Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet
    Postów: 4819 5005

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika beta ladna! Gratuluję! A mniejszym przyrostem absolutnie sie nie martw. Beta nigdy nie przyrasta w jednakowym tempie. Najwazniejsze, ze jest w normie.

    StaraczkaNika, Amy333, pilik lubią tę wiadomość

    Synek 2016 ❤
    Córka 2018 ❤

    👼👼
  • reset Autorytet
    Postów: 7206 13029

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amy333 wrote:
    Umowilysmy sie z Mesia na niedzielne sikanko;)

    No i suplementy dla M. okażą się zbędne ;)

    Amy333 lubi tę wiadomość

    relgmg7ymfbmxgyl.png


    * 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    16 dpo
    Beta 337 mlU - czy to nie za mało? Niby przyrost w normie, ale tracimy na prędkości - wcześniej 166% teraz 135%
    Progesteron 24,7 ng - trochę zmalał - było 25,27 cztery dni temu - to źle?
    I przepraszam za spamowanie na wszystkich naszych wątkach - potrzebuję odzewu
    Kochana skoro jest w normie to wszystko jest o.k! :-) Mogłabyś mieć obawy gdyby nie było tego podstawowego 66%. Spokojnie ♡

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Siwulec Autorytet
    Postów: 3161 5679

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika gratuluje bety

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka, Czarna - dziękuję. Zaczynam już za bardzo kombinować, wiem. Poprostu chciałabym mieć taki sygnał, że wszystko idzie ŚWIETNIE! a nie tylko "w normie"
    Rozumiecie i nie macie za wariatkę?

    Amy333, Meśka, agulineczka lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak widzę, że rozmawiacie o ANA
    Cóż, ja też jestem posiadaczką dodatniego ANA2
    Miano 1:320
    Typ świecenia ziarnisty i homogenny.
    Byłam z tym u immunologa, który tłumaczył mi, że ten wynik nie jest wysoko dodatni i może nie świadczyć o niczym.
    Jakośm i to tłumaczyła, że rozcieńcza się próbkę i miano 1:320 jest tylko oczko nad ujemnym wynikiem.
    Nie mam dodatnich przeciwciał przeciw-tarczycy.

    Zalecił mi też zrobienie przeciwciał antyfosfolipidowych, które wyszły ujemnie. Kazała to zostawić już.
    Mam zalecony encorton przed in vitro jak lekarz prowadzący wyrazi taką potrzebę.
    Ale jak was czytam dorobię te ANA 3 czy 4.

    Zrobiłam też ten test DNA o którym mówiliście zobaczymy co tam wyjdzie.

    Selina lubi tę wiadomość

  • KateHawke Autorytet
    Postów: 5281 7173

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Agulineczka, Czarna - dziękuję. Zaczynam już za bardzo kombinować, wiem. Poprostu chciałabym mieć taki sygnał, że wszystko idzie ŚWIETNIE! a nie tylko "w normie"
    Rozumiecie i nie macie za wariatkę?
    Nika nie martw się- my pytałybyśmy o dokładnie to samo :D

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    08.05.2020 - II na teście 💕
    c55f9jcgwm6tmib4.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Agulineczka, Czarna - dziękuję. Zaczynam już za bardzo kombinować, wiem. Poprostu chciałabym mieć taki sygnał, że wszystko idzie ŚWIETNIE! a nie tylko "w normie"
    Rozumiecie i nie macie za wariatkę?
    Noooo wiesz... normalni ludzie nie proponują koleżance, by włożyła parówkę w nos, hahaha! Ale właśnie taką "wariatkę" Ciebie kochamy! :-D A beta świetna .

    StaraczkaNika, Amy333, Meśka, summer86, Maja84, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    Czarna81
    22 cs.
  • Selina Autorytet
    Postów: 8934 3423

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika beta super :) graty! Dajesz nadzieję bo mam podobne wyniki do Ciebie

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:26

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Koniec starań
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10384 11315

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wszystko idzie dobrze, beta ladnie rosnie :)

    StaraczkaNika lubi tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czrna 81 wrote:
    Noooo wiesz... normalni ludzie nie proponują koleżance, by włożyła parówkę w nos, hahaha! Ale właśnie taką "wariatkę" Ciebie kochamy! :-D A beta świetna .
    A wiecie jak ja bym teraz zjadła parówkę... Nawet taką z nosa... Od lipca nie jadłam nic takiego!
    Ale jakby to miało pomóc, to mogę żyć na cieciorce i brokułach i innych warzywkach jeszcze 8 miesięcy! Nie narzekam!

