Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
mam wyniki
HCG całkowite 24,52mIU/ml
progesteron 25,73 ng/ml
to HCG całkowite to to samo co beta HCG?
I nie za niskie? 24dc około 9-11dpo
znalazłam takie info:
Całkowite HCG = betaHCG + alfa HCG. Całkowite HCG jest wartościowo większe i
szybciej daje informacje o ciąży.
wieć beta HCG mam jeszcze mniejsze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:41
Maja84, KateHawke, Flowwer, reset, innamorata88, staraczka1111, summer86, justyna14, by7mistake, Amy333, PodwojnaMamaWdwupaku, malka, Lunaris, blue00, Lena21, Anna Stesia, Czrna 81, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolik321 wrote:mam wyniki
HCG całkowite 24,52mIU/ml
progesteron 25,73 ng/ml
to HCG całkowite to to samo co beta HCG?
I nie za niskie? 24dc około 11dpo
Mi też w Diagnostyce robili od początku samo HCG... mimo proszenia o betę.
Potem już nie zmieniałam na bHCG. Był przyrost także się nie zagłębiałam w różnice. -
nick nieaktualny11dpo 60,40
13dpo 240
15dpo 560
17dpo 1387
Jakoś tak. Ovu mam bardzo szybko. Cykle regularne 27-29d. Test wyszedł pozytywny na tydzień przed @.
Robiłam ciągle HCG także nie świrowałam że coś nie tak jestWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:40
olik321, justyna14, Karma88 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam takie pytanie - do wczoraj zarzekałam się, że nie mam pco, ale po odebraniu wyników 17 oh progesteronu i lekturze netu mam wątpliwości. Endokrynolog dopiero 8.12, więc Was pomęczę. Odkąd odstawiłam tabletki anty powoli tyję (nie zmieniając za bardzo diety) i tak już od sierpnia do dziś to 6 kg. Od zawsze mam nadmierne owłosienie (poza nogami, rękami, to twarz, broda, szyja, palce stóp, stopy, palce dłoni), miesiączki miałam zawsze nieregularne i długie. Na ostatnich usg od października nikt jednak nie stwierdzał w obrazie usg PCO. Czy jak internety wróżą, że podwyższony 17 oh progesteron oznacza pco to faktycznie tak jest?
W normie mam insulinę i glukozę, anty tpo i anty tg też. Testosteron też ok. Nie wiem, co jeszcze bierze się pod uwagę przy różnicowaniu pco? Co dalej mam badać? Krzywą cukrową?
Robiłam dheas i shbg, ale byłam wtedy na tabletkach -to mogło fałszować wynik?
Poniżej wyniki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2470f4e5787.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd12b9297d1e.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb825d2232e.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b547c60fb4dd.png
Z innych rzeczy - b12 i kwas foliowy mam w normie (w marcu był za niski, ale to chyba o infekcji). Czy badać homocysteinę?
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Koleżanki drogie, opisywałyście kiedyś że macie śluz owulacyjny, możecie opisać jak wygląda i o czym świadczy?
-
nick nieaktualnyreset wrote:Dziewczyny, mam takie pytanie - do wczoraj zarzekałam się, że nie mam pco, ale po odebraniu wyników 17 oh progesteronu i lekturze netu mam wątpliwości. Endokrynolog dopiero 8.12, więc Was pomęczę. Odkąd odstawiłam tabletki anty powoli tyję (nie zmieniając za bardzo diety) i tak już od sierpnia do dziś to 6 kg. Od zawsze mam nadmierne owłosienie (poza nogami, rękami, to twarz, broda, szyja, palce stóp, stopy, palce dłoni), miesiączki miałam zawsze nieregularne i długie. Na ostatnich usg od października nikt jednak nie stwierdzał w obrazie usg PCO. Czy jak internety wróżą, że podwyższony 17 oh progesteron oznacza pco to faktycznie tak jest?
W normie mam insulinę i glukozę, anty tpo i anty tg też. Testosteron też ok. Nie wiem, co jeszcze bierze się pod uwagę przy różnicowaniu pco? Co dalej mam badać? Krzywą cukrową?
Robiłam dheas i shbg, ale byłam wtedy na tabletkach -to mogło fałszować wynik?
Poniżej wyniki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2470f4e5787.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd12b9297d1e.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb825d2232e.png
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b547c60fb4dd.png
Z innych rzeczy - b12 i kwas foliowy mam w normie (w marcu był za niski, ale to chyba o infekcji). Czy badać homocysteinę?
Krzywa obowiązkowo- insulina + glukoza.
SGHB i DHEA-S04 powtórz. Ja DHEAS mam powyżej 570/630... przy normie 330..
Nikt nie znalazł przyczyny. Miałam usg brzucha robione. Wszystko ok było.
PCO nie potwierdzone do końca. Raz było a raz nie. Cykle jak w zegarku. Ovu co cykl.
A co do mutacji: B12, B6, D3, homocysteina, kwas foliowy.
Potem szło: d-dimery, antytrombina, antykoagulant, białko c i s.
Ale jeśli chodzi o tycie- udałam się do dietetyczki. Odstawiony gluten i laktoza. Dieta LOW IG, odrzuciłam metforminę. Nie ćwiczyłam. Piłam Miovarian 2x1 do ovu. Po 4tyg. zeszło 4kg.
Lh skoczyło do 35 aż gdzie zwykle ovu było przy 8. Prog wzrósł do 20! Zaczynałam z 7...
Po miesiącu zaszłam...
Coś załapało. Musiało. 6 cykli i ruszyło po miesiącu diety... -
Olik wynik na pewno potwierdza ciążę, więc gratuluję Sprawdź przyrost w piątek. Prog ładny.
Ja prosze o bhcg ( u mnie 40 zł, a całkowity hcg 70 zł).
Zazdroszczę, że masz tak szybko wyniki. Moje będą między 14:00-15:00Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
agulineczka wrote:Olik wynik na pewno potwierdza ciążę, więc gratuluję Sprawdź przyrost w piątek. Prog ładny.
Ja prosze o bhcg ( u mnie 40 zł, a całkowity hcg 70 zł).
Zazdroszczę, że masz tak szybko wyniki. Moje będą między 14:00-15:00
az mnie brzuch rozbolał nie wiem kiedy jest więcej zmartwien przed wynikiem czy po.. -
Ania1003 wrote:Krzywa obowiązkowo- insulina + glukoza.
SGHB i DHEA-S04 powtórz. Ja DHEAS mam powyżej 570/630... przy normie 330..
Nikt nie znalazł przyczyny. Miałam usg brzucha robione. Wszystko ok było.
PCO nie potwierdzone do końca. Raz było a raz nie. Cykle jak w zegarku. Ovu co cykl.
A co do mutacji: B12, B6, D3, homocysteina, kwas foliowy.
Potem szło: d-dimery, antytrombina, antykoagulant, białko c i s.
Ale jeśli chodzi o tycie- udałam się do dietetyczki. Odstawiony gluten i laktoza. Dieta LOW IG, odrzuciłam metforminę. Nie ćwiczyłam. Piłam Miovarian 2x1 do ovu. Po 4tyg. zeszło 4kg.
Lh skoczyło do 35 aż gdzie zwykle ovu było przy 8. Prog wzrósł do 20! Zaczynałam z 7...
Po miesiącu zaszłam...
Coś załapało. Musiało. 6 cykli i ruszyło po miesiącu diety...
Aniu, dziękuję Kochana! Ja akurat schudłam ostatnio ok 25 kg (tzn. przez 1,5 roku) ale to było na tabletkach. ledwo je odstawiam, tyję. Dietę wprowadzę, choć i tak wiele rzezy w ciągu ostatniego 1,5 roku odstawiłam.
Jutro mam 6 dc - chyba dawno nie miałam usg na tak wczesnym etapie, więc może się załapię przy okazji wizyty u ginekologa.
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Siwulec wrote:Koleżanki drogie, opisywałyście kiedyś że macie śluz owulacyjny, możecie opisać jak wygląda i o czym świadczy?
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyreset wrote:Aniu, dziękuję Kochana! Ja akurat schudłam ostatnio ok 25 kg (tzn. przez 1,5 roku) ale to było na tabletkach. ledwo je odstawiam, tyję. Dietę wprowadzę, choć i tak wiele rzezy w ciągu ostatniego 1,5 roku odstawiłam.
Jutro mam 6 dc - chyba dawno nie miałam usg na tak wczesnym etapie, więc może się załapię przy okazji wizyty u ginekologa.
Dietetyczkę polecam. Przynajmniej jadłospis na miesiąc. No i samo zaparcie... ale jak tyle schudłaś to poleci Ja zwykle miałam 30kg niedowagi.
Po usunięciu tarczycy z 52kg skoczyłam na 72kg... w 1,5 roku
Ostatnio wyszło IO właśnie i w połączeniu z tarczycą wyszło z czego tak puchłam...
Więc dobry dietetyk to podstawa. Połączy wszystko w całość.
Wpierniczałam makaron z brokułem. Uwielbiam. Okazało się że brokuła mi nie wolno... kapuścianych rzeczy... zostają jedynie kiszone ogórki...
Myślałam że mam problem tylko z IO a dietetyczka bardziej skupiła się właśnie na tarczycy. -
nick nieaktualnyOlik hcg pozytywne, czym się tu spinać? Mógł się dopiero dzieciaczek zagnieździć, nie ma powodu do paniki, jest powód do radości
Reset jaki masz stosunek LH do FSH w 3-5 dc? Jakie masz aktualnie BMI?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:02
olik321 lubi tę wiadomość
-
Hope co chciałam to już Ci napisałam ,więc
plik nie taki bladzioch, tylko piękna już kreska wynik będziesz powtarzać ? jest super :*
Maja trzymam za rączkę
Kate do niedzieli to wszystko się może zmienić z tą bielą
agulineczka kciukam za przyrost, testem się nie sugeruj bo wiele czynników mogło wpłynąć na wynik
KateHawke lubi tę wiadomość
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
lamka wrote:Olik hcg pozytywne, czym się tu spisać? Mógł się dopiero dzieciaczek zagnieździć, nie ma powodu do paniki, jest powód do radości
Reset jaki masz stosunek LH do FSH w 3-5 dc? Jakie masz aktualnie BMI?
W tym cyklu (3 dc) - stosunek LH do FSH 1,14, w poprzednim (5 dc) - stosunek był 0,93.
BMI - 21,51 (w sierpniu było 19,80).
nick nieaktualnyreset wrote:W tym cyklu (3 dc) - stosunek LH do FSH 1,14, w poprzednim (5 dc) - stosunek był 0,93.
BMI - 21,51 (w sierpniu było 19,80).reset lubi tę wiadomość
-
Laseczki powoli się ogarniam i na 14.15 poproszę kciuki żeby to ciałko zółte łaskawie się pokazało i dało choć odrobine nadziei...
Bea25, StaraczkaNika, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Justya85, pilik, Amy333, Bajkaaa, Lena21, Anna Stesia, Czrna 81, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
Starania od lipca 2016 r.
Synuś ❤️ 11.2014 r.