Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny,
chciałabym ponowić swoją opowieść i poprosić Was o opinię... Wczoraj dostałam zastrzyk o ok. 17:30 2x Gonapeptyl Daily i Ovitrelle. Miałam wtedy pęcherzyk 21 mm. Mam podstawy by się bać, że nie zdąży pęknąć, a że jest tak duży to prędzej się zapadnie samoistnie? Zaczęłam o tym myśleć i się tego boję...
Inna rzecz to endometrium, 6,6 mm wczoraj... W piątek 27.10. było 4,9 mm. Martwi mnie to, że przyrost endometrium jest tak mały... Dziennie przyrost wynosił 0,425 mm, więc do piątku powinno wynosić 7,87 mm. To nadal mało chyba, prawda?
Ech...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 10:25
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
staraniowa, endo 8 mm jest uznawane jako odpowiednia grubość do zagnieżdżenia. Stosuj przez najbliższe dni dietę na endo - czerwone wino, dużo migdałów i tłustych ryb.
Wielkość pęcherzyka moim zdaniem ok do podania zastrzyku.
Nie zamartwiaj się tylko korzystajcie z M. z wolnego dnia i bierzcie się do robotystaraniowa lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:staraniowa, endo 8 mm jest uznawane jako odpowiednia grubość do zagnieżdżenia. Stosuj przez najbliższe dni dietę na endo - czerwone wino, dużo migdałów i tłustych ryb.
Wielkość pęcherzyka moim zdaniem ok do podania zastrzyku.
Nie zamartwiaj się tylko korzystajcie z M. z wolnego dnia i bierzcie się do roboty
Dziękuję! Może wtedy jednak jest nadzieja
Tak jak wyliczałam pęcherzyk pewnie pęknie w czwartek koło 6 rano, więc mamy plan dziś wieczorem "zaszaleć" podobnie, jak wczoraj Musi to być wieczór, bo lekarka kazała mi długo leżeć po, co najmniej godzinę-dwie, a najlepiej do rana.
Winko piję codziennie - czerwone półwytrawne, migdałki zajadam, kurczę, mogłam kupić łososia na obiad... Do tego ten Sildenafil, który nie wiem czy cokolwiek daje, ale biorę, bo trzeba.
Starania o pierwsze dziecko od 12.2015
03.2016 - ciąża pozamaciczna
07.2017 - ciąża biochemiczna
01.2019 - poronienie w 9 tc...
Z czym się zmagam? PCOS, niedoczynność tarczycy, nieprawidłowa glikemia na czczo -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5f99ed260db6.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3976b4e83c5e.jpg
Za ten miesiąc trzymamy kciuki podwójnie!! I przesyłamy dużo pozytywnych fluidówYoselyn82, Paulina.G, klaudiaaa93, StaraczkaNika, Zielona1911, Lejka, staraniowa, lamka, Bunia86, blue00, Luuna, Aksamitna, madzia8lenka, Meśka, Lunaris, Karolina90, summer86, Lena21, Anna Stesia, staraczka1111, Bocianiątko, Flowwer, KateHawke, Agniechaaaa, malka, Czrna 81, kolka, Rucola, Jedna_z_Wielu, Maja84, Amy333, MamaFabianka, KateKum, 91Ewela09, bazylkove, Kargo31, Karma88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBunia86 wrote:Witam się oficjalnie w listopadzie i zaciskam kciuki za wszystkie dziewczyny. Wybaczcie Ale nie nadrobie wszystkich stron
Mnie w nocy obudził ból brzucha a nad ranem mialam przy podcieraniu lekko zabarwiony śluz teraz jest ok Ale boję się że to już koniec mojego szczęścia -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ale śliczny dzidziol! Nelia ja przed beta hcg 160 nawet cienia kreski nie miałam nie martw się! Czekaj spokojnie na betę nie mamy wpływu na to co się dzieje.. ja nadal nie mam @ i też się nakręcam ale w głębi czuje ze to śmieszne... okropnie męczące są te starania
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPanan - to jakie masz komórki moze zdecydować wyłącznie emriolog. Innej opcji nie ma, trzeba je odwirowac, oczyścić i sprawdzić pod mikroskopem budowę. Mi moja dr od poczatku mówiła ilość pęcherzyków nie jest równa ilości oocytow. Dlatego iui jest ok przy problemach z nasieniem albo wrogością śluzu.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Kejt Ko wrote:Ale śliczny dzidziol! Nelia ja przed beta hcg 160 nawet cienia kreski nie miałam nie martw się! Czekaj spokojnie na betę nie mamy wpływu na to co się dzieje.. ja nadal nie mam @ i też się nakręcam ale w głębi czuje ze to śmieszne... okropnie męczące są te starania
Tylko, że mi wcześniej wychodziły pozytywy.❤Ada&Pola❤
-
Bocianiątko wrote:ja... mam napisane na wczorajszym wypisie, że jednorodne... w poprzednim cyklu w tym samym momencie miałam napisane niejednorodne...
Bocianiątko lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Izape_91 wrote:Ludzie coraz bardziej świrują : / strach wychodzić z domu... ja nie wiem co bym zrobiła w takim wypadku, pewnie by mnie sparaliżowało, to co to za facet i co chciał Ci zrobic? Moja koleżankę kiedyś chłopak chciał zgwałcić w ciemnej ulicy ale mu sie wyrwała i uciekła...
A to byli jeszcze za czasów studiow jak wracałam wieczorem z takiej dorywczej pracy. I w kolejce usiadł naprzeciw taki koleś i za płaszcza pokazał nóż. Zaczął gadać ze ciekawe ile Pani jeszcze pożyje i takie tam. Ja spanikowalam i zadzwonilam do przyjaciółki żeby z chłopakiem po mnie wyjechała na stacje bo moi rodzice byli akurat na wyjeździe bo to były ferie. I koleś wyszedł za mną na stacji ale jak zobaczył ze ktoś do mnie podchodzi i się wita to uciekł.
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Mimo wszystko 3 mam kciuki za piękna betę! Też mam niedoczynność i hiperprolaktynemie. I urodziłam zdrowa córeczkę. Teraz niby wszystko ok tzn do tsh lekarz się czepia mam 2.1 nie biorę euthyrox u od 2 lat bo źle się czułam po nim
Nalia lubi tę wiadomość