Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam wyniki
    HCG całkowite 24,52mIU/ml
    progesteron 25,73 ng/ml


    to HCG całkowite to to samo co beta HCG?
    I nie za niskie? 24dc około 9-11dpo

    znalazłam takie info:
    Całkowite HCG = betaHCG + alfa HCG. Całkowite HCG jest wartościowo większe i
    szybciej daje informacje o ciąży.
    wieć beta HCG mam jeszcze mniejsze

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:41

    Maja84, KateHawke, Flowwer, reset, innamorata88, staraczka1111, summer86, justyna14, by7mistake, Amy333, PodwojnaMamaWdwupaku, malka, Lunaris, blue00, Lena21, Anna Stesia, Czrna 81, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:34

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    mam wyniki
    HCG całkowite 24,52mIU/ml
    progesteron 25,73 ng/ml


    to HCG całkowite to to samo co beta HCG?
    I nie za niskie? 24dc około 11dpo

    Mi też w Diagnostyce robili od początku samo HCG... mimo proszenia o betę.
    Potem już nie zmieniałam na bHCG. Był przyrost także się nie zagłębiałam w różnice.

  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Mi też w Diagnostyce robili od początku samo HCG... mimo proszenia o betę.
    Potem już nie zmieniałam na bHCG. Był przyrost także się nie zagłębiałam w różnice.
    Aniu a na jakim pizomie miałas pierwszy wynik?

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    11dpo 60,40
    13dpo 240
    15dpo 560
    17dpo 1387

    Jakoś tak. Ovu mam bardzo szybko. Cykle regularne 27-29d. Test wyszedł pozytywny na tydzień przed @.

    Robiłam ciągle HCG także nie świrowałam że coś nie tak jest ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 11:40

    olik321, justyna14, Karma88 lubią tę wiadomość

  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie - do wczoraj zarzekałam się, że nie mam pco, ale po odebraniu wyników 17 oh progesteronu i lekturze netu mam wątpliwości. Endokrynolog dopiero 8.12, więc Was pomęczę. Odkąd odstawiłam tabletki anty powoli tyję (nie zmieniając za bardzo diety) i tak już od sierpnia do dziś to 6 kg. Od zawsze mam nadmierne owłosienie (poza nogami, rękami, to twarz, broda, szyja, palce stóp, stopy, palce dłoni), miesiączki miałam zawsze nieregularne i długie. Na ostatnich usg od października nikt jednak nie stwierdzał w obrazie usg PCO. Czy jak internety wróżą, że podwyższony 17 oh progesteron oznacza pco to faktycznie tak jest?

    W normie mam insulinę i glukozę, anty tpo i anty tg też. Testosteron też ok. Nie wiem, co jeszcze bierze się pod uwagę przy różnicowaniu pco? Co dalej mam badać? Krzywą cukrową?
    Robiłam dheas i shbg, ale byłam wtedy na tabletkach -to mogło fałszować wynik?

    Poniżej wyniki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2470f4e5787.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd12b9297d1e.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb825d2232e.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b547c60fb4dd.png

    Z innych rzeczy - b12 i kwas foliowy mam w normie (w marcu był za niski, ale to chyba o infekcji). Czy badać homocysteinę?

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3164 5684

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koleżanki drogie, opisywałyście kiedyś że macie śluz owulacyjny, możecie opisać jak wygląda i o czym świadczy?

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Dziewczyny, mam takie pytanie - do wczoraj zarzekałam się, że nie mam pco, ale po odebraniu wyników 17 oh progesteronu i lekturze netu mam wątpliwości. Endokrynolog dopiero 8.12, więc Was pomęczę. Odkąd odstawiłam tabletki anty powoli tyję (nie zmieniając za bardzo diety) i tak już od sierpnia do dziś to 6 kg. Od zawsze mam nadmierne owłosienie (poza nogami, rękami, to twarz, broda, szyja, palce stóp, stopy, palce dłoni), miesiączki miałam zawsze nieregularne i długie. Na ostatnich usg od października nikt jednak nie stwierdzał w obrazie usg PCO. Czy jak internety wróżą, że podwyższony 17 oh progesteron oznacza pco to faktycznie tak jest?

    W normie mam insulinę i glukozę, anty tpo i anty tg też. Testosteron też ok. Nie wiem, co jeszcze bierze się pod uwagę przy różnicowaniu pco? Co dalej mam badać? Krzywą cukrową?
    Robiłam dheas i shbg, ale byłam wtedy na tabletkach -to mogło fałszować wynik?

    Poniżej wyniki:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b2470f4e5787.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd12b9297d1e.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/efb825d2232e.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b547c60fb4dd.png

    Z innych rzeczy - b12 i kwas foliowy mam w normie (w marcu był za niski, ale to chyba o infekcji). Czy badać homocysteinę?


    Krzywa obowiązkowo- insulina + glukoza.
    SGHB i DHEA-S04 powtórz. Ja DHEAS mam powyżej 570/630... przy normie 330..
    Nikt nie znalazł przyczyny. Miałam usg brzucha robione. Wszystko ok było.
    PCO nie potwierdzone do końca. Raz było a raz nie. Cykle jak w zegarku. Ovu co cykl.

    A co do mutacji: B12, B6, D3, homocysteina, kwas foliowy.

    Potem szło: d-dimery, antytrombina, antykoagulant, białko c i s.

    Ale jeśli chodzi o tycie- udałam się do dietetyczki. Odstawiony gluten i laktoza. Dieta LOW IG, odrzuciłam metforminę. Nie ćwiczyłam. Piłam Miovarian 2x1 do ovu. Po 4tyg. zeszło 4kg.
    Lh skoczyło do 35 aż gdzie zwykle ovu było przy 8. Prog wzrósł do 20! Zaczynałam z 7...
    Po miesiącu zaszłam...
    Coś załapało. Musiało. 6 cykli i ruszyło po miesiącu diety...

  • agulineczka Autorytet
    Postów: 5339 5605

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik wynik na pewno potwierdza ciążę, więc gratuluję :) Sprawdź przyrost w piątek. Prog ładny.
    Ja prosze o bhcg ( u mnie 40 zł, a całkowity hcg 70 zł).

    Zazdroszczę, że masz tak szybko wyniki. Moje będą między 14:00-15:00

    oeuagywllgo70qby.png

    Synek 2016 💚
    Córka 2018 ❤️

    👼👼
  • olik321 Autorytet
    Postów: 3102 4064

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Olik wynik na pewno potwierdza ciążę, więc gratuluję :) Sprawdź przyrost w piątek. Prog ładny.
    Ja prosze o bhcg ( u mnie 40 zł, a całkowity hcg 70 zł).

    Zazdroszczę, że masz tak szybko wyniki. Moje będą między 14:00-15:00
    tez prosiłam o beta HCG a mam co mam...
    az mnie brzuch rozbolał nie wiem kiedy jest więcej zmartwien przed wynikiem czy po.. ;)

    <3 synek 18.08.18

    f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:54

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    Krzywa obowiązkowo- insulina + glukoza.
    SGHB i DHEA-S04 powtórz. Ja DHEAS mam powyżej 570/630... przy normie 330..
    Nikt nie znalazł przyczyny. Miałam usg brzucha robione. Wszystko ok było.
    PCO nie potwierdzone do końca. Raz było a raz nie. Cykle jak w zegarku. Ovu co cykl.

    A co do mutacji: B12, B6, D3, homocysteina, kwas foliowy.

    Potem szło: d-dimery, antytrombina, antykoagulant, białko c i s.

    Ale jeśli chodzi o tycie- udałam się do dietetyczki. Odstawiony gluten i laktoza. Dieta LOW IG, odrzuciłam metforminę. Nie ćwiczyłam. Piłam Miovarian 2x1 do ovu. Po 4tyg. zeszło 4kg.
    Lh skoczyło do 35 aż gdzie zwykle ovu było przy 8. Prog wzrósł do 20! Zaczynałam z 7...
    Po miesiącu zaszłam...
    Coś załapało. Musiało. 6 cykli i ruszyło po miesiącu diety...

    Aniu, dziękuję Kochana! Ja akurat schudłam ostatnio ok 25 kg (tzn. przez 1,5 roku) ale to było na tabletkach. ledwo je odstawiam, tyję. Dietę wprowadzę, choć i tak wiele rzezy w ciągu ostatniego 1,5 roku odstawiłam.
    Jutro mam 6 dc - chyba dawno nie miałam usg na tak wczesnym etapie, więc może się załapię przy okazji wizyty u ginekologa.

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • _Hope_ Autorytet
    Postów: 3381 4989

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:56

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec wrote:
    Koleżanki drogie, opisywałyście kiedyś że macie śluz owulacyjny, możecie opisać jak wygląda i o czym świadczy?
    Czekasz na uczucie wilgoci i na przezroczystego ciagnacego gluta :D znaczy zaraz będzie ovu ;)

    Anna Stesia lubi tę wiadomość

    Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 11:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik gratuluje!!!!


