Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie, czyli przedświąteczne prezenty :)

Oceń ten wątek:
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    To jesteś uratowana :) Pamiętasz co jest najlepsze na zatoki - parówki w nos :D Zrób sobie wieczorkiem.
    No tak, jak mogłam o tym zapomnieć ;) nie dobra ja :D hahaha

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mnie dzisiaj podbrzusze boli... non stop mi wilgotno i przez to chodzę sprawdzać czy @ nie ma. Martwię się :( jutro z rana jadę na betę i progesteron. Mam nadzieję, że wyniki będą ok i będzie spokojna głowa na weekend.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:
    Ale mnie dzisiaj podbrzusze boli... non stop mi wilgotno i przez to chodzę sprawdzać czy @ nie ma. Martwię się :( jutro z rana jadę na betę i progesteron. Mam nadzieję, że wyniki będą ok i będzie spokojna głowa na weekend.
    Kochana wszystko będzie w porządku <3
    Ból brzucha to dość częste. Postaraj się nie denerwować bo to na pewno nic nie da <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:17

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • malka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Na pewno będzie dobrze :) mnie brzuch do teraz pobolewa jak na @. Już na szczęście rzadziej ale jednak się zdarza. A na początku tez miałam cały czas wrażenie ze @ zaraz przylezie. Trzymam kciuki!

Bajka nie mów tak... jak przepracowałam w nowej pracy 1,5 miesiąca i mam zamiar wrócić ;) ale przykro mi, ze Tobie tym razem się nie udało. Może to rzeczywiście znak, ze będzie fasolka i ona teraz będzie ważniejsza niż jakaś tam praca!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja - my w sobotę ubieramy ;) szykuj bombki i łańcuchy! I światełka :D

Chociaż u nas klimat raczej depresyjny niż świąteczny. Nawet jeden płatek śniegu nie spadł..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Meśka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Chociaż u nas klimat raczej depresyjny niż świąteczny. Nawet jeden płatek śniegu nie spadł..

Ale Wam zazdroszcze. My będziemy mieć żywą więc jakbym już kupiła i ubrała to do Wigili miałabym suchą palmę ze światełkami a bombki spadłyby na podłogę :)

19.11.2018 laparo - jajowody przedmuchane, bez endomendy
    Starania od lipca 2016 r.
    Synuś ❤️ 11.2014 r.
  • Amy333 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski zaraz będę nadrabiac co tam u której slychac, ale tak wpadam do was prosto z Allegro. Napadlam na jakas apteke internetowa i zaszalalam. Kupilam Fertilman, Wit B12, Mace, l-argininę, Witm D3 i magnez +B6.- dla Mka of kors;-)

A w planach jak dostane jutro wyplate jest jeszcze: uwaga, hehe;-)
    - l-karnityna
    - koenzym Q10
    - wit C 1000
    - wit E ileś tam;-)
    - cynk
    - orzechy brazylijskie

A w domu czeka już kupiony na receptę Polfilin. Noo, jak on cholera jasna po zjedzeniu tego wszystkiego mnie nie zapłodni, to się k.. poddaje;-)
    Ale inna sprawa jest, jak mu to podać, to będzie gorzej jak dla kota.
    Nie wiem, niedawno ktoras z Was wspominala o wsadzaniu tabletki do kabanosa, hah;-) Musze opracować jakąs skuteczna metode przemycenia tej ilości dragów;-)

agulineczka, Kaczorka, reset, Czrna 81, pilik lubią tę wiadomość

14 cs- suplementacja M- udało się w ostatnim dniu roku!
    2 cykl po sono HSG- polecam każdemu przeczyścić rurki;)
    3i49hdgeac44oma5.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Ooooo jak dobrze, że nie jestem sama :) To ja też ubiorę w weekend :D
    Spokojnie spokojnie do Was też już śnieg pędzi na pewno :)

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meśka - ja zazdroszczę żywej! :) bo u nas z racji braku miejsca będzie jak co roku mała sztuczna choinka (70 cm).

Maja - ja co roku ubieram na początku grudnia :) po co czekać ;)
    W tym roku to już nawet prezenty mam :p

Maja84 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale sie zdenerwowałam! Właśnie dostałam rachunek tel i mój zajevisty maż tak sobie gadał z braciszkiem za granica ze do zapłaty mam 448 zł No szlak mnie trafi! Sprawdzam bilanse a tam połączenia po nawet 1,5h tak sie z nim pokłóciłam :/ aż mnie brzuch z nerwow boli przez tego kretyna... bo inaczej nazwać go teraz Nys umiem. Mnie bedzie uczył instakowac komunikatory internetowe zeby nie płacić a co on sam robi! No ręce mi opadły. Aż sie poryczalam :( staram sie teraz uspokoić bo dzieci najwazniejsze ale ciśnienie mam naprawdę wysokie! To do mnie zadzwoni na kilka minut dzienne a tam pierdoli za przeproszeniem tyle czasu... eh ... powiem Wam, ze naprawdę przykro mi.
    Dzieki za wysłuchanie i ze mogłam sie wygadać