    Czrna 81, Meśka, Maja84 lubią tę wiadomość

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Czrna 81 Autorytet
    Postów: 2898 3333

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    A wiecie jak ja bym teraz zjadła parówkę... Nawet taką z nosa... Od lipca nie jadłam nic takiego!
    Ale jakby to miało pomóc, to mogę żyć na cieciorce i brokułach i innych warzywkach jeszcze 8 miesięcy! Nie narzekam!
    To może pociesz się kotlecikiem sojowym. O, chyba też mam chęć ;-)

    Czarna81
    22 cs.
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Agniecha powodzenia w shopping, nie żałuj sobie!

    Bajka przykro mi z powodu pracy, ale wierzę w przeznaczenie <3

    Amy333 mówię Ci, kup Wit. C 250g w np. marketbio.pl, dużo bardziej się opłaca.

    UWIELBIAM GRUDZIEŃ, nie mogę się doczekać jutra <3
    O dzieki za namiar,juz tam wlaze:)
    A grudzien tez uwielbiam! Kupilam wlasnie pierwsze o-z-dupki;)

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:32

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika super beta!!

    Wiecie co, muszę Wam się przyznać do czegoś. Po tej ostatniej ciąży biochemicznej mam takiego pierdolca... Okres mi się skończył, a ja mam ochotę sikać na test. :-( (pewnie niektóre z Was pamiętają, niektóre nie - u mnie test pozytywny wyszedł już PO @, a dwa dni później spadek.) Mam chyba traumę jeszcze :-/

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:33

  • StaraczkaNika Autorytet
    Postów: 6968 12673

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Nika beta super :) graty! Dajesz nadzieję bo mam podobne wyniki do Ciebie
    Mi chyba (ciężko powiedzieć, bo od października jestem obrażona na mojego ex-gina i nie miałam żadnych konsultacji i usg) pomogły metyle i obniżenie homocysteiny, acard przez cały cykl i może też HSG (niby było wszystko drożne, ale może jednak trochę ułatwiło drogę komórze). Do tego dieta - niski ładynek glimemiczny + właśnie od tego miesiąca tez bez glutenu, bez laktozy, minimalne ilości mięsa - czyli prawie same warzywa, owoce, o, jeszcze pieczary, jajka, cieciorka itd.
    A może poprostu tak miało być?

    4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet
    Postów: 5587 9810

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka nic się nie przejmuj, ja też czasem mam wrażenie że jestem w tej grupie kobiet które mają @ mimo ciąży. Oczywiście 2 dni później już jestem wyleczona :P

    Nika <3 gratulacje ładna betka możesz siać wirusy na grudniu!

    Summer pięknie dziękuję za listopad- przyniósł nam wiele emocji i dał tak wyczekane przez weteranki <3 Niech Ci organizm w dzieciach wynagrodzi :D

    summer86 lubi tę wiadomość


    age.png

    [/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:37

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    No i suplementy dla M. okażą się zbędne ;)
    Ponad 200zl juz wydalam,a to dopiero polowa;) kurde,za taką kase bedzie je jadl nawet jak zajde:)

    Maja84 lubi tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • by7mistake Autorytet
    Postów: 686 701

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:42

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eehhh nie wiem czy jest sens testować? Niby temperatura sie utrzymuje, chociaż właściwie mam troche dzisiaj katar, wiec może to od tego. Śluz coraz bardziej brazowieje:(
    Teoretycznie kupiłam kiedys bobotest i pink, ale nie wiem czy nie szkoda wypaprać

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 16:43

    starania od IX 2016r.
    endometrioza
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą.
  • Amy333 Autorytet
    Postów: 2509 3869

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika beta super!!
    Summer dzieki za taki owocny wątek:)
    Sciskam Was mocno i znikam na grudzien szukac Mikołaja;)

    StaraczkaNika, summer86, Czrna 81, Bocianiątko lubią tę wiadomość

    14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Yoselyn82 Autorytet
    Postów: 10384 11315

    Wysłany: 30 listopada 2017, 16:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer dzieki za pasjonujacy i owocny watek :)


    Oby kolejne byly takie owocne w serduszka :)

    summer86, Maja84 lubią tę wiadomość

    Mój kochany Michałek ❤️❤️❤️

    Starania o drugiego maluszka 💕🥰

    Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego