. Mój M sam się umawiał na badanie i to przegapił. I tu mam pytanie. Czy pomimo tego, że wyniki są dobre, bo plemników jest dużo, są ruchliwe i 88% jest żywych, to czy morfologia może wyjść zła? Bo znów zaczęłam się martwić.
Jeśli chodzi o mnie, to ciągle bromek i od połowy tamtego cyklu biorę glucophage, więc może w tym cyklu pobudzi już pęcherzyki, żeby normalnie rosły, bo do tej pory zawsze był pęcherzyk, ale rósł bardzo wolno i pękał jak był jeszcze za mały. więc za jakieś 10 dni monitoring. W tym cyklu podwójnie mi szkoda, bo pierwszy raz były dwa pęcherzyki, a ja marze od zawsze o bliźniakach.
Amy tak miała. Wyniki bardzo dobre a morfologia niezbyt duża. Ale androlog ją pocieszył że resztą wyników nadrabia. Grunt to suplementowanie eMka - musisz mu kupić witaminki, np.AndrovitPlus. A badał twój eMek hormony? Warto byłoby jeszcze pobrać krew. Może to troche powiedzieć o kondycji hormonalnej eMka - nawet jesli ma dobre wyniki.
U ciebie może rzeczywiście ten Glucophage musi mieć czas żeby je pobudzić. Może po prostu fasolka na "grudzień cudów" czeka -
Bazylkowe kciukam!!!
bazylkove lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
StaraczkaNika wrote:A wiecie, że jest taka wróżba na liczbę dzieci z pięści? Trzeba policzyć małe zmarszczki i nasady małego palca.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd9c37b2290a.jpg
Ja mam 2, ale mąż 1, co zapewne znaczy, że kiedyś go zdradzę i będę mieć dziecko z innym... Oh, to mi przypomina, że zaniedbałam Outlander i muszę nadrobić ze 3 odcinki!
U mnie 3 :p z tym, że jedna gruba a 2 cienkie. Czy to znaczy, że będę miała jedno grube dziecko?
Mąż chce mieć trójkę.. niezłe wyzwanie. -
Ehhh ja mam jedną. I wszystko jasne przeyebane na maxa dziewczyny! Koniec, apokalipsa i armagedon!
Bazylku trzymam kciukosy!
Jedna Tobie to już nie pisze ze trzymam bo to oczywiste!
Kciuki za bety i bladziochy!bazylkove, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Jedna_z_Wielu wrote:Kochana, nie pamiętam gdzie to wyczytałam/ czy usłyszałam że ponoć dobrze jest sprawdzić te dwa hormony 3 x w cyklu, więc taki mam zamiar co drugi dzień , to nie ja
Wiem, że pewnie jestem powodem do śmiechu, ale wolałam zapytać. Po takim czasie już wolę dokładniej zwracać na ta uwagę
Po za tym wbrew pozorom wcale mnie nie stresuje to, że coś badam więc PRL nie powinno być większe, choć i bez stresu związanego z badaniami mam 502. Homocysteine badalam i też skontroluje czy jest zmiana bo dopiero się w to zagłębiam jak ja "zbić"
Bazylkowe powodzenia. Ewelka, Panam miłych widoczków.
Nika wypasionej bety dla Ciebie i niziuteńkiej dla Buni.
Kciukasy za pozostałe dziewczyny testujące i betujące.
Tule te z was które zdrzyły się z bielą na testach. Wiem jakie to przykre.bazylkove, Jedna_z_Wielu, Flowwer lubią tę wiadomość
Endometrioza,
2 x laparoskopia
4 x histeroskopia,
leczenie napro
2 x IUI 😢
3 x IMSI 😢
Aniołek 15 tc [*]💔
10/2019 - ICSI - dwudniowiec 4a 😢
11/2019 - FET - blastka 4.2.1 beta 8dpt 2,31 10dpt
<1,2 😢
09/2021 - FET - blastka 4.2.1 beta 10dpt 5,18 12dpt 1,4 😢
Boże dlaczego nie zasłużyłam na ten cud... -
KateHawke wrote:Ja za to od tygodnia nie mogę zmusić się do wstawania... Potem szaleję po mieszkaniu żeby jak najszybciej wyjść z domu. A tu na zewnątrz niespodzianki w stylu białych szyb na aucie
Ja z rana ostatnio mam duzo czasu syna do przedszkola na spokojnie wyszykuje odwioze sama do pracy na spokojnie nawet dzis sniadanie w domu zjadlamKateHawke lubi tę wiadomość
-
StaraczkaNika wrote:Ja miałam HSG u Jasińskiego - bardzo sprawny, obył się bez kulociągu i w ogóle szybko, więc jeśli na niego trafi, to też jesteś w dobrych rękach
Jestem w Wejherlandzie mam nadzieje że nie spieprzą tego jak w Redlowie :pStaraczkaNika lubi tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
Karolajna8919 wrote:Kochane pomóżcie Na 5 dni przed spodziewanym okresem a 9 dni po owulacji nie wytrzymałam i zrobiłam właśnie przed chwilą. Co myślicie? Udało się?
https://zapodaj.net/958b1ebeb84f2.jpg.html
Widać blada kreskę.
Ja miałam identyczną w 24 dniu cyklu
Poczekaj do terminu @ i powtórz. -
Emilkap11 wrote:Jedna nie wiem czy wiesz, ale przy badaniu prolaktyny należy unikać przed pobraniem krwi, zwłaszcza jeżeli Twój Emek lubi pobawić się twoimi cycuszkami. Drażnienie sutków powoduje wyrzut prolaktyny i często wynik wychodzi zafałszowany.
Tak, wiem ale dziękuję
Hope przypadkiem w to nie wierz ( tym bardziej, że nie po naszej myśli )Emilkap11 lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
bazylkove wrote:Jestem w Wejherlandzie mam nadzieje że nie spieprzą tego jak w Redlowie :p
bazylkove lubi tę wiadomość
-
KateHawke wrote:Dziewczyny przyznać się - która ma jakiś zmieniacz czasu Proszę o przestawienie na niedzielę. A przynajmniej na sobotę (zajmę czas sprzątaniem )
Tez chetnie przygarnę taki zmieniacz:) jakos wyjątkowo mi się dłuży ten cykl. Pewnie dlatego ze wiem ze byly dwa dorodne pecherzyki;) ale z kolei przez to tez mam chyba podwójne pms bo jestem jak tykająca bombaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2017, 09:32
KateHawke, lamka lubią tę wiadomość
starania od IX 2016r.
endometrioza
Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą. -
Kaczorka wrote:U mnie 3 :p z tym, że jedna gruba a 2 cienkie. Czy to znaczy, że będę miała jedno grube dziecko?
Mąż chce mieć trójkę.. niezłe wyzwanie.
Ja tam w to nie wierzę, w tarota też nie, ale zawsze się można pośmiać, jeśli się sprawdzi -
Trzymam kciuki za dzisiejsze bety, wizyty, badania i zabiegi
Ja siedze w robocie ale czuje sie jakby mnie ktos przezul i wypluł. 7dpo i juz PMS ? Marzy mi sie w tym momencie bezludna wyspa...19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r. -
StaraczkaNika wrote:To trzymam kciuki, żeby to grubsze szło jako ostatnie
Ja tam w to nie wierzę, w tarota też nie, ale zawsze się można pośmiać, jeśli się sprawdzi
Akurat wychodzi jako drugie
Ale u mnie i tak tylko CC wchodzi w grę, więc luzik
A że takie "wróżby" z przymrużeniem oka trzeba traktować to się wie
Chociaż po zeszłorocznych Andrzejkach jestem bardziej skłonna w nie uwierzyć -
Meśka - ja miałam ostatnio pms przez cała fazę lutealną, więc Cię rozumiem
Dziewczyny, mam pytanie techniczne - próbuję zmienić stopkę oraz dodać do analizowania ostatni cykl (klikam w ten kwadracik "uwzględnij w analizach") i gdy daję zapisz zmiany, to one się nie zapisują Pisałam do OF, ale mnie olali. Macie na to jakiś patent?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:
Dziewczyny, mam pytanie techniczne - próbuję zmienić stopkę oraz dodać do analizowania ostatni cykl (klikam w ten kwadracik "uwzględnij w analizach") i gdy daję zapisz zmiany, to one się nie zapisują Pisałam do OF, ale mnie olali. Macie na to jakiś patent?