StaraczkaNika lubi tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga zażycz sobie rekompensaty! Wykorzystaj dzieci i niech tatuś coś im kupi za równowartość rachunku ;)
    Noł stres. Bo nerwowe dzieci będziesz miała ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Dziewczyny ale sie zdenerwowałam! Właśnie dostałam rachunek tel i mój zajevisty maż tak sobie gadał z braciszkiem za granica ze do zapłaty mam 448 zł No szlak mnie trafi! Sprawdzam bilanse a tam połączenia po nawet 1,5h tak sie z nim pokłóciłam :/ aż mnie brzuch z nerwow boli przez tego kretyna... bo inaczej nazwać go teraz Nys umiem. Mnie bedzie uczył instakowac komunikatory internetowe zeby nie płacić a co on sam robi! No ręce mi opadły. Aż sie poryczalam :( staram sie teraz uspokoić bo dzieci najwazniejsze ale ciśnienie mam naprawdę wysokie! To do mnie zadzwoni na kilka minut dzienne a tam pierdoli za przeproszeniem tyle czasu... eh ... powiem Wam, ze naprawdę przykro mi.
    Nie lubię, cytować miałam!
    Chciałabym napisać, że ja bym teraz zaraz po tym jak przyjdzie jego wypłata wypłaciła sobie 5 stów (zawyżamy za straty moralne)... a co tam, nawet 6, a potem bym je wydała jakoś tak, żeby mąż uważał to za wywalanue pieniędzy... Na nowy dywan, albo ooooo, zasłony, albo kosmetyki i fryzjera!

Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:

Z nimi czasem gorzej jak z dziećmi. Tylko spokój Cię uratuje, pogłaszcz brzuszek, pogadaj z maluchami i zaraz Ci przejdzie :) <3

Agniechaaaa lubi tę wiadomość

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:
    Chciałabym napisać, że ja bym teraz zaraz po tym jak przyjdzie jego wypłata wypłaciła sobie 5 stów (zawyżamy za straty moralne)... a co tam, nawet 6, a potem bym je wydała jakoś tak, żeby mąż uważał to za wywalanue pieniędzy... Na nowy dywan, albo ooooo, zasłony, albo kosmetyki i fryzjera!
    Konto mamy wspólne :p moge se z jego wypłaty wziasc ile chce znając go nawet nie zwróci uwagi :p wiec to słaba kara na niego bedzie!
    Doprowadził mnie do szału i jeszcze zdziwiony o co ja sie denerwuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2017, 13:50

• Maja84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    StaraczkaNika wrote:

Hahaha dokładnie! Ja bym tak zrobiła :D Kobiety zawsze mają potrzeby :P

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • Maja84 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    Konto mamy wspólne :p moge se z jego wypłaty wziasc ile chce znając go nawet nie zwróci uwagi :p wiec to słaba kata na niego bedzie!

Jak nie zwróci uwagi to się po prostu pochwal ile fajnych i jakże "potrzebnych" Ci rzeczy sobie kupiłaś :D

2nn3dqk32lub7s72.png
    16cs - szczęśliwy! <3
    27.11 - beta 462 mlU/ml
    29.11 - beta 1114 mlU/ml
    01.12 - beta 2901 mlU/ml
    04.12 - beta 7617 mlU/ml
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tu robię oszczędności na kolejne miesiące nie kupiłam sobie segregatora mamyginekolog bo stwierdziłam, ze dostałam świetną teczkę z mama dha z przegródkami to co bede wyrzucać pieniądze w błoto oj chyba dzis sobie sporo rzeczy zamówię przez internet ale do niego to i tak nie dotrze :/

lamka, Maja84, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoselyn82 wrote:
    reset ANA sa negatywnie do 1:160 ale zrob Ana 2 dla pewnosci.. ja mialam Ana 1 i 2 dodatnie wiec robilam Ana 3 i wyszlo mi ze mam 1 parametr zawyzony.
    A co to tak naprawdę oznacza przy staraniach? To duża przeszkodą? Bo u mnie immunolog machnęli na to ręką i kazali ewentualnie Ana3 zbadać (plus parę innych drogich badań), nikt nie wytłumaczył k co kaman ani nic nie przepisał

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniechaaaa wrote:
    A ja tu robię oszczędności na kolejne miesiące nie kupiłam sobie segregatora mamyginekolog bo stwierdziłam, ze dostałam świetną teczkę z mama dha z przegródkami to co bede wyrzucać pieniądze w błoto oj chyba dzis sobie sporo rzeczy zamówię przez internet ale do niego to i tak nie dotrze :/
    Tępota męska nie zna granic. Ale wiesz, my Cię rozumiemy - każda ma w domu swojego pacana - rzadziej, czy częściej, każdy coś odpierdoli, że cycki opadają

Bajkaaa lubi tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • panan12 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agulineczka wrote:

Wiesz ja tydzień temu ponad non stop sprawdzałam czy okresu nie dostałam... Brzuch bolał i cały czas mnie brało na małpe. Ale podobno to w wyniku hormonów tak się dzieje

f2w3k0s3plke7odf.png
‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