    Maja trzymam kciuki :)

    olik321, Maja84 lubią tę wiadomość

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Aniu, dziękuję Kochana! Ja akurat schudłam ostatnio ok 25 kg (tzn. przez 1,5 roku) ale to było na tabletkach. ledwo je odstawiam, tyję. Dietę wprowadzę, choć i tak wiele rzezy w ciągu ostatniego 1,5 roku odstawiłam.
    Jutro mam 6 dc - chyba dawno nie miałam usg na tak wczesnym etapie, więc może się załapię przy okazji wizyty u ginekologa.

    Dietetyczkę polecam. Przynajmniej jadłospis na miesiąc. No i samo zaparcie... ale jak tyle schudłaś to poleci ;) Ja zwykle miałam 30kg niedowagi.

    Po usunięciu tarczycy z 52kg skoczyłam na 72kg... w 1,5 roku :/
    Ostatnio wyszło IO właśnie i w połączeniu z tarczycą wyszło z czego tak puchłam...

    Więc dobry dietetyk to podstawa. Połączy wszystko w całość.
    Wpierniczałam makaron z brokułem. Uwielbiam. Okazało się że brokuła mi nie wolno... kapuścianych rzeczy... zostają jedynie kiszone ogórki...

    Myślałam że mam problem tylko z IO a dietetyczka bardziej skupiła się właśnie na tarczycy.

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik hcg pozytywne, czym się tu spinać? Mógł się dopiero dzieciaczek zagnieździć, nie ma powodu do paniki, jest powód do radości :-)

    Reset jaki masz stosunek LH do FSH w 3-5 dc? Jakie masz aktualnie BMI?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2017, 12:02

    olik321 lubi tę wiadomość

  • Jedna_z_Wielu Autorytet
    Postów: 2070 1436

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hope co chciałam to już Ci napisałam ,więc <3 <3 <3

    plik nie taki bladzioch, tylko piękna już kreska :) wynik będziesz powtarzać ? <3 jest super :*

    Maja trzymam za rączkę <3

    Kate do niedzieli to wszystko się może zmienić z tą bielą <3

    agulineczka kciukam za przyrost, testem się nie sugeruj bo wiele czynników mogło wpłynąć na wynik <3

    KateHawke lubi tę wiadomość

    0dash2.gif 0zlosc.gif
    Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    Starania od: Styczeń 2015 r.
  • reset Autorytet
    Postów: 7222 13037

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik hcg pozytywne, czym się tu spisać? Mógł się dopiero dzieciaczek zagnieździć, nie ma powodu do paniki, jest powód do radości :-)

    Reset jaki masz stosunek LH do FSH w 3-5 dc? Jakie masz aktualnie BMI?

    W tym cyklu (3 dc) - stosunek LH do FSH 1,14, w poprzednim (5 dc) - stosunek był 0,93.
    BMI - 21,51 (w sierpniu było 19,80).

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Justaaa Ekspertka
    Postów: 151 185

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, jak myślicie 14 dpo test może jeszcze nic nie pokazać mimo ciąży?

    iv09t5odpg9q4qsv.png
    19.02.21 💔6tc [*]
    2.02.21 kolejne dwie kreski ❤️
    5.03.18 dwie kreski na teście !!! :D
    Hiperinsulinemia, PCOS
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    W tym cyklu (3 dc) - stosunek LH do FSH 1,14, w poprzednim (5 dc) - stosunek był 0,93.
    BMI - 21,51 (w sierpniu było 19,80).
    Zrób sobie tę krzywą trzypunktową glu-ins, ale wróżę, że będzie ok. Wyniki nie wskazują na PCO. Być może tycie jest związane ze zwiększonym poziomem stresu/ pogorszoną regeneracją nocną /zmniejszoną aktywnością fizyczną?

    reset lubi tę wiadomość

  • Meśka Autorytet
    Postów: 1542 1917

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laseczki powoli się ogarniam i na 14.15 poproszę kciuki żeby to ciałko zółte łaskawie się pokazało i dało choć odrobine nadziei...

    Bea25, StaraczkaNika, Flowwer, Jedna_z_Wielu, Justya85, pilik, Amy333, Bajkaaa, Lena21, Anna Stesia, Czrna 81, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

    19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5292 7190

    Wysłany: 29 listopada 2017, 12:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justaaa wrote:
    Hej dziewczyny, jak myślicie 14 dpo test może jeszcze nic nie pokazać mimo ciąży?

    Jeśli zagnieżdżenie było późno to mógł jeszcze nic nie pokazać :)

    08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego